ריחוק ותיסכול

Pumi kit

New member
ריחוק ותיסכול

ערב טוב ,אני אשתדל לקצר ככל שאפשר. נשואה 3 שנים ,בעלי בסוף שנות השלושים ואין לנו ילדים [אבל יש שני חתולים]. בעלי אדם אהוב בכל מקום ,אם זה בעבודה או חברים וגם המשפחה שלי אוהבת אותו ומכבדים אותו ,הוא אדם שעובד קשה וגם שומר על הבריאות ונראה מצוין.

כמה חודשים לפני החתונה הרגשתי משב רוח קל של שינוי. בעלי כבר פחות הסתכל עליי או החמיא לי ,כבר פחות יוצאים ביחד ופתאום הוא כבר לא מתלהב ממני כמו פעם.
אבל זה היה שינוי קטנטן שייחסתי לתקופה הלחוצה שלפני החתונה וחשבתי שזה יעבור מעצמו. שום דבר לא השתנה בי מבחינה חיצונית [כאן אציין שאנחנו זוג שנראה טוב לכל הדעות] וזה גרם לי להשקיע אפילו יותר במראה החיצוני שלי ולטפח את עצמי בשבילו ,אבל הרגשתי בירידה בהתלהבות שלו ואולי רציתי להתעלם כי לא חשבתי שזה רציני.
יש לציין שאני אישה מאוד משקיענית ,אני אוהבת לגרום לו לדעת שאני אוהבת אותו ואני מפנקת אותו ודואגת לו ,ובעבר גם הוא היה מחזיר באותה מידה של אהבה ופינוק ועם הזמן זה דעך והיום זה לא נמצא כלל.

כלפי חוץ אף אחד לא מבחין בשינוי וגם בתוך הבית הכל מתנהל כאילו כרגיל. אנחנו מדברים כשחוזרים מהעבודה אבל היום הוא נראה ממהר להגיע למחשב שלו או לטלפון שלו ולא באמת בתוך השיחה ,כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב הוא מניע את הרגל בחוסר סבלנות וברגע שהוא מסיים הוא הולך לענייניו [זה לא היה ככה לפני החתונה ,זה הרגלים שהתפתחו בשנתיים שלוש האחרונות] ,לראות איתי סרט הוא כבר לא ממש רוצה ולפעמים הוא מרגיש רע שהוא רואה שאני מתאכזבת אז הוא אומר טוב בואי נראה ,אבל אני רואה שהוא לא נהנה בסרט וכל רגע הולך לחדר ואפילו אומר לי לא לעצור את הסרט ולחכות לו. הוא מחפש לצאת עם חברים שלו יותר ,והרבה פחות איתי. כשהוא עם חברים שלו הוא לא תמיד מדבר אליי יפה ,לפעמים אפילו בקצת זילזול. כשאנחנו אצל המשפחה שלי בארוחות ערב ,הוא פתאום לא דואג לשבת לידי ולא צוחק איתי על דברים שקרו שם אחרי שאנחנו חוזרים הביתה. הוא יכול לשתוק כל הדרך אם אני לא אדבר. אין לי הרבה חברות כי עברתי לאזור שלו לפני החתונה והתרחקתי ,והוא לא אכפתי לגבי העובדה שאני בודדה ומרגישה שהוא מתחמק ממני ולא רוצה להיות איתי. אין לנו משברים שעברנו או בגידות או משהו רציני שיכול להיות הסיבה שהוא פתאום לא אותו דבר איתי כמו שהיה ,אני לא יודעת מה אני עושה לא בסדר. אני לא מקשה עליו ואף פעם לא הקשיתי ,אני משתדלת לתמוך ככל יכולתי ,גם בעסק שלו אני עוזרת בלי שהוא יבקש אחרי שאני חוזרת מהעבודה לפעמים ,העסק הולך בצורה סבירה לגמרי והמצב שלנו טוב אז זה לא עניינים כלכלים שמציקים לו. אני כבר חושבת להביא ילד רק כי עצוב לי שבעלי כבר לא רואה אותי ,אבל אחותי אומרת שזו לא סיבה טובה להביא ילד. אני לא באמת משתפת את הקרובים אליי בכל הפרטים אבל רמזתי לאחותי על העניין וניראה לי שהיא הבינה.

