ריקוד וא-מיניות

הלומהX

New member
ריקוד וא-מיניות

אני אוהבת ריקוד, כמעט את כל סגנונות הריקוד... ולהפתעתי, אצל הרבה אנשים ריקוד מתפרש כ"חושני", סקסי, מגרה... ולדעתי ריקוד הוא רק אסתטי ויפה, מגעיל אותי לקשור זאת למיניות. לא חסרות אמירות כמו - "מי שיודע לזוז - טוב במיטה". ולפעמים אני תוהה איך נראה עולם של אלה הקושרים הכל לסקס.. זה נראה לי כאילו מוציא את היופי שבהרבה תחומים, אפילו את היופי שבתשוקה. מעניין ההקשר שבין מיניות למוטיבציה, עד כמה רמת החרמנות מניעה אנשים (כמו שפרויד טען), באיזו רמה פוגעת בתפקודם והאם מדובר דווקא באנשים הישגיים יותר (עצוב, אבל לפעמים נראה כאילו הורמון הטסטוסטרון האחראי על מיניות ואסרטיביות, אולי גם אמביציה..הוא בעצם התשובה לתהיה)

נטע523

New member
היי הלומה

לא חושבת שלאדם א-מיני יש פחות מוטיבציה לעשות דברים.אלא המוטיבציה שלו מופנת כלפי תחומים אחרים ולא כלפי תחומים שקשורים למיניות. כי..אם את אוהבת לרקוד אז תרקדי :) לא חושבת שזה קשור למיניות. יש בריקוד,במיוחד בסגנונות מסויימים אכן רמיזה למיניות (למשל כמו סלסה שהוא ריקוד מאוד מיני) אבל יש סגנונות שבכלל לא קשורים לזה כמו היפ הופ (זה בעצם הזרם היחידי בריקוד שאני מתחברת אליו) אל תתני לאנשים אחרים,והדרך שהם מתנהגיםלהכתיב לך איך את רוצהלהתנהג ולחיות את חייך.

Berethor

New member
זה תלוי בריקוד

יש ריקודים מיניים ויש לא. הם יכולים להגיד הרבה דברים, יש גם שאומרים ש"מין זה כמו אוכל" זה הופך את זה לנכון? לא. אף אחד לא יכול להוכיח שיש קשר בין מיניות למוטיבציה, מוטבציה מינית בוודאי אבל בשאר הדברים ממש לא. טסטוסטרון הוא הורמון גברי בעיקר, אז זה כמו להגיד שלנשים אין כמעט מוטיבציה לכלום. מוטיבציה קשורה למורל, רצון ויכולת. דחפים הם לא בדיוק "מוטבציה" אמיתית. חרמנות היא אינסטינקט מיני ותוקפנות היא אינסטינקט אלים. הם קשורים רק לדברים שעלולים לקרות בגללם, ככה שזה לא תורם כלום להישגיים.

snoopytush

New member
תראי

קראתי על התפתחות המוח ששונה אצל בנים ובנות. בעוד בתחילה האונות של שתי הנות מאוזנות אצל הבנים הימנית יותר חזקה והיא קשורה לשיקול דעת ולהתמצאות מרחבית. וכן אומרים שבנים בגיל הזה ( סביבות גיל 4 כזה ), יותר תחרותיים והיפראקטיביים מבנות ונוטים יותר להסתובב מחוץ לבית. אז יש איזשהו קשר אולי למוטיבציה של תחרותיות ופעילות ספורטיבית אבל זה לא 100% ויש סוגי מוטיבציות שונים בכל מקרה. ויש גם לבנות טסטוסטרון ברמה נמוכה אז זה לא רק עקב זאת.

p019

New member
חינוך מחדש לשירשור

את בוחרת את הכניסה שלה את רוצה לענות (ולא לאחרון בשירשור) ולוחצת על הוספת תגובה. לא קשה, לא?

