ריספרדל לילד בן 7

קציעה1

New member
ריספרדל לילד בן 7

לאחר בעיות התנהגות קשות ע"פ דברי הבית הספר. לא משתתף בקבוצה.
המליצו לנו ללכת לפסיכטרית שהמליצה על ריספרל כמובן אחרי נסיונות כושלים של כדורים כמו: ריטלין
אני קצת פוחדת מהתרופה הנ"ל.
אבקש את דעתכם בנושא
תודה

לא לתת לילד כדור אנטי פסיכוטי

הכדור הזה מקבלים אנששים שיש להם מאניה דפרסיה- סיכופרניה אני לא מבין את הטמטום שלה.
לתת כזה כדור חזק ועוד לילד בן 7 ממש חוסר אחריות, אני קיבלתי את הכדור בגיל 10 עד היום.
ותאמני לי שום דבר השתנה אני נשארתי אני.

yuliyuli1

New member
לנו הכדור לא התאים, אבל יש כאלה שזה מאוד עוזר להם

נתנאל - יצא לי לקרוא בלוג של אוטיסט שעשה ממש "דוקטורט" על תרופות, והוא כתב שמהניסיון שלו הריספדל היה ממש מעולה.

אנחנו ניסינו את הכדור למשך 3 שבועות ובהן קיבלנו תוצאה הפוכה ממה שקיוינו (אי שקט שגבר) והפסקנו אותו, אבל אני לא יודעת אם זה באמת היה בגלל הריספרדל או שסתם היה לו תקופה פחות טובה.

לא יודע מה הניסיון שלו

כל אחד ודעתו " לכן אני מביע את דעתי, כעובדה זה כדור אנטי פסיכוטי זאת העובדה שנותנים אותו למחלות
נפשיות כמו שציינתי, אני לא מבין מה הקשר לבעיה שלו לכדור, כדור יכול להתאים אם יש מצב נפשי קשה כמו
שיש הזיות, מצב של דיכאון קשה, בעיות של התפרצות קשה עד כדאי סכנה, וזה עוד בתור הגדרה של כדורים
חזקים שנותנים לאנשים כאלו, לא מבין מה ילד בן צריך לקבל כדור כזה, בעני זה פתרון לכאלו שלא רוצים למצוא
מה הבעיה המהותית מה מפריע לילד ונותנים כדורים, אני נגד מתן כדורים, אם הוא בעד שהיה, אני לא עוסק בדעתו
כי גם אנ לא מכיר את אותו בחור, אלה מביע את דעתי.

dina199

New member
תמיד צריך לקחת בחשבון שתרופות

יכולות להשפיע על א"ס בדיוק הפוך ממה שאמור להשפיה. היו כבר הרבה מקרים.

yuliyuli1

New member
כן, גם הילד שלי היה בן 7

נתנו לו מינון נמוך מאוד (חצי כדור של 10 מ"ג)

גור42

New member
התכוונתי לאוטיסט עם הבלוג

ואם כבר מדברים על זה, אפשר בבקשה לקבל קישור?

yuliyuli1

New member
הוא כבר אדם בוגר

ואני אחפש בהזדמנות את הקישור. אני חושבת שהוא יכול לעניין הרבה אנשים.

yuliyuli1

New member
אני לא יודעת בדיוק וגם לא בטוחה שהיה כתוב שם,

אבל ברור מהכתיבה שלו שזה היה לפחות משנות ההתבגרות המאוחרות, כי הוא מאוד מודע ורואה דברים בצורה בוגרת.
חיפשתי עכשיו ולא מצאתי אז אני אצטרך להשקיע בזה יותר זמן. סביר להניח שהחיפוש שעשיתי אז היה על "ריספרדל + אוטיזם" או רק ריספרדל (או אולי ריספונד שזה מה שהבן שלי לקח) בגוגל, וכנראה חפרתי בזה בלא מעט עמודים (יכול להיות שעברתי את העשר). זה דף שהוא תרגום בעברית לבלוג שנכתב במקור באנגלית, והוא בהחלט שווה חיפוש, אבל כרגע אין לי זמן להשקיע בזה.

גור42

New member
כמו שחשבתי. אז מה הקשר בין זה לבין לתת תרופה כזו לילד בן 7?

