רכישה חדשה

niraf

New member
רכישה חדשה

בהיותי בורה לחלוטין בנושא CAMEL, במסגרת מקצה שיפור עצמי, לרכוש דיסק. דילגתי לי לאוזן השלישית ויצאתי משם עם אווז השלג. אם מישהו יהיה מוכן לתת לי קצת חומר רקע על הלהקה והתקליט אני אסגוד לו לעולמים.

snow goose

אלבום מדהים, רק אינסטרומנטלי (מקווה שלא התאכזבת, אין סיבה) הגיטרה עם הסאונד המדהים של לאטימר מדהימה. האלבום מבוסס על הספר אווז השלד שבמקור היה אמור להיות באלבום קטעים מהספר, אבל הסופר של הספר איים לטבוע (פראייר, זה אחלה פרסומת).

אני אכתוב עוד מחר

בנתיים אני אגיד כמה אני מקנה בך, הייתי נותן את כל מה שיש לי (זה לא כל כך הרבה) בשביל לשמוע את האלבום הזה שוב... בנתיים הנה ביקורת על האלבום והנה ביוגרפיה של הלהקה. ועוד שני אלבומים שכדאי לשמוע של קאמל הם nude ומיראז´, אבל הגאונות של snow goose זה מין דבר חד פעמי, אוי כמה אני מקנה בך

niraf

New member
תודה רבה.

רוצה שאני אלווה לך אותו?

matanbu

New member
יש לי את מיראג´... (+ ../images/Emo91.gif )

אחלה אלבום. אני כרגע עדיין בשמיעות ראשונות שלו (עד שזה לא מגיע למספר של 25+ אני עדיין מחשיבה כשמיעות ראשונות)... ואני נהנית מכל רגע. עדיף ... איך נאמר ... להשיג את סנואו גוס גם? (מה לעשות כל הכסף הולך על טיולים רחבי ארץ לחברתי שבקצה השני של המדינה)
עוד דיסק נחמד שיש לי החל מאתמול - כריסטיאנה פ. של דיויד בואי. שירי האלבום מלווים את הסרט או יותר נכון הסרט מלווה את שירי האלבום. הסרט כעיקרון לא ממש מומלץ למי שלא קרא את הספר ("אני, כריסטיאנה פ" בהוצאת אדם), שהוא ספר מדהים שלעצמו. הסרט בפני עצמו לא ממש ...עובר... אבל האווירה שם - שווה את הכל. וכמובן שרובה נעשית ע"י בואי שפשוט ... ענק... כהרגלו. הוא יוצר אווירה מלנכולית, הזויה (ספר על סמים), וכזה... זרה.. אפשר לומר. וזה ענק. פשוט ענק. David Bowie - Christiane F

קיר קמט

New member
אצלי , אם דיסק הצליח להגיע ל25

השמעות, הוא יכול להחשב כהצלחה כבירה. לא יוצא לי להקשיב מספיק לדיסקים. ואני לא מדבר על 25 פעמים ששמתי אותו במערכת כי רציתי לשמוע שיר אחד..... אני חושב שאפשר לשים ברשימה הזו את SCENES FROM A MEMORY של דרים ת´יאטר ואת פלונטר של פורטיס. אני לא חושב שיש עוד. זה עצוב ?

matanbu

New member
אני עקשנית ../images/Emo13.gif

אממ אצלי זה משתנה עם הזמן. אין לי אול טיים פייבוריט, קצת כמו כל דבר אצלי בחיים :) (חוץ מהחברה שלי - אני אוהבת אותך רעות!) אבל אפשר לומר שHAIR תמיד אצלי בחבילה של הדיסקמן. QUEEN GREATEST HITS והאוסף ההוא של פינק פלויד, אבל לא בתור אלבום - מדי פעם שומעת בשביל שיר אחד, בדר"כ נשארת עד סוף הדיסק אבל זו חולשה! רעה! רעה!

מתן...

קראתי את הספר ומעולם לא ראיתי את הסרט או שמעתי את האלבום (לא קניתי או שמעתי דבים חדשים של בואי כבר המון זמן), האם תוכלי לכתוב עוד קצת על האלבום הזה?, יש בו שירים חדשים או שהוא מבוסס על קטעים ישנים?, אני יודע שאני יוכל ללכת ל allmusic למשל ולקבל פרטים טכניים, אבל מאוד הייתי שמח לשמוע התרשמות מלאה שלך, אם בא לך...

matanbu

New member
יותר מאוחר אני אכתוב סקירה :)

למרות שהידע שלי בבואי התחיל ברגע שראיתי את הסרט והתאהבתי :) חוץ מ ROCK N ROLL SUICIDE שטחנתי בשיעורי מוזיקה בביצפר :)

