רמטכ´ל המחדל.

הרטוב

New member
רמטכ´ל המחדל.

מחדל הבריחה המבישה מלבנון (לא מדובר על החלטת היציאה אלא על הביצוע) הוא לא האשם הישיר אלא מר ´´בטחון´´ שכופף אותו בניגוד לדעתו המיקצועית לזרוק את הנעלים ולברוח,שלא לדבר על הפקרה ועקירה של למעלה משלושים אלף לוחמי צד´´ל ומשפחותיהם. מחדל דובדבן,מחדל קבר יוסף,מחדל שלושת החיילים החטופים,מחדל הכניסות והיציאות,מחדל המשגל הנסוג אני קורא לזה. בקיצור מה אומר היום הרמטכ´ל אמליץ לדרג המדיני לתקוף בעיראק אם נותקף. על מי אתה מאיים אדוני הרמטכ´ל? הרי אתה יודע שההמלצות שלך נזרקות לפח ואף אחד מהדרג המדיני לא דופק לך חשבון. הם הרי עסוקים בגנבה,גנבת הקופה הציבורית וחלוקת הכספים לשס למתנחלים לרשות הפלשתינית למי יש זמן להתעסק במלחמה במיוחד כשאמריקה קונה שתיקה ואי עשייה צבאית בכסף. אז יהיו כמה הרוגים כמה פצועים אולי 100 אולי 500 וקצת פגועי הלם 2000 אולי, שטויות הרי העם בישראל הוא חזק ואיתן. בקיצור אדוני הרמטכ´ל הגיע הזמן להתפטר או שגם אתה פוזל לפוליטיקה?

אלי.

New member
רמטכ"ל עם ראיה של מ"פ

וגם מתנהג כישראלי מצוי, שגומר מהר ורץ לספר לחבר´ה
ספינת נשק מפליגה בדרך לפלשתינאים - ובמקום לתפוס אותה בכניסה לנמל עזה, אחרי שקיבלה אישור עגינה - הוא שולח את הקומנדו הימי לתפוס אותה 500 ק"מ מכאן, בפיקוד אישי שלו. נו, ועכשיו הוא מתפלא וגם מתעצבן, כשהאמריקאים צוחקים לו בפנים ואומרים לו שלא יבלבל להם את המוח עם הדמיונות שלו על ההיא ש"נתנה" לו ... נ.ב - אמור לי מי לחץ למנות אותך, ואומר לך מה אתה שווה

אלי.

New member
עד כדי כך ?

אפילו אל מול הנמלים אתה מרגיש נחות
נו, טוב
...

בוקר טוב אליהו...

אפילו עראפת לא כזה טיפש לחשוב שהאמריקאים או לצורך הענין כל בר דעת יאמין להכחשות המגוחכות האלה. הן מיועדות רק למען הטיפשים במדינות ערב שהיו מאמינים להן גם אם עראפת עצמו היה נתפס על הספינה, קונספירציה הם היו אומרים, פוטו מונטא´ז וכו´...הרי נתפסו שם אנשי הרשות, זה לא מספיק? הטרור מגיע מהבית שלו והוא מתכחש לאחריותו, אבל אל תתן לעובדות להפריע לך להכפיש את הרמטכ"ל.

אלי.

New member
צהרא טבא, חללי ../images/Emo13.gif

הויכוח הוא לא על המהות אלא על הדרך. אני ואתה מדברים על אותם האמריקאים - אלה שלפחות אתמול דעתם היתה שהספינה היתה מיועדת לחיזבאללה. אם הרמטכ"ל החכם שלנו לא היה מפליג למרחקים בכדי להוכיח לעצמו משהו - הדיעה הזו היתה נחסכת מאיתנו - לא ?

nightbird

New member
אלי, תפרגן

זה היה מבצע צבאי יוצא מן הכלל, נכון וצודק. אפילו אתה יכול לזרוק מילה טובה.

אלי.

