רץ בפייסבוק

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
רץ בפייסבוק

הסרטון הזה

האמת שהתלבטתי האם להביא אותו פה לדיון, בגלל שמדובר במישהו מארצנו הקטנה. אם ניראה למנהלת או למישהו אחר פה כסירטון שלא ראוי לדיון - אני אבין אם תתקבל החלטה למחוק הודעה זה.
ובגלל שמדובר באצנו הקנטנטונת, אני אשתדל להגיב בסוג של איפוק ומקווה שגם האחרים.

אתם מוזמנים לראות את הסרטון ולהתרשם. אשמח לדעת מה דעתכם.
אני ארמוז, שלי יש רגשות מעורבים כלפיו...

fliperit

New member
ראשית, סרטון שעלה לפייסבוק הוא ציבורי

ונתון לביקורת, גם בארצנו הקטנה

אני חושבת שאפשר היה לעשות את אותו דבר כשהסוס עם ראשיה ומוחזק על ידי מבוגר- כדי לא לסכן את הילד. ובכל זאת, במקרה הזה זה נגמר לא רק בשלום, אלא בסרטון יפה שהפך ויראלי ומככב כבר בכל העולם. אני רוצה להגיד שאם האמא (שהיא מדריכה) מכירה את הסוס וסומכת עליו זאת לא נראית לי בעיה, אבל לפי מה שנכתב בתיאור הסרטון זה ממש לא המצב. היא כותבת שזה סוס חדש, די מופרע... אני לא הייתי נותנת לילד להתקרב אליו ככה

בנוגע ליחסים בין הסוס והילד, אני מכירה כמה סוסים שיש להם רגישות מיוחדת לילדים עם צרכים מיוחדים וזה מרגש אותי כל פעם מחדש. יש לי תלמיד עם תסמונת X שביר שרוכב על סוסה קבועה, והיא תמיד כל כך סבלנית איתו, משתפת פעולה ועדינה, גם מהקרקע. זה לא משהו שמאפיין את הסוסה הזאת כשרוכבים עליה מבוגרים...

popi199

New member
סתם מסוכן

אני מבינה שמדובר ברגע יפה בשביל הילד אבל זה בקלות היה יכול להיגמר גם כאסון...
כתוב בתיאור שהסוס הוא סוס חדש אז אני לא מבינה מאיפה הבטחון המלא לתת לילד לחבק לו את הרגליים כשהסוס משוחרר וברגע יכול להיבהל ולרמוס את הילדון, הבנתי שהאימא מצלמת אבל היא לא באמת הייתה מספיקה להוציא את הילד מסיטואציה מסוכנת ודווקא בגלל שהיא מדריכה עם ניסיון של שנים זה מאכזב כפליים.

אני חושבת שראשיה ומוביל ששומר לא היו הורסים את הרגע היפה בשביל הילד, אבל זה מצתלם פחות רומנטי.

jgut

New member
אני מנסה להסתכל על זה מנקודות מבט שונות

אני מבינה שזה רגע מרגש. אני מבינה שזה רגע משמעותי עבור האם. אני מבינה שגם קשה לה שהיא מקבלת על כך ביקורות בפייס מאנשי סוסים.
אני באמת מבינה לליבה.

אבל...
מאוד צרם לי עניין הבטיחות. אני חושבת כמוכן שאפשר להשיג את אותו הרגע בצורה בטיחותית יותר.
רק לפני שבועיים מישהי שאני מכירה נפצעה (פציעה ממש לא נעימה) מדריכה של סוס, כשהיא בן אדם בוגר ונעלה נעלי בלנסטון. בנוסף הסוס אפילו לא נבהל, אלא דרך עליה בטעות. כך שאם היה מדובר בילד ובסוס שמזנק בבהלה, זה היה יכול להיגמר אחרת.

