בבקשה
בלי לתקן אותך על הדקויות של עולם האפלה ועל הזריזות שבה הכל קורה בדוגמא שלך מפגישה לפגישה, נתייחס לדוגמא הספציפית:
בעלילה של הסיפור ההיפותטי שאני מריץ לך, מאיזושהי סיבה, אתה שם לעצמך למטרה לחסל את הנסיך (למה זה תמיד צריך להיות חיסולים עם שחקני מו"ד? זה לא יכול להיות
עימות מילולי בוגר אף פעם?).
הנסיך זקן ממך, הוא עורר כוחות עתיקים בדמו ומחץ את אויביו בערמומיותו עוד לפני שנולדת. ואתה טווה תכנית להגיע אליו, חמוש ביתד עץ שאולתר משרפרף של פאב נטוש, אתה חומק בצללי מסדרונות השיש היוקרתיים של האחוזה המאיימת על הגבעה שם שוכן משכנו של הנסיך, אתה מצליח להיעלם ממבטיהם הסוקרים של השומרים חמורי-הסבר שלו - שזרועותיהם תופחות בחליפות היקרות שלהם.
ואתה מגיע לחדר הסודי בעליית הגג, שם הנסיך יושב על כסא מאובק...
ההשוואה שלך מתחילה להתפורר כאן כי בניגוד למו"ד, בעולם האפלה אין דרגות.
אתה לא מקבל בונוס נק"פ וצריך לעמוד באיזושהו מרוץ לדרג"ש מסוים כל דרגה. לך ולנסיך כנראה יש את אותו מספר של רמות בריאות - אולי לנסיך יש קצת יותר. ההבדל האמיתי ביניכם הוא שלנסיך בטוח יש יותר כוחות (וזה, סביר להניח, כולל איזשהו חוסן על טבעי שמאפשר לו, נגיד, לספוג יותר נזק). גם אז, הוא תלוי במזל שלו עם הקוביות בדיוק כמוך. יש לו יותר סיכוי להפוך את היוצרות, יש לו יותר סיכוי להיות מסוגל לחסל אותך או לקלוט אותך לפני שתספיק לזנק עליו. אולי יש לו יותר מיומנות ממך. אבל בעולם האפלה יש יותר שוויון בין דמויות וגם לערפד יחסית צעיר יש איזשהו סיכוי מול ערפד זקן - סיכוי קלוש, אבל סיכוי. וערפד צעיר עלול לתפוס ערפד זקן כשהוא לא מוכן ולהתגבר עליו. עלול.
אבל לצורך העניין, בוא נהיה ריאליים ונגיד שמן הסתם, הנסיך יכול לנגב איתך את הרצפה ולתלות אותך יבש. באותה תנועה.
הדמות שלך שוכבת על רצפת הנסיך, שבורה ומובסת, הנסיך צוחק צחוק יבש ומצקצק בלשונו כשהוא מנתץ את היתד בידו ומפורר את השאריות על החזה השבור שלך.
אתה שלי. הדמות שלך נתונה לרחמיי.
התעלמת מהאזהרות העדינות שניסיתי לפזר לך, סירבת ללכת עם קווי עלילה אלטרנטיביים שניסיתי להעלות, נכנסת לא מוכן לתוך גוב האריות...
...מעולה, איפה הבעיה כאן? עשית בחירה דרמטית בסיפור - הדמות שלך נכשלה בנסיון ההתנקשות שלה, למה זה אומר שהסיפור שלה נגמר כאן?
עזוב עכשיו "מה הסיכוי שלי לחסל אותו" - נגיד שהוא היה אפס (הוא לא - אם היית תופס אותו לא מוכן, תופס חמש הצלחות בגלגול תקיפה נגד קושי 9 ואז מעלה לפחות שלוש הצלחות בגלגול נזק, היתד היה ננעץ בלב של הנסיך והנסיך היה שוכב משותק, נתון לרחמיך). נגיד שניסית ונכשלת.
