רץ בפייסבוק

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

Half Halt

New member
חחחחח ואז במשפט אחד

מתוך רצף של מאות מילים חסרות משמעות, מפוסקות ברישול ומעבירות תחושה של חוסר אונים, מגיעה המסקנה המתבקשת- אין טעם להתווכח עם אדם טיפש.
"לא תוכלו ללמד אותי דבר מאחר ואת הכל אני כבר יודעת"

jgut

New member
המשפט הבא הוא שגרם לי להתערב בדיון שם:

"אני בטח לא יעביר את הרזומה שלי כאן מלבד היותי אמא ל 4 ילדים בהם ילד מיוחד. לא תבינו זאת בחיים!! מצטערת.תמשיכו לצעוק לאויר את הוראות הבטיחות באורווה/חוות רכיבה"

והציטוט הבא: "עוד תמונה למתעלפים והחרדתיים!! הבן שלי על אותו סוס, בלי אוכף ובלי, ראשיה ובלי כלום!! רק עם הסוס ואיתי!! תראו את החיוך ואת הרצון שלו לחוות את גוף הסוס בשכיבה"
גרם לי להבין שאין עם מי לדבר.

אני אסכם בציטוט אחר לגמרי:
"כשאתה מת, זה לא מפריע לך. זה מפריע רק לאחרים.
אותו הדבר כשאתה טיפש"

fliperit

New member
אני מאחלת לה שהיא לעולם לא תיווכח שהיא טועה

התמונה של הילד על הסוס מבהילה הרבה יותר מהסרטון בעיני.

אני באמת מקווה שלא יקרו תאונות, גם אם היא תמשיך לסכן את הילד שלה (ואולי ילדים אחרים, כי אני לא רואה איך העובדה שהוא שלה מעניקה לה את הזכות לסכן אותו)

popi199

New member
בוגרת של אורי פלג

אמרת הכל.
אולי בין השיעור של איך עושים קום שב נכון לאיך אוספים סוס כדאי להכניס גם שיעור על צניעות ואיך מקבלים ביקורת ממנוסים ממך......

צריך לשאול את יוצרת הסרטון אם ככה היא הייתה עובדת עם ילדים שלא שלה, אני מנחשת שהתשובה היא ברור שלא, למה לא? הרי אם החויה ככ בטיחותית והסוס הוא בעצם לא סוס אלא מינימום כלב ומקסימום בן משפחה. למה למנוע חווית כאלה עוצמתיות מילדים אחרים?

jgut

New member
כפי שראית

מישהי אחרת הציעה לי לבוא אליה ללמוד הורסמנשיפ.
מיד אני אורזת את הסוסים האורגנים שלי ויוצאת למסע הזה...

ד"א עכשיו זה יותר ברור למה אני מתבאסת מהתנהלות של אנשים בעלי תעודת מדריך? מי צריך יותר מזה.

popi199

New member
מה את מבינה בכלל?

יש פה סטארט אפ בענף הסוסים בארץ, האישה שלוחשת לסוסים והסוס שלוחש לילדים.
והכל טבעי, ללא חומרים (והורים) משמרים.

jgut

New member
נכון ועכשיו גם אורי פלג

בכבודו ובעצמו מעלה תמונות כאלה עם הבן שלו. פשוט דוגמא ומופת להורסמנשיפ והורות במיטבם.

Half Halt

New member

כבר ראיתי בחורה שאיבדה את ההכרה כי הסוס גירש זבוב עם הרגל בדיוק כשהראש שלה היה שם.
ילד כזה קטן, לא צריך לקרות שום דבר חריג בשביל שהסוס יגרום לו לנזק רציני.

jgut

New member
איך זה יעזור לה שהיא מכירה את הילד

ואת הסוס?
האם אם הוא ידרוך עליו, היא תגיד "אבל אני מכירה אותו". אז הסוס יחשוב לעצמו "אממ, אני אריץ את הזמן אחורה ולא אדרוך על הילד".

