רילוקיישן ללונדון

annadolly

New member
אנחנו עזבנו את לונדון

דווקא אחרי שהיו לנו ילדים, כי החלטנו שאיכות החיים שלנו תשתפר מחוץ ללונדון. אז עכשיו אנחנו גרים ליד הנלי און תמז ותתפלא שלא חסר מה לעשות פה. מצד שני, אותי לא מטריד לא להיות ליד קהילה יהודית/ישראלית אז אולי זה מקל.

בקר12

New member
ברור שזה אינדיבידואלי. העיצות שלי

מכוונות למשפחה הישראלית ה"טיפוסית" שרק מגיעה לרילוקיישן ולא מכירה את אנגליה ומחפשת ישראלים אחרים לחברה. אני חושב של עצמי בזמנו: אשתי לא עבדה בשנים הראשונות. מה היא הייתה עושה יום יום בהנל וגם עם הזמן הסיכוי שלה למצוא שם עבודה היה נמוךי? ( בניגוד לההמלצות של אשנתי היא לא רצתה לגדל את הילדים בבית עד שהם מגיעים לגיל 3).

elley

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל נו, באמת. אמנם אין לי ילדים, אבל לדידי, מי שלא יודע להעסיק את הילדים שלו לבד, ותלוי בגופים וגירויים חיצוניים כדי לשרוד ימים בהם אין לילדים בית ספר - עדיף היה לו לא היה יולד מלכתחילה. וזה ש"משפחה ישראלית טיפוסית" מכוונת לחשוב שאנגליה שווה לונדון ושאי אפשר לחיות בלי ישראלים אחרים צמוד, לא אומר שאי אפשר לפתוח להם את הראש טיפה לעוד אפשרויות. כי יש עוד אפשרויות, ומי אם לא אנחנו - שעשינו כבר את המעבר וחווינו על בשרינו את האפשרויות השונות - יכולים לספר. זה שלך זה עבד, יופי. יש עוד הרבה מאד שהלכו בדרכים אחרות, טובות ומהנות לא פחות. אני בדרך כלל מאד שמחה לקרוא פוסטים שלך, וחושבת שאתה עושה יופי של עבודה בפורום הזה, ומברכת אותך - ואותנו - על כך. אבל הפעם... הפוסט הזה קצת חרה לי. שבת שלום :- )

בקר12

New member
אני שמח שאת קוראת שלי ועל כן אגיב

לא אתייחס כמובן לנושא גידול הילדים- זה לא המקום ולא השעה לכך. לגבי לונדון והשרשור הזה - שימי לב שהוא התחיל באדם עם משפחה ששכרו גבוה מאוד, הוא מחפש קירבת ישראלים וגם הגיוני לו במחינת מרחק לגור בלונדון. אני באמת חושב שזה לא רציני להמליץ לו לגור בסאות'מפטון ואפילו בהנלי בתור נקודת הפתיחה שלו באנגליה. ברור לי שלכל אחד העדפות ורצונות משלו ויש אפילו חיים מחוץ ללונדון. אני אפילו מעז להניח שאת לא חושבת שאני עד כדי כך שטחי. מצד שני, נאמרו פה דברים לא מדוייקים, בלשון המעטה, על לונדון כמו "צפופה, מזוהמת, מחוסרת פארקים, בתי ספר לא טובים" - מעניין שהדברים האלה לא חרו לך אבל לי הם כן חרו (אולי משום שאני יודע שהם לא נכונים). אני טוען ועוד לא שמעתי טיעון נגדי עובדתי, שלמי שיש משאבים כספיים מתאימים והוא מחפש חברת ישראלים ומקום עבודתו באזור לונדון רבת - י אז לונדון ופרבריה מציעים בחירה של אורח חיים כפרי או עירוני בצירוף גישה תחבורתית נוחה למרכז העיר המכיל אטרקציות תרבותיות ופעילויות מגוונות ברמה עולמית (שימי לב, לא ארצית אלא עולמית). שבת שלום גם לך

elley

New member
ובזאת נסיים

לא חרו לי הטיעונים על לונדון ספציפית, כי המעט ממנה (וזה אכן מעט) שאני מכירה, הוא כן צפוף ומזוהם. לגבי שאר הדברים אין לי מושג, אז לא יכול לחרות לי, מן הסתם
לגבי כל השאר (לא כולל הילדים, שלזה לא נכנס, וזה בסדר מבחינתי לגמרי) - קיבלתי. שבת שלום

מישמש1

New member
אני תמיד רגועה

ולא דיברתי על מנצ'סטר, אני לא מרגישה צורך להגן על המקום בו אני גרה או להצדיק את את הבחירות שלי. העלתי נקודה שלדעתי היא די רלוונטית בשרשור הזה, אבל לא חייבים להסכים.

