רילוקיישן ללונדון

assaf1274

New member
רילוקיישן ללונדון

שלום, אנחנו נמצאים בתהליך רילוקיישן ללונדון. הליך מזורז מה שאומר ינואר 2012.בנינו הבכור בן 4.5 ואנחנו אובדי עצות לגבי בית ספר מה שגם כנראה יכתיב את מקום המגורים.אנחנו נפנה לבית ספר פרטי (בגלל המלצות לא ללכת לבית ספר ציבורי). מקום העבודה לא רלוונטי היות והמשרד בקיימברידג' ואני אהיה בו יום בשבוע יש לי עוד משרד בסאוטהמפטון ובנוסך נסיעות לאירופה. לכן בית הספר והשכונה חשובים לנו מאוד להיות בקרבת ישראלים על מנת לרכך את הנחיתה. נשמח לכל עיצה. אסף

בקר12

New member
קיבלת המלצות לא נכונות

לא יודע למה המליצו לך דווקא על בית ספר פרטי (אלא אם כן אתה מחפש חינוך יהודי או מיוחד) בשכונות טובות יש בתי ספר ציבוריים טובים - בדיוק כמו בארץ. לא בטוח לאן הבן שלך ייכנס כי בית ספר מתחילים בגיל 5 (RECEPTION) - יש פה מומחים אחרים שיחוו דעה. אם אתה מחפש ישראלים אז כדאי לגור בשכונות בצפון מערב לונדון כתלות בתקציב שלך: FINCHLEY, HAMPSTEAD GARDEN SUBURB HENDON GOLDREN GREEN וכדומה. יש גם הרבה שירשורים על הנושא אז כדאי לך לחפש.

assaf1274

New member
רילוקיישן ללונדון

תודה על התגובה המהירה. אני מחפש חינוך חילוני יהודי במיוחד לאור העובדה שבני לא יודע אנגלית. מה שעוד מגביל אותנו זו העובדה שמדובר בינואר הקרוב ומבדיקה שערכתי בתי הפסר הציבוריים מלאים עם רשימת המתנה ובנוסף על מנת להגיש מועמדות עלי לספק כתובת בלונדון.

בקר12

New member
הבן שלך בן 4.5 - לא?

לא יודע מה זה "חינוך חילוני-יהודי" בלונדון ובטח לא בגיל הזה. אנגלית הוא ייצטרך גם בבית ספר פרטי כי אין בת ספר פרטיים בעברית. ברגע שתהיה לך כתובת אז המועצה המקומית תהיה מחוייבת למצוא לו מקום בבית ספר אז אולי זה לא יהיה אידיאלי בהתחלה אך זו רק ההתחלה. אכב, גם לבתי ספר פרטיים יש רשימת המתנה.

בקר12

New member
אולי שווה להכניס את הבן שלך לגן ישראלי פרטי

כי יש כמה כאלה. לא בטוח אבל אם הגיל שלו עוד מתאים. יש פה יותר בקיאים ממני בנושא.

assaf1274

New member
‫רילוקיישן ללונדון

כשנגיע הוא יהיה בן 4.8 לכן נראה לי שגן זו לא אופציה.האם יש המלצות לבתי ספר באיזורים בצפון לונדון?

assaf1274

New member
‫רילוקיישן ללונדון

שאלה נוספת היא לגבי הוצאות למשפחה עם שני ילדים (4.5 ו 1.4) בהנתן העובדה ששכירות מכוסה עד סכום של 2500 ולימודים גם כן. האם 100,000 שנתי זו הכנסה ראויה למחיה בלונדון?

בקר12

New member
בתמצית - תוכל לחיות טוב מאוד וגם לחסוך

הרבה אם תתנהל בתבונה. יש פה הרבה שירשורים על הנושא הזה של עלויות של משפחה בלונדו אז מומלץ לחפש.ן

noa scotland

New member
האם הסכום שציינת הוא בדולרים? בפאונדים?

£100K היא משכורת שנתית שכל אנגלי יחלום לקבל, וגם אצל הישראלים ברילו היא לא השכר הממוצע. זאת משכורת מצויינת, ועוד בהתחשב בכך שאין הוצאות מגורים (כמעט, זה תלוי כמובן בסוג הבית ובמיקום שלו). לגבי עלויות לימוד - בבי"ס ממלכתי אין כמעט הוצאות, ודאי שלא כמו בארץ. מקבלים ספרי לימוד, מחברות, הכל. בבי"ס פרטי יש עלויות שכ"ל גבוהות וגם התלבושת האחידה יקרה
ילד בן 4.5 ילמד את השפה מאד מהר, זה לא צריך להיות השיקול לגבי בי"ס יהודי. לגבי מיקום הבית בנסיבות העבודה שלך, אני מסכימה איתך שלונדון היא מקום מתאים ביותר.

assaf1274

New member
london

פאונד. אני די ניזון משמועות ולכן נאמר לי שעדיף פרטי ממלכתי בגלל האוכלוסיה. נשמע רע אבל שוב שמועות. אני ממש לא מתנשא פשוט הכל חדש...

