רוני מוזרה

תראת מקרה הגיוני

כששחררתי אותה מהרצועה היום היא הייתה בסדר, לא הסטרית. לא יודעת אם זיהתה אותי, אני כבר לא יודעת מה לחשוב, אבל לא היו שום סימנים למה שעמד להגיע, להסטריה הזו. אני מניחה שאם אחת הכלבות שלי תאבד אותי היא גם תלחץ- אבל היא לא איבדה אותי באף אחת מהפעמים שתוארו בהודעה הראשונה! הייתי שם לידה!! וכש"נעלמתי" לה, היא עברה לידי ולא ראתה אותי. אין לי ספק בנוגע לחוש השמיעה והראיה. אולי חוש הריח, יש מצב שאת צודקת. יש לך רעיון איך לעלות על זה?

הממ

ראיה ושמיעה אני מניחה שאת יודעת לבדוק. לגבי הריח זו שאלה מצויינת
אולי באמת כדאי נוירולוג שיבדוק
שאת מחזיקה נקניק מעל האף שלה היא מרחרחת ? לשבת ליד השולחן בצורה רגילה ואז להוציא בשקט פסטרמה מקופסא ולהניח מאחורי הראש שלה בשקט ולראות היא מסובבת את הראש. לפני שיוצור וגילי באות לטרוף

כמה דברים

(אני ממש ממש מרגישה חסרת ישע בנושא הזה) היא לא אוכלת לחם, לא אוכלת שימורים, לא אוכלת קוטג'. מזון חתולים היה הצ'ופר כשלמדנו פקודות חדשות ועבד בלי בעיה. אפילו מזון דגים היא אוהבת. היא טרפה לי את ארוחת הצהריים אתמול (או שלשום? אני כבר לא זוכרת) כשהבנות מקבלות ארוחה לוקח לה יחסית הרבה זמן להתחיל. נכנסת ויוצאת מהכלוב עד שמתחילה. עכשיו כשאני חושבת על זה, היא טרפה כל מה שיש לו ריח חזק וחריף, פחות התעניינה בדברים שמריחים פחות (קוטג', לחם) נראה לי שאני אקפוץ לעשות לה לפחות בדיקת דם בשבוע הבא, לראות שהכל פחות או יותר בסדר, לפני שאני מקבלת התקף לב.

אולי זה מחזק את תאורית הריח...

מצד שני אולי היא לא רגילה לאוכל "תפל" כי היא אכלה בחוץ זבל הרבה זמן ? כבר חודשים ? יוו איך שזמן טס.. בהצלחה

kkationok

New member
נחי אחרי 4 חודשים

שמצאנו אותו בב"ש גם לא היה מתנפל על האוכל היה לוקח לו המון זמן להתחיל לאכול ואף היינו צריכות להוסיף לו כל מיני שימורים לאוכל היבש כדי שיתחיל לאכול ועכשיו ,אני לא ממש סגורה כמה זמן הוא כבר אצלינו ,אבל הוא פשוט טורף את האוכל ומבקש עוד אז אולי קטע של התעניינות באוכל זה זמני אבל קטע של בלבול זה ממש מפחיד אני יודעת שיש פה רופאים בפורום , אני מקווה שמישהו מהם יגיב ואולי יוכל להסביר לך מה זה אומר ההתנהגות הזאת אבל בינתיים תשמרי עליה טוב כי היא עלולה ללכת לאיבוד וזה הכי מפחיד

shar29

New member
סתם רעיון

כלבים מאבדים זמנית חלק מיכולת ההרחה שלהם לאחר הרחה של אלכוהול, אולי יוצא לך לשים דאודורנט או בושם לידה בבוקר?

בבושם אני לא משתמשת בד"כ

ודאורדורנט- סטיק. אבל הכיוון מעניין. האמת שאובדן חוש ריח מסביר את העניין.

zooom360

New member
נשמע ממש מוזר

באמת נשמע שיש לה בעיה, כתבת את ההודעה גם בפורום "רפואת בעלי חיים"? שווה לנסות.....

yaelhar

New member
לי זה נשמע

כמו התקפי פאניקה מוחלטת. את זה ודברים דומים כבר ראיתי: כלב שנכנס לפאניקה "אין לו אלוהים" הוא לא רואה, לא שומע ומגיב כאילו איבד כל רסן. את מציינת שהיא קשורה אליך מאד. היא מוצאת את עצמה בלעדייך ומרוכזת במשימה למצוא אותך גם כשאת לידה (הסעיף הזה נדחק החוצה כי היא מרוכזת בחרדה). המצב יכול להשתפר עם הזמן כשיחזור חלק מהביטחון. אבל לדעתי זה אף פעם לא משתפר למצב של כלב "נורמלי" בלי התקפי חרדה.