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

אם כי במקרה של סנופי - נראה לי מקרה אבוד.. חוש התמצאות זה לא הצד החזק שלה

Mystic Circle

New member
סנופי באמת

אני גם לא יכולה לשרשר את זה לאן שצריך. תלחצי על הוספת תגובה לתגובה שלה את עונה ולא לתגובה האחרונה

מקמיקא

New member
על הצדדים של המוח ../images/Emo13.gif

אין פעולה שמקושרת עם צד כזה או אחר של המוח. זאת אגדה אורבנית שנפוצה ע"י פסיכולוגיה פופולרית, והיום הקונצנזוס הוא שאי אפשר לחלק פעולות מסויימות לצדדים שונים של המוח (או שאם אפשר - לא יודעים מהי החלוקה). מתוך וויקי: Popular psychology tends to make broad and sometimes pseudoscientific generalizations about certain functions (e.g. logic, creativity) being lateral, that is, located in either the right or the left side of the brain. Researchers often criticize popular psychology for this, because the popular lateralizations often are distributed across both hemispheres Many differences between the hemispheres have been observed, [...]. However, experimental evidence provides little, if any, consistent support for correlating such structural differences with functional differences. http://en.wikipedia.org/wiki/Lateralization_of_brain_function

snoopytush

New member
ראה

זה נכון באופן כללי שהמוח פועל כמערכת ויש תקשורת בין האיזורים ופעולות קורות בין כמה תחנות ולא רק על ידי איזור אחד. אולם אם למשל תחתוך לאדם מסויים את ההמיספרה השמאלית או חלקים גדולים ממנה היכולות השפתית שלו תפגם מאוד. כי ההמיספרה השמאלית אחראית ברובה גם אם לא ככולה על יכולות השפה.

inbardaf

New member
לא כ"כ הבנתי מה הקשר בין מחקרים ביולוגים

לחלוטין לפסיכולוגיה פופולארית שמנסה לחפש משען על ביולוגיה. במקרה דנן, נראה לי שיש לנו מישהיא בפורום שיכולה לחוות את דעתה המקצועית - p019. מעניין מה היא תגיד.. אני רק יכולה להגיד ממה שקראתי, שיש בהחלט מחקרים ברורים על איזורים במוח שאחראיים על חלקים מסויימים וניתן לראות את זה עוד בהתפתחות העובר בהבדל בין גברים לנשים.

מקמיקא

New member
איזורים שאחראיים על משימות מסויימות - כן

למרות שיש גם הוכחות שאם האיזור הזה של המוח ניזוק, התפקיד הזה עובר הלאה לאיזורים קרובים במוח. כלומר, אין איזה שליטה מוחלטת במוח על תפקיד מסויים. אבל החלוקה הפופולרית של ימין ושמאל, כשימין זה 'חלק הומני' ושמאל זה 'חלק ריאלי', או צד ההגיון וצד האינטואיציה, או דברים דומים, פשוט לא מבוססים...

inbardaf

New member
טוב

עדיין אפשר ללמוד מאיזורים מסויימים במוח שמפותחים יותר או פחות בהשוואה בין אנשים שונים, על הקשר לתכונות ויכולות. נראה לי הגיוני (בהנחה שלא נדפק לי החלק של ההגיון במוח
)

שלי נדפק ממזמן, אני חיה בפנטזיה ../images/Emo8.gif

יש פיות, יש קסמים, ואני יכולה לעוף *מחפשת את הכנפיים שלי* הארי פוטר המלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (עוד מעט סוגרת 11 שעות בעבודה. גרררררררררררר....
) הרי ידוע שכל נושא חקר המוח עדיין בחיתוליו. הייתי לוקחת בע"מ את כל המחקרים האלה. הם מאוד מעניינים, אבל לא הייתי אומרת שזו המילה האחרונה.

inbardaf

New member
מה את מנסה לרמוז?

שאין פיות?
הגמדים אצלי בבית זה דימיון? אבל הם העלימו לי את הגרביים ואת הספר של הבת שלי!

גם אני ראיתי אתמול גמד קטן!!!

הוא גנב לי את כמה קבצי dll של מערכת ההפעלה שלי. עכשיו היא לא עובדת כמו שצריך. איזה מזיקים היצורים האלה!!!!!!!!!!!!!!!!!

inbardaf

New member
חבל לך על הזמן!!