סליחה שיצא ארוך ,מישהו יכול להסביר לי אולי מה עוד אני יכולה לעשות כדי לנסות שיתקרב אליי?
תודה רבה למי שקרא עד כה.

V i n a

New member
יש מה לעשות.

הסיבה למצב היא פשוטה. את הפכת להיות משעממת.

נשמע לי שעצרת את חייך, עברת לעיר אחרת כדי לחיות עם אהובך ושכחת לארוז את עצמך, את חייך, ואת עצמאותך.
אני מבינה את חוסר האונים שלך, ואני כבר עכשיו אומרת לך שהמצב בהחלט פתיר.

כרגע את בודדה, את מספרת שאין לך חברות, ואני מבינה שאת חוזרת אחרי העבודה הביתה וכאן נגמר סדר היום שלך.
בעלך יודע שאת תמיד בעבודה או בבית, ואת תמיד תרצי לדבר איתו כשיחזור מהעבודה ולהכין לו את ארוחת הערב, לשבת לאכול יחד סביב השולחן ולאחר מכן לצפות בסרט יחד או להיות איתך ולשוחח שוב, וחוזר חלילה. לא אמרת כלום על חיי הסקס ביניכם ואני נוטה לחשוב שזו לא טעות, כפי שקל להסיק.
אני משערת שגם חיי המין ביניכם היו שגרתיים מאד כבר בהתחלה, והדרדרו אף הם עם הזמן. אם תרצי, פרטי קצת יותר בנושא כי זה עוד חלק מהפאזל.
בגדול, אני חושבת שאת חיה דרכו, ולא לצידו. הפכת להיות משעממת, סוג של גיבנת עבורו.

את אומרת שהוא לפעמים נעתר לבקשתך לצפות יחד בסרט כי ראה שנעלבת, אני לא רואה בכך שום דבר חיובי. אני רואה רחמים, וזה לא סימן טוב.
הוא לבטח מרגיש רע עם העובדה שאת בודדה, ומרחם עלייך.. ורחמים יקירתי, זה לא מה שאת רוצה להשיג ממנו כרגע.
את חייבת להשיג לעצמך חיים

שלוש שנים זה די והותר זמן בשביל למצוא חברות חדשות באזור (מי שרוצה מוצא), תחביבים, חוגים, קורסים, כל מה שעושה לך טוב.
את אומרת שהמצב הכלכלי טוב ואין ילדים, כך שלא צריכה להיות לך בעיה לפרגן לעצמך קצת חיים משלך.
אמרת שהוא שומר על הכושר, מה איתך? האם את דואגת גם לעצמך כפי שאת דואגת לו? או שאת הבבואה שלו, אפרורית ומרצה, מוותרת על עצמך.
עצמאות, יקירתי. זה סוד הקסם. הוא רוצה לראות אותך חיה את חייך, אישה תוססת שלא תלויה בו וקמלה בלעדיו.
אתם זוג שחי כמו זוג צעיר לכל דבר, ואת כבר החלקת לתפקיד האם ועקרת הבית, עוד לפני שילד הגיע לתכנונים.
ותפסיקי לעזור לו בעסק אם הוא לא מבקש ממך, תפסיקי להתלבש לו על החיים ולהכנס לו לכל פינה. הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות

בקיצור, צרי לך חיים משלך, הפתחי יותר לאחותך והקרובים לך ושתפי אותם. (אין מה להתבייש, את צריכה כרגע תמיכה רגשית וזה מקור מצוין).
כשבעלך ירגיש שחזרת להיות אישה עצמאית שחיה לצידו ולא דרכו, עול העולם יירד מכתפיו והוא יוכל שוב לראות בך אשתו, ולא את הצל שלה.

