רעיון

שי חלצי

New member
רעיון

למה לא לארגן מפגש פורום בקומה האחרונה של בניין הסיטי גייט? אני בטוח שאם נתאם מראש יתנו לנו אישור. הם אפילו ישמחו, שכולם יבואו ביחד במקום שאחד אחד יבלבלו להם ת'שכל... מה אתם חושבים? מישהו יודע איך לארגן כזה דבר?

kyle

New member
../images/Emo12.gif...?

אנחנו בכלל לא יודעים מי רוצה ומי לא רוצה. לא כל אחד רוצה לפגוש את שאר הפורומרס (forumers), ולא כל אחד יכול.

DerBleistift

New member
מה גם שליאור בן אדם מאד נחמד

אבל כבר לא כ"כ המנהל!
אבל תודה על התמיכה.

שי חלצי

New member
דווקא עשיתם עלי רושם

שיש כאן איזושהי קהילייה שהתגבשה... למה שאנשים לא ירצו לפגוש את האחרים ולעלות לגג הסיטיגייט? ולמה שלא יוכלו?

beivushtang

New member
מי זה ליאור מביניכם ?

מי שמוכר כ lior i, הוא פעיל בפורום פה ? בכל מקרה, לדעתי זה רעיון מבריק +, השאלה היא איך זה אפשרי בדיוק... אני בעד

fireman

New member
לא התגבש כאן שום דבר

הפורום הזה מורכב מקבוצות קבוצות של אנשים ומאדם בודד אחד שכולם משתלחים בו (אני, בגלל היותי דרומי) כל אותן קבוצות דואגות לעצמן ולאינטרסים האישיים שלהם וחלק זעום מהן אינו בוחל באמצעים בכדי לפגוע להעליב ולהשפיל חברי פורום אחרים. אני פגשתי מכאן 3 אנשים, עם שניים מהם אני בקשר טוב אפשר לומר, אורן וליאור ופגשתי גם את אור בזמנו בבאר שבע...מעבר לכך אינני מתכוון או מעוניין להפגש עם מי מחברי הפורום האחרים..... ובכן שי, הרושם שקיבלת הוא מוטעה, זה הרושם שאתה צריך לקבל. אני מקווה לפחות שניהול חדש ורענן של אור ישפר קמעה את המצב בפורום.

Sephiroth

Member
אני לא חושב שזאת השתלחות מכוונת ערן

פשוט יש לך נטייה לכתוב דברים בצורה מאוד מזלזלת לעיתים (גם אם יש פואנטה בדברים שלך) - וזה גורר תגובות דומות מאנשים אחרים. אני סתם אעלה את עניין פארק הירקון כדוגמא, כי מה שרשמת פשוט צעק: "בואו תתחילו לריב איתי". אני מסתובב בפורום הזה כבר קרוב לשנתיים לדעתי, וזה תמיד היה הלך הרוח בשיחות של אנשים איתך - ובגלל זה נגרמת ההרגשה כאילו כולם מחפשים אותך ורוצים להשתלח בך. תאמין לי שלא מפריע לאף אחד שאתה מבאר שבע (ואם כן, אז הבנאדם דפוק בראש) - אבל עצם העובדה שאתה נורא נגטיבי וקוטל את כל מה שקשור בת"א גורר איזשהו אנטי. לגיטימי שתחזיק בדיעותיך, וגם אני מסכים איתך שרוב הפורום הזה סובב מספר מאוד מצומצם של ביניינים, אבל אם אתה כותב בנוסח מסויים, אל תצפה ליחס אחר בתגובות של אנשים פה.

