ריספרדל לילד בן 7

גור42

New member
בין ריטלין ורספרידל אין כמעט שום דמיון

ריטלין זה יותר כמו קפה, או אקמול.

ברספרידל, לעומת זאת, יש חומר חזק מאוד. כל התרופות האנטי-פסיכוטיות הן כאלה. ואין לי ספק, שאילו היית יודעת איזה חומרים יש שם ומה הפעולה שלהם על המוח, את לא היית אפילו חולמת לתת כדור כזה לילד בן 7. הסיבה היחידה שיש הורים שמסכימים לזה, היא שהם לא יודעים את העובדות (הפסיכיאטרים דווקא כן יודעים את העובדות, אבל מה אכפת להם? אחרי הכל, לא מדובר בילדים שלהם...).

אתה אומר מה שסבתי אומרת

שאם אלו היו הילדים שלהם הם יהיו מתייחסים אחרת,, אבל אני בטוח שיש גם למטפלים ילדים אוטיסטים/חריגים ואני גם חושב
שהם נותנים להם תרופות ובאותו דרך ושיטה טיפולית.כך לפחות אני יודע.

לקבל מינון של 600 ליתוםזה גרוע מאוד

ספרתי מה קרה לי אחרי נטלת הכדור.בסוף הייתי אצל נרלוגית שאמרה להפסיק את הכדור: והם עוד התעקשו שזה
לא קשור וזה בגלל שהיה לי דיכאון קשה.ואני חושב שזה גם בגלל הכדור הזה שהוא מהחזקים ביותר.חוץ מה הציעו
לנו גם זריקות כל יום.וגם נתנו לי זריקה פעם בשבוע.ותאמין לי זה ממש לא עזר.

yuliyuli1

New member
קראתי עכשיו את ההודעה המקורית,

ואני רואה שהאמא כותבת שהבעיה היא לא רק חוסר רצון להיות בקבוצה אלא גם בעיות התנהגות קשות.
מן הסתם הריספרדל נועד לשפר את בעיות ההתנהגות ולא את הרצון להיות לבד (כי ריפרדל בכלל לא מיועד למטרה הזו).
אני לא יודעת אם הריספרדל יעזור לילד הזה אבל יש ילדים שזה כן עוזר להם, ובעיות התנהגות קשות זה משהו שכן שווה לקחת תרופות בשבילו (אם הן עוזרות).
מהניסיון של אחי - גם ילד שיש לו בעיות התנהגות קשות לא בהכרח ירצה לעבור למסגרת לילדים עם בעיות התנהגות...

השאלה מזה בעיות התנהגות קשות?

אני הבנתי מהתחלה שיש את אותה בעיה, אבל בגלל שהיא לא פירטה לא הבנתי מה הכוונה בבעיות התנהגות קשות.
כי אני שם לב שהיום על הרבה ילדים שמים את התווית של הפרעות התנהגות ולא כולם באמת יש להם כזאת בעיה
לפחות בעני.לכן היא הייתה צריכה לפרט, ולא נראה שהיא תעשה כך אז לי אין תשובה, ובעני תרופות לא- יעזרו
לבעיות הץתנהגות בטח לא יעלימו אותם אלה יכולים לעזור לטווח הקצר: אני מקבל כדורים שנותנים אותם במצבים
נפשים הקשים ביותר: מה שנותנים בזמן התקף פסיכוטי כדאי להרגע יש לי כדור כזה כי אצלי שום דבר לא בטוח,
ואני יכול לומר שלי היה התקף כזה גם זריקיה של ואליום לא עזרה לי ונתנו וואחד כמות, ועדיין התפרעתי ברחוב
וניסיתי לקפוץ למכניות ניסיון התאבדות השני או השלישי אני חושב, ובאופן כללי אני מקבל את הכדורים המדוברים מגיל
10 ולי זה לא מזיז,יכול להיות שךאחרים:זה עוזר.אבל בלי טיפול נפשי שינסה להבין את שורש הבעיה לא יעזור כלום, ובעני
זה מראה על חוסר רצון להשקיע מחשבה לפחות אם נתנו לה רק את האפשרות הזאת,זאת דעתי.

גור42

New member
אם לדייק, היא כתבה "בעיות התנהגות קשות *על-פי בית הספר*"

ממה שכתבה פותחת השרשור, זה נראה שבית-הספר החליט ש"חוסר רצון להשתתף בקבוצה" זו בעיית ההתנהגות הקשה. או לכל הפחות - שזה חלק שהוא מספיק חשוב מהבעיה כדי לציין אותו במפורש.