סתם לצורך דוגמא אחרת: אני מכירה היטב את הסוס השאנטי באנטי שלי. הוא לא זז אם הוא לא ממש צריך. בקושי הוא מגרש זבובים.
שבוע שעבר הוא דרך על הכלבה שלי. גם אותה אני מכירה היטב. הוא לא דרך עליה בכוונה. הוא לא שם לב שהיא שם. בסוף לא קרה לה כלום (בעיקר בהלה ופצע שטחי).
הרי זו הוכחה שהכלבה יכולה להמשיך להסתובב בין הרגליים של הסוסים?
ברור לך שאם היה מדובר בילד ולא בכלבה, הייתי שמה לב איפה בדיוק הוא מסתובב. ואני לא מזלזלת בחיי הכלבה שלי (במקרה שלה היא הזדקנה ולכן היא פחות נזהרת). אני למדתי את הלקח לגביה. לא העלתי את זה לפייסבוק בתור סרטון חמוד שבו יש קשר מאוד אישי בין הרגל של הסוס לרגל של הכלבה שלי.
אני מתנצלת עם דבריי נשמעים צינים וקשים, אבל מה שהלך שם בתגובות לסרטון, הצליח לעצבן אותי.
מצד שני מישהו אמר פעם, שאם נוריד את כל האזהרות מכל המוצרים, תהיה ברירה טבעית טובה יותר.
מצד שלישי אתם מכירים את הבדיחה על המזל והשכל?

jgut

New member
מזל ושכל מתווכחים בינהם מי עדיף

כדי להוכיח את טענתו, מתיישב המזל באמצע הכביש ומחכה.
בנתיים יושב השכל על המדרכה ומגחך לו על הבחירות המטומטמות של המזל.

כעבור כמה דקות מגיעה מכונית במהירות גבוהה, רואה את המזל באמצע הכביש ולא יכולה לעצור. אז היא סוטה מהכביש,עולה על המדרכה ודורסת את השכל.

fliperit

New member
כשהתחלתי להדריך לא עשיתי דברים שהתחרטתי עליהם

הייתי כל כך זהירה, הקפדתי על בטיחות ב200%, כי הייתי פחות בטוחה ביכולות שלי. אז מה אם היא מכירה את הסוס? גם הסוס הכי רגוע עלי אדמות יכול להבהל משקית נילון, מכלב שרץ בשיחים, או סתם לדרוך על הילד כשהוא מגרש זבוב. הסרטון היה פחות מרגש אם הסוס היה מוחזק בראשיה?

גם בסרט ילד הסוסים יש בעיה בטיחותית, ובשני המקרים זה נגמר בלי תאונה לשמחתי. זה לא מבטיח שלא יקרו תאונות בעתיד.

hanyou12

New member
את באמת יכולה לומר את זה בלב שלם?

אם כן אז אני מורידה בפנייך את הקסדה (אבל לא כשאני על הסוס).
אחד הדברים שאני הכי מפחדת מפניהם כשאתחיל להדריך (ויש לי את התעודה כמעט שנה כבר ולא התחלתי), זה הטעויות הרבות שאעשה. הדברים שאחרי זה אביט ואומר שיכולתי לעשות אחרת. הילד הראשון שייפול לי ואני אדע שזה באשמתי. לא מאמינה שיש באמת מישהו שלא יכול למצוא טעויות כאלה ברזומה שלו...
וזה בכלל לא משנה כמה אתה זהיר, החיים יחטיפו לך כאפה במוקדם או במאוחר.

מסכימה איתך שהסרטון לא היה פחות מרגש אילו הסוס הוחזק בראשיה (משום מה כמעט כתבתי "אילו הילד היה מוחזק בראשיה"
). אבל הסרטון לא כזה מעניין בסופו של דבר...

fliperit

New member
אם את זהירה- הנפילות לא באשמתך.

אני אומרת את זה בלב שלם לחלוטין כשזה נוגע לבטיחות

hanyou12

New member
הסופר אגו שלי לא מאפשר לי להסכים איתך

אבל זו כבר הבעיה שלי שאני לוקחת דברים קשה מדי, מודעת ומנסה להתמודד

fliperit

New member
אז אולי את עוד לא בשלה להדריך

כי את לא יכולה לת ללחץ למנוע ממך לקדם את התלמידים. כשרוכבים- נופלים. במקרים רבים זה יכול להמנע, ובאחרים זה בלתי נמנע. מדריכים טובים מבינים מספיק בסוסים לדעת מתי אפשר היה אפשר למנוע נפילה ומתי לא (באמצעים סבירים ומתאימים- אני לא מדברת על למנוע מילדים לרכב, כי ברור שגם זה ימנע נפילות).