בהצלחה.

christina101

New member
ומוסיפה רק

שלא כדי לכם להביא ילדים כרגע. קודם תהיי עצמאית ותביאו ילד ביחד מתוך החלטה משותפת כשהמצב ביניכם השתפר. בהצלחה שיהיה לכם

Pumi kit

New member
אני לא חושבת

שאני גיבנת שלו או משעממת ,אבל יש צדק בדברייך. יחסי מין אנחנו בקושי מקיימים ,הוא טוען שירד לו החשק המיני וגם אני לא טיפוס שאלחץ עליו בנושא הזה ,אז אנחנו שוכבים בערך פעם בחודשיים. אני לא חושבת שיחסי המין היו שיגרתיים בהתחלה ,אבל הוא כן היה מבקש ממני תמיד שנחליף מקום [הוא כבר לא רצה לעשות על המיטה ורצה מקומות אחרים בבית]. אבל לא שמעתי ממנו תלונות בעבר וגם היום הוא לא מתלונן על הנושא הזה. אני אולי אישה שאוהבת דברים קבועים ואני אוהבת שיגרה אבל כשהיא טובה.
אני עוזרת לו בעסק כי אכפת לי ממנו ,ואני בטוחה שהוא מעריך את זה. לא נראה לי שזה קשור.
אני יכולה למצוא חברות אבל אני רוצה להיות עם בעלי ,לא להתחיל לחיות חיים של רווקה. כבר עשיתי את זה כשהייתי רווקה ,אני נשואה עכשיו.
ויש צדק בדברייך כי גם לי נראה לפעמים שהוא מרחם עלי אבל אני לא חושבת שזה שלילי. אני חושבת שכשהוא מרחם עלי סוף סוף ,הוא מבלה איתי קצת ומבין שהוא טועה.
הבעיה שהוא שוכח מהר שהוא ריחם עלי ושוב חוזר להתנהג כרגיל. אולי אני יכולה להירשם לקורס קדרות שאני מאוד אוהבת אבל בכלליות אני מחפשת דרכים לקרב אותו אלי ,לא להרחיק אותו.

Aski7

New member
פספסת את כל הפואנטה

של מה שוינה כתבה לך.
אין ספק שאת דואגת לבעלך והוא מעריך את עזרתך בעסק.
אין ספק שאת רוצה לקרב אותו ולא להרחיק.
אבל ככה את מרחיקה אותו הוא רק נותן לך להרגיש מאוסה צפויה ותמיד זמינה!
אל תעזרי (למרות כל הדאגה) צאי לבלות עם חברות אישה נשואה זה לא אומר לוותר על הנאה ובילויים בנפרד.
אתם לא הופכים לאחד וזה מה שאת מנסה לעשות וזה משעמם אותו.. את כל הזמן קם בכל דבר..
הוא מרגיש לא נעים מהטרחנות הבלתי פוסקת אבל זה עובד לזמן קצר כי משיכה אמיתית לשבת ולהעביר זמן איתך אין לו!!
תהפכי לפחות זמינה הוא כבר יגלה עניין שוב ויתקרב אלייך.
את חייבת לחמוד להיות עצמאית יותר ופחות תלותית.
אנא פתחי את הראש ותפנימו מה שאומרים לך עדיף עכשיו!!!
בשבילך :)

