שמע, אתה ממש טועה...
ליין הרפלקס לא היה פופלארי כי היה יקר כראוי למותג לייקה מול המתחרים.
העדשות של R מצוינות, הטענה שמדובר באופטיקה "לא משהו" זה סוג של אגדה אורבנית...
ליין ה SLR של לייקה קיים מ 1965 עם הלייקפלקס הראשונה (שיש לי אותה והיא לא פחות ממדהימה) ועד סדרת ה R שחלקה היה בשיתוף פעולה עם מינולטה ועד ה R8 וה R9 שאפילו הציגו גבים דיגיטלים למצלמות... בעידן הדיגיטלי לייקה לא ממש זנחה את ה SLR, יש לה DSLR רק שבמקום לשים בו חיישן פצפון כמו האחרות, הם הכניסו לשם פורמט בינוני...
לדעתי דברים מאד השתנו מאז שאתה היית בקטע של לייקה ועד היום. לייקה תמיד הייתה יקרה, תמיד הייתה סמל סטטוס ותמיד היו אנשים שרכשו לייקה כתכשיט. משתמשים שלא יודעים לצלם יש גם בקרב משתמשי קנון, ניקון, סוני, פוג'י ועוד...
אם כבר היום, גם להפתעתי יש יותר ויותר משתמשי לייקה ובעיקר כאלו שמצלמים איתה וזה לא קורה בזכות המחיר אלא קורה למרות המחיר....
אתה מבין, בעידן שמצלמת קרופ מצועצעת עולה $2000 ו DSLR מקצועית עולה מעל $4000 אז להוציא $7000 על משהו שתמיד נתפס בלתי מושג כבר לא כל כך בלתי מושג.
רואים את זה גם בארץ, אם פעם ראית לייקה ברחובות אחת ל... ולרוב זה היה תייר, היום אתה רואה הרבה יותר לייקות גם על ישראלים וגם על תיירים, גם גיל המשתמש הממוצע ירד. בתור מנהל קבוצת פייסבוק סביב המותג אני יכול לומר לך שאני מופתע מאד מכמות המשתמשים בארץ. וכמובן יש את הקבוצות הבינלאומיות שלא רק שיש המון משתמשים גם חלק גדול מהם צלמים לא רעים בכלל.
היכולות הטבעיות של המערכת לא מתייחסת רק לאוטופוקוס, אלא יותר להתאמה של כלי למשימה, כי אם תכננת לצלם עם לייקה M ציפורים במעוף אז אתה בבעיה ויותר בגלל עינית ועדשות... זה מעבר ליכולת הטבעית של המצלמה אבל אם תכננת לצלם רחוב, או דוקו או צילום תרבויות זה נמצא לגמרי בריינג' הטבעי של המערכת.
וכן יש פספוסים בגלל פוקוס ידני אבל יש גם פספוסים עם AF...
עם כל הטכנולוגיה ההגנתית וההתראתית לרכבים, נראה שמספר תאונות הדרכים בארץ רק עולה...
וואלה אפשר אפילו לייצר סטטיסטיקה שתראה קשר בין הדברים... האם זה אומר שהתוספות האוטומטיות גורמות לתאונות? כנראה שלא, הטכנולוגיה במקורה זה דבר מצויין, השאלה היא גם איך משתמשים, אם הנהגים מרגישים שיש על מי לסמוך שיזהיר אותם בזמן ששולחים הודעות בוואטצאפ בזמן נהיגה אז...
אז יש אוטופוקוס, זה לא מבטיח תמונה טובה יותר. זה הכל תלוי בצלם ואם הוח לו לעבוד עם כלי כזה ולא אחר אז לא אני ולא אתה יכולים לפסול את הכלי המדובר.
יש לי עדיין מערכת מירורלס של פוג'י, והיו לי גם אחרות וכמובן גם מערכת רפלקס. ולא יעזור לך כמה שתנסה, אין תחליף אין שום מצלמה שתתן חוויה דומה לריינג'פיינדר, יש אחר, יש דומה אבל לא אותו דבר, גם לא אם תבחר לשים את אותה עדשת לייקה על מצלמת מירורלס. יש לי גם מצלמה מודרנית של לייקה עם אוטופוקוס והכל (אוטופוקוס אפילו יותר מוצלח מזה של פוג'י) והיא עדיין מספקת חווית תפעול וצילום שונה ממה שיצרנים אחרים מציעים.
או שאוהבים או שלא ואפשר לפרוס את הסיבות מדוע לא אוהבים אבל הסיבות האלו הן אישיות ואי אפשר להפוך אותן לרשימת "בעיות" או "מגבלות" של מערכת כלשהי, מה שמגבלה עבורך יכול להיות יתרון לאחר.
אפשר לראות במגבלה גם כמחסום שעוצר אותך, אפשר לראות במגבלה קרש קפיצה לגבהים חדשים (זאת גישה שאימצתי מכאן והיא הולכת איתי כבר שנים)
לסיכום - תמונה שלפי דבריך כנראה אי אפשר לצלם עם לייקה בגלל שאין AF וביצועי האיזו לא טובים ואין 20FPS.
רק שהיא צולמה עם לייקה (M10) באיזו 8000 עם פוקוס ידני ועם יכולות של 5FPS בלבד... (עוד לא הפנמת שזה רק הצלם ולא המצלמה?)