רוצה לשתף אתכם

שמחה שאני מעודדת

לגבי הטיפול - חשוב מאוד שתספרי על כך למטפלת שלך. אבל בלי קשר, זכותך לקבל כל תמיכה אפשרית. בגלל כל החששות והרגשות שתיארת, אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אנשי מקצוע שהתמחו בעניין. הם קודם כל יקבלו אותך ללא היסוס כמו שאת, בלי שמץ ביקורת. את יכולה לסמוך עליהם, ובעזרתם תוכלי להבין ולעכל שאת בעצם בסדר, ואפילו בסדר גמור. לדעתי זה חיוני עבורך כבר עכשיו. זה יעזור לך לעשות סדר בדברים. ראי, זה לא סתם שיש כל כך הרבה מרכזי סיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית. הם קיימים במיוחד עבור מי שנפגע, לא עבור שום דבר אחר. יש שם מקום בשבילך, בשביל הזכרונות שלך, הקשיים שאת צריכה לעבד וההתמודדות. אין שום סיבה שתעברי את זה לבד.

ella bella1

New member
אני מבינה את זה שהכי כדאי לי

לדבר עם אש מקצוע שצתצחה בעניין אבל אני פשוט לא מסוגלת להוציא את המילים האלה מהפה. בכתב זה כל- כך הרבה יותר קל לי כי אני יכולה להתנתק מזה, לא להתחבר לזה לגמרי אלא להיות כאילו מהצד אבל להוציא את הדברים האלו מהפה שלי זה יותר מדי קשה לי. לפחות בשלב הזה. כל כך מוזר לי לחשוב שזו אני שעברה את האירוע הזה. עכשיו אני רק קולטת כמה שזה טיפשי לחשוב ש"לי זה לא יקרה" כי הנה זה קרה. אבל אני לא מצליחה להאמין שזו באמת אני. אני מרגישה מנותקת מאותו אירוע... למרות שבתוך תוכי אני יודעת שעוד מעט זה יציף אותי- אני אעכל את המציאות המרה הזו..

ש1212

New member
אלה יקרה..

כאחת שעברה אונס ושתקה עשר שנים ... .אני מציעה לך לא לעשות את זה.. !!!!! ההדחקה והניסיון לחשוב מה יגידו פגעה בי ברמות מטורפות.. הנזק הוא קשה היום לתיקון ..ויכול להיות שאם אז הייתי משתפת ומקבלת עזרה הייתי במצב טוב יותר היום .. חשוב מאוד כשאת מטופלת ..תשתפי ותהיי כנה ואמיתית עם המטפל.. דיקור וטיפול במגע ... מוציאים הרבה כאב מהגוף..אממ..מניסיון.. והכאב הוא בלי שליטה .. המטפל צריך לדעת ..הכל בכדי לתת את הטיפול הטוב ביותר עבורך ולא חלילה לגרום לך לנזק מעבר.. הוא חייב לדעת את הסיבות לטיפול שכן ..רק קח תהייה תועלת לטיפול .. אין לך במה להתבייש.. את לא אשמה .. התופעות שאת מתארת ככ מוכרות לי ואם לא תטפלי בהם הם רק ילכו ויחמירו ויפתיעו אותך במצבים שלא תצפי.. אני עוברת אותם יום יום בעקבות הדחקה ועוררות מחדש של המקרה מרגע שפגשתי באופן אקראי את הבחור שפגע בי..ברחוב.. תנקי מעצמך הכל .. אל תדחיקי.. אל תשמרי .. את לא צריכה להתלונן עלייו ..מפה לא תבוא הישועה .. את צריכה קודם כל לדאוג לעצמך.. תהיי חזקה .. את לא מעיקה על אף אחד בשביל זה נועד הפורום..לתת מענה ועזרה לאחרים.. ואני כאן..מתי שתרצי ..
הייתי מציעה שתפני למרכז לננפגעות תקיפה מינית בטלפון 1202.. תוכלי לקבל עזרה מיידית ברגעים של חולשה .. שולחת לך לחיבוק ענקי .. המון אור ואהבה.. ש

ella bella1

New member
תודה לך ש יקרה

איזה מזל שיש את הפורום כדי שיעודד אותי קצת ויזכיר לי שיש גם אנשים טובים בעולם... השרשור של המקרה שלך נתן לי הרבה כח לבוא ולספר את הסיפור שלי למרות שאני עדיין לא יכולה להוציא את המשפט הזה מהפה. רק בכתב אני מסוגלת. אני מאמינה שאם יעבור עוד קצת זמן אני אהיה מסוגלת להרים טלפון למרכז נפגעות תקיפה מינית תודה על החיבוק. אני זקוקה לזה עכשיו... אלה.

