ריבועים בבטן

אז אתה רוצה להיות שחיף

רזה שיש לו ריבועים קטנטנים בבטן? זה פתטי.

למה אתה חושב שהיכולת האתלטית תעלה לך ככל שירדו האחוזי השומן שלך?
הגוף פועל על שרירים. אם יש לך שרירים חלשים אתה תהיה חלש ולא בכושר.

pinguin5

New member
ממש לא

אני רוצה לראות ריבועים במסה הנוכחית שלי. וככל שזה יתאפשר אז גם להעלות אותה

אכן יש לי 2 מטרות - עליה במסת שריר והורדת אחוזי שומן.
2 המטרות לא ניתנות לשילוב בו זמנית כי כדי להעלות מסה צריך מאזן קלורי חיובי ולהוריד שומן צריך מאזן שלילי.
התייעצתי על כך עם מאמן מקצועי של ישראל-בודי והוא אמר שהוא היה ממליץ לי קודם על הורדת האחוזי שומן.
לפי מה שהבנתי ממנו, במדה ואשלב תפריט עם חלבון במינון מתאים ואעסוק בפעילות אינטנסיבית עם משקולות בחדר כושר
אז הירידה באחוזי שומן לא תפגע לי במסת שריר ולא תעשה מראה של "שחיף".

בכל אופן ריבועים זה דבר שקשור לאחוזי שומן ולא למסה. יש אנשים גדולים מאד עם ריבועים ויש שחיפים ביותר שאין להם ריבועים.
לשיטתך אין שום דרך להוריד אחוזי שומן במסה הנוכחית מבלי לצאת שחיף?

רק למי שסובל מעודף משקל

ממליצים קודם להוריד אחוזי שומן, לפני שנגשים להעלאת מסת שריר.
כי אי אפשר לעשות את שניהם במקביל.

אני לא מבין למה לך, בתור מישהו שלא סובל מעודף משקל, המליצו לפעול ככה.

במצב שלך צריך להעלות קודם מסת שריר ורק אחרי זה לחשוב על חיטוב והורדת מסת שומן.

pinguin5

New member
אכן גם אני התפלאתי

בכל אופן מדובר על מדריך מקצועי ומנוסה והוא חווה את דעתו אחרי שראה אותי ועשה את המדידות הדרושות.
בכל אופן אני באמצע - ממש לא עודף משקל וגם לא חלילה תת משקל.
אחוז השומן קצת גבוה (19%) ואולי בגלל זה הוא המליץ לי ככה.

העלאת מסה זה גם עניין של טעם אישי. מבחינת טבלאות BMI ובריאות אין לי צורך לעלות במסה.
לגבי אסתטיקה זה כבר טעם - יש כאלה שאוהבים להיות מנופחים ויש כאלה שאוהבים (או אוהבות) רזים..
מראה רזה אבל בנוי טוב עם חיטוב ואחוז שומן נמוך יכול להיות לא פחות יפה ממנופח.
בכל אופן אני מעוניין גם בניפוח מסויים ואעשה אותו אחרי החיטוב.

אני חושבת שאתה מתבלבל קצת אולי

אתה רוצה להוריד אחוז שומן בגוף, אבל אתה חושב על דיאטה קשה שתוריד כמות שומן בגוף.

אם אתה באמת רזה כמו שאתה אומר, אולי אתה לא צריך בכלל להוריד שומן, אלה רק להעלות שריר על ידי הרבה עבודה גם אנ-ארובי וגם ארובי, וגם לאכול כדי שיהיה לך ממה לבנות שרירים וגם כדי שתרגיש טוב ותהיה בריא ותקבל את כל התזונה שאתה צריך. אולי ה"בעיה" שלך היא לא שיש לך יותר מדי שומן, אלא שיש לך פחות מדי שריר.
אם אתה שוקל היום 50ק"ג ו10ק"ג מזה הוא שומן, אז אתה יושב על 20% שומן. אם תעבוד קשה הרבה זמן ותאוכל טוב ותעלה במשקל ל60ק"ג, אבל תשאר עם ה10ק"ג שומן (עם אכילה טובה מאוד, לא תהיה רעב ולא תשמין!), אז תשב על 16% שומן, מבלי שהורדת גרם שומן. כי אחוז הוא עניין של יחס מסה"כ. הבנת?

בעניין השומנים, הפחמימות, והאלכוהול.
אני לא תזונאית ולא מאמנת ולא רופאה, אבל אני חושבת שכלל אבצע הוא להקשיב לגוף ולהיות מודע למינונים.
בירה עם החבר'ה פעם בחודש לא תעשה לך נזק מורגש. שישיית בירות כל ערב כן תעשה נזק מורגש.
שניים או שלושה משולשי פיצה פעם בשבוע-שבועיים זה כיף בלתי מזיק, במיוחד כשאתה עושה את האירובי שמכסה את זה (ואת הארובי אתה עושה בלי קשר, כי בינתיים התמכרת לריצה או אופניים או רולרבליידס ומה שיהיה), מגש פיצה כל יום לארוחת צהריים לא תטיב למטרות שלך.