היו לי מעט נפילות של תלמידים, את כולן חקרתי אח"כ כדי להבין בדיוק מה קרה ולמה- ואף אחת מהן לא יכלה להימנע באמצעים הגיוניים. קורה שסוסים נבהלים, אבל לא נמנע מילדים לרכב בגלל זה. כן נקפיד שהציוד תקין, הסוס בטיחותי ושקט, יש לונג' אם צריך וסביבת העבודה מותאמת לרכיבה (בלי חפצים מפחידים, ילדים רצים וכו וכו).

fliperit

New member
אגב, אני תמיד מרגישה נורא אחרי נפילה של תלמיד

אבל לא אשמה.

hanyou12

New member
fliperit את יודעת שאני מעריכה אותך מאוד

ושאני רואה בך מקור ידע רב. אבל דבר אחד אני אבקש ממך: עם כל כמה שאנחנו כותבות וקוראות אחת את השניה בפורום אנחנו לא מכירות בחיים האמיתיים. אין לי מושג מה העבר שלך ולך אין מושג מה העבר שלי. אז בבקשה אל תחליטי בשבילי אם אני בשלה או לא בשלה להדרכה.
זה שיש לי בעיות שאני לוקחת דברים שקורים ככשלון אישי שלי לא אומר שאני לא אוכל לתפעל את האירוע בצורה מיטבית ולהפיק לקחים פחות טוב ממך. אם את לא מרגישה אשמה - אשרייך. אני כן אבל זה לא ימנע ממני להיות מדריכה טובה. אם משהו חלילה יקרה אני כמובן לא אפרוץ בצעקות שבר של איך יכולתי לתת לזה לקרות. אני אקח אחריות על הסיטואציה ועל הסביבה שלי ואתפור את הנושא מא' עד ת'. אבל אחר כך כשאשב בד' אמותי אני כן אשאל את עצמי איך יכולתי לתת לזה לקרות, ואיך לא אתן לזה לקרות שוב.

fliperit

New member
ראשית- כתבתי *אולי*. משמע לא החלטתי בשבילך

אלא הצעתי שתקחי זאת לתשומת ליבך. אגב, גם אני לא הייתי בשלה להדריך כשסיימתי קורס מדריכים (מסיבות אחרות) והבשלתי תוך כדי עבודה. הייתי מבשילה יותר מהר אם היה איתי מישהו שהיה יכול להגיד לי מה חסר לי כדי להיות מדריכה מוצלחת.

השאלה היא לא אם תוכלי לתפעל את האירוע, אלא האם הפחד וההשגחה היתרה לא מעכבים את התקדמות התלמידים (למשל: אם לא תשאירי תלמיד על לונג' הרבה אחרי שהוא יכול לרכב לבד). האם השאלה "איך אני לא אתן לזה לקרות שוב" לא תביא אותך למסקנה שגויה שאת מקדמת את התלמידים מהר מידי.
יש לי סטאז'רית לרכיבה טיפולית שאני מאוד אוהבת וחושבת שהיא תהיה מדריכה טובה מאוד, אבל אני תמיד אומרת לה שאחד הדברים שהיא צריכה לעבוד עליהם לפני שאני אוכל להמליץ לבוס שלי להעסיק אותה, הוא החרדת יתר. מדריך צריך להיות עירני, אבל לא חרד. הוא צריך לדעת שהוא מקפיד על בטיחות ב100%, אבל לא בצורה שמעכבת את התלמידים שלו.

יש פער בין לקחת דברים ככישלון אישי, לבין לנתח מה שקרה ולהבין שעבדת בגבולות הבטיחות הראויה ובכל זאת קרתה תאונה. כמובן שאם התאונה קרתה בגלל חוסר הקפדה על בטיחות, המדריך אשם וראוי שירגיש ככה.

למעלה