New member
ביקשת - קיבלת:

המבצע כמבצע היה יוצא מן הכלל בכל קנה מידה, וחובה לשבח את כל הנוטלים בו חלק, למן החפ"ש ועד האלוף, ולהיפך. כמובן שהוא היה גם צודק, וגם נכון היה לעשותו - קצת יותר קרוב. ובאשר לרא"ל בעל הראיה האסטרטגית של מ"פ - גם אותו יש לציין לשבח על ניהול הקרב, ולהעלותו לתפקיד מג"ד
נ.ב - כששמעתי על 500 הק"מ, נזכרתי בבוני גינצבורג: בכל פעם ששחקן הקבוצה היריבה היה בועט כדור חלש שהיה אמור להגיע בקו ישר לידיו של בוני, היה זה זז שני מטר ימינה או שמאלה, ומשם דופק זינוק א-לה יאשין ... כמובן שחלק קטן מהכדורים האלה מצאו דרכם לרשת, אבל עם זינוקים כאלה - מי סופר

yuda11

New member
כולכם גנרלים גדולים

אם הייתם שמים לב היטב הייתם מבינים את מה שלא נאמר, הספינה לא הייתה מיועדת להגיע לחוף עזה אלה לנמל מצרי ומשם ההברחה היתה אמורה להתבצע באמצאות סירות קטנות, ברגע שהספינה הייתה מתקרבת לתעלת סואץ הכל היה אבוד.

אלי.

New member
בסדר גמור

והריני מתנצל בפני הפן הצבאי של מופז. עכשיו נשאר בכל זאת לברר מי אשם בכך שנכון לרגע זה, פחות מ-24 שעות אחרי מסיבת העיתונאים - אין זכר לספינה מעבר לתחומי נמל אילת.

כמה נקודות למחשבה...

. כנראה שיש סיבה למה זה נעשה במרחק, זה הרבה יותר קל באמת לתפוס אותם ליד עזה ולא נראה לי שהם מחפשים קשיים בכוונה. 2. היית לוקח את הסיכון שהיא תתחמק איכשהו אם תדחה את הפעולה? 3. העיתוי דווקא היה מצויין, בדיוק בזמן הביקור, זה הכניס אותם למגננה במקום שינצלו את הכמה נקודות הטובות שאולי היו להם לפני... 4. אולי באמת היא מיועדת לחיזבאללה ובכוונה תפשו אותה לפני בשביל ליצור ספק. מבחינתנו הם היינו הך, אז למה לא להאשים את עראפת אם אפשר? מבחינה אסטרטגית, הדרך הכי טובה בשבילנו זה להוכיח שעראפת אכן פועל כישות טירור, מה שהוא אכן עושה בסתר.

אלי.

New member
אתה מתקיל אותי ... לחשוב ../images/Emo13.gif ../images/Emo35.gif

1. יש לי הרגשה שאם מצליחים להשאיר את ערפאת מרותק ברמאללה - אפשר גם להשתלט על ספינה בכניסה לנמל עזה. להיפך - הרבה יותר קל להגיע לשם עם שני סטי"לים שממילא מסתובבים באיזור - וליירט את הספינה לכיוון אשדוד. 2. תתחמק לאן ? אתה צופה (בעזרת מכ"מים ויתר הציוד הרלוונטי) על ספינה במרחק 500 ק"מ - אז דווקא במרחק 50 ק"מ תאבד אותה ? 3. העיתוי אכן היה מצויין - זה בטוח. אני מניח שגם הספינה הזו, ככל שתהיה כבדה - היתה כבר מגיעה אלינו אם היו עוזבים אותה לשוט. זיני עדיין כאן ? 4. פה אני חוזר להתחלה: אתה מאשים את ערפאת, וזה נחמד וטוב, אבל על זה בדיוק נסבה הודעתי הראשונה - על חוסר היכולת להוכיח את הקשר לערפאת במידה כזו שמי שצריך להסכים אתך - יסכים אתך. ושוב, למען הסר ספק - התפיסה ברוכה. הפעולה נהדרת. האימפקט - שואף לאפס.

שלא יתנוון...

1. זה משהו שהם לא מספרים אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שהם לא מחפשים קשיים סתם. 3. הוא בדיוק עזב... 4. אתה אולי מתכוון שעדיין לא נוצל הפוטנציאל ההסברתי, זו בעיה כללית של ההסברה שלנו ואני מקווה שזה ישתפר בימים הקרובים. האמריקאים יודעים בוודאות כמונו מי אחראי כי הם היו מעורבים במידע המוקדם. הוכחות יותר מוצקות כנראה יגיעו בהמשך. בכל מקרה זה ממש לא בעיה שקשורה לרמטכ"ל...