כי אילו היה מדובר באמת בהתקפים אלימים קשים או משהו בסגנון, אז בשביל מה להזכיר כזה דבר שולי כמו "לא משתתף בקבוצה"? שלא לדבר על זה, שלפני שמוציאים "תותחים הכבדים" כמו תרופות, צריך לנסות קודם כל דרכים אחרות לפתור את העניין. לנסות להבין את הילד ולראות מה מציק לו. האם לא זו אמורה להיות העבודה של איש מקצוע המתיימר לכנות את עצמו "רופא לבריאות הנפש"?

רק שבפועל זה כמעט ואף פעם לא קורה. אני יכול לספר לך, שבמקרה שלי לא היה אפילו איש מקצוע אחד שהקדיש לי - כאדם - יותר מכמה דקות של מבט מהיר לפני שהוא חרץ משפט. וממה שפותחת השרשור מספרת, הפסיכיאטרית ההיא פגשה את הילד בדיוק פעם אחת ועל סמך זה דפקה לו כדור. לולא ההתנהלות הזו היתה הורסת את החיים לכל-כך הרבה אנשים, הייתי מתפקע מצחוק על כמה שהיא לא רצינית ולא מקצועית.

מסכים לגמרי

במיוחד על היחס של המטפלים: אותי ראו עשר דקות ויאלה לך הביתה: נעלה לך את המינון ,נחליף לך את הכדור ופה
תם הסיפור,זה גם מה שאני מנסה לומר: במקום לפתור את הבעיה הם מוצאים פתרון חלופי שלא עוזר ליותר מטווח קצר
וגם,יכול מאוד לפוגע,זה פשוט טיפשות שמהולה ברשעות כי במקום להשקיע קצת מחשבה,,המוח החלול שלהם לא יכול
לחשוב על דרכים יצרתיות חוץ מלתת כדורים,פשוט בוחרים בדרך הקלה.

גור42

New member
תאמין לי, שאילו זה היה הילד שלהם, הם היו מצליחים לחשוב יופי

אנשים לא מגיעים להיות דוקטורים בגלל שהם סתומים.

רק מה? אחד הדברים הראשונים שכל פסיכיאטר לומד זה הקטע של "לשמור על ריחוק רגשי" מול המטופל. לכאורה זה אמור להפוך את המטפל ליותר אובייקטיבי, אבל בפועל זה פשוט הופך אותו לבלתי-כשיר לביצוע תפקידו. כי אותו "ריחוק רגשי" מבטיח שלא יהיה לו אכפת ממך. ובלי אכפתיות אין שום סיכוי למצוא פתרונות ששווים משהו.

arana1

New member
הם לא

לרבים מהאוטיסטים יש הורים עם תארים אקדמאים הכי מתקדמים
וגם הורים אלה לא מוצאים פתרונות

נכון שאנשים שמגיעים לתארים מתקדמים הם לא סתומים אבל הרבה פעמים מה שעוזר להם זה שהם מאוד מערכתיים, מאוד קונפורמיים, מאוד מקדשים את הכללים ודבקים בהם
וזה בדיוק סוג האנשים שלעולם לא יפתרו בעיות כמו אלה שיש לאוטיסטים, שבלווא הכי חלק גדול מהקשיים שלהם נובע מזה שהם חוץ מערכתיים

כמו שנתנאל מספר, וגם אני ראיתי לא מעט פעמים, הדוקטורים האלה הם לא הרבה יותר ממכונות מרשמים, כל רובוט יעשה את העבודה שלהם טוב יותר, וזה לא בגלל שהם שומרים ריחוק רגשי, אלא בגלל שפתרון תחליפי לסימום מסיבי של ילדים כרוך באתגור המבנה של המערכת, ואנשים לא מגיעים לסמכות דרך אתגור המערכת, להפך.

זה נכון וזה הבעיה אין יחס רגשי/אישי אנחנו עוד- אחד .

אני לא חושב שהם טיפשים, אלה שהם לא מפתחים רגשות עם המטופל ואז זה מאוד קר/טכני ובעני זאת הבעיה כמו שאתה
אומר.אני אומר מה שאתה אומר הרבה זמן : גם להורי ואז הם מנסים לחפש מטפל אחר יותר רגיש ועד היום לא מצאנו באמת.
אחד שאכפת לו, בגלל זה אני כבר לא מטופל מרצוני החופשי.