ש1212

New member
אז עשית לי טוב לדעת..

שגרמתי לך להרגיש טוב יותר..בזה שהוצאת את הכאב ..ושיתפת אותנו .. ואם את צריכה חיבוק .. אני שולחת לך המון ...
.. ואני כאן ..מתי שתצטרכי ..
תהיי חזקה ..את לא לבד..

ella bella1

New member
תודה../images/Emo140.gif

קשה לי. תביני שאני פעם ראשונה מתמודדת עם זה. חייתי חודש וחצי מבלי לחשוב/ להזכר בזה בכלל. וזה כל- כך משונה לחשוב שזה קרה... בא לי להזהיר את כל בנות העולם!

0 אור 0

New member
תודה שבחרת לשתף אותנו ../images/Emo24.gif

מרגש לדעת שבמצב כל כך קשה שבו את לא יודעת איך לעכל מה שקרה, כל כך בהלם וכל כך חוששת לשתף, בחרת לשתף ולתת אמון דוקא בנו. אני מקווה שנצדיק את האמון הזה. הערים בלילה שענו לך לפני כתבו את כל הדברים הנכונים ונותר לי רק להצטרף: מציעה לך מאד להתייעץ עם מסל"ן או עם אתר סה"ר כאן בתפוז - כדאי להתחיל בשיחת טלפון או באינטרנט שמאפשרים לך יותר אנונימיות ובטחון. המתנדבים שם מאד מנוסים, ויתנו לך את כל היעוץ והתמיכה ככל שתוכלי לקבל אותם. יעזרו לך גם בשאלות קטנות שנראות לך אולי טפשיות. אולי הם יסייעו לך לקבל את ההחלטה ולספר למטפלת שתוכל לתמוך בך ולסייע לך להוציא חלק מהרעל, אני רוצה לתמוך בך, לחזק אותך, לחבק אותך, ודעי לך שגם אם תיתקלי בתגובות אחרות - רוב האנשים שישמעו יזדעזעו ממה שקרה לך וירצו לעזור לתמוך, ירצו לכעוס על אותו פושע ולהגן עליך,

ella bella1

New member
בחרתי לשתף אתכם

כי אני מרגישה פה בבית. אני מרגישה שכאן מקבלים אותי כמו שאני ויקבלו אותי גם עם הסיפור הזה ובינתיים אני רואה שלא טעיתי. עבר עלי לילה לא קל. נרדמתי רק לפנות בוקר והתעוררתי לאחר שלוש שעות מבלי יכולת לחזור לישון. זה מעיק עלי ואני מתה להפטר מזה, אני ממש מרגישה את זה יושב לי בחזה ומפריע לי לנשום כמו שצריך... אוף! למה זה היה חייב לקרות????

hal767

New member
"למה זה היה חיב לקרות"

זאת באמת שאלה, שיתכן שאפשר להשיב עליה, אבל את העבר לא ניתן לשנות. לעומת זאת, על העתיד ניתן להשפיע, וזה החשוב. באשר לפושע שגרם לבעיה, אני חושב שיש לטפל בו, וזה ניתן בלי שאת תתעמתי איתו. כדאי לעשות זאת כדי למנוע ממנו לפגוע באחרות. חישבי על כך.

ella bella1

New member
איזו תשובה?

איזו תשובה יכולה להיות לשאלה למה זה היה חייב לקרות? מבינה שאסור לי להתקע אבל משום מה זה לא עזב אותי כל היום. גם לא בעבודה... חשבתי על זה שהוא עלול לפגוע גם בבנות אחרות וזה הדבר היחידי שגורם לי לחשוב שאולי כן כדאי לנקוט אמצעים נגדו. למרות שאני אהיה חייבת להתעמת איתו במקרה של תביעה... (כך מתנהלת חקירה במקרה שיש הכרות קודמת)

hal767

New member
ישנם שני סוגי תשובות

1-קונבנציונאלית, כמו שכפרי השיב. 2-לא קונבנציונאלית, ולא כאן המקום לעסוק בזאת. באשר לענישת הפושע, זה לא חייב להתנהל כמו שכתבת. את יכולה להתייעץ בנושא עם חוקר בתחנת משטרה, כשתרצי לעשות זאת.