שי חלצי

New member
Fireman, יש ל-Sephiroth נקודה טובה

התגובה שלך היתה ממש נגטיבית וקוראת קרב... ממש לא לעניין.

fireman

New member
מאחר וטרחת לענות בצורה

מכובדת אני גם אגיב בהתאם. תשמע, עניין פארק הירקון בוא נניח אותו בצד, אני כנראה קיבלתי נקודת מבט שגויה לגבי הפארק בגלל שהפארק קושר מבחינתי לנחל המזוהם אבל בוא באמת נעזוב את זה בצד. אני אינני מתיימר להיות בעל מקצוע אבל במהלך שנות חיי הספקתי לעסוק ולהיות מעורב בתחומי הבניה, החל מהפעלת מנופים, ביצוע עבודות בניה בחברות המבצעות אותן בהיקפים גדולים בעיקר בתחום החשמל והן מידע אישי שאני לומד בעצמי מספרות מקצועית והן מעדכונים של חומר נדל"ני המפורסם במדיה החופשית. נקודת המבט שלי לגבי כל תחום הבניה כולל בתוכו סקפטיות משהו בכל הנוגע לקצב ההתפחות הורבנית שהולך ומאט את עצמו בשנים האחרונות בגלל מצב המשק העולמי מבחינה כלכלית ואני אגיד לך את האמת צר לי מאוד שאני בין הבודדים כאן בפורום שבאים להוציא את הרוח מהמפרשים אם כי לא בכוונה אלא בגלל ראיה רציונלית לנוכח המצב בשטח, לעיתים חברי פורום קוראים ידיעות בעיתון שהופקדה תוכנית בוועדה לבניין במחוז כלשהו לבניית בניין בן 53 קומות, אחלה טוב ויפה, אבל רובם לא יודעים שמדובר בסה"כ בהפקדה, במדובר בתוכנית שבכלל לא אושרה ויכולה להפוך לתוכנית מגרה שתצא לאישור בעוד 10 שנים....העובדה שהיא הופקדה לא אומר שמחרתיים יעלו דחפורים על הקרקע ויתחילו להרביץ שם קומות בקצב מטורף, ראו כמה בירוקרטיה יש סביב מגדל מחורבן אחד בפרוייקט של עזריאלי.....בניין שכל הליך הבניה שלו לא ייקח יותר משנה וחצי גג כי כל התשתיות שלו כבר מוכנות ומחוברות לרשת עירונית, אז אתה יודע מה בגלל זה מחפשים אותי....אנשים מעלים לכאן כתבות על גבי כתבות כאילו בכל 10 ימים מתחילים לבנות גורד שחקים נוסף בתל אביב כשבתכלס לא דובים ולא יער, טוחנים מים ובגלל זה כועסים עליי, בגלל שאני מכיר את העסק הזה יותר מקרוב ממה שהם יחשבו או יתארו לצמם ואני ממהר לשפוך מים קרים על המתכת הלוהטת ובצדק, הם פשוט עובדים על עצמם והם רואים בצד משהו אישי ומתחילים לתקוף אותי בעיקר דרך עיר מגוריי כי זה כנראה הכי נוח להם. אני את תל אביב לא קוטל אבל אני לא אשקר ואומר לך שאני לא אוהב את אזור המרכז, החל מהאקלים הלח ועד לעומסי התנועה, לצערי אזור זה בארץ פשוט בלתי נסבל מבחינתי, אין לי דבר נגד תושבי תל אביב או נגד הקמה של בניין כזה או אחר בתל אביב, מבחינתי שיבנו עוד 200 בניינים של 60 קומות בכל שנה בתל אביב, תאמין לי שזה לא יפגע בי בשום דרך, לא כלכלית, לא מוראלית ולא פסיכולוגית, אם יבנו לבריאות, אני אשמח לראות שהפנטזיות שלרוב מתפרסמות כאן בהחלט ירקמו בטון וברזלים (כי עור וגידים לא מתאים לבניית בניינים) בין אם זה בתל אביב ובין אם זה בחיפה ירושלים או דימונה. אינני בא לתקוף כאן איש באופן אישי אלא בא להביע דעה שלצערכם כנראה מתקרבת באופן מדוייק כמעט למציאות, דבר שחלקכם מסרב כנראה לקבל כאילו שהתוכנית לבניין 70 קומות שהופקדה בוועדה לא ייבנה בגלל שאני כתבתי את זה בפורום, חברים צאו מזה ותפתחו את העיניים שלכם קצת מעבר למה שאתם קוראים בעיתון. גלישה מהנה לכולם