גור42

New member
זה נכון. לפעמים תרופות עוזרות. אבל מצד שני...

לפעמים גם ניתוח לב עוזר.

ולתת רספרידל לילד בגלל שהוא "לא משתתף בקבוצה", זה בערך כמו לעשות ניתוח לב לילד בגלל שהוא מכחכח בגרון. אמנם לא מסוכן באותה המידה, אבל בהחלט חסר-שפיות במידה דומה.

ההבדל המהותי היחיד בין הדוגמאות, זה שלעולם לא תמצאי קרדיולוג שימליץ בכזו קלות על ניתוח לב. וגם אם תמצאי קרדיולוג כזה, הוא מהר מאוד יימצא את עצמו ללא עבודה. לעומת זאת, פסיכיאטרים שממליצים לדפוק כדורים חזקים על כל שטות, הם הכלל ולא היוצא-מן-הכלל.

yuliyuli1

New member
אני מסכימה איתך לגמרי

לא היה עולה על דעתי לתת לילד ריספרדל רק כי אינו מעוניין להיות בקבוצה.

arana1

New member
אבל זה מה שקורה, דרך כלל ואפילו תמיד

להיות בקבוצה זה לא רק להשתתף במשחקים ובשיעורים בבית הספר ובגן אלא זה מכלול שלם של התנהלויות ורגישויות וכוונות ושפה משותפת שיש אנשים
למשל אוטיסטים
שמסיבות מסויימות לא מתחברים לזה

העובדה שתרופות עוזרות לא מוכיחה בהכרח שהתרופות טובות לאדם
לדעתי היא מוכיחה דבר אחר לגמרי
שלפחות כיום
הלחץ הנפשי רגשי על אדם, בוודאי על ילד קטן או נער מתבגר, שצריך למרחב נפשי שונה מהמקובל, שמזהה הדדיות בצורה שונה מהמקובל, לפעמים עמוקה ורגישה יותר, הוא מטורף לחלוטין, פשוט בלתי נסבל
ביחוד בגלל שהוא ספוג במרחב ומתקיים כל הזמן כמובן מאליו
במצב כזה
הילד, הנער, וגם האדם הבוגר, לא יכול לשרוד, לא יכול להתפתח והוא סובל כל הזמן מתחושה שמשהו בו נורא לא בסדר,
תרופות פסיכיאטריות ידעות להקהות את העוקץ הזה
לשכח דחפים וקולות ורגישויות שמבטאות את זהותו של האדם המיוחד, החריג
העובדה שאדם כזה מעיד שזה מקל עליו
וברור שזה מקל עליו
לא מוכיחה בהכרח שזה פתרון נכון לו
היא רק מראה שאין לאנשים רגישים קיום כרגע בחברה

yuliyuli1

New member
יש תרופות שמאוד עוזרות, גם תרופות פסיכיאטריות

בעיות של אנשים לא תמיד נובעות רק מיחס של הסביבה, אלא גם יכולות לנבוע מחוסר איזון של הורמונים וכו', ויש תרופות שיכולות לשפר את המצב אצל חלק מהאנשים.
בשביל הבן שלי, למשל, ריטלין מביא שיפור דרמטי באיכות החיים. בלי הריטלין הוא עצבני, היפראקטיבי וכועס, וגם חסר יכולת ללמוד (ולימודים חשובים לו מאוד)

arana1

New member
את בכלל לא מתייחסת למה שאני כותב, וזה חלק מהבעייה

וזה חלק מהבעייה
גם אני התנסיתי בהמון תרופות פסיכיאטריות ואין לי ספק שריטלין "עוזר" לעשות כאילו אתה לומד משהו, כמו שרוב האנשים עושים.
גם הרואין עזר לי נורא
וגם מריחאונה שיפרה את היכולת שלי לתכנת ולצייר ("ולעשות אהבה")
אבל זה שקר

בדיקה אמיתית, יסודית, של הדברים, תגלה, לדעתי כמובן, שלא רק איכות החיים תשתפר אלא גם כל הפרמטרים האחרים יגיעו לרמה מדהימה ברגע שנדע לברר, וליישם, תיקונים לעיוותים הנובעים מהדיאלוג המשובש בין הפרט היחודי לסביבה הקפואה בתבניות שפשוט לא עונות לו.

