רעיון מעניין

jak44

New member
רעיון מעניין

אלי הורביץ העלה הצעה מאוד מעניינת והיא לבטל כליל את המע"מ על מזון במקום להוריד את המע"מ ל 14% לדעתי הצעה טובה מאוד

gershon17

New member
ומישהו אחר הציע

להשאיר את המע"מ כמו שהוא, רק לבטל את המע"מ על תרופות. שלישי יגיד שצריך לבטל את המע"מ על תחבורה ציבורית ומונית ולהשאיר את המע"מ כמו שהוא. רביעי יחשוב שדווקא צריך לבטל את המע"מ על ספרי לימוד ולהשאיר את השאר כמו שהוא. עדיף להוריד את המע"מ באופן כללי, ככה כולם יהיו מרוצים.

jak44

New member
גרשון לפי החשבון שעשה הורביץ

הנהנים העיקריים יהיו השכבות החלשות מכיון שהמזון מהוה כ50% מסל הצריכה שלהם ולכן מהלך זה יקל עליהם ביותר ד"א אצל העשירונים העליונים מטבע הדברים ההוצאה היא 0.9%

gershon17

New member
זה לא מפתיע

השכבות החלשות הן תמיד הנהנות העיקריות מהפחתת המע"מ. הנה, סבר פלוצקר מסכים איתי, ומפרט יותר.

FuxPavel

New member
אני מעדיף להחזיר לעניים את הכסף

אני מעדיף להחזיר לעניים אפילו סכום ששווה ל20 אחוז מהמחיר של האוכל ולא לבטל את מס ההכנסה עליו. אומנם עבור העניים האוכל מהווה את אחת ההוצאות הגדולות, העשירים בכל זאת מוציאים יותר כסף על אוכל. ואז מה יקרה? אומנם העניים ישלמו פחות וירוויחו כסף אבל העשירים ישלמו עוד יותר פחות וירוויחו עוד הרבה יותר.

מה אכפת לי (בשלב זה) אם העשירים

ירוויחו יותר כל עוד העניים הם מרוויחים פי שניים (יחסית) ויותר מהעשירים? עבור העשיר הביטוי הוא באחוז שניים שזה יכול להיות כמה אלפי שקלים ועבור העני הביטוי הוא חמשה עשר עשרים אחוז שזה יכול להיות כמה מאות עד אלף שקלים וזה המון כסף עבור העניים!!!

FuxPavel

New member
שאלה

למה לתת לעשירים אלפי שקלים יותר שאפשר לבזבז אותם על משהו הרבה יותר טוב? למה לא לפצות רק את העניים?

מפני שזה מהלך ממש לא חכם

אך תהיה צודק - היה חכם. ציינתי 'בשלב זה'. אין בעיה ששני הצדדים ירוויחו רק שאפשר לבצע מהלך חכם ע"י כך שבשלב ראשון תן לשניהם ואחר כך בהדרגה קבע את המצב של העניים ותקח בהדרגה חזרה מהעשירים לאט ובזהירות כדי שיהיה קל להם לקבל זאת. אך אל דאגה, כך או כך העשירים ימצאו את הדרך למקסם את הרווחים. ולשאלה שלך מדוע בכלל לתת להם לעשירים? פשוט מאד, העשירים הם עם לא פראייר (אחרת לא היו עשירים) הם יתבכיינו ויבקשו פיצוי הולם בשם השיוויון, אם המדינה נותנת אז גם להם מגיע.

FuxPavel

New member
שטויות במיץ

העשירים לא מתלוננים שלא נותנים להם הבטחת הכנסה כי פשוט לא מגיע להם, אז אם כבר מחליטים להטיב עם החלשים אז תטיבו עם החלשים! אם אינך עני אז לא מגיע לך ההטבה ולכן אין מה להתלונן.

נעים דווקא צודק ואתה טועה

עובדה שגם ילדי העשירים ואפילו הכי עשירים, זכאים ומקבלים קצבאות ילדים, כמו כל שאר הקצבאות, כמו למשל קצבת נכות, קצבת הכנסה אם ובמידה ואינם נמצאים כשירים לעהודה, קצבת ניידות , וכל קצבה אחרת שזכאי ומקבל כל אזרח במדינה.

FuxPavel

New member
לא כל נכה מקבל קצבאת נכות

רק אם אתה מקבל מתחת להכנסה מסויימת... ולדעתי לא כל ילד צריך לקבל מהמדינה את ה120 שקל הללו אלא רק מי שזקוק להם.

gershon17

New member
אף ילד לא צריך לקבל את הסכום הזה

המדינה לא צריכה לממן ילדים. היא צריכה לממן את מערכת החינוך, במקום.

FuxPavel

New member
אני מסכים איתך לחלוטין

אבל אני מדבר על המצוי ולא על הרצוי. כיום יש משפחות שללא תמיכה כספית לא יוכלו לכלכל את ילדיהם.

אתה טועה, צריך להגדיל את הסיוע

120 שקל לילד לחודש זה פשוט לעג לרש, אני מסכים איתך רק שלגבי העישירים והילדים שלהם לא צריך ואולי יש אפילו מקום לשקול לקצץ בקצבאות הילדים שלהם, שכן הם לא באמת זקוקים לכסף הזה כמו שאר הציבור בישראל, אבל לגבי כל אלה שההורים שלהם משתכרים שכר מינימום ופחות, חובה על המדינה להגדיל ולהרחיב עבורם את התמיכה והסיוע, כולל את גובה הקצבאות שמקבל כל ילד כזה.

goanin

New member
למה נראה לך שאתה עושה ילדים

אם אין לך כסף לפרנס אותם? תביא ילד, שניים. לא חמישה! כי זא יבא על חשבון הילדים הראשונים. לא בראש שלי לפרנס לאף אחד את הילדים שהוא מביא! זו בחירה שלו. חבל שאצל אנשים מסֻימים הכמות קובעת. ועוד כשמדֻבר בבני אדם. ואני לא הומני?!

gershon17

New member
מה זאת אומרת "להחזיר להם"?

איך? עוד קצבה? לא הבנו כבר שקצבאות לא עוזרות, ומה שעוזר זה עבודה?

eitangn

New member
רעיון טוב, אשר קיים במדינות אחרות

יש מדינות בהם קיים מע"מ ברמות שונות לתחומים שונים. אין סיבה להפחתת מע"מ על מוצרי יוקרה (טלויזיות פלזמה, לדוגמא...). וממילא אין כיום מע"מ על פירות וירקות, כך שאין מדובר על רעיון מהפכני, אלא הרחבת הסדר קיים.

למעלה