danezeq

Member
אותו הסבר כבר הרבה פעמים

א. מי קוטל אותך בגלל מיקומך? תיהיה ישיר! מי זה? שמות! כינויים! תיהיה ישיר ותציין את כולם. ב. ערן, עם כל הכבוד לספרות המקצועית והעבודות בהן השתתפת. הפעולות הנ"ל לא תורמות בהבנת תהליכי הוצאת היתר בנייה, וגם אם אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים, אין זה אומר שמי שמעלה כתבה מהעיתון על אישור מגדל בגובה 53 הוא תמים. הוא פשוט שמח על הרעיון, עצם זה שאתה תוקף כל תכנית - זה דבר מוזר. לשם מה הוקם הפורום? ע"מ לקשקש ימים על מגדל שקיים 20 שנה? ג"ש זה בעיקר דבר עתידי - זאת מטרת הפורום, זכות כל אחד ואחד מאיתנו לדבר על ג"ש שטרם נבנו, לתת רעיונות, לחפש את מיקומם העתידי, כדי להבין מה יש במקום היום וללמוד מזה והרבה. כמו שציינת, רוב הכתבות שמביאים בעיתון על אישור מגדלים, הם מגדלים שיבנו "בעוד 10 שנים" כלשונך, נו! אז מה חשבת שאנו חושבים? שכבר מחר יש בנייה? די. כולנו מודעים לכך שאישור זאת חלק מדרך ארוכה, וכל אחד ממאות המגדלים בארץ עבר את אישורים הללו מתישהו. ומה הבעיה שלך עם עתיד? אתה נשמע ממש כמו כל האנשים הכפיתיים האלה שמאמינים בגורל ומציינים את זה כל דקה, ולא מרשים לך לדבר על דבר שלא קרה או לא קורה. לפני חודשיים הייתה כתבה על אישור מגדל רוטשילד 10 אנשים התלהבו ואתה תקפת אותם -למה? זה פרוייקט נפלא שייצא לפועל בעוד 10 שנים! בדיוק כמו שאמרת, וכך גם צוין בכתבה (וברור לכולנו שזה יכול להשתנות 1000 פעם) למה אסור לנו לדבר על פרוייקטים שיצאו לפועל בעוד יותר מחודש? למה אתה חושב שאתה יכול להגביל את טווח הזמן שעליו מותר לדבר בפורום? אף אחד לא חושב שיומיים אחרי כתבה בעיתון יבנה מגדל - אתה יכול להרגע. אתה לא מבין בתחום יותר מאחרים כאן, (בתהליך הוצאת ההיתיר) ואין לך את היכולת לדעת יותר טוב מכולם מה ייבנה ומתי. יותר מכך: ההערכות וההצהרות שלך הרבה יותר רחוקות מהמציאות - בניגוד מובהק למה שכתבת (רציונאלי) אתה שולל מידית פרוייקטים ונותן את המצב הכלכלי בארץ כתירוץ לכך - בלי שום מחקר ושום ידע בנושא. שמתי לב לאורך הזמן, אילו פרוייקטים שללת מראש ואמרת שלא יבנו ב20 שנים הקרובות (לא אמרת "חודשים" קרובים אמרת "עשרות שנים") למגדל בנק דיסקונט קראת "חלום מנותק מהמציאות של חברי פורום תמימים" - בבנייה למגדל בינלאומי "אף אחד לא ייצא לפרוייקט כזה בתקופה כזו - זה משוגע" בבנייה לגשר בין עזריאלי לקירייה "אני מבטיח לך שלא יבנו אותו בכלל, בטח ובטח לא ליכיוון הקירייה, ועוד בתקופה מתוחה כ"כ מבחינה בטחונית"- מוכן וכך אמרת על אמפא ביזנס סנטר (לא על המגדל, אלא על הסביבה) צמרת ה3, בארי, מגדל נווה צדק ועוד פרוייקטים רבים אז נכון, בנייתם של חלקם יכולות להעצר, אבל בגדול - כבר לפחות 10 פרוייקטים שאמרת שלא יצאו לפועל במאה הזאת, כבר בבנייה. לסיכום: רד מהקטע של "אני מחובר למציאות והם לא" - זה לא עובד לך יותר, וזה לא ממש עבד אף פעם, כולם כאן מחוברים למציאות ואת האמת? אני יותר ממך, ואני אסביר לך בהזדמנות למה. (ועשה טובה, אני לא תוקף אותך ואתה יודע זאת,
)

