רגשיי נחיתות

crema2

New member
רגשיי נחיתות

מעולם לא היה לי קשר עם גברים . אני מאוד בררנית מצד אחד.
כלומר מצד אחד בא לי שיחזרו אחריי וירדפו אחריי ומצד שני גם כשמישהו כבר מתחיל אני מרגישה לא נעים, מסתייגת כזה ממנו. מרגישה שהוא לא רציני שמחפש רק הרפקאות או עם רגשי נחיתות שאני לא שווה , ובגלל שאני לא לומדת אז הוא לא ירצה בי ובטח שלא יתאהב בי.
קראתי קצת בספר כלשהו ושם רשום שאנו מפחדים משינויים כי העמידה במקום מהווה ביטחון,
נוחות ואילו הנסיון לפרוץ גבולות מעמידה אותנו במצבים לא נעימים שנעשה הכל כדי להימנע מהם גם אם זה יהרוס את חיינו.
זה בדיוק הסיפור אצלי.
לי מעולם לא היה משהו רציני עם גברים. יש לי את השיגרה הקבועה בעבודה שאני טוחנת , שבמקום מסויים ממלא חלל ריק שיש בתוכי.
אין לי גם ממש חברות. יש לי נוחות והרגל להיות לבד וזוגיות זה מצד אחד משאלה קבועה ומצד שני רתיה.
לא מזמן מישהו ניבא לי שבאמצע החודש אמצא אהבה , ושאני לא צריכה לפחד כשתגיעה..
זה מישהו שכל מי שהיה סביבי אמר להם משהו על חייהם בין אם זה בריאות, מערכות יחסים וכו
דברים אמיתיים ביותר .
אז היום בחור נחמד מאוד והראשון מזה הרבה זמן שהתחיל איתי.
זה לקוח בעבודה שלי שלא מרוצה מכך שבגילי אני עדיין עובדת בתחנת דלק. בכל פעם שמגיע לתדלק הוא שואל מתי אעזוב ואתחיל ללמוד. הוא בחור נחמד ולא סוטה .
היום הוא שאל אותי מתי נוכל להיפגש לכוס קפה או ללכת בים ביחד.
הרגשתי לחץ ואי נעימות גדול.
מצד אחד הבחור הטעם שלי, נראה לי מלומד מנומס שכזה חלמתי תמיד . מצד שני אני רגילה ללבד.
אני רגילה לבית-עבודה . עבודה-בית
נראה לילהכניס לתוך העבודה התובענית הזאת זה חסר סיכוי. כי אני ממש טוחנת לאחרונה והרבה פעמים מקפיצים אותי לעבודה. רוב המשמרות שלי הם ערב ואני עובדת כל שבת כך שמעבר לעבודה אין לי חיים
אז מרוב הלחץ מה גם הלחץ מחוסר הנסיון המיני שלא בא לי אינטמיות , שאני מפחדת להיפגע ורגשתי נחיתות שאני לא מספיק יפה. דחו אותי מלא יוצרת אצלי אנטי בחורים.
התחמקתי מהבחור כשניסה לתאם פגישה בלי שביקש טלפון או פייסבוק.
אני מקווה שאם הוא הבחור שעליו דיבר "המגד העתידות" הוא ינסה לחזר אחריי שוב עד שאכנע ואשתחרר מהמחסום הפנימי.

סיפרתי לאמא על הבחור שאני רואה בו פוטנציאל וכל מה שהיא הרגישה זה היה לחץ לחתונה.
שאני מתקרבת לגיל 30 ואני רק באמצע שנות 20 ושעוד שנה שנתיים בחורים אפילו לא יתחילו איתי כי הם מעדיפים צעירות.

שהסיבה שאני מנמעת מלהיפגש זה עצלנות , להפנות זמן לדברים נוספים מהשיגרה ויש בזה משהו. לדעתי אצלי זה יותר החרדה מאינטימיות ורגשי נחיתות.
היא הטיפה לי שבגיל שלי אני אמורה לנצל הזדמנות שסחור מתחיל איתי ולצאת לדייטים שאני כבר לא בת 15.
השאלה איך אני משתחררת מהחרדה? איך אצא עם מישהו ויגלה שאין לי נסיון עם בחורים? איך אצא עם בחור שלימודים זה בשבילו משהו שחשוב לעשות בניגוד אלי? אני לא שאפתנית גדולה.
גם אם יגלה שאני חסרת חיים שחוץ מעבודה אין לי תעסוקה ישתעמם מהר ויתנתק את הקשר..

קרמה, את מיקרה קלאסי של חרדתית לא מטופלת

וככל שאת מתבגרת את מתקבעת בתוך השגרה הסגורה, ללא אופציות יציאה. שאני אנסה לשכנעה אותך לצאת איתו? בשביל מה??
או שאת לא תעשי את זה או שהדייט יתחרבש מכל מיני סיבות שגם לא קשורות אליך ואת תספרי פה שעות איך שגברים לא בשבילך...
לכי לטיפול נפשי! פחדים שלך קוברים אותך בתחנת הדלק הזאת בחיים.
סוגרים לך כל אופציה של צמיחה בריאה.
ישנת מספיק.

crema2

New member
אממ

מה הכונה שהדייט יתחרבש מסיבות שלא קשורות אלי?
אני התחלטי טיפול ולא נראה לי עוזר לי כל כך.
אני מפחדת מהלא נודע כל שהעמידה במקום היא צעד בטוח ביותר גרע מאשר לקחת סיכונים.
אולי אם מר הבחור יגיע אני יפרוץ את המחסום אולי הוא דווקה נראה לי בחור ששוה לי לתת הזדמנות. רק שהוא בעד לימודים ומלמד ואני מה לעשות אנטי מוחלט.

