רס"ל גלית ארביב ז"ל

Romulan

New member
וההבדל

בין כמה שעשו את זה בהוראה או שלא בהוראה, ובין גדוד מחבלי חיזבאללה נלהבים הממתין ליד הדלת? כבר הספקנו לשכוח מה היה ברמאללה?

טל קר

New member
התבלבלת בפורום. מצ"ב קישור לפורומים

הנכונים לדון בהם על רמאללה. ניתן למצוא נוספים בקטגורית "על סדר היום": פורום די לכיבוש http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=318 פורום אקטואליה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=54 פורום אקטואליה לנוער http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=237

Romulan

New member
לא התבלבלתי

ההודעה הראשונה בשרשרת היא "רס"ל גלית ארביב ז"ל"

לא זה ההבדל...

ראשית שלום! אין הבדל, ואם יש אז נדמה שאתוס הגברי לוקח אונס והתעללות מינית יותר קשה מנשים, למען האמת, אם נתחיל בדיון על אפשרות אונס בשעת שבי, ועל עד כמה מרגיש רע חיל שנאנס על ידי שוביו, לא ימצא מי שיצא לקרב, לא גברים ולא נישם (ואולי ייטב לנו). מאחר ואנו מקבלים כמובן מאליו שצריך לצאת לקרב, והחברה שלנו מקבלת כמובן מאליו שגברים יוצאים לקרב איננו מעלים את השאלה הזו. נדמה לי גם שאחת הסיבות שאיננו מעלים שאלה זו לגבי לוחמים גברים, ואין פרסומים רבים לגבי התעללות מינית בלוחמים גברים היא שהאתוס הגברי כ"כ מתקשה להתמודד עם אונס של גברים עד כדי כך, שכלי התקשורות והציבוריות ככלל (שעדיין נשלטת ע"י תפיסות גבריות) מפחדת להתייחס לכך.

wasaby

New member
וגבר שהולך לקרבי

צריך לקחת בחשבון את האפשרות שיירו בו - האם זה אומר שמותר לירות בו בעבודה? מה הקשר בכלל בין עינוי שעשויים להמציא שובים אכזריים לבין יחסי עבודה נורמליים בין בני אדם?

Boojie

New member
כן, מינית.

חיילי צה"ל שהיו בשבי של ארצות ערביות שונות סיפרו על סוגים שונים של התעללויות בעלות אופי מיני, וביניהן החדרת מוטות לפי הטבעת ומכות חשמל לאשכים. למה אתה שואל?

הזכות של אשה לעבוד בכל עבודה

ולעשות כל תפקיד שהיא רוצה היא ענין פמיניסטי וענין שנוגע לכל אשה. תגובות כמו שלך קיבלה כל אשה שרצתה לצאת מהתפקידים הנשיים ולעשות משהו אחר בחייה. המטרה היא שכל אשה תוכל להגשים את השאיפות שלה בלי שמישהו יגיד לה "אבל זה מסוכן מיידלע, זה לא בשבילך". וזה לא ממש משנה שהשאיפות שלהן נראות לך מסוכנות, טיפשיות או חסרות טעם כל עוד הן חשובות ומשמעותיות לאותה אישה (וגם אם יש רק אחת כזו). ובמדינה שבה כל אשה יכולה למות כל יום רק בגלל שהיא הלכה לעבודה או לקניות או לאכול פיצה אז הטענה שלך באמת משונה מאוד.

Romulan

New member
הזכות לעבוד בכל עבודה

קיימת לגבי כל עבודה. משום מה כמעט לא ראיתי בישראל נשים בעבודות שחורות. מעניין מדוע. בארה"ב - כן.

aaa123

Member
נשים עושות את מרבית העבודות שאני

מגדיר כעבודות שחורות(רחיצת כלים ,הכנת אוכל...)

Romulan

New member
"עבודות שחורות" ועבודות שחורות

התכוונתי לעבודות שחורות: 1. ריקון פחי אשפה למשאית זבל בשעה חמש בבוקר 2. פתיחת סתימות ביוב 3. הדברת מזיקים 4. פירוק והרכבה של מנוע מכונית שהתקלקל (כמה כוח צריך בשביל להדק את הצילינדרים?) 5. סבלות מטוסים בשדה תעופה (העברת אלפי מזוודות ביום מהמטוס למסוע וחזרה) לעומת זאת, היה מקרה לפני שנים שמישהי הצביעה בפני על ג´וק מתרוצץ, די זעיר בגודלו. שאלתי אותה מה היא רוצה והיא ענתה לי: "צריך להרוג אותו, לא?" עניתי לה: "את רוצה, הירגי. אינך רוצה, אל תהרגי". תשובתי זו מן הסתם לא מצאה חן בעיניה והיא פנתה לבעלה (...) אשר הגיע והטיף לי שדבר כזה אין אומרים לבחורה. אח"כ הוא "טיפל" בעצמו בג´וק האומלל.