fireman

New member
תן לי להעמיד אותך על מספר טעויות

אני לא מאמין בגורל ואני לא מציין אף דקה ואמרתי לך שאני אשמח לראות שבמדינת ישראל ייבנו גם מגדלים של 120 קומות, באמת שאני אשמח, גם אם זה יהיה בתל אביב. שוב, אתה מטיל ספק במה שאני מבין ותאמין לי שאני מבין יותר ממה שאתה חושב ואתה יודע מה אני אפילו אשמח להעביר לך מעט מהידע המקצועי שיש לי בתחום. לגבי מה ייבנה ומתי, את זה אפילו בוועדה לתכנון ובניה אצלכם בעיריה לא יודעים במדוייק, כי בכל זאת מדובר ביוזמות פרטיות ולא בפרוייקטים של העיריה והתחלות הבניה תלויות בקבלנים ולא באף וועדה. לגבי מגדל בנק דיסקונט, אני לא יודע אפילו על מה אתה מדבר. כנ"ל לגבי בנק לאומי, אינני זוכר שהתייחסתי אי פעם לאיזה מגדל של בנק כלשהו. לגבי הגשר בין עזריאלי לקריה, אתה מוזמן לחפש את ההודעות שלי ולגלות שמה שכתבתי שם הוא שהגשר לא יחובר ישירות לקרייה בשום פנים ואופן וראה שצדקתי. לגבי האמפא, בוא תגיד לי אתה כמה הוא התקדם מאז שהתחילו לדבר על ההקמה שלו וכמה זמן עבר מאז, אני מבטיח לך שאתה לא תאהב את התשובה שאתה תתן לעצמך ועל מנת להעמיד אותך על טעות שאתה בדרך לעשות דרך התגובה שלך, אני הייתי שמח לראות את הבניין הזה כבר בקומה ה20 או 30 של הבניה שלו בדרך לגובהו המקסימלי.

danezeq

Member
אמרת שלא תיהיה התחלת עבודה

והשטח ישאר מגודר כמעט לנצח לדעתי בור ענק ושני עוגרנים זאת עבודה. בקשר לבנקים, אני יודע על מה אני מדבר, אמרת שזה חלום מטורף (אני לא זוכר מגדלים ספציפים - הבנת את העיקרון, אתה לא יודע מה יבנה ומה לא) וגם בקשר לגשר, בלי קשר לאן הוא יתחבר, אמרת שפשוט לא יבנה. אז אל תתפוס אותי בקטנות - כי העיקרון מובן