אין לך מושג מה הם עשו לי בפרוייקט 'גלגלים'.
הגמדים האלה! אני ומנהל הפרוייקט עמדנו כל פעם מחדש חסרי אונים מול הפעלולים שלהם. לא היה שום סיכוי להבין מה הם עושים
בסוף החלפנו תוכנה

וואי נגעת בחתיכת נושא....

אני גם אוהבת מאד לרקוד! מאז ומתמיד כשהלכתי למועדונים הייתי רוקדת, לרוב בלי הפסקה עד אור הבוקר
פעם אחת לפני שנתיים בערך הלכתי עם חברים, ביניהם ידיד חדש, מבוגר גרוש עם ילדים חזר בשאלה ונושא המועדונים היה לו זר וחדש... לא זוכרת את המילים המדוייקות שלו, אבל הוא אמר משהו כמו שלא מתחבר לו האישיות שלי עם איך שאני רוקדת, כי אני מאד לא מינית בהתנהגות שלי ולעומת זאת אני רוקדת ככה בחופשיות ומשדרת מיניות זה ממש עשה לי בחילה ולא יכולתי להמשיך לרקוד. מה גם שמעולם לא הצעתי לו שוב לבוא איתנו!!! ניסיתי להסביר לו שבשבילי אין קשר בין ריקוד למיניות. דרך ריקוד אני משחררת את הנפש שלי, משתחררת מכל ההתמודדויות היומיומיות ומתחברת לעצמי ולרוחניות כזה... והוא פשוט סרב לקבל את זה והיה לו חיוך שטני כזה... (מכירות את החיוך המבחיל? זה שמראה שכרגע חצו את הגבול בין תמימות למיניות? שפתאום מסתכלים עליך אחרת?...) זה ממש עצבן אותי ועשה לי רע על הנשמה. ושבוע שעבר חבר של חברים דיברתי איתו ותוך כדי שיחה אמרתי לו שאני אמינית. הוא אמר שדווקא כשראה אותי לראשונה חשב שאני מינית. לדעתי זה מהעולם הפנימי שלו כי הוא מאד מיני (מתאר את זה כ"עד כדי סכנה לעצמו") ואנשים כאלו נוטים לראות את העולם דרך איבר המין שלהם
לדעתי הרבה פעמים (יותר מידי) מפרשים חופשיות ואהבה לחיים עם מיניות. ואני שואלת: "מה הקשר?!?!"

ליסי8

New member
ושוב לי, למינית, יש משהו לומר

גם אני מכירה את הסיטואציה. אני מאד אוהבת לרקוד, סגנון חופשי, ואמרו לי שאני משדרת מיניות. לא התכוונתי לזה, אני פשוט אוהבת מוסיקה ותנועה, אבל אולי בגלל שאני מינית (זה מצחיק להגדיר את עצמי ככה, אגב, אבל מה לעשות, אלה דרישות הפורום...:)) חשבתי שאולי הם צודקים ואני שולפת משהו מהתת-מודע... זה לא ממש עזר לספונטניות של הריקוד שלי.. אני אוהבת להנות ולרקוד חופשי, אבל התחלתי לחשוב: אני עושה את זה? מה אני עושה בדיוק? וכו'. נראה לי שיש מי שחושבים שברגע שגוף מתחיל לזוז בצורה שמושכת את העין, זו הזמנה לציד. ואני מכירה את החיוך המבחיל. אגב, בקשר ל"מעבר בין תמימות למיניות",,, מין בין אוהבים יכול להיות תמים. זה לא חייב להיות משהו מלוכלך, כמו חיוך מהסוג שתואר לעיל.

ב"תמים" הכוונה שלי הייתה ל"לא מיני"

הכוונה לאו דווקא למשהו מלוכלך... ולגבי השידור מיניות, אני מכירה את זה וזה אותו הדבר למעשה, שאומרים לך שאת משדרת מיניות במצבים שהם לא מיניים בכלל. זה דבילי, ולדעתי הרבה פעמים אומר משהו על אותו אדם שחושב ככה, הוא זה שרואה את העולם ממשקפיים מיניות...

למעלה