אלי.

New member
אופטימי אתה ../images/Emo13.gif

1. מקבל. התנצלתי בפני (לא ממש בפני, אבל...) מופז - צבאית, הוא פעל כשורה. 3. בזמן ההקלדה הוא בדיוק הכניס את המגבות של המלון למזוודה, והתחיל לפרק את הברזים
4. עבר זמנו, בטל קורבנו - חבל, אבל זה מה יש.

aaa123

Member
אתה מניח שהמטרה העיקרית היתה

להוכיח קשר עם ערפאת אבל אולי המטרה העיקרית היתה להוכיח קשר עם אירן. 2)יתכן שהמטרה היתה לתפוס אנשים מסוימים כדי לגלות עוד אינפורמציה מוקדם יותר ואם היינו מחכים , ותופסים את האנשים מאוחר יותר אז היינו תופסים פחות אנשים ומגלים פחות אינפורמציה. העיתוי של גילוי האינפורמציה גם חשוב כך שאפילו אם ישראל היתה מגלה את אותה אינפורמציה מאוחר יותר עדיין יתכן שחלק מהגילוי היה רק אחרי שנגרם נזק.

aaa123

Member
הכל בהנחה השגויה שהספינה היתה

מיועדת להגיע לעזה ,וכמו שיהודה אמר היא היתה מיועדת להגיע לנמל מצרי ולא לעזה אבל אפילו אם היא היתה מיועדת להגיע לעזה אני חושב שעדיף לחשוב לפני שמבקרים כי הצבא יודע יותר מאיתנו והסברתי שיקולים אפשרים.

אלי.

New member
קשה לאכול את העוגה

וגם להשאירה שלמה. מי שתכנן את הפעולה הנהדרת הזו במרחק הזה - עשה (או לפחות היה אמור לעשות) זאת ביודעו בבירור שזה בא על חשבון התפוקה המדינית - ולכן אל לו להלין כשלא מתייחסים בכבוד הראוי אל ממצאיו החותכים בעניין הקשר של הרשות (או האיראנים) והטרור. זה גם מה שאמרתי מלכתחילה - לא פחות ולא יותר. ועכשיו, כשהפרשה כבר מאחורינו (או שלא - תקנני) - האם אפשר כבר לסכם את מידת הערך המוסף המדיני שלה לישראל, בהקשר לפתרון הסכסוך ?

כמה נקודות למחשבה...

. כנראה שיש סיבה למה זה נעשה במרחק, זה הרבה יותר קל באמת לתפוס אותם ליד עזה ולא נראה לי שהם מחפשים קשיים בכוונה. 2. היית לוקח את הסיכון שהיא תתחמק איכשהו אם תדחה את הפעולה? 3. העיתוי דווקא היה מצויין, בדיוק בזמן הביקור, זה הכניס אותם למגננה במקום שינצלו את הכמה נקודות הטובות שאולי היו להם לפני... 4. אולי באמת היא מיועדת לחיזבאללה ובכוונה תפשו אותה לפני בשביל ליצור ספק. מבחינתנו הם היינו הך, אז למה לא להאשים את עראפת אם אפשר? מבחינה אסטרטגית, הדרך הכי טובה בשבילנו זה להוכיח שעראפת אכן פועל כישות טירור, מה שהוא אכן עושה בסתר.

אבו-דני

New member
אלי... זה הסובל מפליטה מוקדמת

--- לו היה ממתין למסיבת העיתונאים הערב אולי לא היה מרטיב במכנסיו אבל הוא כמו שמאלני מצוי יורה לא דרך כוונות...

אלי.

New member
יש לך המלצה לקליניקה טובה ../images/Emo13.gif ../images/Emo35.gif

מה בדיוק חידשה לך מסיבת העיתונאים
נ.ב - אני חייב לציין שהמיצג בנמל היה הרבה יותר חזק וקולע מהמיצג בכיכר מלפני כמה שבועות, זה עם הארונות

למעלה