?

pinguin5

New member
יש הגיון מסויים בזה

יש הגיון מסויים במה שאת אומרת, אבל זה דיי תיאורתי..

עובדה שתמיד מפרידים בין תכנית להעלאת מסת שריר לתכנית להורדת אחוזי שומן (גם עבור אדם שרוצה את שניהם מן הסתם..)
ואם כדברייך אז כולם היו פשוט מעלים מסת שריר ויורדים אוטומטית באחוזי שומן.
כנראה שזה רק תיאורתי אבל מעשית זה לא יעבוד ככה, ולא ניתן להעלות רק מסת שריר בלי להעלות בשומנים.

ולגבי המאכלים, נתת דוגמאות קיצוניות. בירה עם החברה פעם בחודש זה כלום, וגם 2 משולשי פיצה בשבועיים..
אני דיברתי על 2 כוסות וויסקי בשבוע, ו1-2 ארוחות של פיצה בשבוע (3-4 משולשים)
ואי אפשר בענייני השמנה להיות קשוב לגוף, אלה לא דברים שניתן להרגיש אותם באינסטינקט ולחוש את ההשפעה הישירה שלהם
אם לא היו אומרים לי לא הייתי מרגיש בחיים שאלכוהול משמין. וגם לא דברי מאפה..
השינויים הם אף פעם לא מיידים ולא רואים את הקשר בין הסיבה לתוצאה

לעולם לא תאומר "לעולם לא"

תשמע, סיפור אישי:
אני כבר לא צעירה, וגם עברתי כמה הריונות לא קטנים כלל וכלל, והגנטיקה לא בהכרח "משחקת למזלי", אבל אני עליתי במסת שריר, מה שהוביל איתו לירידה באחוז שומן (אחוז שומן, לא כמות שומן), אוכלת "לפי הרגשה", ונמצאת כמה שנים בסטטוס קוו של משהו כמו 13% שומן (שזה מעט מאוד לאישה) ולא מרגישה או נראית רזה, דווקא אומרים שאני נראית שרירית וחזקה (יחסית לאישה).
אף פעם לא הייתי שמנה, אולי קצת כמוך, וגם אף פעם לא הייתי שרירית, אולי קצת כמוך.
אני רצה הרבה מאוד, וחשבתי שזה מספיק, ובאמת הייתי רזה אז הכל טוב, כן?
לפני כמה שנים התחלתי לעבוד עם מאמן אישי בחדר כושר על כח, כי לדברי מי שבדק אותי בזמנו "אין לך מספיק שריר להחזיק את המפרקים".
התחלתי לעבוד עם מאמן אישי, פעם בשבוע, עלה לפעמיים בשבוע. במקביל ממשיכה לרוץ הרבה, במקביל אוכלת כל מה שאני רוצה. אבל אני רוצה רב הזמן לאכול דברים שעושים טוב לגוף. אם אתה מקשיב לגוף תגלה שהוא מדבר איתך ותלמד מה גורם לך להרגיש אנרגטי וחי ומה גורם לך להרגיש כמו חילזון בלי בית (הרכרוכית במגעיל הזה שזוחל בגינות בלילה).
עם הזמן, הרבה זמן, הרכב וצורת הגוף קצת השתנה. הוא התחזק, הוא קיבל צורה נראית של שרירים, "בזמן שישנת". בלי דיאטה מכוונת, בלי להעלות באחוז שומן.
אצל גברים (טסטוסטרון) יכול להיות שזה היה קורה יותר מהר ויותר מודגש.
ואם אתה צעיר, עוד נקודה לטובתך.
לא אומר שהמקרה שלי הכלל.
רק אומרת ש"אין דבר כזה שאין דבר כזה" ואולי התוכניות שאתה רואה הן כלליות ואולי לך יעבוד משהו שהוא לא בתוכנית הגנרית.
ואולי לא.
רק לא לשלול.
בעיקר, תעשה מה שמרגיש לך טוב.
ותהיה סבלני.

בהצלחה

pinguin5

New member
יש הרבה הגיון במה שאת אומרת

אני מסכים עם ההגיון שעדיף להעלות מסת שריר ואז האחוז שומן ירד מעצמו
מעניין שהיועץ המומחה שהייתי אצלו לא ייעץ לי ככה, ואני בהחלט אברר את הנושא.

תודה על ההארה :)

Samorait

New member
חחח

ראית אותי בביקיני זעיר ונעלי עקבים ?

