ריטאלין!

פלגיה

New member
בעד - למי שצריך את זה

כפי שמרכיבים משקפיים לילד שצריך, או נותנים אנטיביוטיקה למי שצריך. אולי, אילו מערכת החינוך לא היתה כופה על הילדים ישיבה דמומה למשכי זמן של 45 דקות 5 פעמים בכל יום + זמנים להכנת שיעורי בית, אולי אז היה אפשר להימנע מריטאלין וללמד את הילד במערכת המותאמת ליכולותיו וגם לקשיין. כל עוד מערכת החינוך לא מראה שמץ של נטיה להשתנות - יש ילדים שאין להם ברירה אחרת.

אז בעיקרון

בגלל שמערכת החינוך לא מצליחה להתאים את עצמה לצרכי הילדים- קהל היעד למעשה, הילדים צריכים לקחת ריטאלין ולסבול את תופעות הלוואי שלו. האם יש פיתרון אחר. אולי ניתן דווקא להסתכל על זה מנקודת מבט שונה ולהגיד, או קיי לא ניתן אנטיביוטיקה, אלא נטפל בבעיה- נתעסק בעיקר ולא בטפל. הרי בשניה שהילד יפסיק לקחת את הריטאלין הוא חוזר להתנהגותו הקודמת מלווה בתופעות לוואי קשות ביותר. אח, מתי כבר נפסיק להתעסק בתוצאה ונתחיל לשים לב לסיבה?

שרון123

New member
אלוהים! מה את מקשקשת לעזזל?

ניסית פעם לגדל ילדים עם הפרעות קשב וריכוז? לשים לב לסיבה - הסיבה היא בעיה קטנה במוח של הילדים שגורם להם לכל כך הרבה קשיים. הילדים שלי התחילו ריטלין לפני חודשיים והיו ימים בחופש שהם ממש ביקשו שניתן להם עמ"נ שיוכלו להתרכז, ולשחק כמו שצריך. את יודעת כמה קשה להם שהם לא מצליחים לסיים מחשבה מההתחלה עד הסוף? שבאמצע ההתלבשות, הם רואים משהו שמסיח לגמרי את דעתם, עד שהם קמים עם מכנסיים חצי לבושים ויכולים להסתובב ככה כל הבוקר, שהם לא מצליחים ללמוד בעצמם, שאם הם לא יתפסו את הכוס כשהם מוזגים אליה שתיה היא תתהפך, גם אם זה כבר קרה להם אלף פעמים? תענוג לראות את ההתקמות שלהם בחודשיים האחרונים. הם הרבה יותר ערים למה שקורה בגן. בפעם הראשונה הם חוזרים מהגן ויודעים לספר מה קרה שם, נהנים ללמוד דברים חדשים. גם היכולות המוטוריות כל כך השתפרו. בגלל קשקשנים כמוך, כל כך הרבה אנשים נרתעים מלתת עזרה לילדים שלהם שממש צריכים אותה.

תקשיבי, ותקשיבי טוב...

הבא לא נדבר על אנשים כמוני או כמוך, אלא פושט נצמד לעובדות בשטח, טוב? אני אישית מנהלת פורום זכויות הילד ומגיעים אלי פניות על ילדים שלקחו ריטאלין בגילאים 15-18 והיום יושבים על סמים קשים ונהיו עבריינים עקב כך. הרי הילדים התרגלו להרגשה הטובה שהריטאלין נותן להם, כמו שאת ציינת בעצמך שהילדים שלך ביקשו עוד ריטאלין כדי שיוכלו לשחק... מה השוני בין ריטאלין לבין הסמים הרגילים, שגם בסך הכל גורמים להרגשה טובה. כמו כן הגיעה אלי עדות של אב שהילדה שלו היום מקבלת קיצבה מביטוח לאומי עקב נכות לצמיתות בעקבות שימוש בריטאלין והפסקת התפתחות... וכו'. את בדיוק מתעסקת בתוצאות, ולא חושבת אפילו לפתוח את הראש שלך קצת לדרכים אלטרנטיביות לפתרון הבעיה. וכמובן אני לא אגיד בכלל על כך שהריטאלין מכיל את החומרים; קוקאין, הרואין, אקסטזי, מריחואנה.... כל הסמים שנמצאים בפקודת הסמים המסוכנים! אני לא מבינה, לא עדיף שהילד יסתובב כל הבוקר בחצי מכנס מאשר שיסתובב ג'אנקי מכור לסם זה או אחר לבוש במכנסים? תראי, אני לא שופטת, לא מייעצת, פשוט שואלת וחולקת מהכאב שלי שאני מרגישה כשפונים אלי הורים וילדים. זה הכל. לא מתכוונת להגיד לך מה לעשות או מה לא, פשוט מעלה סוגיה שמאוד מאוד מטרידה אותי. את בהחלט מוזמנת להתעלם!

