רוצה לבקש סליחה

מה? גם הרוסים לא בסדר? ../images/Emo12.gif

ישמעו אוזנך מה שפיך מדבר ... החרדים, הרוסים, המתנחלים, כולם לא בסדר. הם כולם ´בורים ועמי ארצות´ הם כולם ´פשיסטים לאומנים...´ מה אמרת שאתה?? תחזור שנית!!! שמאלן??? סוציאל דמוקרטי??? הומני??? אתה בטוח????? פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ

כן, אני בטוח

בשום מקום לא אמרתי שכל הציבורים שהזכרת הם פשיסטים , גזענים וכו´, אבל אני מדבר על עובדות: רובם מחזיקים בעמדות ימניות קיצוניות, לחלק ניכר מהרוסים אין מושג מה קרה כאן ב - 120 השנים האחרונות, חלק ניכר מהם, בעיקר המבוגרים אינו שולט בעברית וניזון מהתקשורת הרוסית שהיא ימנית והומופובית ברובה. רוב האנשים במגזרים הנ"ל רחוקים גם מערכים ליברליים בכל הקשור לזכויות אזרח. אם מישהו כאן צריך לבחון את הגדרתו העצמית זה רק אתה. מה זה בדיוק איש שמאל שמצדד בעידוד כנופיות להרביץ מכות לערבים כדי להוציא את העצבים? תפיסתך השטחית היא כנראה שאיש שמאל הוא אדם שמוכן לויתורים כואבים, כולל הורדת רוב ההתנחלויות למען שלום אמיתי. איש שמאל אמיתי הוא אדם מוסרי וביקורתי שאינו מאמין שכל הצדק איתו ובשם הצדק מותר לו להשמיד כפר ערבי שלם של חפים מפשע. כדי שתבין מה המשמעות של חיסול כפר שלם אספר לך על הטבח בלידיצה. בשנת 1939 הרג אחד מתושבי הפר הצ´כי לידיצה את המושל הגרמני המקומי. כתגובה רצח הצבא הנאצי את כל תושבי הכפר. אם אלה המורים הרוחניים שלך, דומני שאין מקומך בקרב בני תרבות.

טוב תראה אין לי עניין

בויכוח שגולש להשמצות. למעשה אני לא רחוק ממך בתפיסת עולמי, חוצמזה נדמה לי שכתבת שאתה מצביע לשינוי לא ממש מפלגת שמאל... לא, אני לא בעד עידוד כנופיות להרביץ לערבים, אבל צריך להבין גם מה שעובר על המתנחלים. האנשים האלה עברו לגור בישובים בעידוד הממשלה הלגיטמית והחוקית(לא פשיסטית...) שהיתה בישראל באותם ימים. הם מכרו רכוש יקר במרכז הארץ וקנו וילות ונהנו מהחיים. פתאום נפל עליהם כל הדבר הזה כרעם ביום בהיר, גם ערך הדירות שלהם ירד לאפס, גם הם לא יכולים להוציא את האף שלהם מהישובים, גם הפחד והדאגה בדרכים. הרי לרובם אין ברירה אלא לנסוע כל יום, כי הם לא עובדים בישובים שלהם, אז אפשר להבין את הזעם והתסכול. עכשיו שההתנחלויות היו טעות היסטורית קשה, מצערת ואוילית, לא תשמע ממני כל ויכוח. בזה אתה וחבריך צדקתם בהחלט! ועל כך מגיע לכם כל הקרדיט!
אבא דווקא בתור שמאלן, הומניסט, ליברל, אני מצפה ממך שתגלה יחס של אמפתיה והשתתפות עם אחיך המתנחלים ותבין לסבלם לא פחות, ואפילו יותר ממה שאתה חש כלפי האויבים שלך! אני אמרתי למחוק כפר שלם? אתה מבלבל ביני לבין עיייייף. מה שכן, בהחלט אני חושב שהבחור הזה לא צריך שיהיו לו נקיפות מצפון. מלחמה זה דבר מלוכלך, קוראים דברים רעים, אתה נגרר לפעמים לבצע דברים שאחר כך אתה מצטער, אפשר בהחלט להבין זעם של אנשים כשהמת מונח לפניהם. כן, ואני חושב שצה"ל הוא הצבא הכי הומני בעולם!!! ואם זה הופך אותי ללא שמאלן לא ´כפת לי...

כולנו חוזרים בתשובה!