AllRed

New member
אני מצטרף לדיעה שמדובר בהתקף פניקה/חרדה

קשה מאוד. לדעתי את צריכה חו"ד נסופת, מישהו עם ניסיון במקרים שכאלה. אול יש לה בעיית אוריינטציה כלשהי שיכולה הלתקשר לבעיה נוירולוגית. מה שבטוח....לא הייתי משחרר אותה יותר מרצועה לעולם...היא תרוץ לכביש בלי לחשוב בהסטריה מוחלטת.

AllRed

New member
מבטל את מה שאמרתי.....מה שאמרתן על ריח

מאוד הגיוני, כי היא לא זיהתה אותך כשאת לידה! אמצעי הזיהוי מקרוב הוא בעיקר ריח, יותר מהמראה שלנו. העובדה שהיא כן נשמעת לך מרחוק בסופו של דבר מחזקת את זה. אני אתן דוגמא: כשאני שם פאה גינג'ית, אפרו כזאת, נרו לא מזהה אותי ויהי מה. הוא מתקרב אליי במצב של תקיפה וחשדנות (זו הסיטואציה היחידה שבה הוא מגיב בחריפות שכזו), רק כשאני קורא לו הוא פתאום מתעשת וניגש דבר ראשון להריח אותי ואז נרגע. עשיתי את זה מספר פעמים לראות תגובה, בפעם אחרת כשהוא ראה אותי מרחוק ושמע את קולי הוא נרגע ובא לקבל אישור "ריח" מקרוב. כלבים כן אמורים להריח אתנו גם ממרחק קטן והיא נרגעת (לפי איך שהבנתי) רק כשהיא מקבלת "אישור" מהראיה שלה ומהשמיעה. אולי מקרוב קרוב היא כן מריחה. ניסית להבליט את עצמך בצורה שעזור לה לזהות אותך באופן בלעדי ואז להסיר את הגורם ולראות איך היא תגיב? אני אסביר עוד נקודה, כשיצאת מהשירותים אני מניח ששטפת ידיים וזה טישטש את הריח שלך ומכיוון שהידיים שלך היו קרוב לפניה (כי שיחררת אותה) היא אולי לא הצליחה לזהות את הריח שלך בוודאות וטסה לחפש אותך ואז קראת לה והיא הגיבה, כשהיא ראתה אותך ושמעה היא נרגעה וכשהתקרבה היא גם הצליחה להריח את הבגדים. אני יודע שהיא גם ראתה ושעה לפני, אבל בגלל שהיא חרדתית מאוד, ברגע שהתקרבת עם ריח אחר (סבן ידיים) זה אולי בלבל אותה והוציא אותה מהפוקוס שהיא ראתה ושמעה אותך לפני רגע. שווה בדיקת נוירולוג כך או כך. בדרך, שיבדוק שמיעה, יכול להיות שיש בעיה חושית רחבה ולא יחידה. המשפט האחרון מההודעה הקודמת עדיין בתוקף. מקווה שיהיה בסדר.

קחי אותה לבדיקה אצל וטרינר מומחה למה את

מחכה.. אולי היא לא שומעת טוב אחרי הכל.. אולי יש לה בעיות ראיה בעיות זכרון חרדת נטישה בעיה כלשהי.. זה בטוח יש לה. בכל אופן רואים שהיא אוהבת אותך ומרגישה בטוחה מאוד איתך.. אבל אולי זה בגלל שלפני שהיא הגיעה אלייך קרה לה משהו. אולי נטשו אותה? אמרת שהיא רק חודשיים אצלך.. אולי היא לא התגברה על זה עדיין. היא צריכה עזרה כלשהי כנראה.. בהצלחה

טוב, סיכום

בשבוע הבא נלך לוטרינר, נבדוק מה העניינים. היו לה עוד כמה קטעים מוזרים אתמול והיום. דיברתי עם וט' שהסכימה איתי על הכיוון הנוירולוגי. מקווה שיהיה בסדר, וגם אם לא- יהיה לי תירוץ מצוין למה היא צריכה להשאר LOL

למעלה