רוצה להתייעץ איתכם...

רוצה להתייעץ איתכם...

יש לי ילד בן 3 שלאחרונה גילה את נפלאות גופו, במשך שבועיים הוא מאונן ללא הפסק, אני לא שום דבר נגד זה, להיפך, אני אפילו נהנית להציץ לו, הוא לא יודעת שאני מציצה וגם לא אתן לו לדעת. אני יודעת שזה נורמלי ודי רגיל אצל ילדים אחרים במיוחד בגיל הזה, אבל מה שמיוחד אצל בני זה שהאוננות שלו באה לידי ביטוי כך: הוא מדליק את הטלויזיה בחדר השינה שלנו על ערוץ האופנה
ומביט בכל הדוגמניות וזה מסתבר גורם לו להנאה. שנית, הוא גילה לאחרונה כמה גליונות של פנאי פלוס עם בחורות עם בגד ים או בלי חלק עליון וגם מזה הוא מתלהב, מלהביט עליהן. השאלה שלי היא: האם זה נורמלי לאונן בשיטה הזאת? מישהי מכירה? תודה

לאה_מ

New member
האמת? לא שמעתי על בן 3 שמאונן לפני

ערוץ האופנה או תמונות של בחורות בבגדי ים
נשמע לי שייך לגילאים הרבה יותר מבוגרים. אבל דוקא די נוח שהוא מגביל את האוננות שלו לחדר שלכם, לא?
זה גורם לי לחשוב - אצלנו בבית עירום הוא דבר מאד טבעי. לא שאנחנו מסתובבים כל היום ערומים בבית, אבל גם אני וגם בן זוגי מתפשטים ומתלבשים בנוכחות הילדים, הדלת למקלחת לא נעולה, אני לא מבקשת מהילדים לצאת מהחדר כשאני מתלבשת. נראה לי שזה גורם לילדים לפתח יחס מאד טבעי ונונשלנטי לעירום. איך אצלכם בבית?

Kalla

New member
לא נראה לי קשור להתפשטות

ההורים שלי אף פעם לא התלבשו לפניי ולא הרגשתי כל צורך לעשות את מה שהילד עושה אף בגיל מבוגר בהרבה. וגם דן כבר בן 9, וגם אצלנו לא מתפשטים לפניו כבר מזמן (הוא, אגב, לא מתבייש בפנינו) ואף פעם לא נתקלתי אצלו בתופעות או חומרים כאלה.

עמית@

New member
גם אני תוהה, נשמע לי מוזר.

הגירוי הגופני בגיל 3 לא קשור עדיין למשיכה למין כפי שאנחנו מכירים אותו, אלא הוא גירוי גופני גרידא, יש אח גדול בבית? אולי הוא ראה את זה ומחקה אותו?

תּמר

New member
אולי הוא ראה גבר אחר עושה זאת?

או שהוא פלא פיזיולוגי, או שהוא ראה את זה באיזה מקום. קשה להאמין שילד כזה קטן יחשוב על זה בעצמו.

vered4

New member
גם לי זה ממש משונה

הרי הם עושים את זה בקטע של מחקר- הם בעצמם מעניינים את עצמם.

זה שהוא מגביל את האוננות שלו לחוד

זה מצא חן בעיני ולא עושה את זה בפרהסיה, אנחנו מתפשטים חופשי ליד הילדים, וגם אצלינו לא נעולה הדלת למקלחת.

nonana

New member
זהו גיל של חקר גופם וממש לא מבינים

את זה מינית- לי זה נשמע קצת כחיקוי. או שגדל ברחם שלך משהו כמו 10 שנים?

אני חושבת שצריך להפריד...

גם עומר בגיל 3 אהב את ערוץ האופנה וקרא לו "הערוץ של היפות". הוא גם אהב רברי גוף חזופים במגזינים (בלי אפלייות מגדריות או בין האיברים השונים) וגם - כמו כל ילד בגילו - גילה את גופו שלו. הקישור בין השלושה נראה לי קצת בעיני המתבוננת (האמא) ותסלח לי האם על מסקנתי, אבל בחלקה אני גוזרת אותה מהמינוח "מציצה לו". בחיים שלי לא הצצתי לילד שלי - את מה שהוא עושה בסלון רואים גם בלי להציץ. התבוננות בילד ויצירת קישורים בין מעשיו השונים היא מאוד סובייקטיבית ואינה של הילד, אולי, אלא של אימו...?

irisgh

New member
אם יש בזה, את מכניסה הגיון לסיפור.

ככה יותר קל לי להבין את הסיפור הזה.

../images/Emo124.gifליליה

הסתכלי בבקשה למטה ותראי את ההסבר שלי על ההצצה, האמיני לי שאתן לו בחייו את כל הפרטיות שבעולם. הסתכלי ותביני.

sarush

New member
ולי צורמת העובדה

שאת נהנית להציץ לו. נשמע לי מאד מוזר.

אני מצטערת אם לא הסברתי נכון

אתן צודקות זה נשמע רע הבן שלי עולה על המיטה זוגית וכאמור זה לא יציב, אני מציצה מדי פעם לבדוק שהכל בסדר איתו וחלילה לא עומד ליפול, נתקלתי בכמה מצבים כאלה והצלתי אותו מיידית. אני לא נמצאת ליד הדלת כל הזמן, מה גם שהוא לא נותן להתקרב לדלת, היא לא סגורה עד הסוף, נשאר חריץ קטן שאפשר להציץ דרכו. התכוונתי שהמראה מלבב בעיניי.

נהנה?אז שיהיה לו לבריאות

כל עוד הוא לא מסכן את עצמו,יתכן שהוא בעל מודעות מפותחת יותר לגילו. שלך חנה גונן

למעלה