שרון123

New member
אני בוחרת באופציה שהצעת

ומתעלמת. כבר ברור לי שזה ויכוח עקר

זה העניין

שזה לא ויכוח בכלל, את עשית אותו באגרסיביות שלך לויכוח. זאת רק תהיה, שאלה...סוגיה שעלתה. חוץ מזה אני בטוחה שבטווח הרחוק הילדים שלך יודו לך. בהצלחה.

שרון123

New member
ההיתממות שלך היא

שמעוררת בי אגרסיביות. אם באמת היית מעלה תהיות, ומעוניינת בדיון עינייני, לא היית מציגה את הדברים באופן כל כך מוטה. אין כאן שום ספק שיש לך אינטרס, ושאת משתמשת בבמה הזאת כפרסום חינם לעצמך. את מנופפת בעובדה שפנו אלייך(דרך פורום באינטרנט, כמה אמין), הורים שילדיהם התדרדרו לסמים. האם בדקת כמה מבין צרכני הסמים לקחו ריטלין וכמה לא לקחו? מבין כל מקבלי הקצבאות בביטוח לאומי כמה לקחו ריטלין? גם מורפיום הוא סם שמשמש ברפואה, ולכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי. יש אנשים שמתים מתופעות הלוואי של הטיפול הכימוטרפי, אז מה, לא ננסה לרפא את הסרטן? תמיד צריך לשים על המאזניים את ההשפעה החיובית, לעומת תופעות הלוואי ולקבל החלטה רציונלית, ולא מתוך פחד ובורות.

פלגיה

New member
יש לך הוכחה

לכך שהסמים בגיל 15-18 נובעים מריטאלין בגיל צעיר או שזו השערה מופרחת באוויר? יש מחקר מוסמך שמקשר את הדברים? יש לך הוכחה שילדים מתוסכלים שלא מטופלים בריטאלין לא נושרים מבית הספר התיכון ולא מגיעם לצריכת סמים בסופו של דבר?

susony

New member
הוכחות להרסניותו של הריטלין- מטילפנידאט

שלום לך פלגיה בכלא 4 ו6 מצויים שם נרקומנים שהתחילו מהדבקת תוית של חולה נפש- בהגדרה שלadhd וסימום בריטלין ואז וראה זה פלה קוקאין הרואין ועוד כל מיני דברים בריאים מאוד או טו טו תהיה חשיפה על מקום נחמד ש90אחוזים מילדי המקום התדרדרו מריטלין לדברים עוד יותר טובים כמו הרואין קראק אקסטזי ועוד... נדמה לי שזה קצת מפריח את ההנחות והמחקרים של אוהבת הילדים מנור. האם היא הראתה לך את המחקרים שלה? האם היא הראתה אייפעם מחקרעם הוכחות חד משמעיות לצערי בול שיט ענקי זה עניין של זמן שאתם תתעוררו ואז אני תקווה שזה לא יהיה מאוחר מידי. בברכה לוחם חופש

shelove

New member
יש לך עובדות ??

את מציגה דברים אבל בלי לתת ממש דוגמאות/עובדות.. בתור מי שעובדת במערכת הרבה שנים אני רואה דברים לגמרי הפוכים: ילדים עם הפרעות קשב שטופלו בריטאלין הפכו למבוגרים שלא זקוקים לשום סם ממריץ כדי לקבל ריגושים וכיוצ' ולהיפך.. ילדים עם הפרעות קשב שההורים התעקשו לא לתת ריטאלין, למרות שהילד היה זקוק לזה, גדלו לילדים עם בעיות התמכרות מאד מאד קשות..

moogy1

New member
הזוי לחלוטין!

