רוצה להיות אבא

פרייאר35

New member
רוצה להיות אבא

שלום לכולם,

בהמשך להמלצת אחת מבאות "פורום נשואים נשואות" אני כותב את הסיפור שלי כאן בתקווה לקבל עצה טובה או התייחסות ממישהו או מישהי שעמדו בפני מצב דומה או חושבים שיכולים לעזור.

אני בן 35, נשוי חמש שנים ואב לילדה מדהימה בת שנה וחצי.

עוד בתקופה שאני ואשתי יצאנו, גיליתי שיש לה משקעים נפשיים לא פשוטים על רקע התעללות שעברה כשהייתה קטנה ועליה לא סיפרה לאף אחד חוץ ממני. השקעתי המון מאמצים כדי לעזור לה להתמודד עם הבעיה טוב יותר ועודדתי אותה ללכת לטיפול נפשי כשלחלק מהטיפולים הגעתי יחד איתה. עברנו ביחד תקופה מאוד קשה.

לפני שנישאנו היא הבטיחה לי כמה דברים בנוכחות המומחית שטיפלה בה שנראו לי חיוניים להצלחת הנישואין שלנו. בין היתר היא הבטיחה לי שתמשיך בטיפול ותקבל תרופות נגד דיכאון שלא קיימה.

עליי לציין שאשתי מאוד חסרת ביטחון, תלותית ודורשת שכל כולי אהיה אך ורק שלה. אין לה שום יכולת (ואולי רצון) להבין אותי ולהסתכל על דברים מנקודת מבטי שלא לדבר על לתת לי קצת ספייס מדי פעם. בגדול אני אדם מאוד חברותי והבלגתי המון על ההתנהגות הזו שפגעה ביחסיי עם החברים והמשפחה, ועל התנהגויות מאוד לא נעימות נוספות כמו עצבים וצעקות ללא סיבה או בגלל דברים של מה בכך, כי אני אוהב אותה ותמיד הייתי אופטימי שיום אחד היא תסכים סוף סוף לקבל טיפול והדברים יסתדרו.

אתן דוגמאות קטנות להתנהגות קנאית אופיינית שהתרחשה אינספור פעמים: דיברתי בטלפון עם חבר יותר מדי פעמים לדעתה (היא חושבת שלא צריך יותר מפעמיים בשבוע...), היא חושבת שאני אוהב את ההורים שלי יותר ממנה, ואפילו כיוון שלדעתה שהכלב שאימצנו אוהב אותי יותר מאשר אותה.

למה אני מספר לכם את כל זה? עד היום השתדלתי להבליג, לפייס, לרצות להתפשר ואפילו להתנצל על דברים שאין שום סיבה שאתנצל עליהם. אבל עם הילדה זה פשוט בלתי נסבל מבחינתי. מאז שהיא נולדה אשתי לא מאפשרת לי להתקרב לילדה ועושה לי סצינות נוראיות בטענה שהילדה זה כל החיים שלה והיא לא מוכנה שהילדה תאהב אותי יותר ממנה. היא גם טוענת שמבחינת החוק היא אחראית על הילדה ולכן היא קובעת. לא סיפרתי על זה למשפחתי ולאף אחד בעצם חוץ מההורים שלה שראו את זה בעצמם כיוון שאני לא רוצה שיחשבו עליה דברים שליליים.

עכשיו, שלא תבינו לא נכון, בבסיס היא כן אדם טוב והיא אימא מצויינת שמשקיעה את הנשמה בילדה, אבל אני מרגיש שפיספסתי ואני מפספס את כל חוויית הגידול של הבית שלי. מה שאני מתאר כאן נוגע רק לקשיים שקשורים לילדה והם רק קצה הקרחון מבחינת כל הקשיים שאשתי מעמידה בפניי, אבל מבחינתי העובדה שהיא מרחיקה אותי מהילדה היא הדבר הגרוע ביותר. אני מאוד מאוד אוהב ילדים והחלום שלי היה תמיד שיהיו לי ילדים משלי ודווקא כשאני כבר אבא לילדה מקסימה ומדהימה, אני מגלה לפתע שהילדים היחידים שמותר לי להתקרב אליהם הם האחיינים שלי. לבת שלי שאני כ"כ אוהב אסור לי להתקרב... כדי שחס וחלילה לא תאהב אותי יותר מדי.

חשוב לי לציין שאשתי קיבלה בעבר טיפול בנוגדי דיכאון. כיום היא מסרבת לקחת למרות שלדבריה הטיפול התרופתי שקיבלה דאז שיפר את מצבה והקטין את רמת החרדה והתוקפנות שלה שהיא גבוהה מאוד היום. ההורים שלה גם מודעים לבעיות שלה וניסו לדבר איתה, אבל היא עקשנית ולא מקשיבה לאף אחד.

אני לא יודע את תוכלו לייעץ לי או סתם להביע דעה, אני פשוט מיואש ולא יודע מה עוד אפשר לעשות וצריך לפרוק את המטען הזה שיושב לי בגרון כבר המון זמן. בכל מקרה תודה למי שהשקיע זמן בקריאת הסיפור שלי.

נ"ב: לא סתם בחרתי בכינוי "פרייאר35", זה מה שאשתי גורמת לי להרגיש.

תפסיק היות פראייר!

