רץ בפייסבוק

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סביבה רגועה, ועם זאת

אני קפצתי לרגע כשהילד הניף ידיים והסוס נרתע. יש סוסים שהיו מגיבים פחות טוב. לפי מה שאני קוראת בשרשור כנראה שהאמא ידעה עם מי יש לה עסק, ובכל זאת אני הייתי לא הייתי מוותרת על ראשית בית ומוביל, בשביל הבטיחות.

LogainAbler

New member
סרטון חמוד

שנגרם ללא פגע במיקס של מזל וסוס סקרן ורגוע. אני מאוד מקווה שהאמא לא תחליט לבחון את המזל שוב פעם.

giri

New member
מה שאני חושבת...

כל אחד מאיתנו מותח את קו הבטיחות במקום אחר, כמו שפעם פליפרית לימדה אותי בדיון על הקסדות
(פליפרית, זו היית את או שאני טועה?)
ברור מהסרטון שאותה מדריכה מותחת את הקו במקום אחר. וגם אורי פלג. אני לא מופתעת.
לדעתי האישית, כמי שנחשפה לא מעט לתוצאות של תאונות, זה מיותר. אבל אני בנאדם ששם בטיחות מעל לכל בכל דבר שאני עושה. אצל הרבה אנשים אני אתוייג כפחדנית, ולקח לי זמן לחיות עם זה בשלום. זה נכון לנהיגה, זה נכון לסקי, זה נכון לרכיבה. כזו אני.
מנקודת המבט שלי, לעלות על סוס בלי קסדה זה רעיון רע, נקודה. פגיעת ראש היא אחד הדברים הכי איומים שיכולים להיות. אבל אני מכירה הרבה מאד אנשים שעושים את זה בשוטף, כולל כותבים קבועים בפורום; אני בעצמי עשיתי את זה פעמים בודדות בשביל צילום יפה עם הסוס (איזו סיבה טפשית להפוך לצמח אם יקרה משהו, לא? רציתי צילום).
לתת לילד להסתובב בין הרגליים של הסוס בלי שיש לך אפילו ראשיה על הסוס זה גם רעיון רע בעיני. כן, ברוב המקרים לא יקרה כלום. אותו דבר ניתן לומר על רכיבה בלי קסדה. עם זאת, אני לא הייתי עושה את זה; וכשהאחיינים שלי ביקרו אצלי בחווה, הם לא הורשו להתרוצץ בין הרגליים של הסוס, והם קיבלו הרצאת בטיחות קטנה, והם באו בנעליים סגורות, והם עלו על הסוס עם קסדה על הראש, וזה לא פגם בחוויה שלהם בכלל לדעתי.
יש פה עניין של סדר עדיפויות בחיים וכל אחד עושה את שלו.

בנפרד מעניין הבטיחות, אני באמת חושבת שזה נהדר שבעלי חיים יוצרים קשר עם אנשים שיש להם בעיות ביצירת קשרים; בעלי חיים הם כלי טיפולי מדהים מהבחינה הזו. לי היה קצת קשה לצפות בסרטון גם בגלל עניין הבטיחות, גם כי הוא היה בהילוך איטי וגם כי המוזיקה הפכה אותו ממשהו אותנטי לקיטש (בשלב כלשהו השתקתי את המחשב ונהניתי יותר). ברור לי שהאם ניסתה להעביר את התחושה שלה, ובשבילה זה היה הסרטון הכי נכון; ובסופו של דבר זה מה שחשוב. אני הייתי מריצה את זה במהירות רגילה, וגם אז זה טיפה דוחק את גבולות הקשב והריכוז שלי בתור מי שלא נמצאת שם פיזית ואין לה עניין אישי (כשזה אישי שלך יש לך הרבה יותר סבלנות). אני לא מכירה את התסמונת עליה היא דיברה ואני לא יודעת איך הבן שלה מגיב בדר"כ, אבל אני מניחה שכנראה מה שראינו פה הוא מאד יוצא דופן - מנקודת המבט שלי בתור מי שאין לה "בייסליין" להשוואה היה לי קשה להעריך עד כמה, בכנות.

giri

New member
ועוד משהו

אני חושבת שהביקורת כלפיה לא תגיע אליה. היא באופן טבעי מתגוננת כלפיה, כולנו עושים את זה כשמאשימים אותנו ומותחים עלינו ביקורת. אני לא בטוחה מה הדרך הנכונה להעביר את המסר, אבל ככל שהויכוח מתלהט בבירור אין שום סיכוי לחלחל אותו.
זאת ועוד...
בכל מה שנוגע לבטיחות, שמתי לב שמי שנמצא בסיטואציה מסויימת ורגיל אליה, קשה להפחיד אותו לגבי ההשלכות. למשל (בכיוון הכי רחוק), יש קנדים שחושבים שסכנת נפשות לחיות בישראל, כשהם אומרים לי את זה אני מושכת כתף ואומרת להם שאין להם מושג על מה הם מדברים (מה שנכון כמובן).
אם אני אבוא עכשיו לאורי פלג ואגיד לו שמסוכן לרכוב בלי קסדה, הוא ימשוך בכתף ויגיד לי שאני לא מבינה על מה אני מדברת. כמובן שלדעתי אני כן ולדעתו אני לא. מי צודק? זו קצת רולטה. כל עוד אתה לא נופל על הראש, זה סבבה לרכוב בלי קסדה. ביום שבו אתה נופל על הראש, אולי כבר לא יהיה לך אכפת אישית. או שכן.

popi199

New member
כולנו

מדי פעם מוותרים על הבטיחות, אני בטוחה...אני אולי אפילו יותר מאחרים כי הסוס עומד אצלי בבית, טריליוני פעם נכנסתי לגדרה של הסוסים עם קרוקס או יחפה ואני עושה את זה כשאני יודעת שיש סבירות שאם הסוס בטעות ידרוך עלי רוב הסיכויים שהוא ירסק לי את הרגל.

עם זאת אני לא מרשה לאף אחד, ילד או מבוגר להסתובב לידו אפילו לשניה בלי נעליים סגורות.

פה יש מצב של ילד שממש לא מודע לסכנות מצד אחד ומצ שני אמא שיודעת מה יכול לקרות ועדיין מסכנת אותו ואחכ אומרת לאנשים שהם לא מבינים, כי הם לא הורים לילד מיוחד ועוד מדברת על להוריד אוכף וראשיה ולהתחבר לסוס שאני ממש לא מבינה מה הקשר בין הדברים.

ועוד לא אמרנו כלום על התגובות הילדותיות של אורי פלג, שמיהר להראות שלמרות כל השנים עם סוסים, עדיין אפשר להיות הורה לא אחראי, כל הכבוד באמת.

למעלה