seelinewoman

New member
זה לא קשור אלייך בלבד

ראשית, אובדן עניין מיני לא קשור לכמה את משעממת.
זה יכול להיות משום שאיבד עניין בך לחלוטין בכל מובן שהוא,
וזה יכול להיות גם משום שיש לו מישהי אחרת.
סביר להניח שאת משדרת נואשות מסוימת ולכן חושבים שאין לך חיים,
אבל כשחל שינוי כל כך עמוק ביחסים זה
ברור למה את לא יכולה לחשוב על שום דבר אחר.
אני מציעה לך שיחה נוקבת אתו כדי להבהיר לו שאין לכם יותר זוגיות או שותפות,
אם אתם אפילו לא עושים דברים יחד, ולא רק לחוד.
במקביל, כדאי שתבני לך חיים יותר אינטנסיביים בכל מקרה בלעדיו,
כדי שתקבלי פרספקטיבה נוספת על מה שיש לך כעת.
אם זה מה שהוא - הוא לא ישתנה,
ואת תצטרכי לראות איך אתם ממשיכים יחד, ואילו חיי משפחה את רוצה,
כי זה לא ישתפר.
זה הוא, זאת המציאות, וחוץ מלהאיר את עינין ההחלטה היא שלו אם לשנות משהו או להישאר כך.
יש כאן משהו שהשתנה עמוקות ביחסיכם, גם אם הוא לא בוגד בך,
וכדאי שתבררי איך הוא רואה את זה, אם בכלל, ולפי התשובה שלו תדעי מה לעשות הלאה.
דבר אחד בטוח:
אם לא טוב לך, לא טוב לך ואין מה לשכנע אותך שכן.
זאת הבחירה שלך מעתה, מרגע שהחלטת לפתוח את זה.

בהצלחה

קארניו

New member
צר לי, אבל אני חושבת שהזוגיות שלכם

פשוט הסתיימה ואת מסרבת להכיר בזה.
הוא כבר מזמן איבד בך עניין גם כאישה וגם כחברה ולך כמובן קשה לקבל זאת כי
את אוהבת אותו ומנסה בדרך ריצוי ורחמים להחזיק בו והחזיר אותו אלייך .
ההתנהגות שלכם כזוג נשוי איננה שכיחה ואיננה מקובלת אחרי 3 שנות נישואים ומעלה הרבה סימני שאלה
את צריכה להשקיע בעצמך למענך ולא למענו ולחשוב על כמה מהלכים קדימה כדי שלא תופתעי
ממנו ביום סגריר אחד.....

אייבורי

New member
וואלה מסכים איתך

אכן יש מקרים שבהם עדיף לקבור את הגופת הזוגיות המתה

looking 4the

New member
מה שאת מתארת מאד דומה

למה שקורה אצלי בבית, רק ההבדל הוא שאני אחרי 20 שנות נישואין עם ילדים בוגרים.
(גם תירוץ עלוב אבל נעזוב אותי לרגע:)

השיגרע באה לבקר אצלכם מוקדם מידי ובלי שום סיבה נראית לעין אבל בכל זאת היא הגיעה.
עכשיו השאלה היא למה ?
מה קרה ?
משהו קרה רק שאת לא מסוגלת לשים את האצבע ולומר מה...אז איך אנחנו נדע ?
מה שבטוח זה שאחותך צודקת. במצב כזה לא הייתי רצה להביא ילדים.
כנראה שאין ברירה אבל את חייבת לעשות את שיחת יחסינו לאן ..(למרות שהתחתנם ).
את כנראה הפכת למובנת מידי , אולי את טובה מידי , אולי אכפת לך יותר מדי , אולי אתם צריכים איזה טיפול זוגי
אולי הוא צריך זעזוע...?

מה הוא מחפש במחשב כל הזמן ?

Pumi kit

New member
יש לו משחק מחשב

שהוא אוהב ואומר שזאת הדרך שלו להרגע אחרי יום עבודה. אני באמת לא יודעת מה הסיבה ,לכן אני כאן. כמו שכתבתי כשאני שואלת אותו הוא אומר שאני רגישה מידי ושכלום לא קורה.

1Shir

New member
אני מסכימה עם וינה.

