רע כמו שמתחשק לי

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
רע כמו שמתחשק לי

לא. אני לא רוצה לדבר על הספר האוטוביוגרפי של דניס רודמן (הוא מצויין אגב, קריאה מומלצת לחובבי NBA)
אבל השם של הספר מתאים להודעה שלי.

אתמול במשחק, קרה משהו שסופסוף נתן לי משהו לכתיבה בפורום.

ההודעה שלי תחולק לסיפור המקרה, ולמספר שאלות - כל אחת יכולה להיות דיון בפני עצמה.

ומעשה שהיה כך היה:
זה כבר כמה פגישות, שאנחנו הולכים אחרי רום (מנהיג הקבוצה, כוהן של הירוהינוס, אל המלחמה הטוב - האל של הפלאדינים) במסע לגיהנום. לפני כמה וכמה פגישות (אני כבר לא זוכר מה בדיוק היה) התערבנו בדרכו של שטן מהגיהנום. אחרי שסיימנו את העניינים שהיו לנו, רום השיג איכשהו את שמו האמיתי של השטן, והחליט "להביא אותו לדין" - כלומר, להגיע אליו לגיהנום, לומר לו את שמו, להשתלט עליו ולהמשיך.
למרות התנגדות של ג'ון (זוטון נוכל) ושל סילביו (אני, ננס פייטן) לעניין, בסוף שוכנענו (זה שהשטן שלח שליחים להרוג אותנו כנראה עזר לזה)

בסופו של דבר, השטן השתלט עלינו, החדיר לתוכנו חלקים מעצמו, והפך אותנו לרעים.
עכשיו הוא שלח אותנו חזרה לעולם, במטרה לזרוע רוע והרס, ולהשחית נשמות. זה מה שהכי חשוב לו - להשחית נשמות.

הדיונים:

1. שני שחקנים לקחו את העניין מאוד קשה. הם לא רוצים לשחק "רעים", הם לא אוהבים את הרעיון של לשחק לא כמו שתכננו. אם ניהאו עדיין הייתה בפורום, אני יודע שהיא הייתה יוצאת מאוד נגד מהלך כזה - לקחת לשחקן את השליטה בדמות שלו ו"להכריח" אותו לשחק משהו אחר. מצד אחד, אני מסכים, מצד שני. . .. אני אוהב את האתגר והשינוי.

2. זה המקום במשחק לתת דרור וביטוי לכל העיוותים והרעות החולות שיש לי בראש. סילביו, הוא הכלאה בין טיריון לאניסטר ופוני בונס. הוא ננס קטן וחרמן, עם פה גדול, מבטא של מאהב לטיני (בגלל שקצת התנתקתי מהקול של סילביו, אני לא זוכר אם הקול בו אני מדבר כשאני סילביו הוא יותר איטלקי או יותר ספרדי), וערמומיות. המטרה שלנו עכשיו היא להשחית נשמות, כלומר, לגרום לאנשים אחרים לעשות דברים רעים ונוראיים, ופה אני מגיע לשורת הנושא שלי - מאוד מתחשק לי להיות רע ולגרום לאנשים לסטות מדרך הישר. יש לאנשים פה בפורום המלצות "מה אנחנו יכולים לעשות כדי לדרדר את סביבתנו?" אחת המחשבות שלי, הייתה לגרום לאנשים לחשוב שהם עושים דברים טובים, כשלמעשה הם יוצרים נזק בסופו של דבר (כמו לדוגמא, לגרום להם לחשוב שהם משרתים אל טוב, כשלמעשה הם מחזקים אל רע?) - לגרום לאנשים לפעול מפחד, מחרדה, מאנוכיות.
אוף, אני מרגיש כמו סרטי באטמן של נולאן (שלא אהבתי אגב) עכשיו.

major mouse

New member
טוב להיות רע

קודם כל, תמיד כיף לקרוא חוויות משחק. הייתי שמח לשמוע יותר על המערכה שלכם בהרחבה - תרגיש חופשי להתיישב ולכתוב הודעה ארוכה ומלאה בפרטים עסיסיים (מסתכל על השוט ומלקק את השפתיים).

