רעיון מעניין

steiff

New member
למען הגילוי הנאות...

צילמתי הופעות עם לייקה.
צילמתי תנועה עם לייקה.
וודאי שצילמתי נוף עם לייקה.

אפשרי? וודאי (למרות שהדוגמאות שהבאת רק מדגישות עד כמה מדובר בעבודה אנקדוטלית ולא ב״מיינסטרים״).
נוח ויעיל? למעט נוף (שנשמט מרשימתי הקודמת) ממש לא.

המגבלות הן הרבה מעבר לחיסרונן של עדשות טלה. זה העבודה הידנית. נקודת פוקוס יחידה ועוד...

את דעתי על המערכת ביססתי על נסיון של למעלה משנתיים. אין ספק שהתפעול של ריינג׳פיינדר הוא ״אחר״ ולעיתים גם יכול להיות מהנה. מצד שני הרבה פעמים (רוב הפעמים) הוא מתסכל, בעיקר כשנזכרים כמה פשוט לבצע את מרבית הפעולות במערכות אחרות.
להאשים את הצלם? זה נכון (לפחות כשזה נוגע בי) בכל מקרה. לא רק בלייקה. אני בטוח שאתה היית יכול להפיק תמונות באותה רמה ואולי אפילו טובה יותר אם היית משתמש במערכת אחרת. פוג׳י או ניקון או ר׳ל אפילו סוני או קנון או מ43. לייקה זה אולי נסיון להוכיח שאתה יכול להפיק תמונות יותר מוצלחות מרובנו אפילו עם יד אחת קשורה מאחורי הגב?

השורה התחתונה מבחינתי היא שאני פשוט לא מוצא כיף במערכות שמגבילות אותי. שלא מסיעות לי. האתגר שבתפעול שלהן לא ״עושה לי את זה״. פלח השוק של לייקה מראה שאני לא לבד...
אם לך זה מרגיש טוב - אני שמח בשבילך.

sagiKor

New member
או מתקדמים

אז לייקה M לא בשבילך
אבל זה לא אומר שאי אפשר לצלם איתה. זה גם לא אומר כלום על מה שהיא אומרת עבור משתמשים אחרים.
יש לי חבר ש"נשמות טובות" חופרים לו מדי פעם שצלם במעמדו צריך לייקה, אני כל פעם נכנס למערכת שכנוע שהוא לא צריך כי אני מכיר אותו ויודע שזה לא בשבילו. אני לא הולך כמו עיוור אחרי המותג....
אתה מרגיש שאתה מצלם עם יד אחת מאחורי הגב, אני מרגיש יותר חופשי מאי פעם.
האם מצלמות אחרות נוחות וקלות יותר להשגת תוצאה? כן!
האם זה טוב יותר שזה קל להשגה? לא בטוח בכלל, כמו שלא בטוח שהתוצאות זהות גם אם שתיהן טובות.

JacB

New member
מה המילה ההפוכה ל"אקסטרה"?

הם משקיעים המון מחשבה באיך להפחית פיצ'רים.
לפעמים יש הגיון בצימצום, לא תמיד.
בסיטרואנים, עד שפיז'ו השתלטו עליהם, לא היתה הפסקת איתות אוטומטית.
הם טענו, שכל פעולה צריכה להיות נשלטת ע"י הנהג. היום גם אצלם גם האיתות נורמאלי.

sagiKor

New member
הכל תוצר שנובע משני מרכיבים

1. שמירה על מסורת תוך כדי התעדכנות טכנולוגית
2. הקשבה ללקוחות

כשיצאה ה 240 היא הייתה עמוסה פיצ׳רים, אפילו וידאו היה שם...
אבל המשתמשים פחות אהבו, רצו מצלמה עם חיישן עדכני אבל בלי פיצ׳רים שלא מתאימים לרעיון של ריינג׳פיינדר. היו גם תלונות על עובי ומשקל המצלמה.
לייקה הוציאו את ה 262 שהייתה מופשטת מפיצ׳רים וגם הורידו במשקל, המצלמה הזאת התקבלה באהדה, גם בקרב משתמשים וגם בקרב אתרי הביקורות.

בינתיים לייקה הוציאו מערכות מירורלס, גם קרופ וגם פול פריים, המהלך הזה אפשר ללייקה לתת פתרון מודרני ומרובה פיצ׳רים למי שמחפש את זה תחת מותג לייקה במערכות מירורלס מודרנית ואפשר לשמור על מערכת ה M בסיסית וקלאסית.
ה M10 היא התוצר של המהלך הנ״ל, הם חזרו למספור הרגיל, העמידו גוף קל יותר מה 240, ובעובי של מצלמת פילם, מעט כפתורים, תפריטים קלילים, עינית משופרת ועוד. זאת פשוט הלייקה הדיגיטלית הכי טובה שנוצרה.

יש גרסאות מונוכרום שמצלמות רק שחור לבן, זה גם הייתה דרישת לקוחות ויש למצלמות האלו לוק משלהן וקהל אדוק. ללא ספק נראה בקרוב גם מונוכרום חדשה שמבוססת על ה M10-P, זה פשוט מתבקש.