ראית אותי בביקיני זעיר ונעלי עקב עושה פוזה למצלמה?

אני לא עוקבת אחרי אחוזי הרכבי הגוף שלי, אבל פעם בשנה בערך יוצא לי להיבדק, כל פעם על ידי בנאדם אחר וכל פעם על ידי מכשיר אחר וכל פעם יוצא כ13%.
וכל פעם אני אומרת שזה לא נכון.
אבל זה חוזר על עצמו.

ולמה אתה כל כך מפקפק?
לא באתי להשוויץ, לא חושבת שאחוזי שומן או הרכב גוף זה עניין להשווצה.
באתי עם עובדה מספרית יבשה.
תקבל או לא.

אני לא מפקפק, אני יודע

כדי להגיע ל-13% לאישה צריך את אחד מהשניים:
1. להיות אנורקסית/בולמית
2. לקחת חומרים לא חוקיים

לפי ההודעות שלך, ידוע שאת לא במצב של אף אחד מהשניים הנ"ל.
אם לא בדקת את אחוז השומן שלך ב BOD-POD או DEXA, הבדיקה שלך לא מדוייקת ולא נכונה וזה לא באמת משנה כמה פעמים יצא לך את אותו המספר על המכשירים הללו.

מקובל

התגובה שלך מקובלת עלי
אני גם לא חושבת שאני עם אחוז שומן גוף כל כך נמוך
אחרים חושבים שאני כן, או לפחות משהו דומה. אם לא 13%, אולי 15%.
יש לי תדפיס (אם שמרתי אותו) מהפעם האחרונה שנבדקתי. מספרים מודפסים שחור על לבן.
אבל למראת מה שאולי נראה בשרשור הזה, זה לא נושא שממש מעסיק אותי. לא בשביל מספר כזה או אחר של הרכב גוף אני עושה את מה שאני עושה. לגמרי לא.
ואתה צודק גם באבחנה שלך, אני לא אנורקסית, לא בולמית, ולא לוקחת חומרי עזר. אין שום סיבה.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה לבחור שפתח את כל האשכול הזה, שישיג את מה שהוא רוצה להשיג בדרך שהכי טובה לו. העיקר שילמד להנות מהדרך, שזה בעצם מה שרציתי להעביר.

שנה טובה ומוצלחת לכולם!
ושכולנו נתעסק בעיקר ולא נתעקב במספרים (אלא אם זה מספר ק"ם ).

התדפיס שקיבלת

כנראה ברשת חדרי הכושר הוא ממיכשור עם סטיות של עד 50%, לדוגמה TANITA שהוא הנפוץ ביותר או החאפרי למדי זה המכשיר ב 150 שקלים שמחזיקים עם 2 הידיים וכביכול הוא מביא את הרכב הגוף מבחינת מים ושומן. המכשיר שאולי מדוייק וגם זה מאוד תלוי במיומנות הבודק זה קאליפר, אבל גם לו יש סטיות של עשרות אחוזים.

בדיקה ב-DEXA יש בתל השומר, ולא נראה לי שניתן למדוד שם שומן אלא רק צפיפות עצם. BOD-POD יש בכל מיני מוסדות מקצועיים. אני מכיר רק חדר כושר אחד שמחזיק את המכשיר וזה חד"כ VIM בראשל"צ וגם משם לא שמעתי מספרים מדיוקים בכלל, אולי יש בעיה בכיול המכשיר. הוא הביא לא פעם תוצאות מוזרות ללקוחות/אנשים שמסתובבים גם כאן בפורום.

כל עוד אין לך קוביות או כל דבר שקרוב לכך, את מעל 20% שומן. 15-17% שומן אלו קוביות בבטן שנראות באופן ברור יחסית מבלי לעשות שריר. 17-20% תבנית לקוביות, אולי יראו כאלו שכשעושים שריר אבל לא באופן ברור במיוחד (זה גם תלוי במסת השריר באזור). מעל 20%, הסבירות שיראו קוביות בבטן שואפת ל-0.
מי שחושב שיש לך 13-15% שומן, משווה אותך לעצמו, שהוא עצמו כנראה גבר. אחוזי השומן בין גברים לנשים שונים בתכלית ואינם תואמים. אישה יכולה להגיע למינימום 8-11% שומן, כאשר גבר ל-3% שומן - פחות מזה ומסיימים את הקריירה בקבר.

שנה טובה ומוצלחת.