בקשר לדיונים:
1. אני זוכר דיון ארוך, מעניין ולוהט שדיבר על הנושא הזה. אני מאמין שתמיד אפשר למצוא את דרך הביניים הטובה - המנחה יכול "להנחית" עליכם מכה שלא ברא השטן (משחק מילים) ולגרום לכם להיות מושפעים מהשטן כחלק מטוויסט בעלילה. הדמויות שלכם לא חייבות להיות מרושעות כדי לעזור לשטן להשחית נשמות יש משפט מאוד ידוע שאומר שהדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות. נכון שתמיד אפשר לשחק את אותה הדמות ששיחקת עד עכשיו רק בתוספת שפם מסולסל ופגיון דקירת חפים מפשע + 3, אבל באותה מידה אפשר לשחק דמות טובה שנלחמת (ולא תמיד מצליחה) ברוע שנכפה עליה או דמות שלא מבינה למה דברים רעים קורים לידה ובגללה למרות שהיא מתנהגת (לפחות לפי דעתה) באותה צורה.

2. בתור פייטן, אתה נמצא בנקודה טובה להשפיע על אנשים שנקרים בדרכך. אתה יכול לזרוע פקפוק, חרדות, אנוכיות ועוד שאר דברים כיפים שתמיד כדאי להתפלש בהם באמצעות כשרון מספר הסיפורים של הדמות. יכול להיות שבתחילת הפגישה הבאה או בפעם הבאה שתשבו בפונדק סילביו יספר מעשיה שתזרע הרגשות האלו ביושבי הפונדק. יכול להיות שבזמן הקרוב הוא יתמקד בלהפריע לאויבים בקרב במקום לעזור לחברים. הוא עדיין יכול להיות אותו ננס ערמומי, חרמן אבל טוב מיסודו רק שבזמן הקרוב, יש טעם נלווה למעשים שלו.

דרגורן

New member
שאלת שתי שאלות, מצ"ב שתי תשובות:

1. (לא באמת שאלה, אבל עדיין)
הבעייה פה היא לא המעשה של שינוי הדמויות, אלא "שבירת החוזה" בין המנחה לשחקנים.
אם המנחה מתאם עם השחקנים (מראש בעת תחילת המשחק, או במהלך המשחק, או אפילו בפגישה עצמה) - אז אין בעייה.
אם המנחה לא עשה תיאום מראש (כפי שנשמע מהתיאור שלך) - אז זה לא בסדר.
בטח ובטח אם שחקנים "לקחו את זה קשה".
תחשוב איך אתה היית מרגיש אם המנחה היה פשוט אומר לך "תחליף דמות" באמצע המשחק, בלי סיבה, הסבר, הגיון - פשוט בא לו שאתה תחליף דמות.
האם היית מקבל את זה בהבנה?
כנראה שאם אתה משחק פאראנויה - כן.
אבל אם אתה משחק משהו אחר, ולא מצפה לזה (כלומר זה לא "בחוזה" שהסכמת לשחק) - אז זה לא בסדר.

2. עצות למרושע המתחיל:
העיקרון הוא פשוט - לעשות עברות "קטנות" ומטרידות, ולהאשים אנשים זה בזה.
שים על עצמך תחפושת פשוטה, והתנדב לעזור בעיר לכל אחד שצריך עזרה:
* האופה צריך לחלק לחם? תתנדב לחלק עבורו
* הנפח צריך שמישהו יביא לו עצים מחוטב העצים? אתה תשמח ללכת לדבר איתו
ואז תתחיל לעשות שינויים קטנים שעושים נזק גדול.
תחלק את הלחם למי שאתה רוצה, תגבה יותר כסף עבורו, תלכלך את הלחם, שים בו חומר משלשל וכו'
ואז לך לדבר עם האנשים שהיו אמורים לקבל את הלחם, ותספר להם שהאופה חילק את הלחם שלהם למישהו אחר
ספר לחוטב העצים שהנפח ביקש שהוא יביא את העצים לבית של האופה
ואז ספר לאופה שהנפח התלונן על זה שאין לו מקום לעצים אצלו בבית, והוא מחפש פראייר שישמור אצלו את העצים.
אתה רואה כביסה תלויה? זרוק עליה בוץ, וספר לכובסת שזה היה פירחח עם שיער אדום (שבמקרה הוא הבן של ...)
מאחורי הנפחייה יש סוסים קשורים? מה יקרה אם תשחרר אותם "ותשכח" שם את כיכר הלחם של האופה? (אתה מפליל את האופה)

לפתור את הבעיות הללו יקח להם זמן, ויש מקרים בהם הם אפילו לא יטרחו לברר מי באמת עשה את זה (נגיד שהנפח והאופה מסוכסכים - אז ברגע שהנפח רואה את כיכר הלחם, הוא לא ישאל את האופה "למה" הוא ישר ילך איתו מכות)

DDN

New member
הרעיון הוא לא להפליל אנשים

הרעיון הוא לגרום לאנשים האחרים לעשות דברים רעים כדי שנשמתם תגיע לגיהנום.