ella bella1

New member
לא מבינה

איזו סיבה לא קונבנציונאלית יכולה להיות? האם אתה יכול רק להסביר את זה במשפט אחד כדי שיהיה לי מושג על מה אתה מדבר? זה ממש לא ברור לי וגורם לי לחשוב שאתה מנסה לרמוז שהיה לי חלק במה שקרה

hal767

New member
לא זאת הכוונה

אין לי ספק שלא היה לך כל חלק בארוע הזה, למעט העובדה שהיית קורבן של נבל..

"למה זה היה חייב לקרות????"

כי יש חארות בעולם, וסליחה על הביטוי הלא מנומס. אני חייב להדגיש את זה - זה לא את שלא בסדר! אילו היו פורצים לביתך וגונבים את הטלויזיה, לא היית מאשימה את עצמך שהזמנת את הגנב. בדיוק באותה מידה, אל תאשימי את עצמך על מעשיו של חארה של בנאדם, שראוי להיות בבית-סוהר. אני מקוה שיהיה לך הכוח שאני מאחל לבתי, למקרה שדבר כזה - חס וחלילה - יקרה שוב: http://www.notes.co.il/kafri/29947.asp בדרך כלל אני לא אומר דברים בוטים כאלה, אבל אולי כאן זה חיוני: היחיד שלא בסדר בסיפור הזה הוא התוקף. כל מה שעובר עליך נורמלי, ואני מאחל לך שיהיה לך הכוח להתגבר ולהמשיך לחיות.

ella bella1

New member
דוד- תודה לך

אתה מאוד מעודד אותי ואפילו עלה לי חיוכון קטן כשכתבת עליו שהוא חארה. זה מצחיק כי זה באמת מה שהוא! אני מאוד מקווה שלא תהיה פעם נוספת שבה אצטרך להפגין כוח כמו שאתה מאחל לבת שלך ומצמרר אותי רק לחשוב על כך...

אותי מצמררת האפשרות שזה יקרה לה,

אבל אני מספיק ריאליסט בשביל לדעת שבחברה שלנו, לצערי הרב, יש סיכוי די טוב שזה אכן יקרה. והדבר היחיד שאני, כאבא, יכול לעשות, הוא לתת לה את הכוח להגיד "לא" מצד אחד, ואת היכולת לעמוד על הלא הזה, כשצריך. אם מישהו כמו חיים רמון, או עופר גלזר או כל מיני קצינים בכירים יעיזו לעשות משהו לבת שלי, אני רוצה שהם יצטערו על זה - לא חודשים או שנים אחרי המקרה, אלא מייד, במקום. יש גבולות שאסור לעבור, ומי שעובר אותם הוא, בלי סליחה, חארה של בנאדם וכל מה שמגיע לו זה (לפחות) בעיטה בביצים.

ella bella1

New member
אני כל כך מקווה

שלבת שלך לא יקרה שום דבר כזה! הטרדות סקסיסטיות קטנות סביר להניח שהיא כן תספוג (אני סופגת כאלו מאז שאני בת 14) והיא גם תלמד להתעלם מהן. אבל מקרה מזעזע וגועלי כמו שקרה לי אני לא מאחלת לאף אחת! באמת, הלואי שהמקרה שלי היה המקרה האחרון... כל כך מצער אותי לדעת שיהיו עוד מקרים ושאין מה לעשות נגד זה! כמו שכבר כתבתי, אני רוצה להזהיר את בנות כל העולם!!! אני כל כך רוצה להפסיק את הרעידות שיש לי בגוף ושאני לא שולטת בהן בכלל! דווקא כשאני חושבת על האונס אני מתחילה לרעוד ללא שליטה וכשאני מסיטה את מחשבותי לדברים אחרים אני נרגעת. לפי זה הייתי אומרת שאולי כדאי לי לעזוב את העניין ולא להתעסק/ לדון בו אבל ברור לי זה הפך הוא הנכון- אני צריכה לדבר על זה ולהשלים עם זה שזה קרה. רק שבינתיים אני לא מצליחה

למעלה