פעם ראשונה שאני שומעת שהתחלת טיפול...

כל הכבוד!! כמה זמן את מרגישה תוצאות? מדובר במספר שבעות או חודשים? יש כימיה עם המטפל\ת?
לא כל דבר שאני כותבת זאת תורה מסיני דרך אגב לגבי הדייט.
מה הכוונה שאת אנטי לימודים? את חושבת שלימודים זה דבר פוגעה ומזיק או שלא בא לך ללמוד?
זה הקטע שהכל נראה לי קצת קיצוני אצלך, כאילו מורה ומי שלא לומד לא יכולים להסתדר בכלל...
לגבי עמידה במקום כבר אמרו חכמים שהיא משולה לנסיגה. זאת גם דעתי. אני חושבת שלנסות ולטעות עדיף מלא לנסות.
כל הנסיון שלך עם בחורים הוא תאורטי כרגע. אולי הגיעה זמן לשינוי.

crema2

New member
כן, אני מטופלת

אני הלכתי למספר של פגישות אולי 6 לא זוכרת בדיוק.
בעבר טופלתי גם אצל פסיכולוגית שכל הזמן אמרה לי שהיא אובייקטיבית בלי לערב טיפת רגש או התחשבות. לא פעם העירה לי שאני מלאה מדי ואם אעשה דיאטה ארגיש יותר טוב . מלא פעמים התווכחתי איתה שזה לא נכון . כולל הקטע של טיפוח. גם כשאני מאופרת אני חסרת ביטחון ואיפור הוא מאין מסכה בשבילי.
גם ההיא ניסתב בכח לכפות עליי ללמוד וזה איים עלי שכמעט כל פגישה הנושא הזה עלה לדיון. היא רצתה אפילו לבוא איתי לראות באוניברסיטה מקצועות והרגשתי ואף הדגשתי בפניה בפגישה ה-1 שמה שחשוב לי כרגע זה הקטע הבינאישי.
לבסוף התייאשתי ממנה ועזבתי אותה.

כרגע יש לי מטפלת מאוד נחמדה וכן אני מאוד נהת לדבר איתה.
מבחינתי לימודים זה נטל וכרוך בהרבה לחץ. בדיוק היום יצאתי לי לקרוא בידיעות אחרונות על אנשים שלומדים ונלחצים וגם עם תואר לא מצליחים לקנות בית ולהתחתו . הרבה מהם נכנסים לדיכאון. אני במיחא נמצאת בלחץ נפשי רב. לא פוסלת לימודים אבל זה צריך לבוא ממני ולא מלחץ מהסביבה.
אני גם רוצה לשלב ביחד עם הטיפול קוצרית . הייתי פגישה אחת והיה סבבה.
לא יודעת איך בחור עם השכלה. בחור שהוא מרצה באחד המוסדות ירצה לצאת איתי . זה נראה לי מוזר. הוא לא פעם שמגיע לתדלק שואל למה אני עדיין תקועה שם ולמה אני לא לומדת.
כאילו על מה נדבר? אם אין לי חוץ מעבודה חיים?
אני גם בן אדם סגור וביישן ואין לי סמול טוק.

אם מר הבחור יגיע הייתי רוצה ששוב ינסה למרות הפחד שלי.
הייתי מעוניינת שיחזר בי שארגיש בטוחה להיפתח.

אני חושבת שזה זמן קצר מדי בשביל לפסול מטפלת.

מטפלת הקודמת שלך לצערי הרגישה קצת כמוני, חוסר עונים.
הרגישה שהמטופלת שלה לא מוכנה (כנראה) לעשות כמעט שום צעד וניסתה לדרבן אותך בכוח. אני מבינה אותה. אני לא יודעת עד כמה זה נכון או מיקצועי, אבל מבינה אותה.
כנראה חשבה שאם את תעשי משהו מתוך דחיפה שלה אולי זה ייצור אצלך רצף של הצלחה ותוכלי להמשיך בעצמך הלאה...
אז לא נראה לי שיש לך מה להתבאס עליה.

מה זה "קוצרית" שהזכרת שאת רוצה לשלב עם טיפול?
אני מציאה שתמשיכי בטיפול. ממליצה לך גם על טיפול קבוצתי דרך קופ"ח. את צריכה להמשיך לשאוף להשתחרר מכמה שיותר פחדים ולחצים שאפשר.
לגבי הבחור, אני מקווה שכן תצאו. לא תמיד גברים מחפשים את מה שאת חושבת שהם מחפשים. לא תמיד רוצים שאישה תהייה זהה להם (לומדת) וגם אולי מעדיפים מישהי שקטה וביישנית יחסית.
בקיצור, אי אפשר לדעת בלי לנסות.

motti4me

New member
היציאה לשינוי

אני מציע לך להתמיד ולהיות סבלנית
שינוי לוקח זמן ובטח שינוי לעומק
שישה מפגשים לא מביאים לשינוי אפילו לא לשינוי חשיבה
השלב הראשון מאחורייך.
את יודעת שאת נמצאת במקום A ואת רוצה להגיע לB
הדרך היא התהליך וזה לוקח זמן - זה לא ביום אחד
אבל תבדקי עם עצמך למה בכל זאת את מתעקשת להשאר במקום שבו את נמצאת.
מה היתרונות שאת מקבלת מזה שאת נשארת שם
ומה ככ מפחיד אותך בלא נודע שיש במקום B
בהצלחה

למעלה