או קיי, אם ממשיכים את הדיון

אני לא מדברת על המכשיר החאפרי הזה שמחזיקים בידיים, אני יודעת שזה זבל
מי שעושה לי אימוני כח בחדר כושר בדק אותי פעם עם קליפר, סתם בשביל העניין. יצא לו משהו כמו 15-13%. אמרתי שזה לא נכון ושיבדוק שוב, אז יצא אותו הדבר.
גם נבדקתי על ידי מכשיר במכון ווינגייט שמי שהפעילה את המכשיר הוציאה לי את התדפיס המדובר.
ואמרה שזה מאוד נמוך וכו' וכו'.

אני לא מתייחסת לדברים האלה מאוד ברצינות. סתם הפלצתי בשרשור.

דווקא יש לי קוביות בבטן. עם השלושה הריונות שהרסו את כל האזור. כשאני "עושה שריר" רואים ברור. כשאני לא "עושה שריר" יש "מסגרת" כזאת של שרירי בטן, במיוחד בצדדים.
צילום בביקיני זעיר ונעלי עקב ופוזת בודיבילדר למצלמה, לא תקבל.

ברור שכל הרכב הגוף אצל אישה הוא שונה בתחלית מזה של גבר.
ממה שאני למדתי המינימום לאישה לתפקוד הגוף הוא 10%. זה המינימום הנדרש לאיברים הפנימיים ולמח.
לגברים הרבה הרבה פחות, כמו שאתה כתבת. מה לעשות, התפקיד הביולוגי שלנו קצת שונה והדרישות קצת שונות.

אני באמת לא יודעת אם הוא 13% או 15% או 17%. כנראה שלא יותר מזה, או שכל המכשירים וכל המדריכים כל הזמן טועים מאוד, ותמיד כלפי מטה, וזה לא מאוד סביר.
זה גם תלוי תקופה.
תקופות של הרבה ריצות ארוכות, קשה להתאושש מספיק בין לבין בשביל שהגוף לא יקטן.

שנה טובה, מתוקה, וטעימה ופעילה לך ולכולם
שנשאר בריאים

MidNight Flame

New member
כן, עיקר הבעיה היא פחמימות

לחם מכל סוג שהוא זו פחמימה, פיצה כוללת הרבה פחמימה ובכלל לא רצויה.
אלכוהול זה לא מאוד נורא אם לא נסחפים עם תדירות ומינון.

ובקשר לאלכוהול

לא חסרים מקרים שראו איך זה נגמר. יש גם סיפור חדש על שר אחד בנושא הזה.

מלבד זה, "תרבות שתיה" לאורך השנים דופקת את הגוף והכבד.
המחקרים בקשר לבריאות של אלכוהול הם רק על יין אדום וגם זה בכמויות קטנות וגם זה לא ממש מבוסס עד הסוף.

ואתה לא יכול מראש לדעת אם יש לך נטיה להתמכרות. (אלא אם כן יש לך במשפחה כאלה)
ואם יש לך ותתחיל עם זה, אתה נכנס לבעיות.

לחם מלא זה בדיוק כמו לחם לבן מבחינת פחממות, מלבד שבמלא יש יותר סיבים.

פיצה זה בעקרון גבינה צהובה על בצק. בצק זה פחממות. גבינה צהובה זה חלבון ושומן.

אתה בכללי לא צריך להתעסק כל כך אדוק בכמה קלוריות אתה מכניס ובכמה שאתה שורף ובמיוחד אם אתה לא סובל מעודף משקל.

giladbr

New member
לא הוזכרו כאן 2 גורמים חשובים:

קודם כל, גנטיקה.
יש אנשים שיכולים לטחון זבל בכמויות ולא ישמינו (מצד שני, חלק מהאנשים האלה גם מאוד יתקשו לפתח מסת שריר).
מצד שני יש אנשים עם נטייה להשמנה שאצלם זה ההיפך, והם צריכים להיזהר מאוד.
וכמובן שבאמצע יש קשת רחבה.
דבר שני, גיל.
כמאמר פינק פלויד בשירם על הזדקנות, "and it's too late to lose the weight you used to need to throw around" .
ככל שאתה צעיר, זה יותר פשוט, ולהיפך.
לי מעולם לא היו ממש ריבועים לצערי, כמובן שהייתי רוצה, אבל לא נראה לי שהייתי מסכים לשלם על זה בדיאטה רצחנית. הרי היום יש כל כך הרבה הזדמנויות לטחון, קשה לא לאכול מתוקים/סטייקים/בירות/פיצות בכלל, אבל יחסית קל (לי לפחות) לא לאכול הרבה שטויות, ולעשות ספורט. לכן אני תמיד אומר שדיאטה צריכה להיות אורח חיים ולא מבצע רצחני.
חוץ מזה, לדעתי עדיף קצת ריככון בבטן מאשר צפלוניות (למי אין היום כרס בירה קטנה...). כאמור יש אנשים שהיו מתים להשמין ולפתח מסת שריר ולא יכולים.

למעלה