הבן אדם לא היפראקטיבי ועצבני וכועס בגלל שהוא משובש
הבן אדם הוא כזה כי היכולת שלו ללמוד, עמוק, ובתשוקה, ובאהבה ובהתמסרות גדולה לא רק שלא מקבלת שום מענה מהסביבה אלא שהיא כל הזמן פועלת נגדו
ברור שהאדם כועס, הדבר מהווה עלבון ליופיו, למהותו, לכנותו, והגרוע מכל זה שאף אחד לא שם לב לזה בכלל אלא שכולם מאשימים רק אותו

כמו שכתבתי, איכות החיים משתפרת כי האדם עומד בדרישות, וזה מצב הרבה יותר טוב מעימות מתמיד עם כל העולם, אבל שורשי העימות עצמם לא נפתרים, לא מקבלים מענה, לא נעשה איתם צדק ולא נעשה למהותם מחקר
אגב, בדיוק בגלל שאנשים לא לומדים ולא חוקרים באמת, אלא עסוקים בעיקר בלמלא את הציפיה של הסביבה, שמדכאת בטירוף כל מי שזקוק למשהו טיפה שונה ממה שהיא יודעת לספק

התרופות לא פותרות שום בעייה, הם משתיקות את הבעייה, ולדבר יש מחיר, גם בריאותי וגם אחר, גם לפרט עצמו וגם לחברה

לחברה, ולנציגיה, אין זמן וחשק וכח לפתור באמת את הבעיות, ולכן הרעלה מסיבית של ילדים נחשבת לפתרון מקובל
לדעתי זה חמור מאוד ומהווה בגידה בעקרונות הכי בסיסיים לאתיקה הרפואית
שלא אמורה לשרת את מבנה החברה אלא את בריאות הפרט

yuliyuli1

New member
אתה ממציא עובדות בלי להכיר את הילד

הוא היה היפראקטיבי מאז שהיה תינוק. זה משהו מולד ולא כתוצאה מזה שהסביבה לא נותנת לו ללמוד ( לא הגבלנו אותו ונתנו לו חופש כמה שרצה, גם כשקיבלנו על זה ביקורת מהסביבה כי לפעמים הוא כבר סיכן את עצמו).
אם היית מכיר את הבן שלי היית רואה שהרבה תכונות שלו הן כי ככה המוח שלו בנוי, ולא כתוצה מגורם חיצוני.

arana1

New member
את ממציאה עובדות בלי להכיר את הילד

כי העובדה שאדם נולד עם קצב שונה מהממוצע, איטי או מהיר יותר, לא מעידה על הפרעה.
זה לא שהוא מאיץ את הקצב כי הסביבה לא נותנת לו ללמוד אלא שחוסר היכולת שלו להתחבר לדרך שבה הסביבה מלמדת נובעת מגורמים רבים המתבטאים כמה שאת ואחרים מכנים בטעות כהיפראקטיביות
רבים מהאוטיסטים
אם לא כולם
הם גם מהירים מדי וגם איטיים מדי
והם נתפשים ככה כי הגישה שלהם למציאות שונה
כי הם צריכים ויכולים ללמוד אחרת
בדרך שהרבה יותר מחברת את הגוף לנשמה
ולדכא את זה עם "תרופה" זה פשע

ברור שככה המוח שלו בנוי
לא כתבתי שזה בגלל גורם חיצוני
מה שכתבתי זה שיש פער בין הגורמים החיצונים, שבנויים לשרת ולהכיל ולהגיב רק לספקטרום מאוד צר של אנשים, לבין הצרכים של יותר ויותר אנשים שנולדים מה לעשות קצת יותר שונים ומיוחדים
והפער הזה יוצר כעס ובלבול והפרעה וחוסר שקט וחרדה ותסכול...

את הפער הזה צריך לסגור לא דרך לובוטומי כימי אלא דרך שינוי הסביבה
כי הוא לא סתמי
והוא גם לא תקלה
אלה מבט כיוון התפתחות אנושי מאוד משמעותי

גם פריצה מסוכנת של גבולות נובעת מזה שהילד מרגיש שלא מכבדים את הגבולות שלו וגם כאן את טועה בטפילת תופעות הלוואי של המאבק בסביבה לא מכילה על הזהות עצמה

למעלה