מאחר וטרחת לענות בצורה
מכובדת אני גם אגיב בהתאם. תשמע, עניין פארק הירקון בוא נניח אותו בצד, אני כנראה קיבלתי נקודת מבט שגויה לגבי הפארק בגלל שהפארק קושר מבחינתי לנחל המזוהם אבל בוא באמת נעזוב את זה בצד. אני אינני מתיימר להיות בעל מקצוע אבל במהלך שנות חיי הספקתי לעסוק ולהיות מעורב בתחומי הבניה, החל מהפעלת מנופים, ביצוע עבודות בניה בחברות המבצעות אותן בהיקפים גדולים בעיקר בתחום החשמל והן מידע אישי שאני לומד בעצמי מספרות מקצועית והן מעדכונים של חומר נדל"ני המפורסם במדיה החופשית. נקודת המבט שלי לגבי כל תחום הבניה כולל בתוכו סקפטיות משהו בכל הנוגע לקצב ההתפחות הורבנית שהולך ומאט את עצמו בשנים האחרונות בגלל מצב המשק העולמי מבחינה כלכלית ואני אגיד לך את האמת צר לי מאוד שאני בין הבודדים כאן בפורום שבאים להוציא את הרוח מהמפרשים אם כי לא בכוונה אלא בגלל ראיה רציונלית לנוכח המצב בשטח, לעיתים חברי פורום קוראים ידיעות בעיתון שהופקדה תוכנית בוועדה לבניין במחוז כלשהו לבניית בניין בן 53 קומות, אחלה טוב ויפה, אבל רובם לא יודעים שמדובר בסה"כ בהפקדה, במדובר בתוכנית שבכלל לא אושרה ויכולה להפוך לתוכנית מגרה שתצא לאישור בעוד 10 שנים....העובדה שהיא הופקדה לא אומר שמחרתיים יעלו דחפורים על הקרקע ויתחילו להרביץ שם קומות בקצב מטורף, ראו כמה בירוקרטיה יש סביב מגדל מחורבן אחד בפרוייקט של עזריאלי.....בניין שכל הליך הבניה שלו לא ייקח יותר משנה וחצי גג כי כל התשתיות שלו כבר מוכנות ומחוברות לרשת עירונית, אז אתה יודע מה בגלל זה מחפשים אותי....אנשים מעלים לכאן כתבות על גבי כתבות כאילו בכל 10 ימים מתחילים לבנות גורד שחקים נוסף בתל אביב כשבתכלס לא דובים ולא יער, טוחנים מים ובגלל זה כועסים עליי, בגלל שאני מכיר את העסק הזה יותר מקרוב ממה שהם יחשבו או יתארו לצמם ואני ממהר לשפוך מים קרים על המתכת הלוהטת ובצדק, הם פשוט עובדים על עצמם והם רואים בצד משהו אישי ומתחילים לתקוף אותי בעיקר דרך עיר מגוריי כי זה כנראה הכי נוח להם. אני את תל אביב לא קוטל אבל אני לא אשקר ואומר לך שאני לא אוהב את אזור המרכז, החל מהאקלים הלח ועד לעומסי התנועה, לצערי אזור זה בארץ פשוט בלתי נסבל מבחינתי, אין לי דבר נגד תושבי תל אביב או נגד הקמה של בניין כזה או אחר בתל אביב, מבחינתי שיבנו עוד 200 בניינים של 60 קומות בכל שנה בתל אביב, תאמין לי שזה לא יפגע בי בשום דרך, לא כלכלית, לא מוראלית ולא פסיכולוגית, אם יבנו לבריאות, אני אשמח לראות שהפנטזיות שלרוב מתפרסמות כאן בהחלט ירקמו בטון וברזלים (כי עור וגידים לא מתאים לבניית בניינים) בין אם זה בתל אביב ובין אם זה בחיפה ירושלים או דימונה. אינני בא לתקוף כאן איש באופן אישי אלא בא להביע דעה שלצערכם כנראה מתקרבת באופן מדוייק כמעט למציאות, דבר שחלקכם מסרב כנראה לקבל כאילו שהתוכנית לבניין 70 קומות שהופקדה בוועדה לא ייבנה בגלל שאני כתבתי את זה בפורום, חברים צאו מזה ותפתחו את העיניים שלכם קצת מעבר למה שאתם קוראים בעיתון. גלישה מהנה לכולם