זה בסדר להתאכזב...אבל...
שלום לך, התלבטתי אם לענות לך תשובה ממקום "מקצועי", אבל ראיתי שאנשים כאן התייחסו ממש לכל ההיבטים (כמעט) הקשורים במצב שתיארת, אז נמנעתי עד כה. נכון, הייתה קצת התעסקות יתר במילים שכתבת כמו "הצצה", שהיתה שיפוטית, ושמה אותך במקום מתגונן. מישהי הסבירה שזה בגלל שלא מכירים אותך, ואולי זה אופיה של הקהילה הזו. בכל אופן, מה שנאמר לך הוא תשובה לגמרי רצינית. אסכם את מה שנאמר, בתוספת מעט משלי: 1. אוננות "טכנית" בגיל זה היא רגילה וטבעית לגמרי. היא כוללת משחק עם איבר המין. 2. האוננות בגיל הילדות המוקדם בדרך כלל אינה משוייכת למחשבה מינית, אלא רק לפעילות של גילוי וחקירת הגוף. 3. במידה ופוגשים ילד/ה המקשרת בין אוננות לבין מחשבה מינית מהזן הבוגר, הדבר מהווה "אור אדום" לבדיקה מאין הגיע שיוך זה, שאינו אופייני כלל וכלל. 4. איש מקצוע הפוגש שילוב כזה, אמור לבדוק מאיזה מקור הגיע החיבור. ייתכנו מקורות שונים: צפייה או הקשבה להורים או בני משפחה או מבוגרים אחרים בעת מגע מיני, או בעת דיבור על כך, חשיפה ליחס מיני לא הולם כמו התעללות, חשיפה לתוכן (סרטים, TV וכו') בעלי תוכן מיני שאינו מתאים לגיל, לעיתים קורה שחושבים שילד "נרדם" מול הטלויזיה בעת שהמבוגרים ראו סרט, אך למעשה הילד קלט את התוכן.. תוכן שהגיע מילד/ה אחר/ת בגן, שנחשף אליו,ועוד. 6. ייתכן, לאחר שנפסלו כל שאר האפשרויות, שמדובר בקישור שהילד עשה בעצמו.אך כאמור, הדבר מתרחש בסבירות נמוכה. 7. מכיוון ששאלת, אני מניחה שאת מוטרדת, והרגשת בעצמך שמדובר בתופעה שאינה רגילה. לטעמי, טוב תעשו אם תבדקו את האפשרויות שציינתי לעיל, או תבקשו מאיש מקצוע שאתם סומכים עליו שיעשה זאת. בכל אופן, מכיוון שרוב המידע שציינתי כעת נמסר לך על ידי חברי הפורום, נדמה לי שקיבלת תשובה כמעט מלאה כאן, ואני מקווה שתמשיכי ותיעזרי בפורום זה ובדומיו גם בעתיד, שכן מדובר במקורות נפלאים לידע, תמיכה והבנה. בברכה שרון שני גונן, מרפאה בעיסוק