רעיון לדיון

country joe

New member
רעיון לדיון

מהי לדעתכם השנה/תקופת זמן המכרעת/חשובה/אהובה עליכם ביותר ברוק? אצלי זה כנראה בין סוף 65 לאמצע 66. דונובן והבירדז לקחו את הפולק-רוק לכיוונים ניסיוניים, לונדון התאהבה בפסיכדליה, הביטלס שיחקו עם סיטאר, היארדבירדז וג´ף בק עשו דברים מדהימים עם הגיטרות שלהם, ובחוף המערבי החלה להתגבש סצינת ההיפים.

Chocoholic

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

בנוסף: הפלישה הבריטית בשיאה, סצנת להקות ה Garage המקומיות בארה"ב פורחת, הפסיכדליה האמריקאית (סאן פראנסיסקו...) צוברת תאוצה. בקיצור, חבל על הזמן... מתי כבר ימציאו מכונת זמן?!

אני רק אגיד ש.....

לדעתי, השנים הכי טובות במוזיקה היו 1967-1973 אני לא יודעת להסביר למה אני חושבת ככה, כמוכם.
אני פשוט אוהבת את המוזיקה הזו וזהו! בלי כל מיניי הסברים ופירוטים.

country joe

New member
מן הסתם

רוב יושבי פורום זה חושבים כמוך...
אבל אני התכוונתי לתקופה יותר מוגדרת, כלומר פרק זמן קצר ומשמעותי.

meandmeandme

New member
מממ...

אני גפ חושב שהתקופה הפסיכודאלית באנגליה היא בהחלט האהובה עלי. התקופה ההיא הביאה להתחלתם של כמה מהלהקות הגדולות ביותר בכל הזמנים. כל האווירה שהייתה באבי ראוד ובשאר אולפני ההקלטה באנגליה (ובלנדון בעיקר) הביאה את המסוקה לשיאים חדשים. אז אני אומר 66-67

LadyG

New member
קיץ האהבה

1967 , האיטס אשברי במיטבה. פסטיבל פילמור, הופעות של ג´פרסון איירפליין, גריטפול דד, ג´ניס ג´ופלין, סליי ומשפחת סטון, ג´ימי הנדריקס, הדורס, וילסון פיקט, מובי גרייפ, קאונטרי ג´ו. אלן גינסבורג המשורר הופך לגיבור תרבות. על הקיר תלוי פוסטר של Magic Mountain Music festival שלום ואהבה.

קיר קמט

New member
oh well.

התקופה התחילה בשמיני בדצמבר , 1943 , (מזל קשת) , ונסתיימה בשלישי ביולי , 1971. התחוללה בעיקר ברחבי ארצות הברית , אבל גם בצרפת ושאר מקומות. :)

TheFly

New member
למה לא למתוח את הנושא לשנה / תקופת

זמן המכרעת / חשובה / אהובה עליכם ביותר במוסיקה? עם כל אהבתי לרוק ישנה האהבה למוסיקה בכלל,על פי האבחנה הזאת למרות תקופת האהבה החופש והפרפרים של שנות השישים העליזות בסאן פרנסיסקו אני הייתי רוצה להתמקם בלונדון למשך עשור בין השנים 77-87 לימים העליזים של הפאנק וההרד רוק הבריטי שאחרי מהפכת האקדחים,מהקלאש ועד לסמית´ס ,תקופה שצבעה את האפרוריות הבריטית , אין מה לעשות הבריטים עושים את זה טוב יותר ממש כמו בסדרות הטלויזיה.

ganooov

New member
אההמממ... ../images/Emo13.gif

לדעתי אין "הכי מכרעת" או "הכי חשובה"...

69 - 75

הרוק המתקדם והרוק הקלאסי בשיאם! הייתי מאריך את זה עד 77 רק בגלל אנימלס.

עוד חזרה בזמן

התקופה הכי חשובה בעיניי ברוק הייתה לפני נולד, בערך באמצע שנות השלושים, רוברט ג´ונסון, טי בון ווקר וג´וני לי הוקר, החלו לחשמל את הבלוז ויתרו צליל עמוק וחם יותר מכל מה שנוצר אי פעם לפני כן, עשרים שנה אחרי זה יקחו את הצליל הזה בדיוק גאונים כמו צ´אק בארי ובאאדי הולי ויהפכו אותו למשהוא אחר לגמרי. תקופה חשובה אחרת בעיני היא התקופה שבין 1969 ל 1973, התנועה המהפכנית של שנות השישים נגמרה, ההימנונים הגדולים (והקצרים) של שנות השישים איבדו מהטעם שלהם, ולהקות כמו דיפ פרפל, לד זפלין, פינק פלויד, ג´טרו טול ואחרות, התחילו לנסות צלילים אחרים, מבנים שונים של שירים, והחלו להפוך את הרוק למשהוא אחר, שלם יותר ומלא הרבה יותר.

או במילים אחרות

"ולהקות כמו דיפ פרפל, לד זפלין, פינק פלויד, ג´טרו טול ואחרות, התחילו לנסות צלילים אחרים, מבנים שונים של שירים, והחלו להפוך את הרוק למשהוא אחר, שלם יותר ומלא הרבה יותר." מתקדם.

