רטיבות

blessed

New member
רטיבות

אוף איזה נושא מדכא אבל מה לעשות... יש לנו בבית קיר שמצד אחד שלו הוא קיר של מרפסת (פונה לכיוון דרום) ומהצד השני שלו זה קיר של חדר שינה. עכשיו בגשמים הקיר התמלא ברטיבות וסדקים מהצד של המרפסת. השיפוצניק שלנו אמר שזה כנראה נובע מכך שהקבלן עשה שכבה עבה מדי של טיח ובכל מקרה המליץ לחכות לקיץ כדי שזה יתייבש ואז או לצפות את הקיר באבן או למרוח עליו איזהשהו חומר (לא זוכרת איך קוראים לו). הבעיה שבינתיים גיליתי שגם בחדר השינה נהיה כתם קטן של רטיבות ולכן אני לא מתלהבת לחכות עד הקיץ ובינתיים לסבול מרטיבות בחדר השינה. אז השאלות: 1. האם באמת צריך לחכות לקיץ? 2. אם כן, האם יש איזו טיפול זמני שאפשר לעשות כדי שהרטיבות לא תיכנס לחדר השינה? 3. מה דרך הטיפול המומלצת- האם אכן כדאי לעשות חיפוי אבן ואם כן מאיזה אבן עושים את זה? תודה מראש!

פ123

New member
רטיבות

1. כדאי מאד לחכות לקיץ, לחילופין ניתן להמתין להפוגה בגשמים ולייבש את הקיר ביבשנים גדולים, ויש כאלה. 2. טיפול זמני בנושא רטיבות זה צ´קמוק, נסו אולי לכסות בניילון את הקיר הפרולמטיבעת הגשם, והסירו אותו בימים יבשים (כמו שאמרתי...צ´קמוק). 3. לגבי האבן הכוונה לחיפוי קיר בכל סוג אבן קיימות אם זו מלוטשת ואם בסיתות פראי יותר, יש להקפיד על שכבת הרבצה אוטמת ב"טרוסיל" או ש"ע. אני מבין את מפח הנפש אבל לא חושב שכדאי להחפז. ביצוע מידי של העיסק ישאיר המון רטיבות ומים כלואים בקיר שמטבע הדברים ייצאו (בתהליך איטי וארוך) אל חדר השינה מאחר והאופצייה של יציאה החוצה כבר לא קיימת (זוכרים?.. רצינו מהר מהר ולא לחכות לקיץ). תמתינו, תנו לקיר להתייבש הייטב ורק אז בצעו את החיפוי. אגב לא חייבים לבצע חיפוי אבן, ניתן לקלף את הטיח ולבצע שכבת טיח אקרילי זה כבר עניין של טעם ומחיר, אבל שוב לחכות לקיץ.

blessed

New member
תודה על התשובה

כנראה שאין ברירה ונחכה לקיץ. אני חייבת לומר שזה מתסכל בטירוף (בית חדש) אבל טוב נו שאלו יהיו הצרות... האם אתה יכול לתת הערכה של מחיר לטיפול בקיר כזה ע"י חיפוי אבן או טרוסיל?

פ123

New member
הערכת מחיר....

חיפוי קיר עם שכבת הרבצה של "טרוסיל" או ש"ע צ"ל משהו בין 160-280 ש"ח למ"ר. תלוי בסוג האבן. נורא ממליץ לקרוא את התקן לפני הביצוע כדי לוודא שהקבלן עושה את זה כמו שצריך כי יש המון ניואנסים בביצוע שכדי להקפיד עליהם. וזכרי, החיפזון מה........שפן (או משהו כזה)

blessed

New member
יופי תודה שוב

רק רציתי לוודא שזו הוצאה שנוכל לעמוד בה. נחכה לקיץ, בלי חיפזון

Rשף

New member
אין צורך בהערכת מחיר אם הבית חדש

הקבלן חייב לתקן על חשבונו את כל הנזקים, ואם מדובר ברטיביות האחריות היא ל-7 שנים (אם אני לא טועה). כדאי להודיע לקבלן בהקדם כדי שיוכל לבדוק את המקור לנזילות.

פ123

New member
וואו איזה "ברדק"

אני משום מה הבנתי שזה בית פרטי, ובחזיוני ראיתי גם שזה לא בית חדש מהקופסא, אלא שרק אתם חדשים בו הבית עצמו לא חדש. אז זה שמדובר בבית משותף כבר ברור לי (לפי הוועד , שנון מה??!!) עתה נותא לברר האם מדובר בבית חדש או ישן, בבית חדש (עד 7 שנים) לפי חוק המכר הקבלן אחראי לבעיות הנובעות מחדירת מים אל תוך הבית דהיינו בעיות איטום. אם מדובר בבית משותף וזו חזית חיצונית אז זה כבר בעייה של כל הדיירים חוצמזה למה התכוון המשורר לבצע חיפוי רק באזור הדירה שלך, ושאר הקיר איך יראה? טיח? אולי קצת יותר הסברים יישפרו את הבילבול. אני בינתיים אקח "פרוזק" כי אני מרגיש מאד מבלבל........