כלומר, אם הצלחתי לסכסכך את הנפח והאופה, וזה נגמר בכך שהם רבים ביניהם והאופה זורק את הנפח לתנור - הצלחתי, כי הנפח עשה מעשה מרושע בגללי.

דרגורן

New member
הפללה היא מה שתגרום למעשים רעים

אם אתה עושה נזקים קטנים (ללכלך כביסה, לשחרר סוסים, לכתוב על הקיר "נפח יקרן") - אנשים לא יקחו את זה לרשויות החוק.
וגם אם כן - אין הוכחות לכלום.
החוכמה פה היא לזרוע חשדות, חוסר אמון, להתסיס....

DDN

New member
חוסר אמון ורגשות זדון. . .

וכמובן צריך לזרוע פחד.
כי פחד מוביל לכעס, כעס מוביל לשנאה, שנאה מובילה לסבל. . .

Ihavenonick

New member
טוב לדעת ששכחת אותי

אאל"ט התולעת הזאת החליפה אותנו לחלוטין, ואין מאבקי כוחות בין מי שאנחנו עכשיו לבין מי שהיינו

DDN

New member
כתבתי שיש קונפליקט? אם זה הובן מדבריי, לא

התכוונתי, ואני גם לא חושב ככה.

אני כן בטוח שאיכשהו אנחנו עוד נחזור. אני הולך למצות את כל הזמן שאני רשע כדי להנות מהעניין.

major mouse

New member
אני הבנתי שיש קונפליקט

טעות שלי.

עכשיו שאני מבין - אני מסכים עם השחקנים שלקו את העניין קשה. זה לא שהמנחה הנחית עליהם סיטואציה קשה. הוא החליף להם את הדמות בכל מה שקשור למשחק התפקידים שלה. זה בהחלט נשמע כמו "שבירת חוזה" כפי שדרגורן כתב.

CallMeCavanaugh

New member
מצד שני

נראה די ברור שמדובר בסיטואציה זמנית.

נניח שאני מריץ הרפתקה שבה הקסם נעלם מהעולם והדמויות צריכות להחזיר אותו - האם זוהי שבירת חוזה עם השחקנים שמשחקים מטילי לחשים?

דרגורן

New member
הכל תלוי בטיב המילוי

הדוגמא שלך לא מתאימה לסיטואציה הזאת.
קסם הוא משהו שהדמות משתמשת בו, ולא הדמות עצמה.
אם גונבים ללוחם את החרב שלו - הוא מפסיק להיות לוחם?
וקוסם שגונבים לו את ספר הלחשים?
פה עשו שינוי בדמות עצמה, באופי ובאישיות שלה - שינוי "פנימי".

למה זה משנה שהסיטואציה היא זמנית?
וכמה זמנית זה בסדר? פגישה אחת? 10 פגישות? 100 פגישות?
המנחה עשה משהו שלא מקובל ע"י השחקנים והם לא הסכימו לו (חלק מהם) - זה תמיד יהיה לא בסדר.

CallMeCavanaugh

New member
אני נוטה להאמין שמדובר במשהו לטווח קצר

עושה רושם שהמנחה דחף אותם לרדוף אחרי השד, כך שסביר להניח שהוא תכנן את העניין הזה מראש. זה חלק מהסיפור. הוא לא סתם החליט להעניש אותם באיזשהו עונש שרירותי.
דבר כזה לא צריך להימשך יותר ממפגש או שניים. אם בסוף המפגש הבא הדמויות עדיין במצב כזה, זה מצדיק שיחת תיאום ציפיות עם המנחה לדעתי.

דרגורן

New member
אנחנו נכנסים לפרטי פרטים שאנחנו לא מכירים

אני בטוח שהוא תכנן את זה מראש, וזה לא משנה שזה חלק מהסיפור.
אחד ההבדלים העצומים בין משחק תפקידים לשאר דברים, זה החופש של השחקנים.
כולנו מסכימים שהשחקנים מוגבלים ע"י חוקי המשחק.
אבל במקרה שהוא המנחה משנה את הדמות (ולו באופן זמני) בצורה שמתוארת פה - המנחה לקח לשחקנים את החירות לשחק את הדמות שלהם.
אם השחקנים מסכימים לזה מראש - סבבה.
אם לא - אז לא.