גם מצלמות ה D ללא מסך זה תוצר של דרישת לקוחות, לקוחות קיימים, לא ניסיון להגיע לקהל יעד חדש, בשביל זה יש מצלמות אחרות.
אתה מבין, לייקה עובדת אחרת. כשמצלמה עולה כמו שהיא עולה ההתנהלות מול לקוחות זה כמו בתוך מועדון חברים יוקרתי. אני אמנם לא חסיד של הרעיון הזה אבל אשקר אם אומר שהיא לא מסקרנת וממש לא אתנגד לקחת אותה לסיבוב ניסיון.

אני מצלם גם בפילם וגם בפילם אני מצלם בלייקה כי אני אוהב את הפשטות, גם בפילם יש מצלמות סופר מתקדמות ועדיין אני מעדיף את המופשט. הלייקה M הדיגיטלית מופנית מראש לאנשים כמוני שאוהבים פשוט. לצלם עם מחשב זה לא כיף לטעמי.

JacB

New member
מוצר עם "אופי"

זה מייחד לפעמים חברות מסויימות, שהן מיוחדות, שונות, ואפילו אוונגרדיות.
אני מעריך את זה. לא סתם עוד יצרן עם עוד מוצר שניתן לוותר עליו.
כל זה מסתדר בתנאי שיש גם לקוחות עם טעם מסויים ועם תפיסה מסויימת, והם יודעים מה הם רוצים ומה הם אוהבים. לא תמיד חברות כאלו שורדות כלכלית. לפעמים הן נרכשות ומנוהלות ע"י גורמים בעלי אוריינטציה עיסקית נטו ואז הן מושמדות/נבלעות תחת גג אחר/חוזרות ל"פסים".

רוב הלקוחות קונים את המוצרים על פי מותגים + על פי נתונים טבלאיים שרובם לא רלבנטיים עבורם. (כמה זום, כמה מ"פ, כמה סמ"ק, כמה תוכניות כביסה).
אצל לייקה הצדדים החזקים הם: המותג + כמות ה"משוגעים" (כן, יש לי אח כזה).

sagiKor

New member
מבחינה כלכלית, לייקה אחת האיתנות בתחום הצילום

אם לא האיתנה שבהן.
היא הרוויחה שכולן הפסידו...

העניין הוא פשוט, יש בחירה, גם בתוך המותג.
מי שרוצה מצלמה מודרנית עם פיצ׳רים אז יש ומי שרוצה משהו קלאסי ובסיסי אז גם יש.
פשוט מי שלא מכיר קוטל מותג על סמך מצלמה אחת.
ולרוב קוטלים מבלי אפילו לנסות (אם כי כאן כנראה תג המחיר ממש לא עוזר)

steiff

New member
מבחינה כלכלית לייקה בהחלט מתנהגת נכון

החברה מאתרת ומאתגרת את הנישה ורואה עצמה מחוייבת לנישה בלבד.
חנות מוצרי פרימיום שמיועדת לנישה צרה מאד, וגם בה יש מספר חלוקות משנה, כאשר נישת הצלמים היא הנישה הקטנה ביניהן.
החברה מצליחה משום שהיא גובה מחיר שהוא לפחות פי עשר מעלות היצור, והיא יודעת היטב שאנשים קונים את המוצרים שלה בגלל המחיר ולא למרות המחיר.

אגב, זו לא החברה היחידה בתחום הצילום שבנויה על הקונספט.

steiff

New member
סוני פיתחו לפני כמה שנים תותב שמתלבש על הנייד

היה לו את החיישן של RX100 (הדגם הראשון).

אני מניח שמספר היחידות ממנו שנמכרו היה גבוה ממספר מצלמות ה״לייקה״ שנמכרו באותה שנה, אבל בשביל סוני זה לא הספיק כדי להמשיך לפתח את הקונספט.

אילן די

New member
הם פשוט עלו כאן על משהו

שעבור הקהל שנאמן להם זה ממש לא משנה איזה מצלמה הם ישיקו אז במקום לפתח, הם מוציאים דגמים כשלכל דגם חדש יש פחות פיצ'רים מהקודם.

לפעמים פחות זה יותר

סביר להניח שרוב האנשים לא משתמשים ברוב הפיצ׳רים במצלמה שלהם.

זה רק מסרבל את ההגדרה והשימוש במצלמה.

ravivme

New member
קופסא עם חור קטן

sagiKor

New member
אלו מסוג ההודעת שנובעות מ....

1. בורות (חוסר הבנה, חוסר עדכון, חוסר עניין וכו׳)
2. קנאה
3. רצון לייצר פרובקציות בגרוש
4. כל התשובות נכונות

אילן די

New member
האמת?

ההודעה נכתבה בהומור ולא שיערתי שתיעלב ממנה. קבל את התנצלותי.

sagiKor

New member
יש דרך להבהיר שמדובר בפוסט הומוריסטי

אבל אל דאגה, ממש לא נעלבתי.
שאנשים כותבים שטויות אני נוטה לציין זאת ללא קשר למותג כזה או אחר...

למעלה