noy levin

New member
שמע, ערן

מאז שאני חבר בתפוז, אני מכיר אותך רק כמשבית שמחות. לצעיר גם אסף וליאור הם בעלי פאן שלילי גם אם הם חובבי גורדי שחקים כמוני. לדעתי זה משום שהם לא תל אביביים ולא מתעוררים כל בוקר עם נוף של מגדלים והולכים לישון איתם. אין מה לעשות, מי שגר בקומה גבוהה בתל אביב חי עם תחושה אחרת שגם ליאור ואסף לא יבינו אותה. לגביך, מה הקשקושים על גזענות, מי בכלל יודע מאיזו עדה אתה? מה אלה רגשי הנחיתות שלך? אין מה לעשות, באר שבע נראית כמו כפר פרימטיבי בעולם השלישי ואם לא בא לך, אז תעבור לגור במרכז. אני בכלל לא יודע ולא מבין איך בני אדם מסוגלים לחיות במקום כזה משעמם. אני מניח שיש שם כמה סטקייות אבל חנות ספרים, יש לכם כבר שם? תל אביב תהיה זרועה מגדלים בסופו של דבר ושטויות מפיך או מליאור כי הם יהיו מוזנחים, רצוי שייאמרו בפורום אחר. לידיעתך, כל מגדל שנבנה תורם לאי צמצום שטחים פתוחים. אם כל המדינה היתה וילות, ממזמן היינו צריכים לפלוש מחדש לאיזו ארץ אחרת. כל הזמן שוכחים שמדובר במדינה פצפונת ושבתל אביב גרים 360 אלף איש. מה תל אביב אם עיר פצפונת בעולם הרחב, ובכל זאת בתוך פחות ממאה שנה הצליחה למקם עצמה כאחת הערים החשובות בעולם ולא רק זאת, אלא שלהפתעתי אפילו אונסקו מתייחסת אליה ברצינות. לבאר שבע הייתי שולח את אונרא - סוכנות הסעד לפליטים. כל בניין של 5 קומות ומעלה ואדון ערן פה פותח בחאפלה בדואית, יש לך מושג כמה בניינים של 8 קומות לפחות מתחילים לקלוט דיירים בל חודש בתל אביב? אתה פה לא תשבית את שמחת הפורום. אם יש לך משהו משעמם לכתוב על איזה מנוף, אתה רשאי, אבל שמע, אי אפשר שכל ידיעה על תוכנית מגדל תתקבל בתגובה אוטומטית שלך: זה בחיים לא יבנה, חלומות של מטורפים וכו'. פשוט נמאס לקרוא זאת כל פעם. לי נמאס וגם לאחרים. לי ברור שתל אביב לא תתחרה על המגדל הגבוה בעולם. אני מסתפק בכמה עשרות מגדלים מעל 150 מטר כדי להתחיל להנות מהחיים. ונקודה אחרונה: למגדל המרובע אין שום בעיה להיבנות אלא מלבד כך שהוא שייך לדוד עזריאלי. העירייה שונאת אותו ולכן מחכה שהוא ימות בטרם הפרוייקט יושלם. אני מבטיח כי יום לאחר מותו, יינתנו לפתע כל האישורים הדרושים. חג שמח לחברי הפורום ולמנהלנו החדש, שלדעתי ממזמן היה צריך לנהל את הפורום הזה. אין ספק שהבחור גילה התמדה והשתתף כל דיון ודיון. יישר כוח.

leonid2k2

New member
באר שבע אחלה עיר

אז ככה מה יש לכם נגד באר שבע אני לא גר שם אבל אני מבקר שם מספיק פעמים. בבאר שבע יש את כל מה שיש בת"א אבל יותר קטן מאחר והעיר לא יכולה להתהדר במיליון תושבים באזור שלה! תפסיקו להתייחס לת"א כאילו היא עיר שעומדת בפני עצמה ללא גוש דן היא הייתה כלום! בבאר שבע ישנם הרבה מגדלים מגדלי מגורים מן הגבוהים בארץ(בככר רמב"ם) ותרבות המגורים הגבוהים הרבה יותר מפותחת בבאר שבע! מי שלא היה באזור התחנה המרכזית של באר שבע בחיים לא ביקר באזור עסקים ראשי בת"א אין דבר כזה עם כל הניסיונות לעשות את זה לא מצליח להם פשוט לא מצליח! וגם בהשוואה לת"א באר שבע היא ראלית תאמינו או לא בבאר שבע ניתן לקנות דירה מבלי לסיים את החשבון שלך(ואל תתנו לי את מגדל פלורנטין כדוגמא יש אחד כזה)! אז תפסיקו לראות בבאר שבע כחור היא לא חור ואחלה עיר ובישביל עיר שהנתונים הגאוגרפיים שלה הם לא בשחקים היא עושה את העובדה שלה מצויין והיא בין הערים היחידות בנגב שכן ממשיכות לגדול!