matanbu

New member
Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnho

אלבום : דיויד בואי - כריסטיאנה פ. Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo זהו הדיסק הראשון (המלא, לא סתם רצועות) שאני שומעת של דיויד בואי, ודי התאהבתי. המוזיקה המוכרת והמיוחדת של בואי ביחד עם האווירה של הסרט והספר יצרו פה משהו מדהים, שמומלץ לכל (במיוחד לג´אנקים ביננו). כדי להבין את האווירה של הדיסק, צריך להבין את הספר ואת הסרט שאחריו. בספר, כריסטיאנה פ. היא ילדה בת 13, שמתמכרת (בהדרגה) לסמים, החל מחשיש ועד הרואין. וכמו שכולם יודעים, מהרואין יש רק דרך אחת וכבר אחרי סיום חצי ספר מתחיל להמאס על הקורא (בצורה טובה, somehow) כל ה"מחר נפסיק" שלעולם לא מגיע. הסרט (בהתאם לספר), מתרחש בברלין של שנות ה70, והברלין שנראית דרך עיניה של כריסטיאנה היא זרה, חשוכה, מנוכרת. והאחראי לכך הוא במידה רבה הפסקול של הסרט השייך לבואי. הפסקול (לפי האלבום, לא לפי הסרט) פותח עם שיר מהאלבום "Heroes", שלאט לאט מכניס לאווירה הזויה קצת, השיר, V-2 Schneider, שהוא בעיקר אינסטרמנטלי, מלבד המילה V-2 Schneider שחוזרת בו. בשביל אילתית שכמותי, השיר הזה הוא מעין "העיר הגדולה" כאילו (ולא רק כאילו) אפשר לשמוע בו את המכוניות והרכבת הנוסעים בתחנת גן החיות. אחריו השיר TVC15, מהאלבום "Station To Station", שנשמע קצת יותר קליל, ואחריו אחד השירים הכי טובים באלבום: Heroes, אפילו רק בשביל המשפט we can be Heroes, just for one day... לאחר מכן,Boys Keep Swinging מהאלבום "Lodger", איך כריסטיאנה אמרה "קלטתי מהר מאוד איזה מוזיקה הם מעריכים, ותוך זמן קצר כבר הייתי מומחית למוזיקה הזאת. דיוויד בואי וכל זה. בשבילי הבחורים עצמם היו סטארים. מאחורנית כולם נראו בדיוק בדיוק כמו דיוויד בואי, אם כי בקושי מלאו להם שש-עשרה"... השיר שמסיים את הסרט, Sense Of Doubt, אינסטרמנטלי מזעזע (במיוחד כששומעים אותו בסרט, לאחר שכריסטיאנה מגלה על עוד חבר טוב שמת מO.D), פשוט מרעיד כל רגש אפשרי. גם השיר הזה הופיע באלבום "Heroes". כשדיויד בואי מגיע לברלין ושר במיוחד בשביל כריסטיאנה את השיר Station To Station (מהאלבום הנושא את אותו השם), השיר הזה שובר אותה לרצפה, ואחריו זו גם ההזרקה הראשונה שלה. לא פלא, עם מילים כמו It´s too late - to be grateful / It´s too late - to be late again / It´s too late - to be hateful / The european cannon is here עוד שיר, כמו קודמו, שפשוט עושה את הסרט שווה צפייה. הרצועה הבאה, Look Back In Anger, (Waiting so long, I´ve been waiting so, waiting so) גם הוא מהאלבום "Lodger", מסוג השירים ששומעים אחרי הסרט ורואים בעיניים את כריסטיאנה רצה בגשם עם מאה פרנק תקוע במגפיים... לאחר מכן, Stay (מ"Station To Station"), שנראה כאילו נכתב לסרט (Maybe I´ll take something to help me Hope someone takes after me). ולסיום, עוד שיר שלא נשארים אדישים אחריו, Warszawa (ורשה, בירת פולין), מהתקליט "Low", שמשום מה כן מזכיר שואה אבל זה כנראה בגלל המסורת... והוא מסיים את האלבום הנפלא (והמזעזע, בצורה החיובית) הזה. אמר מישהו חכם שמוזיקה היא הדרך לזכרון (שכחתי איפה קראתי את זה), וזה בדיוק סוג המוזיקה, שאיכשהו מצליחה להחזיר אותי לאותה תקופה, לאותו מקום, בתא שירותים עם מחט בזרוע, למרות שבחיים לא הייתי שם או במצב כזה. אז דיויד בואי הצליח. It ain´t easy to get to heaven when you´re going down.....

matanbu

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif נהניתי.

ובהצלחה במציאת האלבום :) (אנחנו מדברים על ישראל נכון?)

godsdice

New member
מצטרף ל../images/Emo51.gif

קראתי את הספר (לפני הרבה שנים) אבל, אף פעם לא ראיתי את הסרט, ואת השירים בפסקול אני מכיר. תיארת את זה כל כך יפה, שאני חייב למצוא את הסרט הזה! הספר מומלץ, בהחלט. np - frank zappa/The Mothers - Eddie, Are You Kidding (מתוך הדיסק - Just Another Band From L.A.)

matanbu

New member
הסרט לא כזה מדהים

במיוחד לא לאלו שלא קראו את הספר, הוא יותר סרט אווירה לפחות בשבילי. וגם די קשה למצוא אותו, חיפשתי חצי שנה עד שמצאתי אותו בספריית ביצפר האהובה עליי (ביחד עם "הדורס", "הביטלס", "שנות ה60", "החומה"... אני אוהבת את הביצפר שלי.)

ganooov

New member
זה אלבום שאי אפשר שלא להתאהב ../images/Emo6.gif

בו. אפילו אחותי, שדי מתעבת את המוזיקה שלי, אהבה את האלבום הזה. השילוב של הכלים שם הוא יוצא מן הכלל...

למעלה