אם אתה היית משחק משחק מד"ב שבו הדמות שלך היא איש חתול (קזין), איך היית מקבל את זה שלמשך שלוש פגישות הדמות שלך תהפוך לערימת ג'לי ניידת?
תאונות Teleporter קורות, זה "רק" לשלוש פגישות, וזה חלק מעלילה גדולה שבה אתם מגלים שמישהו חיבל ב-Teleporter.
יתכן שיהיה לך כייף לשחק את הג'לי, ויתכן שלא - אבל ההסכמה שלך צריכה להיות שם (עדיף הרבה לפני שזה קורה)

Blue Beetle

New member
חלק מהכיף כשחקן

הוא שאתה מתמודד מול סיטואציות שלא ידועות מראש והעובדה שאם אתה כשחקן יודע שיכולים לקרות דברים שלא תצפה להם מראש, אתה תשאר במתח. תיאום מראש של דברים כאלו מבטל לדעתי חלק אדיר מהכיף.

Ihavenonick

New member
זה מה שאני חושב

בתור שחקן אני לא אוהב לתאם מראש עם המנחה את מה שהולך לקרות. אני פשוט מנסה להגיב, ולהתמודד עם מה שקורה בעולם מסביב.

זה חלק מהכיף במשחק.

major mouse

New member
יחי ההבדל הקטן

מה שמראה שההבדלים בין קבוצה לקבוצה וההעדפות שלהם ומה "עושה" להם את זה ומה לא הם גדולים.

בהודעה אחרת כתבת שהמנחה סיפר לכם מה ה-DC של הארכי נבל וזה לא הרס לך את הכיף ולא שבר את ה SOD. אני מצד שני, מעדיף לדעת מראש שיש סיכוי שלוקחים לי את הדמות לכמה מפגשים ושאני הולך לשחק משהו אחר *לחלוטין* אבל לשמוע מונחים מטה משחיים כאלה יהרסו לי את חוויה המשחקית.

בגלל זה עדיף לתאם מראש בקווים כלליים ולדבר על המטה משחק לפני כל פעם שמשחקים עם קבוצה חדשה ו/או מנחה חדש.

Ihavenonick

New member
פיספסת את כל המשפט

"לאחר מעשה המנחה הסביר לנו שהוא CR 30 כאשר אנו חבורה של 5 דמויות בדרגה 10"
כלומר אחרי שכבר נהפכנו. זה אומר שקודם היה ה-SOD ואח"כ הוא הסביר קצת יותר לעומק. אני מעדיף הסברים לאחר שדברים קורים, לא לפני.

major mouse

New member
פיספסת את הכוונה, אני אנסה שוב

דיבורים מטה משחקיים על המשחק היה פוגע לי בחוויה הכללית של המשחק עצמו ושובר לי SOD עקב חשיבה טקטית ולא "משחק תפקידית". לעומת זאת, שיחה מראש על טיב המשחק, התמה שלו, האווירה וכו' היו תורמים לחוויה.

ד"א: האם השטן הובס לחלוטין או שהוא עלול לחזור ולהופיע כמו כל ארכי נבל שמכבד את עצמו? אם כן, אזי שהמידע המטה משחקי עדיין רלוונטי למשחק ולכן שובר SOD.

אין שום סיבה לעשות תיאום ציפיות פרטני מאוד

להלן דוגמא לאיך עושים את זה נכון, שבה השחקנים עדיין לא ידעו מה הולך לקרות:
מנחה:"יפריע לכם אם מתישהו במהלך המשחק אני אוכל לשנות את האופי של הדמות שלכם?"
שחקן א':"סבבה, לא משנה לי, כל עוד יש איזושהי דרך שהיינו יכולים להיזהר"
שחקן ב':"כל עוד זה בדברים קטנים ושוליים בטח, לא אם אתה משנה את הכיוון שלה לחלוטין "
שחקן ג':"חד משמעית לא".

במצב הזה המנחה לא הסגיר שום קו עלילה ספציפי שהוא אפילו מתכנן, והוא יודע עד איפה הוא יכול ללכת עם כל דמות.

Blue Beetle

New member
אני מסכים איתך

תאום צפיות הוא דבר חשוב תמיד.

השאלה הייתה לגבי סיטואציה ספציפית.

דרך אגב, במו"ד ספציפית: שינויי אופי ונטייה כפויים זמניים הם חלק מגבולות המשחק (יש הרבה השפעות שעושות את זה) אלא אם הוחלט אחרת. בדיוק כמו שמוות של הדמויות הוא חלק מהמשחק וקטילת מפלצות זה חלק מהמשחק, אלא אם הוסכם אחרת.

למעלה