אגב בדיונים בפייסבוק היא כותבת שהיא מכירה את הסוס וסומכת עליו. מה שגורם לי לחשוב שהיא כתבה שזה סוס מופרע, כדי להעצים את תחושת המיוחדות. זה משהו שמאוד מפריע לי בחלק מהאנשים עם הגישה הטיפולית. הסוס יכול להיות כלי טיפול נפלא, אבל אל תזלזלו בו וביכולות שלו.

hanyou12

New member
פייר, אני שיתפתי אותו

ולמרות שעלה בראשי עניין הבטיחות, עובדתית לא קרה כלום והסוס היה בסביבה רגועה כשלא מפעילים עליו לחצים. הילד לא השתולל והם היו בסביבה דיי סטרילית שהיה לסוס מקום להסתובב ולהתרחק לו רצה.
אני אמנם מאלה שחובשים קסדה, בודקים פעמיים את האוכף לפני שעולים - פעם כשמחזקים ופעם אחרי סיבוב קטן - אבל לא הייתי ממהרת להתרגש. לא היה בסיטואציה דבר מלחיץ...
וכמו שאמרת אני חושבת שהאם העצימה את הרגע באמירה שהסוס מופרע, הוא נראה סוס בסדר לגמרי.

jgut

New member
האם צריך שהסוס יהיה לחוץ

כדי שידרוך בטעות על מישהו?
לא ראית אף פעם סוס שאנן שדורך בטעות על המוביל שלו?

hanyou12

New member
עזבי דורך על המוביל

אני עמדתי פעם ליד סוס בעמדת קשירה. לזכותו ייאמר שהוא חסר עין בצד שעמדתי בו אבל זה לא עשה את הדריכה שלו עלי פחות כואבת.
מכירה את זה שסוס דורך עלייך ובמקום לצרוח כי את לא רוצה שכולם ישימו לב את מתחילה לסנן קללות של אלף לילה ולילה עליו?

אני מסכימה איתך שדברים כאלה קורים. אני מסכימה גם שחצי מהדברים שהייתי מוכנה לעשות עם סוס כשהייתי יותר צעירה אני לא אעז לעשות היום. אבל בלי לקחת סיכונים איך תוציאי סרטון ויראלי מרגש בפייסבוק?

jgut

New member
אגב, זה קורא בעיקר אם המוביל שאנן

אני מודעת לזה שגם אני לא תמיד מודעת להכל (לצערי). אבל זה כשאני לוקחת את האחריות על עצמי.
אני בטוחה שאני עושה טעויות לאורך הדרך - אני לא חפה מביקורת.

hanyou12

New member
כשהתחלת להדריך לא עשית דברים שהתחרטת עליהם?

שם זה לקיחת אחריות על מישהו אחר, ועדיין, קורה...
אני חושבת שהאמא מכירה כנראה ממש טוב את הבן שלה ויותר ממה שכתבה את הסוס.
אגב בלי קשר ישיר זה מזכיר לי את הסרט ההוא שעשו על הילד האוטיסט שלקחו אותו למונגוליה לטיול סוסים (אגב שם יש לי מלא ביקורת על ההורים בסרט אבל זו לא הפואנטה). באחת מהסצנות בהתחלה האבא מספר שהוא הגיע לכל השיגעון טיול סוסים הזה מתוך העובדה שיום אחד הוא מצא את הבן שלו במרעה של השכן, יושב לסוסה בין הרגליים, והסוסה עמדה בשקט מופתי.

popi199

New member
אולי

לא קרה כלום בסרטון אבל באותה מידה יכל גם לקרות כי היצר הראשוני והכי חזק של סוסים הרבה לפני אינסטינקט החיבוקים עם ילדים זה אינסטינקט הבריחה וכל סוס לא צריך שיקרה הרבה בשביל טריגר להבהלות.
ואולי צריך להסריט יותר את התאונות המחרידות שקורות עם סוסים בגלל חוסר בטיחות פשוט, זה קורה יום יום.
אני ראיתי בסרט ילד תמים שלא ממש מודע לסכנות של חיבוק רגליים של חיה ששוקלת 500 קילו ואמא שחושבת כמה לייקים זה שווה בפייסבוק....

