רוצה לשפוך...

ani200

New member
רוצה לשפוך...

יש לי קצת בעיות בינאישיות עם כל מיני גורמים. אני יודעת שהבעיה היא אצלי בעיקר, אני רק לא יודעת איך לשנות אותה. לאחרונה אני מאוד מתוסכלת מהחיים שלי. אני מרגישה שכל מה שעשיתי בחיי היה רק ללמוד והזנחתי תחומים אחרים, שפתאום נראים לי חשובים מתמיד (משפחה, חברים, זוגיות). השקעתי את רוב שנותיי האחרונות בלימודים משרה מלאה ועבודה בשאר הזמן הפנוי בשביל לקדם את הקריירה שלי. חברות התרחקו, משפחה נעלבה, בקושי יצאתי לבלות ואיכשהו בין לבין הצלחתי לשקם זוגיות. כיום, אני ממורמרת על כך. מקנאה בכל מיני אנשים הסובבים אותי. רוצה להתחתן ולהקים משפחה משלי, להתקרב למשפחה הקיימת ולהתקרב לחברות - אבל כל זה נראה לי מאוד רחוק. היו כמה אירועים לאחרונה שהשפיעו עליי אני מניחה (חברות שהתחתנו וילדו, חברים שקנו דירה). חבר שלי יודע מה עובר לי בראש, אבל לא נראה לי שהיא מוכן, וזה עוד יותר מתסכל אותי. בנוסף, אני אישית לא מקבלת תמיכה מהמשפחה שלי (לא תמיכה כלכלית ולא נפשית לה אני כה זקוקה) וזה מעציב אותי מאוד, למרות שאני מציינת שקשה לי. זה נראה בעיני העולם "שאני חזקה" "כל יכולה" "מוצלחת" בגלל שדחפתי את עצמי כל השנים להגשים חלום ונראיתי כ"כ עצמאית. אבל פתאום כשאני רוצה להתחיל את החיים האמיתיים (לא שקריירה היא לא הדבר האמיתי, אבל יש לי גם שם עוד דרך ארוכה) - הכל נראה כ"כ שחור. ואין תמיכה גם מהמשפחה של חבר שלי שגם הוא סטודנט. מסתכלים עלינו "כזוג המצליחן" עד שלרגע לא עוצרים וחושבים שאולי גם אנחנו צריכים עזרה? שאנחנו עובדים מאודדדד קשה כדי לקדם את עצמינו (אני אישיתי מתמוטטת מידי פעם, התמוטטויות גופניות ונפשיות מרוב העומס). מרגישה שהחיים לא פיירים, ושאני פראיירית, שמי שלא משקיע ומתנהג כמו "מסכן" מקבל יותר יחס ועזרה מאשר מי שעובד קשה ונאבק כדי "לשרוד". אשמח לשמוע את דעתכם, ולהמשיך לשתף במידה ומישהו יהיה מעוניין בכך... תודה על ההקשבה

עדינה77

New member
יציאה מהקריסה

שלום, נשמע שאת באמת במצב קשה. אדם צריך להרגיש תמיכה מהאנשים שקרובים לו כדי להרגיש מחוזק. קריסה נפשית וגופנית היא פועל יוצא מאד מתבקש מהמצב שלך. אני מציעה לך מספר דברים. את יכולה להתחיל עם עצמך: קחי לך דף ועט ותרשמי מה הדברים הטובים בחיים שלך כרגע ומה הדברים שהיית רוצה לשנות (לא לכתוב "הדברים הרעים") - זה כבר ייתן לך קצת פרופוציה על החיים. דבר שני כדאי שתבחרי דבר אחד מהרשימה שתחליטי לשנות אותו. [תזכרי שהאחריות לשינוי היא בידייך ורק אחריות שלך. אנחנו הרבה פעמים מצפים מאחרים ולכן גם מתאכזבים מהם אפילו בלי שהם יודעם על זה...] תחליטי איך את עושה את השינוי - לדוגמא מתקשרת לחברה שמזמן לא דיברת איתה וכו' דבר שלישי - תעשי משהו שאת נהנית ממנו - מעין פסק זמן - מאד בריא לנפש. טיפול מקצועי יכולה להוות בשבילך אוזן קשבת ותמיכה בשינוי שאת מעוניינת בו. בהצלחה רבה

lyor5

New member
קראתי את מה שרשמת,ולפי דעתי...