Romulan

New member
אז מתי מבטלים

את הסעיף הזה בשירותי דרך לרכב שכתוב בו: "החלפת גלגל לנהגות"? לפני חצי שנה הייתי צריך להחליף גלגל קדמי בדרך בין עירונית. הברגים היו מוברגים חזק מאוד במברגת אוויר, וכמעט קיבלתי נקע בכתף כששיחררתי אותם. יחד איתי היתה בחורה והיא ישבה על הגדר בשולי הכביש ונהנתה מהנוף. לשיטתכן, הייתי צריך לבקש ממנה לסובב יחד איתי את מפתח הברגים בתנועה אחת ולהשחיר את כל ציפורניה?

wasaby

New member
יש נשים שוביניסטיות

שחושבות שאישה לא צריכה לעשות עבודות לא "מעודנות", זעובדה שיש נשים כאלה לא מצדיקה את השוביניזם שלך, כל אחד אחראי על עצמו. ויש נשים שמעדיפות לא לעשות עבודה קשה, כמו שיש גברים שיודעים באופן תיאורטי שנקיון הבית הוא גם עניין שלהם אבל מתעלמים מהכלים בכיור והאבק על המדפים עד שהאישה שאיתם מתעצבנת על זה ומנקה בעצמה הכל. ויש נשים שגדלו בבית שוביניסטי ואף אחד מעולם לא טרח ללמד אותן איך מחליפים גלגל, או ברז, או איך שמים דיבל בקיר. אבל נכון הוא שיש הבדל בכח הפיזי הממוצע בין גברים לנשים. אבל הממוצע לא כולל את כולן. יש נשים חזקות והן מסוגלות לפתוח ברגים שהוברגו חזק או צנצנות שסגורות חזק מידי. יש נשים בעלי סיבולת גבוה. אין שום סיבה לאסור על נשים אלה להיות בקרבי רק בגלל שאחרות לא מסוגלות. להזכירך יש גם גברים שלא מסוגלים להיות בקרבי. ככל שאנשים יתרגלו יותר שגם נשים מחליפות גלגל חברות הרכב והמוסכים יתרגלו לעשות ברגים שלא מצריכים כח פיזי רב מידי לפתוח אותם, והמוסכים יתרגלו שלא להדק מידי. גם גברים ירוויחו מזה, כמו שהם מרוויחים היום מהעובדה שהגה כח הוא כבר לא רק נחלתם של נהגי משאיות.

אפרת_ח

New member
לשטוף את החרא, תסלח לי על הביטוי,

מאנשים חולים - זאת עבודה שחורה או לא? היא פחות שחורה בעיניך כי יותר נשים עושות אותה?

טל קר

New member
בדוק את אחוז הנשים בקרב

האחיות ומקצועות הסיעוד האחרים.

נורא מצחיק. מה בעצם אתה עושה כאן

חוץ מאשר להוציא תגובות מתגרות ומתחכמות? לי נראה שמשעמם לך אז מה דעתך על פורום אופנועים? או על פורום "פרובוקציות בגרוש"? אה, אין כזה? תציע ל"תפוז" לנהל אחד כזה. יקבלו אותך בשתי זרועות פתוחות. ביי.

Romulan

New member
ותגובותייך אינן מתגרות ומתחכמות?

"משעמם לי"? "פורום אופנועים"? "פרובוקציות בגרוש"? מה הקשר בין כל זה ובין דעתי המוצקת שאין צורך בחיילות קרביות. מי שמאוד רוצה משימות בלתי שגרתיות, נמצאות בפניה מגוון עבודות במשק - תיקון מכוניות, פירוק מנועים, פתיחת סתימות, הדברת מזיקים, ביצוע שיפוצים, עבודות בניין, שינוע מטוסים ואוניות. גיבורות מתות אינני צריך. מעדיף אותן בחיים.

התגובה האחרונה שלי היא גם הראשונה

אז ברור לך שמשהו הפעיל אצלי את ההתגרות וההתחכמות. אתה לא רוצה שנשים יהיו בתפקידי לוחמה? תגיד את זה ברור. אתה בוחר בשפה מתחכמת שמביאה לתגובות אמוציונליות וזה מובן מאליו. אתה רוצה לפתח דיון ענייני, יופי, זה מה שגם אנחנו רוצות כאן. כשאתה אומר "אין צורך בחיילות קרביות" זה שונה לגמרי מאשר לומר "לדעתי עדיף שנשים לא יוצבו בתפקידי לוחמה". הראשון יוצר התנגדות עזה כי, למה אין צורך? מי קבע ומדוע? ואילו השני יוצר פתח לדיון מענין. אז מה דעתך? ואם הנ"ל נכון, בבקשה תגיב.

למעלה