מהצד נשמע שהאפשרות הכי סבירה היא שהוא פשוט מותש מרוב מחסור בספייס.
לדעתי ההתנהלות שלך היא לא התנהלות נכונה בזוגיות.
תני לו ספייס, שיהיה עם חברים כמה שבא לו, שיעשה מה שבא לו ורק יחזור לישון איתך באותה מיטה. כך שאני רואה חיי נישואים תקינים.
כמובן שהכל במידה, אבל בכאן ועכשיו לדעתי אל תצפי ממנו לכלום, לא בקטע רע, פשוט כי מגיע לו. נשמע שהוא הרוויח את זה בזיעת אפיו. אני מרגישה שאת לא מעריכה מספיק את כל מה שהוא משקיע וכן השקיע בך עד היום.
לדעתי תנהגי כך למשך כמה חודשים ותראי אם יש שינוי. אם כלום לא משתפר, דברי איתו על זה יותר בפתיחות. אבל רק אחרי שאת מחכה כמה חודשים ונהיית עצמאית. במיטה הייתי מנסה להפתיע, לפתות ולגוון כמה שיותר. לא מיד על ההתחלה, תני לו איזה שבוע-שבועיים של ספייס, ואז תהיי יצירתית ויוזמת רק במיטה. זה מה שאני הייתי עושה.
כמובן יכול להיות שבן זוגך גילה שהוא לא הטיפוס של התמדה במערכות יחסים, ואז המצב דורש חשיבה וטיפול יותר מעמיק אם בכלל יהיה מה לתקן. אבל בשלב הזה מאוד קשה לדעת כי גם אם הוא הטיפוס הכי נאמן ויציב בעולם, נשמע שהוא מותש מכובד הציפיות שלך, לדעתי האישית בצדק. אני טיפוס שמאוד מעריך זוגיות אולי אפילו יותר מרוב האנשים, אני בת זוג הכי יציבה בעולם, אבל גם אני לא הייתי מצליחה להתמודד עם ציפיות כמו שלך. בחצי השנה הראשונה כן, לא אח"כ. לדעתי תביני שזוגיות של כמה שנים בווליום כזה גבוה מאוד שוחקת, וכדאי להעביר כמה וכמה הילוכים אחורה... לדעתי כדאי כי יכול שתצליחי להציל משהו ממש טוב

I C E M A N 7

New member
משרה בחברת חשמל

זוהי הזוגיות שלכם. משרה משעממת ולא מאתגרת בעליל, אבל יש קביעות, התנאים טובים והפנסיה פצצה. נכון שלא מזנקים מהמיטה בהתלהבות בכל בוקר, אבל לפחות ישנים טוב בלילה. בלי דאגות, בלי סכנת פיטורין, בלי סיכונים. לא עדיף מלעבוד במשרה מטריפת חושים, אך שהמחר לוטה בערפל? את העניין נחפש במקום אחר.

אם זה מנחם אותך, כך זה מתנהל אצל רוב הזוגות, אלא שאצלם הילדים מערפלים את המציאות. הם האשמים בשינוי. בהם אפשר לתלות את השגרע. זה לא אנחנו, זה הם. אם לא הם, היינו ממשיכים לקרוע את העיר כמו פעם כשהיינו צעירים. בטוח.

אז וינה כתבה לך דברים נכוחים, פשוט ללקק את האצבעות.
אלא שהיא נפלה במלכודת האופטימיות. ככה זה בלונדיניות צעירות.
משרה בחברת חשמל לעולם לא תהפוך לסטארט אפ עצמאי מלהיב. אפשר להוסיף מעט משימות מעניינות למשרה, משהו שייצר זמנית קצת אדרנלין, אך ריגוש אמיתי לא יגיע עם תנאים גן עדן ועתיד מובטח.

לא נשמע שאתם טיפוסים של סטארט אפ.
את רק צריכה ללמוד לאהוב את המשרה על יתרונותיה.
הוא כבר שם.

הוא כבר לא רואה אותך

כי את הפסקת לראות את עצמך

קראי שוב את הדברים שרשמה לך וינה, שם תמצאי פתרון. ולא להביא ילדים עדיין בשום אופן! אתם חייבים לפתור את המצב ביניכם לפני שתכניסו ילדים לסיפור.
בהצלחה!

אייבורי

New member
תגידי

הקלישאה המעצבנת הניו-איגית הזאת של הפסקת לראות את עצמך.

עוזרת לראות את הפלולה בתחת ?

למעלה