דעתי
גם אני לא חושב שהקשר נגמר או אפילו קרוב לזה.
מה שאני כן חושב שזה שלא ביררתם בתחילת הקשר מה הציפיות של שניכם מזוגיות (כמו הרבה זוגות אחרים), ופשוט קיוויתם לטוב. זו טעות נפוצה.
המצב האמיתי, לפי דעתי, הוא שאתם צריכים לעשות מו"מ מחודש על תנאי הקשר. מה שנקרא renegotiate.
ומכו בהרבה מקרים כאלה, חלק מהבעיה היא שצד אחד לא מעוניין עכשיו בכל הכאב ראש הזה. יש לו עבודה, יש לו חברים, יש עכשיו יורו (ככה שמעתי) - לשם מה לו עכשיו חפירות?
אני מניח שבשיחה רצינית הוא היה מסכים שאולי יש בעיה, אבל היה טוען (או שכבר כתבת אז זה או שדלא, לא זוכר) שהבעיה היא רק שלך.
וזה קורה בגלל שכל מומחה במו"מ מבין שעצם הכניסה למו"מ היא כבר 80% ממנו, והתנאים שנקבעים בכניסה לחדר יכריעו במידה רבה את החוזה החדש שייחתם (או לא ייחתם).
העצה הנדושה נשארת: להתייעץ במומחה בתחום הזוגי, מאיזה סוג שאת רוצה, כי זה לא יקרה כמו שאייבורי אומר "באופן עצמוני". האם תהליך כזה בטוח שיצליח? לא. בואי נגיד שיש לו 50% סיכוי הצלחה.
ככה זה נראה לי, לפחות.
קיבלת פה הרבה עצות נכונות וטובות - למשל של וינה - אבל אני לא חושב שזה ילך בלי עזרה.
מצד שני, בצד החיובי, אני באמת חושב שהקשר שלכם הוא סביר פלוס פלוס, ועכשיו הכל תלוי ביכולת לשכם לשדרג אותו.
אבל הנה עוד הערה חשובה : ברור לי ממה שכתבת שאת לא ממש מבינה את בן זוגך. כלומר, את מבינה אותו כאדם וכל זה, אבל לא את המנגנונים שפועלים בקטע הזוגי ביניכם. ואני לא בטוח שהוא בעצמו מבין, וגם אם כן, הוא לא מסוגל או רוצה להסביר לך.
רק אל תתייאשי.