אני בערך מסכימה עם קארניו
במובן של אתה קורא לעצמך פראייר, אתה רואה את עצמך ככזה, ואתה יוצר לעצמך את המציאות.
לגבי הנישואין אם עשית טעות, אני לא חושבת כי כל אדם ראוי שיהיה מישהו שאוהב אותו, בטח ובטח אם הוא עבר טראומה קשה, כל אחד זקוק לחיבוק, לתמיכה. ואתה בחרת להיות זה שאוהב אותה.
היא בסופו של דבר מתנהלת מתוך הרגלים. דפוסים. ככה היא יודעת, איך שהיא מתנהגת, ככה היא יודעת, איך שהיא מדברת, ככה היא יודעת, כרגע.
זה לא אומר שלעתיד היא לא יכולה ללמוד דברים חדשים. בשביל לשנות הרגל, צריך להכניס במקומו הרגל חדש.
אם התגובות שלה הן אותו הדבר, מה שצריך ממך זה, שאתה תשנה את התגובות שלך אליה. כי התגובות שלך, זה הגירוי שלה (לגירוי הזה היא מגיבה - אותו דבר היא הגירוי שלך - כל מה שחיצוני לנו, הוא גירוי - לגירוי אנחנו מגיבים) ברגע שאתה תתן לה גירוי חדש, כלומר תגובה חדשה מצידך - במקום מהמקום של הפראייר נגיד, לדבר מהמקום האוהב, או מהמקום האסרטיבי, או מאיזה מקום שתחליט, ויקרו 2 דברים.
או שהיא תגיב בצורה חדשה, או שהיא תגיב אותו הדבר. מה שלא יהיה, זה הניסיון שלך. והוא יחזור כל פעם מחדש, לשבור את ההרגלים, לתקשר בצורה חדשה, להגיב אחרת, לפי מה מקדם ואפקטיבי ולא מה מאכיל את תחושת הפראייר שבי... כי אתה לדעתי לא באמת רוצה להיות פראייר, בשנייה שתפסיק להרגיש כזה, תפסיק להיות כזה. ורגש הוא תמיד תוצר של פרשנות. אתה יכול למשל (סתם רעיון יצירתי) לדבר עם אמא שלה, לבקש ממנה לקחת אותה לארוחת ערב רק שתיהן (על חשבונך) ואתה תישאר בבית עם התינוקת. אתה מוזמן ללכת לייעוץ, אתה או בלעדיה ולראות איך אתה רוכש כלים לעמוד בניסיונות האלו, או לעמוד בזה שאתה לא תמיד תעמוד בניסיונות האלו.
נשמע לי שזה חשוב לך, אז יש לך עבודה לעשות. אותה אתה לא יכול לחנך או לשנות, היא תשתנה אוטומטית בעקבות השינוי שלך.
ממליצה לך לקרוא את זה, אם הקשר ביניכם מספיק פתוח, תקראו אפילו יחד.
http://www.thefreedomtobe.net/doc/LovingWhatIs-little_book.pdf