ריספרדל

mayarel

New member
לבן שלי ולעוד שני ילדים בכיתה שלו

זה עוזר. אני בטוחה שזה קשור כל מקרה לגופו.
יש ילדים שיש להם כנראה חרדה מאוד קשה מכל מיני סיבות תחושתיות ואחרות, שזה לא משהו שקשור בשיפור מיומנויות אלא שיפור איכות החיים.
אם לילד קשה מאוד לעבור מחדר לחדר, עד למצב של בכי קשה, גם אם מכינים מראש באמצעים שאוהב ושמדברים אליו, ועוד מצבים דומים, שזה פחד משתק משינוי הכי קטן,
וזה לא שבחדר האחר רע לו או לא אוהב את הפעילות האחרת, אלא עצם המעבר שיתק.
הרספרדל לא שינה את הבן שלי. זה לא הפך אותו לפחות אוטיסט, זה לא גרם לו להיות פחות עקשן או דעתן, זה לא הקל עלי את החיים, זה עזר לו.
היתה תקופה שהמליצו לו גם ריטלין אבל היה ברור ממהתחלה שזה עושה לו רע למרות שבאמת הצליח יותר ללמוד ולדבר. הפסקנו מייד.
הילדים לא בחרו בתרופה אבל הם גם לא בחרו בקושי שבמקרים מסויימים התרופה מקלה.
זה ממש לא ממקום של לנרמל או לשנות, וברור ואין בכלל ספק שזה דבר שצריך להשקל ולהניתן במלוא כובד ראש.

arana1

New member
לחרדה משינוי יש קשר לנירמול

יתכן שהפחד המשתק משינוי הכי קטן נובע מהצורך להזדהות ולחיות עם דינמיקה שלא רק שאינה משקפת את התנועה הפנימית אלא אפילו מפרה אותה בצורה בוטה

לא חושב שיש בעייה עם זה שילד יהיה פחות אוטיסט
או יותר נכון יבטא פחות את הקשיים הנובעים מזהות אוטיסטית
אין טעם לנסות להתייחס לשימור זהותו של הילד במנותק מתנאים שכנראה לא מאפשרים את קיומה
אלה לא דברים פשוטים אבל לנסות לפתות ילד שמצוי בקושי עמוק הנובע מהתנגשות בין תודעתו לבין ציפיות הסביבה דברים ש"מדברים אליו" זה לא ממש פתרון מוצלח
הרי לא מדובר בתינוק שאפשר לפתותו בסוכריה

בשביל לפתור את הפחד משינויים צריך לחשוף דיסוננסים קוגנטיבים למשל
ושאר דרכים שבהם ציפיות הסביבה לוחצות את הילד למצבי חוסר ברירה
פסיכולוגים אמורים לדעת להבין בזה משהו
לצערנו הם לא

הריספרדל מקטין את הלחצים אבל בכך הוא רק מונע את הסיכוי לברר את הסיבות לקיומם
ואין ספק שהסיבות לקיומם נובעות מאיזה שהוא צורך לנרמל ולשנות
גם אם הצורך הזה לא מודע ולא מזוהה ככזה

mayarel

New member
מסכימה לרוב דבריך

בשקילת היתרונות מול החסרונות , כיום התועלת משמעותית.
זה לא מחליף את הכבוד והאיפשור ככל שניתן של זהותו של בני. הוא הרבה פחות מתפרק כשהמצב באמת סותר את התנועה הפנימית שלו (הגדרה יפה זה ממש הוא). זה לא מרגיש ולא בא ממקום של נירמול, אין את המילה הזו בלקסיקון שלנו.

arana1

New member
איפשור זה כבוד לתנועה הפנימית

ולרוע מזלנו מסיבות מסויימות הנורמטיביות לא בנויה לאפשר תנועה לזהות האוטיסטית
ומכאן ההתפרקות
הריספרדל מקטין את ההתפרקות אבל לא פותר את הבעייה
ובוודאי שלא מאפשר התפתחות טבעיות ונכונה ונחוצה לילד
הוא פשוט מאפשר לו להכיל יותר טוב מצבי מצוקה
בזמן שסביבה לא מנרמלת היא סביבה שמראש מונעת מצבים כאלה

randy1982

New member
עכשיו ראיתי בכרטיס שלך שאתה ילד די גדול :)

אנחנו מדברים כאן על בני 6!!

