הכל תוצר שנובע משני מרכיבים
1. שמירה על מסורת תוך כדי התעדכנות טכנולוגית
2. הקשבה ללקוחות
כשיצאה ה 240 היא הייתה עמוסה פיצ׳רים, אפילו וידאו היה שם...
אבל המשתמשים פחות אהבו, רצו מצלמה עם חיישן עדכני אבל בלי פיצ׳רים שלא מתאימים לרעיון של ריינג׳פיינדר. היו גם תלונות על עובי ומשקל המצלמה.
לייקה הוציאו את ה 262 שהייתה מופשטת מפיצ׳רים וגם הורידו במשקל, המצלמה הזאת התקבלה באהדה, גם בקרב משתמשים וגם בקרב אתרי הביקורות.
בינתיים לייקה הוציאו מערכות מירורלס, גם קרופ וגם פול פריים, המהלך הזה אפשר ללייקה לתת פתרון מודרני ומרובה פיצ׳רים למי שמחפש את זה תחת מותג לייקה במערכות מירורלס מודרנית ואפשר לשמור על מערכת ה M בסיסית וקלאסית.
ה M10 היא התוצר של המהלך הנ״ל, הם חזרו למספור הרגיל, העמידו גוף קל יותר מה 240, ובעובי של מצלמת פילם, מעט כפתורים, תפריטים קלילים, עינית משופרת ועוד. זאת פשוט הלייקה הדיגיטלית הכי טובה שנוצרה.
יש גרסאות מונוכרום שמצלמות רק שחור לבן, זה גם הייתה דרישת לקוחות ויש למצלמות האלו לוק משלהן וקהל אדוק. ללא ספק נראה בקרוב גם מונוכרום חדשה שמבוססת על ה M10-P, זה פשוט מתבקש.
גם מצלמות ה D ללא מסך זה תוצר של דרישת לקוחות, לקוחות קיימים, לא ניסיון להגיע לקהל יעד חדש, בשביל זה יש מצלמות אחרות.
אתה מבין, לייקה עובדת אחרת. כשמצלמה עולה כמו שהיא עולה ההתנהלות מול לקוחות זה כמו בתוך מועדון חברים יוקרתי. אני אמנם לא חסיד של הרעיון הזה אבל אשקר אם אומר שהיא לא מסקרנת וממש לא אתנגד לקחת אותה לסיבוב ניסיון.
אני מצלם גם בפילם וגם בפילם אני מצלם בלייקה כי אני אוהב את הפשטות, גם בפילם יש מצלמות סופר מתקדמות ועדיין אני מעדיף את המופשט. הלייקה M הדיגיטלית מופנית מראש לאנשים כמוני שאוהבים פשוט. לצלם עם מחשב זה לא כיף לטעמי.