Nobilis

New member
נתמצת

ב-100 פאונד לשנה + 30 אלף פאונד בשביל שכר דירה, וכשהעבודה מכסה את עלות החינוך (ציינת "לימודים" בתור חלק ממה שהעבודה מכסה), אתה אכן יכול להרשות לעצמך מסגרת פרטית לילדים. תיסגר על אזור, ותתחיל לשאול לגבי מסגרות איכותיות באזור הזה. אם החינוך הציבורי טוב - בהחלט אפשר ללכת גם עליו, ולחסוך את הכסף הזה. אבל אם העבודה מכסה את ההוצאה ממילא, אז למה לא?

een ogenblik

New member
לגבי שפה, ושפה בלבד

שנה שעברה (אלו היה אז הגילאים עליהם אתה מדבר) הגיע לכיתתה של כאוס ילד ישראלי, ללא שום רקע בפלמית. בית הספר הזה מאורגן מאוד ללימוד ילדים זרים את השפה המקומית. אבל העובדה שכאוס הייתה שם לשוחח איתו בעברית, בזמן הלימודים ומחוץ להם, עיכב אותו מללמוד פלמית. נכון שבתחילה כאוס ריככה עבורו דברים מעצם העובדה שהיה מישהו שהבין אותו ותיווך עבורו, אבל המורה של השנה הזו ממש נאלצה להפריד ביניהם בשעות הפעילות הלימודית כדי שהוא יוכל להתקדם בפלמית (בניגוד למורה מן השנה הקודמת, שהצמידה אותם כדי להקל על עצמה). בנך יאלץ ללמוד אנגלית, וככל שיעשה זאת מוקדם יותר יהיה לו קל יותר להשתלב ולהתאקלם. לעומת זאת, אם יהיו דוברי עברית בסביבתו זה יקל על הימים הראשונים, אך יקשה על כל תקופה מעבר לכך. לדעתי - חשפו אותו לאנגלית ככל האפשר עכשיו, למדו אותו מילות מפתח לגילו באנגלית, ורישמו אותו לביה"ס אנגלי. לפני ששנת הלימודים תסתיים, תהיה לזה חשיבות גדולה יותר מאשר קיום ישראלים בסביבתו.

כרמית75

New member
מנסיון אישי

נכנסתי לגן דובר אנגלית בגיל חמש ללא כל ידע באנגלית ותוך חודשים ספורים דברתי אנגלית שוטפת בלי זכר למבטא ישראלי. זו תהיה החמצה אדירה לא לנצל את האופציה ללמידת אנגלית - זה הגיל המושלם לעשות את זה.

כרמית75

New member
כי אני עדיין דוברת ללא המבטא

וגם כי האמא הקנדית שלי (שאגב, לא דברה איתי אנגלית בכלל עד המעבר הראשון לקנדה) אמרה לי :).

בקר12

New member
אולי לך באמת אין שרידים של מבטא ישראלי אך

הכרתי אחרים שגם חשבו כך ואני "הרחתי" אותם די מהר . . .

een ogenblik

New member
זו את

ילדים לומדים שפות בקלות גדולה ביחס למבוגרים, אך אין זה אומר שהם לומדים בקלות. יש מי שלומד בקלות, ויש מי שחווה קשיים. לא כל הילדים דומים זה לזה. כמו מבוגרים, בעצם.

זו פיקציה ש*כל* הילדים לומדים שפות חדשות באופן מושלם תוך חודשים ספורים. הבכורה שלי נכנסה לגן גרמני בגיל 3.3 ולקח 9 חודשים עד שהתחילה לדבר מעט בגרמנית. גם עכשיו, אחרי שנתיים בגן דובר גרמנית, אוצר המילים שלה בגרמנית קטן משמעותית מאוצר המילים העברי. ישנה חשיבות גדולה מאד לדעתי גם ליכולת של ההורים לעזור בלימוד השפה. אני בטוחה שאנגלית או ספרדית היא הייתה לומדת מהר יותר כי הייתי יכולה לעזור לה. נכון שככל שהגיל צעיר יותר, כך קל יותר ללמוד שפות חדשות, אבל זה בהחלט לא אומר שזה *קל* אבסולוטית.

למעלה