בתור מנחה אני יכול לעשות כל מני דברים כרגע. דברים גרועים ומזוויעים ברמות שונות.
הדבר הכי גרוע שאני יכול לעשות לך כשחקן (מלבד חיסול אנטי-קלימקטי של הדמות שלך בתיאור פושר וחפיפניקי) הוא שהנסיך יכריח את הדמות שלך ללגום שלוש לגימות מדמו במשך שלוש לילות. כל לילה, כל לגימה מקרבת אותך להיות עבדו הכבול. אתה תפתח יראה כלפיו, מחשבות על פגיעה בו יהפכו במוחך לרעיונות מטורפים ואתה תהיה כלי נאמן, נתון להשפעתו הישירה. מבט מאוכזב אחד מצדו ואתה נשבר מבפנים. כל רצונך הוא לשרת את האדון ולהגן עליו...
זה הדבר הכי גרוע, שמעוגן בשיטה, שיש לו מכניקה מהספר, שאני יכול לזרוק עליך ועדיין להגיד שאתה ממשיך לשחק את אותה הדמות.
מה ההבדל בין זה לבין המצב שלך?
...שבעולם האפלה אתה יכול להשתחרר מכבל-הדם הזה. הדמות שלך היא עדיין אותה הדמות ועדיין יש לו רצון משלו. הוא עדיין יכול למרוד נגד גורלו ולמצוא שחרור. והחלק הכי טוב: זה יהיה דרמטי ואפי. השחרור עלול גם להיות מאמץ עילאי (אבל אפשרי) מצדך וקצת תחבולנות שסופם חיסול הנסיך ושבירת הכישוף.
עוד הבדלים בין זה לבין המצב שלך: כאן הדמות שלך היא עדיין הדמות שלך, עדיין יש לה רצון משלה. היא יכולה לנסות לפגוע באדון, אבל זה ידרוש איזשהו מאבק מנטלי-רגשי מצדה. הוא יכול לנסות לפעול באופן עצמאי. הוא פשוט נאמן בצורה מטורפת.
אתה מבין? שינוי פנימי שעדיין לא הורג לך את הדמות ושהוא
הפיך.
וכמו שאמרתי, זה הדבר
הכי גרוע מבחינתי לעשות לך כשחקן!
ולא הייתי עושה את זה ככה סתם ובלי לדבר על אפשרות כזו מראש, על גבולות של מה שיכול לקרות לך.
מה
שאני הייתי עושה באותה סיטואציה, כמנחה, זה לסיים את המשחק לאותו ערב בתו מותח זה ואז לדבר על מה שקרה ולנסות להבין ביחד מה הכיוון הטוב ביותר לסיפור ולדמויות כרגע.
אלא אם כן אתה עשית לי "דווקא" - ואני לא מדבר על "ניסית לעשות משהו שאני לא רציתי שתעשה אבל אתה נהנית ממנו", אני מדבר על "ניסית לשבור את המשחק בדרך פסיבית-אגרסיבית" - אלא אם כן עשית את זה, סביר להניח שאני אנסה למצוא את דלת מספר שלוש שמשאירה את הדמות שלך לפחות עם סיכוי להימלט על חייה ולהתמודד עם ההשלכות של המעשים, אבל שעדיין תישאר לך דמות ביד.
מוות הוא אפשרי אצלי, כשלון הוא אפשרי - אבל אני לא מאמין במוות אקראי או בלהרוג דמות שחקן כי קוביה נחתה עקום או כדי להעניש אותו על בחירה דרמטית.
זה לא ייגמר טוב, הסצנה הזו - אבל הדמות שלך לא צריכה למות או להשתעבד לעד כדי שיהיו תוצאות והשלכות למה שעשית וכדי שהתוצאות וההשלכות האלו יהיו כיפיות למשחק.
אני מקווה שהבהרתי את מה שניסיתי להגיד.