את בכלל לא מתייחסת למה שאני כותב, וזה חלק מהבעייה
וזה חלק מהבעייה
גם אני התנסיתי בהמון תרופות פסיכיאטריות ואין לי ספק שריטלין "עוזר" לעשות כאילו אתה לומד משהו, כמו שרוב האנשים עושים.
גם הרואין עזר לי נורא
וגם מריחאונה שיפרה את היכולת שלי לתכנת ולצייר ("ולעשות אהבה")
אבל זה שקר
בדיקה אמיתית, יסודית, של הדברים, תגלה, לדעתי כמובן, שלא רק איכות החיים תשתפר אלא גם כל הפרמטרים האחרים יגיעו לרמה מדהימה ברגע שנדע לברר, וליישם, תיקונים לעיוותים הנובעים מהדיאלוג המשובש בין הפרט היחודי לסביבה הקפואה בתבניות שפשוט לא עונות לו.
הבן אדם לא היפראקטיבי ועצבני וכועס בגלל שהוא משובש
הבן אדם הוא כזה כי היכולת שלו ללמוד, עמוק, ובתשוקה, ובאהבה ובהתמסרות גדולה לא רק שלא מקבלת שום מענה מהסביבה אלא שהיא כל הזמן פועלת נגדו
ברור שהאדם כועס, הדבר מהווה עלבון ליופיו, למהותו, לכנותו, והגרוע מכל זה שאף אחד לא שם לב לזה בכלל אלא שכולם מאשימים רק אותו
כמו שכתבתי, איכות החיים משתפרת כי האדם עומד בדרישות, וזה מצב הרבה יותר טוב מעימות מתמיד עם כל העולם, אבל שורשי העימות עצמם לא נפתרים, לא מקבלים מענה, לא נעשה איתם צדק ולא נעשה למהותם מחקר
אגב, בדיוק בגלל שאנשים לא לומדים ולא חוקרים באמת, אלא עסוקים בעיקר בלמלא את הציפיה של הסביבה, שמדכאת בטירוף כל מי שזקוק למשהו טיפה שונה ממה שהיא יודעת לספק
התרופות לא פותרות שום בעייה, הם משתיקות את הבעייה, ולדבר יש מחיר, גם בריאותי וגם אחר, גם לפרט עצמו וגם לחברה
לחברה, ולנציגיה, אין זמן וחשק וכח לפתור באמת את הבעיות, ולכן הרעלה מסיבית של ילדים נחשבת לפתרון מקובל
לדעתי זה חמור מאוד ומהווה בגידה בעקרונות הכי בסיסיים לאתיקה הרפואית
שלא אמורה לשרת את מבנה החברה אלא את בריאות הפרט