רס"ל גלית ארביב ז"ל

Romulan

New member
רס"ל גלית ארביב ז"ל

היה הכרחי ששוטרת מקסימה זו תהרג בקרב יריות נגד מחבל בנוה יעקב? זו מטרת הפמיניזם?

טל קר

New member
מה הקשר למקסימותה?

מטרת הפמיניזם הוא לא נשים מתות, תודה ששאלת, אלא שוויון ערך, הזדמנויות וזכויות. ממה שקראתי על רס"ל גלית ארביב ז"ל, היא היתה פייטרית, "מורעלת", אהבה אקשן, ונהנתה מאוד מאוד בתפקידה המסוכן. אתה רואה סיבה מיוחדת שצריך להעדיף את מותו של שוטר מקסים ,נניח, רס"ל משה כהן ז"ל על פני רס"ל גלית ארביב ז"ל?

.inbal

New member
תסלח לי מאוד, אבל זה לא מכובד לגרור

את שמה של לוחמת שבחרה והתנדבה למסלול הזה, בידיעה ברורה של הסיכונים ומתוך רצון עז לתרום להגנת כולנו לדיון הזה. מה אתה רוצה להגיד, שעדיף שהאישה האמיצה הזו היתה נשארת במטבח במקום להציל חיי אדם?

Romulan

New member
טוב שלא היתה מוצבת בהר דוב

את יודעת, יש להם משקפות. מי היה מושיע אותה? חוויאר סולאנה? חתאמי? היוזמה הסעודית החדשה? מלחמה היא מלחמה. אידיאלים ומלחמה הם לא בדיוק שני דברים שהולכים ביחד. הייתי מעדיף להתרכז בדברים פרקטיים: קידום בעבודה, מניעת הטרדה מינית. אבל מלחמה בערבים? נו באמת, מלחמה בערבים?

aaa123

Member
למה לא,אולי עדיף שיהיו יותר

נשים במלחמה במחבלים. דוד שלי אמר שלדעתו עדיף שנשים יחסלו מחבלים ולא גברים כי אם המחבלים ידעו שנשים מחסלות אותם אז זה ישפיל אותם הרבה יותר ממצב בו גברים מחסלים אותם,וערבים שחושבים להיות מחבלים יגידו שאם אפילו נשים מצליחות לחסל מחבלים כנראה שישראל מספיק חזקה ואין טעם להלחם נגדה. הוא טוען גם שאם אפשר להשיג את אותה מטרה בפחות נשק אז זה עדיף כי אם מטוס מפציץ ומחסל מחבלים אז זה עושה עליהם פחות רושם מאשר מצב בו אנשים שמשתמשים בנשק דומה לנשק שיש למחבלים עושים את זה. אני לא מבין גדול בשיקולים של המחבלים כך שאני לא מביע דעה בנושא אבל אני לא רואה סיבה שרק גברים ילחמו במחבלים.

Romulan

New member
בינתיים

המחבל הוא זה שהרג אותה, ועכשיו הם חוגגים. אז השלב הבא הוא לשלוח לוחמות להר דוב, שם מן הסתם גם יחטפו אותן? ומה בדיוק יקרה אחר-כך? אז יש משמעות למראה חיצוני או לא? מתי בדיוק חתמו מחבלי חיזבאללה על אמנת ז´נבה? "רשיון לכתיבה באינטרנט"? מצחיק.

aaa123

Member
נפילה בשבי איננה תענוג לאף אחד

וזה לא צריך להיות שיקול רלבנטי. אנשי החיזבללה יכולים להתעלל גם בגברים שנופלים בשבי.

aaa123

Member
אני מניח שאתה מתכוון אלי

אני היחידי שהשתמשתי במלה מחבלים בדיון הזה. אני לא רואה מה כל כך מתמיה בשימוש במלה זאת. יש לנו מלחמה עם המחבלים שמטרתם לחסל כמה שיותר יהודים. אין לנו מלחמה עם כלל הערבים ,ואני לא רוצה שערבים ירגישו שאנחנו שונאים אותם בלי קשר למה שיעשו.

טל קר

New member
זה יכול להיות גרוע באותה מידה.

זהירות - טריגר - גם דיראני, אם אני לא טועה, התלונן שנאנס בכלא הישראלי. למה, להאנס על ידי גבר, אם על ידי איבר מינו, או אם על ידי החדרת חפצים בכוח, נראית לך דבר של מה בכך?

מירה ח.

New member
כן, מינית

רוש הטייסים והחיילים שנפלו בשבי במלחמות ישראל עברו סוגים שונים של התעללויות והשפלות - כולל מיניות. מה מפתיע בכך?

Romulan

New member
כלומר

מי שמתגייסת למשימה קרבית צריכה לחזות אפשרויות כאלו. וכאשר היא במקום עבודה, כמעט אי אפשר לומר לה דבר פרט למשימות המוטלות עליה. אי אפשר אפילו להיות איתה לבד בחדר אחד, כי היא עלולה להמציא משהו.

טל קר

New member
אחוז תלונות השווא על הטרדה מינית

הוא כ2-3% כמו אחוז תלונות השווא על פשעים אחרים. אני לא רואה סיבה מיוחדת למה מישהו צריך להמנע מלהיות עם אישה בחדר אחד כי הוא פוחד שהיא עלולה להמציא משהו, אלא אם כן על ראש הגנב בוער הכובע, ומה שהיא תגיד לא תהיה המצאה כלל.

טל קר

New member
אני כבר לא זוכרת אם בצבא הכחישו או

הענישו. אבל דברים כאלה בהחלט קורים.

למעלה