1970-1980

אני לא מטיל ספק לרגע בחשיבות של שנות השישים בהתפתחות של הרוק. אך אני מעדיף להתרכז בתוצאה ולא בסיבה. הרבה אנשים עבדו קשה והרבה מוסיקאים הקיאו את נשמתם בסיקסטיז, אך רק בשנות השבעים היה ריכוז כל כך גדול של להקות בשלות, שידעו טוב מאוד מה הן רוצות מעצמן ומהקהל שלהן. הרוק המתקדם של שנות השבעים לא היה אקספרימנט ברובו. את האקספרימנטים עשו כבר במחצית השניה של שנות השישים, ומי ששרד את העשור הזה יכל ליהנות מנסיון עשיר והרבה לקחים, ונקודת הפתיחה כבר היתה הרבה יותר בוגרת ובשלה. בגלל זה יש לי בעיה עם הרבה מוסיקה שנעשתה בשנות השבעים, כזאת שעדיין נשארה בשלב של "בוא נתחיל לנגן ונראה מה יצא". וגם יש לי בעיה עם דברים מסוימים שכן התגבשו, אך למשהו אחר לגמרי, משהו שלא הצדיק את העשור שקדם לו. משהו שאילו הוא היה צריך להיות בקדמת הבמה באותה תקופה - זה היה נראה כאילו העולם קפא וכל תרבות המוסיקה חדלה מלחיות (מה שקרה בארץ בערך משנת 1980). לא משנה כמה זמן יעבור, לא משנה כמה אני אפתח לסגנונות אחרים, הרבה יותר שונים ומגוונים, לעולם שנות השמונים והתשעים יסמלו עבורי רגרסיה עצומה, כאילו האנושות נבהלה מעצמה ואמרה "טוב, בואו נרגע קצת". אף פעם לא הבנתי למה זה קרה. הרוק המתקדם פרח ושיגשג בגלל שחברות התקליטים היו מבולבלות. האמנים האלה תפסו אותן עם המכנסיים למטה. נכנסו מהדלת האחורית. הפתיעו את כולם. ולפתע, לרגע אחד קצר מדי, גם במוסיקה הפופולרית היה מקום למשהו אומנותי, עמוק יותר, שהצלחתו לא נמדדת כפונקציה של מידת היחצ"נות שעושים לו. זה היה קיים קצת לפני כן, ונעלם לחלוטין אחרי כן. לאנושות היתה הזדמנות והיא שמטה אותה מידיה, וחזרה לבחור את מנהיגיה לפי מי שצועק חזק יותר, ולא לפי מי שיודע מה הוא עושה. פיכסה.

שאלה

אני כמו שכתבתי לך פעם, מומחה קטן מאוד לפרוג, אבל צהתרשמות שלי, הפרוג הגיע לשיאו בערך ב 1975, אולי אפילו קצת לפני זה, והחל מאמצע שנות השביעים יש מעיין דריכה במקום והתעמקות יתר בצדדים הטכניים של המוסיקה וההופעה החיה, ופחות יצרתיות לשמה וניסיון אמיתי לפרוץ דרכים חדשים (מה שבעצם עמד בבסיס הפרוג. האם אני טועה בהבחנה שלי?, והאם הנפילה הזמנית של הפרוג בתחילת שנות ה80 היא בעצם לא תוצר של קפיאה של היוצרים עצמם?, האם הם לא הלכו כמה צעדים רחוק מידי והתרחקו מהקהל?

תשובה

מה שקרה במחצית השניה של שנות השבעים זה לא דריכה במקום בעיני. אין ספק שהריכוז של יצירות המופת לשנה קטן. אך יצירות מופת זה דבר סובייקטיבי בדיוק כמו כל דבר אחר. אחרי השיא המסחרי הפרוג אכן המשיך הלאה, כפי שהגיוני לצפות ממנו, ועבר לחקור תחומים ועולמות חדשים. National Health, UK, Henry Cow ואפילו פראנק זאפה - כל אלה היו אמנים שבמצית השניה של שנות השבעים התחילו את דרכם כענקים או שכבר היו בשיאם (או באחד משיאיהם הרבים). הסאונד היה פחות מסחרי, הכיוונים החדשים היו הרבה יותר מאתגרים, הקשר עם הקהל נותק, אין ספק. וזה נתן שוב המון מרחב ופתח הרבה גבולות עבור האמנים. אז מבחינה מוסיקלית גרידא - אין שום דעיכה ושום קפיאה.

niraf

New member
זה מרתק

מעניין אותי מאוד איך זה קרה. ההיעלמות הפתאומית הזאת של הרוק המתקדם מדעת הקהל הרחב. או במילים אחרות - מהפכת הפאנק. במקרה קראתי עכשיו את הספר "מועדון האידיוטים", שמתחיל בשנת 1973 ונמשך עד 1978 בערך. גיבור הספר מתאר שם (ב1976) איך רק לפני שנה הוא יכל לדבר עם אנשים שעות בהתרגשות על קאמל או ג´נטל ג´ייאנט ועכשיו כולם צוחקים ברגע שהוא מזכיר את השמות האלה. אז איך? איך קרה שמסגנון שדורש כל כך הרבה הקשבה וריכוז והשכלה מוזיקלית עברו להקשיב לשלושה אקורדים בדיסטורשן על מקצב ארבעה רבעים? העולם נהיה טיפש יותר? זה לא הגיוני.

הגיוני!

מה בא אחרי הפאנק? שנות ה 80 המזעזעות, ומה יש עכשיו? להקות בנים, פופ מסחרי, וטראנסים.. העולם כן נהיה טיפש יותר רואים את זה בעוד הרבה מובנים, לא רק במוזיקה.

למעלה