ראי אני לא יודעת איזה עורכת דין את, אבל בתחום ריטלין או הפרעות קשב את לא יודעת שום דבר. פרץ שטויות כזה לא שמעתי מעולם גם לא מפי המתנגדים הגדולים ביותר לשימוש בריטלין. טובת הילד? לכי ללמוד את העובדות כהוויתן לפני שאת מספרת לנו על הרואים וקוקאין בתוך תרופה היותאת ומתנדפת מן הגוף בתוך שמונה שעות לכל היותר. אם כך כותבת נציגת השמירה על זכויות הילדים, אני בוחרת לשמור על ילדיי בעצמי. אלמוג

3תיתי

New member
אה, סיינטולוגית.

אל תתני לילדייך שום דבר. מה אשמים ילדים של אחרים? רק משום שהם לא מאמינים בחייזרים ולא אוהבים את רון הווארד?

פלגיה

New member
את יודעת

יש דברים שאני לא יודעת לקבוע חד משמעית מה עמדתי בנוגע אליהם, עד שאני רואה מי מתנגד, ולמה. כך היה עם הנסיעות לפולין. ברגע שראיתי מי במחנה המתנגדים - הבנתי שאני בעד, ועוד איך בעד. וכך עם הריטאלין. ברגע שראיתי שהסיינטולוגיה נגד - הבנתי חד משמעית שאני בעד, מכל הסיבות שגרמו לכת הזאת להתנגד לתרופה.

3תיתי

New member
אני מתנגדת לנסיעות לפולין

ומקווה שלא בגללי את בעדן (אם כי צדיק באמונתו יחיה). אני חושבת שהתנגדות גורפת לתרופות פסיכיאטריות, במקרה של הסיינטולוגיה, מביא אליהם גייסות של אומללים חסרי תקוה ותוחלת, שמוכנים למכור נשמתם, גופם ורכושם לכת הזו, במקום להעזר בתרופות ולתפקד באופן עצמאי. אין לי כל הסבר אחר לעניין. ואכן יש בעיה קשה עם הורים המתנגדים למתן ריטלין לילדיהם, כי לא רק הילדים הפרטיים סובלים, כי אם כל הכיתה פשוט לא יכולה ללמוד, וזו צרה צרורה לכולם.

דבורי

New member
טוב לשמוע

ביום ראשון יש לבכור שלי פגישה עם נוירולוג, כי נדמה לי שהוא צריך ריטאלין (הוא בכיתה ד' והיאוש והתסכול כבר ממש גדולים). אני ממש מצטערת שלא לקחתי אותו לבדיקה כזו לפני שנה או שנתיים. הרופאה אמרה לי לקחת גם את הבן השני שלי לבדיקת TOVA. עד עכשיו חשבתי שאולי זה מיותר לבינתיים, אבל כשאת כותבת לי באיזה תחומים הבנים שלך השתפרו, נדמה לי שזה באמת חיוני. אבדוק אותו וגם את תאומתו (שגם אצלה אני כבר רואה תסמינים דומים לבכור).

שרון123

New member
בהצלחה../images/Emo24.gif

באמת שהשיפור הוא ענק ומגיע לכל כך הרבה תחומים. גם בתחום החברתי זה עוזר להם, וגם בתחום המוטורי. אצלנו הגננות התלוננו בעבר על תנועות מוזרות, קולות שהם משמיעים, התנהגויות לא ברורות, וכל אלה נעלמים כשהם מקבלים ריטלין. פשוט תענוג היה להגיע לקבלת הורים ולשמוע את המחמאות. גם בעבודה עם המרפאה בעיסוק של גיא, היא היתה בשוק מוחלט כשהוא הגיע אליה פעם אחת אחרי שנתתי לו ריטלין(בד"כ אני לא נותנת אחה"צ, ובאותו ערב החלטתי לנסות), היא אמרה שהוא עשה באותו המפגש דברים שהיא בכלל לא ידעה שהוא יכול, וזו אשת מקצוע שעובדת איתו כבר קרוב לחצי שנה. אני ממש לא אומרת שהכל ורוד, הקשיים עדיין מאד גדולים. הרי בשעות שאני איתם הם בד"כ בלי ריטאלין. אבל הדיווחים של הגננות, וההתקדמות שלהם בלימודים מדברות בעד עצמן

דבורי

New member
הבן שלי קיבל היום את כדור הריטלין הראשון שלו

ובינתיים - הצלחה! הוא סיפר שהיום לא חלם בבית הספר, אפילו פעם אחת.

למעלה