לברון
אני בוחר בלברון מכמה סיבות. אני כמעט בטוח שאת כולן הזכירו פה, אבל בכל זאת אנמק את הבחירה שלי בבחור. 1. לברון הוא תופעת טבע- מהירות אדירה, כוח אדיר, גובה, זינוק מעולה, גמישות. כל אתלט, כמעט בכל תחום, היו חולם להיות בעל הנתונים הפיזיים של לברון. 2. כל קבוצה שהגיע להישגים- היה ברשותה סקורר של 25 נקודות+ למשחק (אפשר להגיד שלדטרויט של השנים האחרונות אין סקורר כזה, אבל יש לה 3 כאלה בפוטנציה). מנגד, היו מספר קבוצות שהגיעו להישגים בלי רכז מהשורה הראשונה. סקורר הרבה יותר חשוב מאשר הרכז. נכון, כריס פול קלע העונה פעמים רבות 20 נקודות ומעלה, והוא הסקורר הראשי של הקבוצה, אבל ניו אורלינס לא אמורה להיות תלויה בנקודות שלו, בניגוד לקליבלנד. 3. יכול להיות שמבחינת יכולות אישיות פול עולה על לברון, אבל בשקלול של יכולת+ פיזיות- לברון עדיף. זה מתבטא בכמות הטריפל דאבלים שלו. 4. נכון ששניהם ישפרו את היכולות והממוצעים שלהם בעונות הקרובות, אבל לכריס פול יש הרבה פחות מה לשפר, בעיקר בגלל הגובה שלו. הוא צריך לשפר את הקליעה מטווחים רחוקים, ו... זהו בערך, אין לו עוד כלים התקפיים (שוב, זה בעיקר בגלל ה-1.80 מטר שלו). לעומת זאת לברון יכול, מלבד שיפור הקליעה, לפתח משחק פוסט ולשדרג לעצמו את המשחק. עם משחק פוסט יעיל, בנוסף לכל היכולות האדירות שלו עכשיו, אני לא חושב שיהיה שחקן שיהיה מסוגל לעצור אותו.