hanyou12

New member
לא בטוח שצריך לשפוט אותה לחומרה

יכול להיות שעשתה את זה מבורות.
לא הייתי עושה את זה בעצמי אבל אני חושבת שרף הרגישות שלנו לדברים כאלה הוא גבוה יחסית, שלה כנראה נמוך למדי ובטח שבסטנדרטים שלנו.

hanyou12

New member
תתפלאי כמה אנשים עדיין יכולים להיות בורים

אני למשל עשיתי השתלמות למורים לביולוגיה וגיליתי כמה מורים שעוסקים בתחום כבר 20-30 שנה לא מעודכנים ובורים לחלוטין במה שקשור לדוגמה המרכזית בביולוגיה (תרגום חלבונים מדנ"א).
ואחרי שאמרתם שהמאמן שלה גם לא דוגל בבטיחות יותר מדי, קל לי להבין איך - בזמן שהתמקצעה אולי בהרבה דברים אחרים - נשארה בורה בתחום האחד הזה. ובלי קשר למאמן שלה, ברוב החוות בארץ פושה העניין של החוסר בבטיחות.

fliperit

New member
אם היא מדריכה ומתעסקת עם סוסים כ"כ הרבה זמן

ועדיין בורה אז זאת בעיה. מרה לביולוגיה שהוא בור לא מסכן את התלמידים שלו.
"בורה בתחום האחד הזה"? אם היא בורה בו, כל מה שהיא יודעת (או כנראה לא יודעת) בתחומים אחרים לא שווה כלום. אי אפשר להפריד בטיחות מהדרכה. זה לא 'תחום', לבטיחות יש חשיבות רוחבית בכל התעסקות עם סוסים. אם היא הייתה בורה בריינינג או קפיצות או כל ענף אחר זה היה נסלח.

מאוד קשה לי להבין למה את מחפשת תירוצים בשבילה.

hanyou12

New member
אני מתייחסת לזה כתחום

כי ככה מתייחסים לזה בדיון.

אני חושבת שמאחר וברוב החוות בארץ לא מקפידים על הדברים האלה זה לא כל כך בלתי מובן שהיא בורה בזה (וגם המאמן שלה כזה).
אני חושבת שזה שאנחנו פה מרוכזים כל חרדי הבטיחות במקום אחד נותן אשליה שככה זה במציאות.

אני לא מחפשת תירוצים, אני מחפשת סיבות. זו הסיבה שהיא מתנהגת ככה, זה לא תירוץ להתנהגות הזו אבל אני חושבת שאם הייתה מקבלת הדרכה בנושא מבלי שיטיחו בה ביקורת, היא כנראה הייתה מבינה שמה שהיא עושה שגוי...
הבעיה שאנשים ממהרים לתקוף וזה יוצר אנטי במקום הקשבה. זה נכון שזה קשה לראות ולא להתרעם אבל התרעמות לא תשיג הקשבה ממנה.

fliperit

New member
היא אישה מבוגרת ומדריכה

היא לא צריכה לקבל הדרכה בנושא בטיחות, אלא להעביר אותה בעצמה. היא יכולה, מניסיון של 15 שנים בתחום להבין מה מסוכן בעצמה בלי שיגידו לה. ברוב החוות בארץ, רוב המדריכים הטובים והמנוסים מקפידים עם בטיחות. אם היא 15 שנה בתחום היא בטוח פגשה אחד או שניים מהם.

מי שהגיב לה בפייסבוק הגיב במעט מאודתרעמות, וכיוון שאין לי מטרה לחנך את כל העולם אני מרשה לעצמה לכתוב עליה ביקורת גם בצורה בוטה יותר. במיוחד אחרי תגובותיה בפייסבוק והתמונה שהעלתה של הילד על סוס משוחרר בלי קסדה.