Ziggy Stardust7

New member
נכון, אני בן 22

וגם אני התחלתי לקחת תרופות בגיל צעיר יחסית (17), אבל גיל 6 זה כבר באמת מאוד צעיר ולא שמעתי על אנשים שנוטלים תרופות באופן קבוע בגיל הזה.

randy1982

New member
אז זהו שרופאים רושמים את התרופה הזו

לילדי הגן והיסודי על ימין ועל שמאל.
בני קיבל אותה בגיל 5 וחצי (הפסקתי אחרי כמה חודשים).
אני רואה היום כמעט כל ילד בגיל היסודי שיש לו טיפת היפריות
מקבל ריספרדל על אוטומט.
וזה מקומם!

dina199

New member
תופעות לוואי זה דבר מיידי.

ייתכן שהמינון לא מתאים. וייתכן שהתרופה עצמה לא מתאימה.

Ziggy Stardust7

New member
ייתכן בהחלט

אם כי את מציינת שבינתיים הוא מקבל מינון מאוד נמוך, ולכן מפתיע אותי שכבר עכשיו תופעות הלוואי משפיעות עליו.
ממה שלי ידוע, לריספרדל ישנן שתי תופעות לוואי ידועות:
עלייה בתאבון (שעלולה לגרום לעלייה במשקל) ועייפות מוגברת.
בעבר לקחתי ריספרדל אולם הפסקתי בשלב מסוים, בעיקר בגלל העייפות הרבה שהתרופה הזו גרמה לי.היא גם גרמה לעלייה בתאבון, אבל הקפדתי לא לאכול יותר ממה שהייתי רגיל בדר"כ.
יחד עם זאת, בתקופה שלקחתי את התרופה הרגשתי הרבה יותר רגוע ופחות מתוח, וגם היו לי פחות התפרצויות.
חשוב לזכור שכל תרופה עלולה להשפיע באופן שונה על מספר אנשים, ויכול להיות שמה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר.
לא בטוח שהתופעות שתיארת נובעות מהתרופה.אני מציע לך לחכות עוד קצת זמן, ואם התופעות האלו ממשיכות, כנראה שהן נובעות מהתרופה ואז כדאי בהחלט לשקול להפסיק לקחת אותה.

בהצלחה!

dina199

New member
אצל א"סים ייתכנו גם תופעות לוואי לא ידועות.

והרופאים לא מודעים לזה.

arana1

New member
התמודדות אמיתית לא עושים בעזרת סמים

אלא דרך שינוי מהותי בהרגלי החיים
ככה שישקפו בצורה מתאימה יותר את זהותך ואופייך

לא תמיד הפתרון הקל והמהיר הוא גם הסביר
הגיע הזמן שאנשים ילמדו גם להתמודד קצת עם החיים
ואל תצפה שפסיכולוגים ופסיכיאטרים יעזרו לך בנושא זה
אם הם היו יכולים או יודעים לעשות את זה הם לא היו רושמים לך סמים כל כך מסוכנים כפתרון לבעיות שדורשות התמודדות הרבה יותר עמוקה ורגישה

טסרקט

New member
גם מינון נמוך עלול לגרום לתופעות לוואי

קשות ובלתי נסבלות, אם המטופל רגיש במקרה למשהו בתרופה, וכל אחד מגיב אחרת לתרופות גם אם אין רגישות. לא תמיד אפשר לדעת מראש. מה גם שמדובר בילד בן 6, הגוף שלו יותר קטן מגוף של בוגר ככה שמה שהוא מינון נמוך עבור בוגר עלול להיות כמות גדולה עבור ילד, וזה משתנה גם לפי המשקל, בגדול, מי שרזה אמור להיות צריך מינון נמוך יותר ממי ששמן וכו', כלומר יש כל מיני משתנים פיזיולוגיים שיכולים להשפיע על התגובה לתרופה.

בן קיבל בכיתה ב'

זו היתה שנה מאוד טובה הפסקנו אחרי 14 חודשים במצב הרבה יותר טוב ממה שהתחלנו הפסקנו בגלל השמנה של מעל 10% .

זו לא תרופה לחרדה אלא לויסות רגשי , נותנת לילד אפשרות לשלוט על התפרצויות זעם למשל , לספור עד 10 לפני תגובה .

למעלה