מבין המשפטים שרשמת זה נראה שיש קצת בעיה בצורה שאיך שאת רואה את עצמך. כשאת חייה את חייך ואת שואלת את עצמך -מי אני? , את התשובה שלך בין היתר ; שאחרים חושבים שאני "מוצלחת" ,"חכמה","כל יכולה". לעומת זאת ,אחד שמחובר לעצמו ואוהב את עצמו יאמר "אני אוהב לקרוא ספרים,יש לי תחביב לצייר ובין היתר אני אוהב לכתוב את שירים בחוף" את לא צריכה להסתכל במראה ולבדוק האם אוהבים אותי כי אני משקיענית ובטח חושבים שאני חכמה כי למדתי הרבה באוניברסיטה -את כל זה עשית רק בשביל עצמך! כדיי להעשיר את העולם פנימי שלך, בלי מה שאחרים יחשבו או יגידו. לכן ,את צריכה להכיר יותר את האני הפנימי שלך מה את אוהבת ואיך מעשירים אותו ,יכול להיות שאת צריכה להוריד קצת הילוך בקריירה ולפתח איזה תחביב ששם תוכלי להכיר אנשים חדשים. כשתגיעי לשם אל תבואי מנקודה לגרום לאנשים שיחשבו שאת מוצלחת ,הרצון צריך לבוא איך מגיעים לדיון שרוצים גם לשמוע מה יש לאחרים לומר ,ואיך אני יכול לתרום מנסיון שלי לאחרים.

אופירA

New member
מנהל
../images/Emo45.gif

גם לדעתי, הבעיה נובעת מהצורך שלך באישור של האחרים, באישור של המשפחה, ברצון שלך שיבינו אותך. לא שזה לא בסדר - כולנו רוצים שיבינו אותנו, ושנהיה בסביבת אנשים תומכים שמשדרים לנו מסר חיובי, ולא בסביבת אנשים נעלבים שפוסלים אותנו. אבל המציאות היא שהאנשים סביבך אינם תומכים. זה לא בגלל שאת קרייריסטית. אני לא קרייריסטית ולא למדתי שום תואר, ובכל זאת המשפחה שלי מגעילה ונעלבת והמשפחה של הבן זוג שלי בכלל לא קיימת, כי גם הבן זוג לא קיים...
אז זה לא הבעייה של "לא מבינים אותי כי לא פיירים כלפי". את מבינה שהבעיה היא בחשיבה שלך. את רוצה אישור מהסביבה. את צודקת, אבל אין. אז מה שצריך זה להבין שההתמרמרות שלך כלפי הסביבה אינה יעילה, ולחפש את האישור בתוך עצמך. בתשובה שלפני, נתנו לך רעיונות איך להתמקד באישור הפנימי, ולחשוב מה את אוהבת ומה את רוצה, וכיצד הדברים שעשית ואת עושה ותעשי עוזרים לך להשיג או לשאוף למה שאת רוצה. יש לך מטרות שטרם הושגו - להתחתן, להתקרב לחברות, להתקרב למשפחה. כדי להשיג מטרות בונים תוכנית, והחשוב ביותר - קוראים את המציאות ומוכנים לשנות את התוכנית באופן שתתאים למציאות, בלי להתמרמר על ש"אני לא משיגה את מה שאני רוצה". לומדים לתכנן את הרצונות במסגרת מה שהמציאות מציעה. כלומר מי שהוא כרות רגליים שישאף להיות מנכ"ל חברה, אבל לא אצן מרתון... ואם הוא נורא רוצה להיות דווקא אצן מרתון, שיתבונן בתבונה על הרצון שלו ויוותר עליו ויחליף אותו ברצון אחר. אם החברות הנוכחיות אינן מושגות, תסכימי לוותר על המטרה הזו וללכת על מטרה של השגת חברות חדשות. תהיי פתוחה למה שהמציאות מציעה לך. את מרגישה לא מובנת - לא ע"י המשפחה ולא ע"י החבר. האם את מבינה את עצמך? האם את יודעת מי את ומה את בבירור? אם לא - כאן הבעיה, ולא אי ההבנה של החבר או המשפחה. קשה לך מאוד, ואני לא יודעת אם זה בגלל שאת ממוטטת נפשית (ואז לא מספיק לעשות עבודה חשיבתית עם עצמך, כמו שהציעו לך כאן, כי את צריכה עזרה רפואית מעבר לכך), או בגלל חשיבה לא נכונה, שאם תשני אותה בכיוונים שתוארו בתשובות שקיבלת, כל הכוחות יחזרו אלייך ויטעינו את נפשך. שתי האפשרויות אפשריות, ותבדקי עם עצמך באיזה מצב את נמצאת.

נקרא לא קל בכלל ../images/Emo201.gif

העלית 2 נושאים עיקריים בהודעה ואתייחס אליהם בנפרד: נושא ההתקדמות בקשר עם בן זוגך וההתרחקות מהמשפחה והחברים והרצון להתקרב שוב. אני חושבת שיש זמן ועת לכל דבר, אני הרגשתי מוכנה לנישואין כבר לפני שלוש שנים ושלוש שנים יצא שדיברנו על חתונה והנה רק לפני שבועיים,ההצעה הגיעה ובדיעבד אני יודעת ומבינה שהיה נכון לחכות. זה יקרה,כרגע את פשוט מרגישה קנאה בסובבים אותך ואולי רוצה להאחז במשהו שירגיש לך ש"גם לי יש". ולגבי ההתרחקות והרצון להתקרב לחברים-כל דבר מתחיל בצעד קטן,גם ההליכה לירח, נסי ליצור קשר אפילו למשל דרך הפייסבוק,או להתקשר בטלפון ואולי משם זה יזוז לכיוונים רצויים. וגם זאת הזדמנות טובה להכיר אנשים חדשים

למעלה