ואף אחד לא מתייחס לבטיחות כתחום, מלבדך. בטיחות היא הבסיס של הרכיבה והעבודה עם סוסים, היא לא תחום נפרד שיש ללמוד אותו. בטיחות שייכת לכל ענפי הרכיבה וההורסמנשיפ, ומי שלא מקפיד עליו כנראה בור בכל תחומי הרכיבה

fliperit

New member
ועוד דבר

אורי פלג, לפי מה שהבנתי לא מאמן שלה. היא רק עברה אצלו קורס מדריכים לפני הרבה מאוד שנים. הרבה מאוד שנים שבהן היא יכלה להפעיל שיקול דעת של אדם מבוגר, של אמא, ולהבין מה מסוכן ומה לא, מה בטיחותי ומה לא.

jgut

New member
אני ממש לא חושבת שאנחנו מרכזים

את חרדי הבטיחות.

אני אתחיל מזה שבכל (ללא יוצא מהכלל) חוות הספורט שיצא לי לבקר שמו את נושא הבטיחות במקום הראשון. זה לא משנה אם זה ווסטרן או אינגליש. הנושא הזה תמיד עלה כדבר ראשון עם המאמנים והמדריכים. נכון שיש לפעמים התייחסות שונות לדברים (וקווים אדומים שונים, כפי שגירי כתבה), אבל הבסיס היה תמיד שבטיחות הוא במקום הראשון.

חוץ מזה אפילו בחוות שאינן ספורט, כל אלה שאינן חאפריות, התייחסו לכך באותו כובד ראש.
אני ימשיך בזה שאפילו ברוב החוות שחאפריות בעיני, היתה התייחסות יותר רצינית לנושא הבטיחות מאשר מה שנכתב ע"י אותה יוצרת סרטון, ע"י עוד כמה בדיון שם ובטח ע"י הגורו שלהם.

אז זה לא תחום, זה העיקר. מדריך שגרוע בריינינג, התלמידים שלו אולי יצאו רוכבים גרועים. זה לא משהו חיובי, אבל כל עוד הוא שומר על כללי הבטיחות, הסבירות לאסון תהיה נמוכה יחסית.
מי שלא שומר על הכללים האלה, לא רק מגדיל את הסיכוי לאסון, כשהוא מרשה לעצמו לשמש דוגמא אישית ככזה, הוא מגדיל את הסיכוי באופן אקספוננציאלי.
אז הוא\ או מישהו מצאן מרעו יגרמו לאסון. זה כבר דבר נורא בזכות עצמו.
בנוסף הם יגרמו לנזק לענף הסוסים כולו.
בקטן - זה מתבטא במחירי הפרמייה המטורפים שמשלמים היום לביטוח.
אבל בעיקר זה מוציא מדריכים מסוכנים.

popi199

New member
צריך

האם מתפארת ב15 שנות ניסיון עם סוסים, היא מדריכה במקצועה, היא מתפרנסת מזה.

והיא עושה פה טעות בטיחותית בסיסית מאוד, א ב של בטיחות עם סוסים.

jgut

New member
זה יותר גרוע

אחר כך היא מעלה תמונה של הילד על הסוס בלי ראשיה ובלי אוכף. כמובן גם בלי קסדה. הנה ההוכחה ששום דבר רע לא יכול לקרות מכך. 100 בלוגיקה...

תעודת עניות לעולם ההדרכה. בנוסף יש שם כל מיני "מומחים" שמתלהבים מכך. לעומת כל מיני אנשים שלא מבינים בכלל בסוסים, שמנסים להסביר לה למה זה מסוכן.
בהתחלה חשתי אמפטיה אליה. זה לא נעים כשתוקפים אותך ככה בפייסבוק מול כולם. אבל במקום ללמוד מכך, היא מעמיקה את הבור של עצמה.

למי שמעוניין לראות את הדיון כולו: אני לא יודעת האם הוא פומבי או לא
https://www.facebook.com/ramot.ranch?fref=nf

נ.ב. אני יודעת שאני טיפשה. כי מי שמתווכח עם טפשים, נהיה טיפש בעצמו

למעלה