בדידי הוה עובדה, כשראש ממשלת הציונים רבין נרצח ,הייתי עדיין חרדי, {כמו רוב המשתתפים בפורום} ולצערי אני כמו כל יתר האנשים שהיו סביבי שמחנו , על שממשלת הזדון עברה מן העולם ,וכל הישיבה ,וכל הקהילה , הייתה ממש בשמחה ללא שום רחמנות והשתתפות,,, והיום אני מאוד מצטער , ואני רוצה לבקש מחילה מרבין עליו השלום, ולבקש שיהיה מליץ יושר על כל היוצאים והיוצאות לשאלה... שיגן על הר הרצל , ויסלח גם לבחורי הישיבה שהשתינו קטנים על קברו כשהיה טרי...

נמחל לך

וזה המקום להזכיר סקר שנעשה כשנה לאחר הרצח. התברר ש2% מהנוער החילוני , 5% מהנוער המסורתי, 15% מהנוער הדתי לאומי ו30% מהנוער החרדי הצדיקו את הרצח.אני משוכנע שהיום האחוזים גבוהים יותר. ההסבר לכך הוא שהחילונים התנגדו לרבין רק פוליטית. הדתיים התנגדו לו פוליטית ודתית אבל עדיין כיבדו אותו על הרקע הצבאי שלו. החרדים פסלו אותו לחלוטין כי מה להם לרקע צבאי של מנהיג ציוני.

השתנתם קטנים על קברו? ../images/Emo144.gif

אני מת. אני עושה עכשיו קטנים במכנסיים. אוי אוי יש לי גדולים... שניה

גרמת לי לצחוק...

אבא שלי תמיד משתמש במילים אלו... וגם הרבה {בחיידר} ר נח סגל היה שואל ילדים שרצו לצאת מהכיתה, קטנים אודר גדולים? אייב אהזיי גיי הרוס...

אכן ככן!

למדתי בחיי עולם , גם אם ר חיים ליברמנש הסוטה ,,, שבסוף נזרק מהחיידר מחוסר ברירה במקום ללכת לכלא ל15 שנים {ודי לחכימה מרמיזה}

אתה צודק!

אכן תופעה מכוערת. אני זוכר את זה, הייתי השמאלן היחיד שהצטער על הרצח. כל השאר בסביבתי הקרובה היו או אדישים, או למרבה הזוועה שמחים. נהלתי על זה ויכוחים קשים ונוקבים עם רבים מידידי וחברי, והאמת שגם הצלחתי לשכנע כמה מהם כמה זה נורא שהם שמחו על דבר כזה. תראה, לזכותם יאמר שהם לא אנשים רעים, זה פשוט חלק מצורת החשיבה האוטמטית של חרדי - כל מי שנתפס כאויב של הדת יש לשמוח למפלתו.

האאאאאא יופי, סוף סוף משהו טוב|פטרי

הלווווווו, תשמע אחי, לפחות תיקח מזה מוסר השכל. תראה, אתה. היית מפלצת אנושית, מעצבים היית מוכן לפגוע בחפים מפשע ללא רחם, נהגת חוסר הגינות משווע, ובכל זאת אתה איש טוב, בעיני עצמך, אתה בכל זאת מבין את עצמך, כי אתה יודע שלפעמים אדם לא חושב מספיק ועושה דברים לא נכונים מתוך פזיזות. מהיום, כשאשתך תרגיז אותך, או כשהילד כבר ארבע פעצים שפך משהו מחוסר זהירות, את תתרגז עליו, תבין אותו. את האמת אומר לך, אנשים מהסוג שלך הם אנשים נורא לבביים, אבל הם פחות חושבים, הם נותנים יותר מידי לרגשות לשחק בהם. ולכן אני נקרע בין האהבה שלי ללבביות שלהם, כי אני נורא נורא אוהב אנשים רגישים. לבין הבהמיות שלהם, חוסר הרגישות המשווע כשהם נתונים בלחץ וכו´ וכו´ היזהר והישמר להתעצבן על מישהו, כל פעם כשמישהו עושה טעות מעצבנת תזכיר לעצמך, שגם אתה עושה טעויות, והיה זה שכרך.

סידארתא

New member
עם כל הכבוד, אחי היקר, פספסת בגדול

מאוד נהנתי מניתוח האופי שעשית לי, אבל כל קשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט.

תגובה אחרונה ודייייייי!!!