ועוד בעיה אין מטפל שיקום נגד המערכת

כי הוא יודע איזה תותחים כבדים יופנו עליו על זה שהוא מעז למרוד,אני דברתי על זה עם אראנה באשכול אחר.
בגלל זה יש שימור של אותה שיטה ולא מנסים להחליף או לשכלל אותה.זאת בעיה ואני גם לא מכיר אנשים שמוכנים
לצאת למלחמה הזאת, לי אין פתרון אני רק יכול לומר בתור מטופל שאני לא קיבלתי שום דבר מטיפולי לא תרופתי
ולא שיחות: שהיו איזה עשרים דקות ובמקום לעזור לי כתבו עלי דוחות על גבי דוחות שהרסו את חיי והפכו אותי למפלצת.
אז הם גרמו ליותר נזק מאשר מתועלת.

arana1

New member
אין מה לעשות מלבד להמשיך לדבר

ולספוג שוב ושוב השמצות וכינויי גנאי כאילו היינו סיינטולוגים או אנשים שלא מבינים באמת מה זה בעיות אמיתיות שלאנשים אמיתיים
ככה זה
למערכות יש כח, והאנשים בהן תומכים אחד בשני, פסיכיאטר טפיל כזה, שלא למד כלום בחיים ולא עשה כלום בחייו, יושב לו במשרדו הממוזג, כשאת התחת השמן שלו מפרנסים תורים ארוכים מאוד של הורים נואשים, הוא לא צריך להתאמץ, הוא לא צריך לחשוב, לא עובד מעלים מינון, גם זה לא עובד מנסים כדור אחר.
סביבו יש רשת תמיכה של מנייאקים עם תעודה שמעידה על כך שהם מטומטמים שמעולם לא ניסו לחשוב על שום דבר ברצינות,
ובדיוק בגלל זה כל האנרגיה שלהם הולכת רק לכיוון אחד
לשימור מבנה הכח הנוכחי
שברגע שמשהו בו ישתנה הטמטום וחוסר האחריות שלהם יחשף

זה שלמיליוני ילדים נרקב המח מעניין להם אתה יודע את מה,
מצפון ומוסר זה מצרך מאוד יקר במקצועות האלה,
מי שיכול לשנות משהו זה אולי ההורים,
שברגע שהם יתחילו להגיש תביעות על רשלנות רפואית למערכת לא תהיה ברירה כי שפת הכסף זו השפה היחידה שהיא מבינה

מה הבדל בין המטפל לבין מתקין מזגנים?

שיפוצניק, חשמלי, וכולי?: אני לא רואה מבחינה טכנית, הם כמו שאתה אומר לא חושבים אלה על אוטומט כמו מלוי של
סעיפים כמתאמים וכאלו שלא, תמיד חשבתי על זה שאני לא מבין מה יש ללמוד כל כך הרבה שנים, עם מה שאתה עושה
זה מחליף גדור או מעלה מינון,. ואני מדבר איתך שחשבתי כך בתור ילד מאוד צעיר אולי בן 10 גם אמרתי כך : שהם לא
עושים כלום ולמה מגיע להם הכבוד: תמיד אני רב עם אבי שהם לא רופאים, אני בטוח שהוא מבין את זה אבל בגלל שהם
עברו את המסלול הרגיל ללימודי רפואה אז מגיע " פורמלית" הם רופאים אפילו שאין שום קשר בין רפאה למה שהם עושים.
ושמעתי גם רופאה אמיצה שמתווכחת על פסכיאטר יהר מנהל בית חולים שדיבר על כך שהטיפול עוזר לבעלי הפרעות נפשיות
ליצור ולא להפך, ושאין הרבה והתחיל לפטט ולדבר ביהרות ממה נגעלתי, ספרתי לך על זה : אבל אהבתי שהיא אמרה לו את
זה שזה לא ממש רפואה, בעני פסכיאיטרה זה דרעק.

arana1

New member
מתקיני מזגנים וחשמלאים יש טובים ואיכותיים, מטפלים אין

האמת שאני חושב על זה שהייתי ילד לא חשבתי שהם חכמים

גם היום אני לא מרגיש שהם חכמים יותר מדי, ברור לי שהם לא סתומים אבל לא יודע הם לא הרשימו אותי בכלל
אפילו להפך.

ומזה בעיות התנהגות קשות?

ממתי לא משתף בקבוצה זאת בעיית התנהגות? אני לא יכול להבין איזו אנשי חינוך יש לנו.
כל דבר אומרים בעיות התנהגות ,במקום להבין את הבעיה זורקים כל מיני שמות שרק
הורסות את הילד ולא - מקדמות אותו ,פשוט שיטה מחורבנת לגמרי.

dina199

New member
מה הכוונה `לא משתתף בקבוצה`?

והאם לדעת הרופאים הכדורים יגרמו לו להשתתף ?

זה בדיוק הבעיה

אני לא מצליח להבין מה הקשר בניטלת כדורים להשתפות בקבוצה זה נראה לי כל כך מופרך..

dina199

New member
לכן שאלתי

השאלות שלי הן שאלות הבהרה לקבלת מידע ולא ביקורת.

למעלה