fireman

New member
אתה יודע מה.....לנזק עניתי בהגיון

כי הוא גם כותב ההיגיון למרות שאני לא מסכים עם רוב מה שהוא כותב אבל אתה קשקשן.. באר שבע נראית כמו כפר פרימיטיבי? לי נראה שבחיים שלך לא היית בבאר שבע. חחחח כמה סטקיות וחנות ספרים...טוב תמשיך לחיות בפנטזיות של שנת 1938. "אי צמצום שטחים פתוחים"? זה מונח מקצועי שהוצאת מאיזה מקום? זכור טוב טוב מה שאני אומר לך.......יבוא יום, ויבנו גם על השטחים הפתוחים שיש לכם בגוש דן, ועל זה אני מוכן לחתום בכל מחיר.....כי אם בבאר שבע דחפורים מוחקים יער שלם בשביל לבנות שכונת וילות לעשירים, בתל אביב על אחת כמה וכמה. תל אביב כעיר בודדת בעד עצמה לא הייתה מתפתחת כפי שהתפתחה מבלי כל גוש דן שמסביבה, ואתה יודע מה.....אם באופן כללי, תשווה את באר שבע ותל אביב, באר שבע יותר מפותחת מתל אביב, באר שבע הגיע לגודל שלה ולקצב הפיתוח חסר המעצורים הזה ללא ים, וללא נמל וללא 10 ערים מסביב, עיר בפני עצמה, זאת מדינה פיצפונת ולא תל אביב שמוקפת בעוד 10 ערים שונות שדחוסות אחת לתוך השניה. נוי עכשיו אני אעבור לקשקוש הכי הכי גדול שלך...... מתי אני בפעם האחרונה כתבתי פה על בניין בן 5 קומות שבונים בבאר שבע? ואתה יודע מה....בוא ותגיד לי מתי הייתה הפעם האחרונה שכתבתי כאן על מגדל של 15 קומות?!?! וכן חמוד שלי בבאר שבע בונים גם 28 וגם 32 קומות.... אז לפני שאתה בא לכן ופותח את הגו'רה שלך כמו ילד אינפנטיל ועוד מעיז להגיד בהודעה שלך "מה הקשקושים של הגזענות" בעוד אתה קוטל אותי על היותי באר שבעי, זאת גזענות ילד.....אתה מציג אותי כנחות, כפסולת, כאזרח סוג ב' וזאת גזענות ילד. ולסיכום, אני לא שואל אותך על מה וכמה לכתוב ואם אני רוצה אני אכתוב בגנות כל מגדל שתעלו כאן גם אם זה יבנה בהונלולו רק כפרנציפ, אני לא צריך ממך רשות לכתוב כאן אז תעביר את עצמך למצב שקט כי לא בא לי לשמוע אותך.

גמל!! תירגע!!

אם תשים לב תראה שנוי צודק,הוא בסה"כ כותב שאתה מקנא בלי סיבה בעיר הרבה יותר טובה ומודרנית מהעיר הנידחת שלך מה לא בסדר בזה?? העובדה היא שמיליון אנשים לא טועים וגוש דן מפותח הרבה יותר מכמה פחונים במדבר, אתה חייב להבין את זה שב"ש לא מתקרבת אפילו לרמה של ת"א וכנראה לעולם אפילו תהיה עשירית ממה שתל-אביב וחבל שזה יקרה רק בגלל אנשים כמוך. בבאר שבע יש רק בנייני מגורים רגילים ומכוערים,זאת לא עיר של גורדי שחקים ולעולם גם לא תהיה כי איזה יזם ישקיע בעיר מדברית של כבאים? מה שגזען זה אתה ששונא את תל-אביב ללא שום הצדקה,אתה שונא אשכנזים וזה ידוע אז אל תבוא לנוי בטענות שהוא גזען! חוצפן שכמותך!

danezeq

Member
הרי זה ברור לכולם שההודעה הזאת

נועדה סתם כדי לחמם את ערן, נכתבה בלי שום היגיון ועם הגזמה בלתי סבירה אז מפסימיות נמאס, אבל מאנשים שנכנסים לפורום רק על מנת לזרוק אש למדורה - מזה יותר נמאס. בנוסף אתה גם מקלל - שזה כבר בכלל מצדיק מחיקה.

kyle

New member
../images/Emo10.gifשיגיע כבר המייל מתפוז...../images/Emo11.gif

noy levin

New member
סליחה, אור

על מה אתה מדבר. זה שפגשת את ערן, אורן, ליאור ודניאל לא אומר שלאחרים כאן אין זכות לומר שכבר פשוט נמאס מהבן אדם והתגובות שלו. כמה כבר אפשר? חוץ משני הסברים על מנופים הוא לא תרם דבר לפורום הזה.

למעלה