אתם חייבים ייעוץ זוגי, אני אל רואה דרך אחרת שבה תצליח לרכך אותה
תתחיל לחשוב איך אתה גורם לה לבוא איתך

תפסיק ליילל ותמשיך לשחות...

אתה הרי לא באמת מתכוון לגדל עמוד שידרה (או ביצים) ולשנות את המצב כי זה ידרוש עשייה של ממש, עם מאמץ וויתורים אמיתיים על כל מה שהכרת עד היום, אז נא פנה את המקום לבכיין הבא.
פרקת - נסעת!

מסובכת

New member
תגידי מיצית-פיפי, מה המסר שלך?

הבעל שלך לא סיפוק אותך?
קצת אנושיות לא תזיק, או שאת לא יודעת מה זה.

לפראייר35
אתן את דעתי בפרטי בהזדמנות

ניראה לך

שמישהו יחיה עם דבר כזה?! סחי אשפתות ביביי הרשת..............
שונאית גברים שכמותה......................................................

שונאת גברים? אני? אני דווקא מתה על גברים

הבעיה היא שהכותב איננו גבר, אז מה הפלא שעושים ממנו פודל עם פונפונים?

מצטערת, אני סולדת מאדם שמלא בעצמו עד אפס מקום (הוא כל כך טוב לאישתו החלשה, כל כך נדיב אל הנקבה ההיסטרית, כל כך סבלני אל הגברת המופרעת...), בעיני מדובר בצביעות ופטרונות, האיש נשאר בקשר לא כי הוא כזה קדוש אלא כי זה משרת לו את תחושת העליונות. הבעיה היא שפתאום יש גם מחיר לשלם עבור אותה הסחורה ופתאום זה כבר לא כל כך נוח... אז הוא בא לבכות לנו ש"אוי אוי אוי, יום התשלום הגיע ואת המחיר לא בא לי לשלם" ממש כמו בת הטוחן.

תגידי

אמרו לך כבר שלא קיבלת הרבה זמן ?

פשוט אישה מגעילה.. בא לי לבוא אלייך הביתה ולירוק עלייך, תועבה, מסריחה, ביוב זה מה שאת.

I C E M A N 7

New member
הלו הלו

מיציפיצי נמצאת תחת חסותה של עמותת אזבלכאמפ"מ
(אבירי זוגיות במשבר למען כוסיות אינטליגנטיות מתוך פטרונות מזקיפה)
מתחת לביתה יש משמרת 7/24.
ואנחנו לא יורים לכיוון הרגליים.
דיר באלאק חמוד.

רק בבקשה אם לא קשה

תהיו אלי קצת יותר קשוחים

chenby

New member
וואו

אתה מתעצבן בקלות, וגם השפה שלך, משו משו.

Amazona

New member
צריך סדנא לטיפול בכעסים, חמוד? תרגיע.........

זה פורום לעזאזל!!!
ולכל אחד, ככככככככללללללל אחד יש זכות להביע את דעתו!

גם אם היא לא מצאת חן בעינייך ובעיני האחרים!

מי לקח לו את ילדה? הרשויות? המאפייה? מי?!
אישתו!

חוץ מלהכנס לפורום הוא עשה משהו? (אה, סליחה, הוא נכנס כבר לשתי פורמים, כן...) דיבר עם אנשי מקצוע? לא זכור לי שהוא הזכיר את זה ב"סיפור" שלו...

אפילו את המשפחה הוא לא עירב.. דחיל ראבק...

אם היה קורא קצת, אפילו ברשת, היא מגלה שאין דבר כזה "מבחינת החוק הילדה שייכת לאישה" כי מבחינת החוק, ברגע שהתינוקת יצאה לאויר העולם - היא בסמכות שווה של שני ההורים.

הכי קל לשבת בבית לגרבץ את הביצים, ולרשום בפורמים את הסיפור העצוב שלך ולהצטייר כקדוש מעונה... לחפש אמפתיה ומישהו שילקק לך את הפצעים. (לעזאזל איתכם - בטעות כמעט רשמתי "ביצים")

יותר קשה לקום ולעשות מעשה, להיות המכנסיים במשפחה ולהפעיל סמכויותיות ושיקול דעת. לערב משפחה אם צריך, אנשי מקצוע...

chenby

New member
ממי

כובש העולמות הוא לא זה שכתב את הפוסט..
פראייר 35 כתב את הפוסט..
כובש העולמות סתם בא והוציא ג'ורה...

I C E M A N 7

New member
ממי יא ממי

בלי שום קשר לג'ורה, תכלס החוק מעניק לה את האחריות על הילדה.
חזקת הגיל הרך אומנם לקראת קבורה, אך צילה האפל עודנו מרחף כענן אימתני מעל משקי בית רבים.

Amazona

New member
אמרתָ אמרתָ

אני ציינתי את זה כי זה מה שלימדו אותנו, מה קורה למשל, כאשר צריך לקבל החלטה לגבי הליך רפואי של תינוק\ילד (בתיאוריה).

מה קורה בפועל, ולמה? אינני יודעת...

תכל'ס

החוק מעניק וגם מטיל אחריות על הילדה על שני ההורים. בייחוד כשהם נשואים.
ואם לאמא פסיכוזה, זה לא פוטר את האבא מאחריות למצב בבית.

למעלה