בקר12

New member
ואני עבדתי וטיילתי באנגליה במספיק מקומות

כדי לחוות דעה מלומדת (אם כי סובייקטיבית כמובן) לדעתי, ישראל יעםמצשפחה שיש לו מספיק כסף ובא לרילוקיישן, כדאי לו יכול לגור בפרבר טוב של לונדון ולהנות מהשילוב של אורח חיים "כפרי" בשילוב הנוחות והקרבה למה שיש לעיר הזאת להציע.

אשנתי

New member
מה יש לה להציע לילדים בני 1-5?

שאין לכל עיר וכפר אחר בממלכה? באמת??? זו עיר שיש לה הרבה מה להציע לצעירים בין הגילאים 18-30 (בערך) כמה קל להגיע לשמורת טבע ברגל בשכונות הנפלאות של לונדון? ומה הקטע של לפחד ממזג האוויר? אנחנו יוצאות החוצה כל יום, בכל עונות השנה, איך אפשר לא?

בקר12

New member
ילדים בעזרת השם גם גדלים וגם ההורים שלהם

רוצים להינות. יש אינספור מוזאונים (חינמים) ברמה עולמית שמתאימים להורים עם פעילויות לילדים (מוזיאון המדע, מוזאון ה NATURAL HISTORY, CHILDHOOD ), קירבה של אטרקציות נוספות מסביב ועוד. איפה שאני גרתי היו במרחק הליכה של 5-10 דקות שני פארקים מאוד גדולים וזה ככה גם בשכונות פרבר אחרות בצפון לונדון ובכלל אפילו מרכז לונדון רוויה בפארקים (הייד פארק, סט ג''מס, קנזינגטון גרדנס, ריג'נט פארק) אף אחד לא מפחד ממזג אויר וכשצריך יוצאים אבל זה לא כיף לטייל ולשחק כדורגל בגשם ובקור - גם האנגלים לא עושים את זה. תפרידי בין הישרדות לבין הנאה. סה"כ, הטענה שלי היא שמי שמגיע לרילוקיישן עם משפחה ויש לו יכולת כלכלי (כולל כיסוי של הוצאות דיור וחינוך) והוא ומחפש ישראלים אז ברוב המקרים לונדון היא הבחירה המועדפת ולא מתוך בורות.

אשנתי

New member
זה פשוט נורא אתנוצנטרי

מה שאתה אומר. מוזיאונים בחינם יש גם בערים אחרות. מבחינתי הדיון הזה מיצה את עצמו.

sestypas

New member
סאותהמפטון לא כל כך גרועה

ואם יוצאים ממנה וגרים בעיירות הקטנות באיזור, איכות החיים מאוד גבוהה. אבל אין פה ישראלים, ואין פה כמעט יהודים. אז אם זו נקודה חשובה מבחינת מי שעובר, אין לו מה לחפש פה באיזור.

assaf1274

New member
תודה

על התשובה העיניינית העניינית. מיקום המשרד פחות משנה לי באופן אישי היות ויהיו ימים בהם אבלה ב HOME OFFICE העבודה שלי פעם בשבוע ב CAMBOURNE גם לא תמיד וכמובן גיחות לאירופה ואף לישראל. חשוב לי לתת למשפחה מקום בו יש להם סיכוי טוב ליצר לעצמם חיי חברה וכמובן גם לעצמי. בנוגע לחינוך זו באמת הדילמה וכנראה אין תשובה חד משמעית. הייתי כמובן שמח לדעת אם יש איזה שהם מומלצים יותר או פחות בשכונות המדוברות על מנת שזה יהיה לפחות נקודת פתיחה לחיפושים.

למעלה