רוצה להתייעץ איתכם...

עמית@

New member
חבל שהתאכזבת, את צריכה להבין

שאם את שואלת שאלה באינטרנט את צריכה להיות מוכנה לשלל תגובות שייתכן שחלקן לא יהיו בדיוק בטון ובצורה שקיווית לה, הועלו פה כמה תהיות, רובן בהחלט לגיטימיות, והתנהל דיון כלשהו סביב העניין, בהחלט בגבולות הסביר והתקין. לא כולם מכירים אותך אישית ובטח לא את הרקע, ולפיכך התגובות הן בהחלט ל*הודעה* שלך, ולא *לך* ולבנך, וצריך לקחת את זה בחשבון.

irisgh

New member
הי

אולי תמשיכי לגלוש פה, להסתובב בפורום, ומי יודע. אולי בעתיד תקבלי תגובות שיראו לך יותר
. בסה"כ, למרות שהתאכזבת, אני רואה שאת עמידה מספיק להיות מסוגלת להתיחס לתגובות שיכולת להפיק מהן. זה כבר טוב, בשביל אינטרנט, שזה מדיום שבאמת עשוי להוביל לאי-הבנות. פה זו קהילה. תחשבי על זה שאם היית בקבוצה של אנשים שמכירים אחד את השני פחות או יותר. והיה מגיע מישהו חדש שלא יודעים עליו שום כלום
, ומעולם לא ראו אותו, היה קשה יותר להתיחס למה שהוא אומר, בפרט אם זה משהו לא כ"כ צפוי. באמת טוב שפנית ללאה קודם. אבל, בכל אופן, אפילו שזה אינטרנט, יש פה דמויות קבועות רבות. ולכן, מדמות קבועה, שכבר מכירים קצת איך היא מתיחסת למה שאחרים כותבים, וקצת אפילו מה שהיא / הוא מספרים על הילדים שלה, כבר נוצרת קצת תחושה. רק משאלה כזו, קשה לקבל תחושה. תחשבי, למשל, לפני חצי שנה. כשבנך היה בן פחות משלוש. לו היה נגש אליך אדם שאת לא מכירה ומספר סיפור דומה על בנו. מה היית חושבת? מעבר לזה, בסופו של דבר, כנראה שקיבלת תשובה. עשית ניסוי, ומצאת שהילד משחק בבולבול, בלי קשר לערוצים וחוברות. הבנתי נכון

זה בסדר להתאכזב...אבל...

שלום לך, התלבטתי אם לענות לך תשובה ממקום "מקצועי", אבל ראיתי שאנשים כאן התייחסו ממש לכל ההיבטים (כמעט) הקשורים במצב שתיארת, אז נמנעתי עד כה. נכון, הייתה קצת התעסקות יתר במילים שכתבת כמו "הצצה", שהיתה שיפוטית, ושמה אותך במקום מתגונן. מישהי הסבירה שזה בגלל שלא מכירים אותך, ואולי זה אופיה של הקהילה הזו. בכל אופן, מה שנאמר לך הוא תשובה לגמרי רצינית. אסכם את מה שנאמר, בתוספת מעט משלי: 1. אוננות "טכנית" בגיל זה היא רגילה וטבעית לגמרי. היא כוללת משחק עם איבר המין. 2. האוננות בגיל הילדות המוקדם בדרך כלל אינה משוייכת למחשבה מינית, אלא רק לפעילות של גילוי וחקירת הגוף. 3. במידה ופוגשים ילד/ה המקשרת בין אוננות לבין מחשבה מינית מהזן הבוגר, הדבר מהווה "אור אדום" לבדיקה מאין הגיע שיוך זה, שאינו אופייני כלל וכלל. 4. איש מקצוע הפוגש שילוב כזה, אמור לבדוק מאיזה מקור הגיע החיבור. ייתכנו מקורות שונים: צפייה או הקשבה להורים או בני משפחה או מבוגרים אחרים בעת מגע מיני, או בעת דיבור על כך, חשיפה ליחס מיני לא הולם כמו התעללות, חשיפה לתוכן (סרטים, TV וכו') בעלי תוכן מיני שאינו מתאים לגיל, לעיתים קורה שחושבים שילד "נרדם" מול הטלויזיה בעת שהמבוגרים ראו סרט, אך למעשה הילד קלט את התוכן.. תוכן שהגיע מילד/ה אחר/ת בגן, שנחשף אליו,ועוד. 6. ייתכן, לאחר שנפסלו כל שאר האפשרויות, שמדובר בקישור שהילד עשה בעצמו.אך כאמור, הדבר מתרחש בסבירות נמוכה. 7. מכיוון ששאלת, אני מניחה שאת מוטרדת, והרגשת בעצמך שמדובר בתופעה שאינה רגילה. לטעמי, טוב תעשו אם תבדקו את האפשרויות שציינתי לעיל, או תבקשו מאיש מקצוע שאתם סומכים עליו שיעשה זאת. בכל אופן, מכיוון שרוב המידע שציינתי כעת נמסר לך על ידי חברי הפורום, נדמה לי שקיבלת תשובה כמעט מלאה כאן, ואני מקווה שתמשיכי ותיעזרי בפורום זה ובדומיו גם בעתיד, שכן מדובר במקורות נפלאים לידע, תמיכה והבנה. בברכה שרון שני גונן, מרפאה בעיסוק

שרוֹן

New member
בהקשר למה ששרון וורד אמרו,

אני אקח את זה מעט רחוק, נא לא לקחת את זה כמו שזה, אלא בתור שיעור כללי בזהירות. היה בשכונה שלנו ילד קטן שאנס תקופה ילדה צעירה ממנו. שנים מאוחר יותר הסתבר שהביביסיטר שלו (אח ואחות) הראו לו, או ישבו לראות בנוכחותו סרטים כחולים. ואלה היו חברה מהשכונה, שהיו בסדר גמור, נחמדים, ואי אפשר היה להעלות על הדעת שזה מה שיעשו. אז אם הילד נמצא גם עם אנשים אחרים, לשבת איתו ישר אחרי ולשאול ולדבר מה היה. גם אם זה מישהו שנהיימן עליך. האם הוא היה עם מישהו אחר לפני שבועיים שלושה? איך זה בעצם התחיל? תמיד יכול להיות שזה צירוף שהוא מצא בעצמו. וזה אולי לא מאוד מקובל, אבל אין לדעתי מה לחשוש.

לאה_מ

New member
שוב, צר לי שאת מרגישה מאוכזבת

אני לא רוצה לחזור שוב על מה שנאמר, אבל הסיפור שלך נשמע חריג, וככזה היה כאן נסיון אמיתי לבדוק מה המשמעות של החריגות הזו. גם המשפט שלך "אני נהנית להציץ לו" אולי הפנה את הדברים לכיוון לא נכון (מה שאולי לא היה קורה עם היית מתנסחת אחרת, למשל "אני מציצה עליו מדי פעם"). מכל מקום, אני מבינה שבבדיקה חוזרת עלה שאין קשר בין ההתבוננות בערוץ האופנה לבין האוננות, וכבר הסכמנו שאוננות בגיל הזה היא טבעית וסבירה בהחלט. אני מזמינה אותך להשאר איתנו

למעלה