Rשף

New member
שאלה מסובכת ומשפטית

אם יש עם מי לדבר עדיין, הוא חייב לתקן מן הסתם. אם החברה כבר לא קיימת למעשה, אתם בבעיה מהבחינה הזו.

כדאי לברר בתרבות הדיור, מה חוקי

לעשות...נדמה לי, שצריך לבקש את התיקון מהקבלן, אבל אם הוא לא עושה, (לבדוק את התנאים)אתם יכולים להזמין איש מקצוע, לשלם, ואת הסכום לתבוע מהקבלן, דרך תביעות קטנות...

BRONCO

New member
רטיבות

אני לא מעונין להשמיץ אף אחד אבל אני לא רואה שום טעם לחקות לקיץ כדי ליפתור את הבעיה אפשר בהחלט ליפתור את הבעיה בקלות במהלך החורף. יש מגוון רחב של חומרים היום שוק ואני מדבר על חומרים טובים. לבוא ולהגיד יש טורוסיל זה ניראה לי קצת לא ממוקד צריך ליראות את הבעיה ואז להחליט איזה חומר הוא המתאים ביותר לפתירת הבעיה. בברכה שי bronco קבלן ויועץ איטום

פ123

New member
שי, קודם כל כבר השמצת......סחטיין!

אומנם לא 12 שנה בענף....ואני "חולה" על הקבלנים שהם.....ב"ענף". הסיבה לא לעשות זאת בחורף, אם תקרא טוב, נובעת מן הסיבה שקיימים מים כלואים בקיר, את זה לא למדתי בטכניון אלא ב"ענף" היה לי ניסיון עם משך ייבוש ארוך של קיר שנפגע מרטיבות. טורוסיל הוא פתרון מקובל ולא יקר (לא החומר ולא יישומו),אם זאת אתה בהחלט צודק (בכל זאת 12 שנה ב"ענף") יש היום חומרים משופרים הרבה יותר.

BRONCO

New member
פ123

מצתער אם נעלבת לא היתה כוונה. אבל אתה מחזיר סחתיין, תישמע המצב הוא כזה קודם כול אני לא פוסל אף אחד ידע חדש תמיד מיתקבל בברכה (אבל הפעם אני חולק על דעתך אני מקווה שאתה מרשה לי).לדעתי ניתן לבצע את האיטום עכשיו וגם נחוץ עכשיו עד הקייץ הקיר יספוג כמויות של מים גדולות והנזק הפנימי עלול ליהיות יותר גדול. לדעתי עדיף עכשיו ושהמים שנישארו בקיר יצאו לתוך הבית אבל אלה כמויות קטנות והקיר יתייבש מהר אני מקווה שאתה לא כועס
בברכה שי bronco

פ123

New member
כועס? אני.....?../images/Emo8.gif

ייתכן ואתה צודק, האמת בהנדסה אזרחית לניסיון יש משקל רב בקבלת החלטות, לא אחת אני מתייעץ עם קבלן לפני קבלת החלטה בד"כ ההעצות שלהם טובות ופרקטיות מאלה של המתכננים. בוודאי לא התכוונתי לסנוט בך. סליחה אם זו הרגשתך.

waverider

New member
האם שימוש בבונדרול לא מספיק

הרי לא מדובר במים עומדים אלא מי נגר, האם בונדרול במקרה כזה לא יעשה את העבודה?

פ123

New member
בונדרול

אם אינני טועה בונדרול משמש שכבה מקשרת בין צבע למשטח הצביעה (בד"כ טיח) אבל אני מקווה שלא "אושמץ"

waverider

New member
מודה בטעות אבל יש פתרון

מבית נירלט יש פתרון לבעיות מעין אלו: יסוד - קנדריי (יוצר שיכבה סיליקונית עמידה בפני מים) צבע - סופר קניטקס (נדבק טוב ליסוד מעין זה) www.nirlat.com

BRONCO

New member
waverider

שלום עיינתי באתר של נירלט ולא מצאתי שום דבר על שיכבת הסיליקון שאתה דיברת אם זה סיליקון ולא חומר על בסיס מדללים שניספג בקיר שום צבע לא יאחוז אותו לעולם כי זה סיליקון מעבר לכך שסיליקון אינו ניטמע בקיר אלה יוצר ציפוי חיצוני על הקיר שבמהלך תקופה של קייץ הוא מתחיל להיתקלף מהקיר[ בברכה שי bronco

למעלה