מרוב שנגררתי כאן לויכוחים עם אנשים לא כל כך הגבתי לך אז הנה עוד תגובה: תראה אני מאד מוטרד מרגשי האשם שלך, ואני יגיד לך למה. אם נתחיל להתיפייף יותר מדי, בסופו של דבר גם נגיע למסקנה הנוראה שהציונות היא גזענית ופשיסטית. לא מאמין? מה תגיד אם אומר לך שהאו"ם קיבל החלטה כזאת?! אז דבר ראשון אם אנחנו רוצים לחיות כאן, קצת אמונה בעצמנו ובצדקת דרכינו לא תזיק! זה הורג אותי לראות איך אנחנו כל הזמן מתנצלים על דברים שכן עשינו ולא עשינו. זוכר את הסיפור עם הילד מחומד דורה? כל התקשורת העולמית קטלה אותנו, שתתה את דמנו. בסוף, דווקא תחקיר של רשת שידור גרמנית גילה שהכול היה מבוים ע"י הפלסטינאים והילד נהרג מאש של פלסטינאים!!! עכשיו מה הכי נורא בכל הסיפור הזה? שאלוף הפיקוד התנצל עוד לפני שנודעו העובדות. ואני שואל מאיפה התבוסתנות הזאת? מאיפה ההססנות הזאת? מאיפה רגשי האשם? והשובה מאד פשוטה: זה הכול נובע מהתרבות הגלותית שאנחנו עדיין סוחבים איתנו. תראה את הרוסים איך הם נלחמים בטרור בלי שום מוסר מזויף ומתחסד! טרור של מתאבדים זה דבר נורא, זה כמו נשק להשמדה המונית. לקחת אנשים צעירים ולעשות להם שטיפת מוח כזאת שהם ילכו בשמחה להתאבד, העיקר להרוג כמה שיותר יהודים, יש בכלל בעולם משהוא יותר מפלצתי מזה?! לכן כל תגובה היא תגובה הולמת! התקדים הכי רלוונטי לצורך העניין הוא טרור הטייסים המתאבדים של יפן בשלהי מלחמת העולם השנייה. אז הנשיא ורומן נאלץ לקבל החלטה קשה, נוראה, זוועתית, אבל יחד עם זאת נכונה, צודקת ומוסרית, להטיל פצצת אטום על ירושימה ולחסל שלוש מאות אלף אזרחים. עד היום לא תשמע משהוא(למעט כמה שמאלנים רדיקליים) שיגנה את זה. אתה יודע למה? כי זה חסך חיים של מיליונים רבים! ככה מתמודדים עם אויבי האנושות, בלי פשרות! בלי ויתורים! בלי הססנות! אז תרגיש טוב איש צעיר, אם טרומן מת שמח ומאושר בלי נקיפות מצפון, אתה בוודאי יכול להיות רגוע...

תגובה אחרונה שלי (לא מבטיח)

עזוב אותך רגשי אשם, נו - אז הרגנו כמה ערבושים מסריחים, למי אכפת ? העיקר שפגענו ב"מבוקש מספר אחד" ה-87, ואנחנו יכולים להחזיר לעצמנו את הזיקפה הלאומית. ואם יש לנו ח"ו נקיפות מצפון - תמיד נוכל להסתכל על עמים אחרים שטובחים זה בזה, ולטפוח לעצמנו על השכם. כל הכבוד למדינת ישראל, שמתאפקת לא להפציץ מהאוויר ולהוריד כפרים שלמים! מגיעה לנו מדלייה על המוסריות שלנו. כמה הערות יותר רציניות: את התחקיר על מחמד אלדרה עשתה יהודיה, עד כמה שזכור לי, וד"ל. אגב, גם אם הפלסטינים הם אלה שהרגו אותו - מה אתה מתרגש ? בוא אני אגלה לך סוד, גם ישראל עושה מלחמה פסיכולוגית, גם ישראל מפיצה שקרים. הבעיה היא שיש לאנשים נטייה להאמין לצד שלו הם שייכים. מה בדיוק מפריע לך במתאבדים, זה שהם מתאבדים או זה שהם לוקחים איתם עוד כמה חפים מפשע ? ההתאבדות נתפשת כאקט של גבורה. אני זוכר בפעולות של בני-עקיבא שסיפרו לנו על חיילים שהתנדבו להיות בשר תותחים. אז גם הם מתאבדים ? אז אצלנו זה "הקרבה עצמית" ואצלם זה "התאבדות" ? ההתאבדות עצמה לא מטרידה אותי, מטרידים אותי האנשים שנפגעים ממנה. אגב, אני לא יודע באיזו חברה אתה חי, אבל לא רק "כמה שמאלנים רדיקלים" התנגדו להטלת פצצות האטום. איינשטיין עצמו התנגד לבניית פצצות האטום בכלל. ארה"ב רחוקה מלהיות מודל מוסרי עבורי, בכל תחום שהוא. בכלל, להזכירך, השאלה לא הייתה - האם בשעת מלחמה מוצדק לפגוע באזרחים, אלא - האם לכמה מתנחלים מותר ללכת ולפגוע באזרחים כנקמה.

למעלה