רגע לפני תשלום מקדמה

רגע לפני תשלום מקדמה

אני יודע שעל הנושא נכתבו הרבה פוסטים , אבל יש לי כמה שאלות ומחשבות רגע לפני תשלום המקדמה.
הציון הפסיכומטרי שלי בינוני (590) , בגרויות 95 - התלבטתי המון לגבי התואר הראשון ובסופו של דבר החלטתי שאני רוצה ללמוד משפטים.
אחרי בדיקה באוניברסיטאות הבנתי שאני לא קרוב לדרישות קבלה ,ובסופו של דבר החלטתי ללמוד במכללה למנהל .
את המכללות הקטנות שללתי מסיבות מובנות (על הבין תחומי לא בניתי , יש לי בעיה קטנה עם המקום אבל זה כבר לא קשור לסיפור).

הבעיה שאני מתחיל להרגיש חרטה , מצד אחד המקצוע נראה לי מאוד מעניין ,ויש אפשרות להתפתח ממנו להרבה תחומים , מצד שני מצב השוק (ע"פ הבנתי ופה בדיוק אני צריך את עזרתכם) "על הפנים" , הסיכוי להתקבל לסטא'ז לא גבוה (במיוחד ללומדים במכללה) , וגם לאחר מכן המצב לא מזהיר פנים.

כמובן שיש את הפן הכלכלי - אני לא בא ממשפחה מבוססת ואני צריך לממן את הלימודים לבד (יש לי סכום התחלתי , אבל לצערי אני יצטרך ללמוד ולעבוד במשך רוב התואר) , מסיבה זאת אני לא רוצה להירשם לתואר משולב (3 ימי לימודים לעומת 5 ימים לימודים מלאים ודחוסים) .כמובן שבגלל הפן הכלכלי אני יצטרך לחיות "מהיד לפה" (כמובן שאני מקצין אבל את מבנים על מה אני מדברים), תואר ב110K לעומת תואר ב40K בשכר אוני'.
האם יש פה עורכי דין, סטודנטים , בעלי תפקידים בחברות רלוונטיות(או אנשים אחרים שמבינים בנושא) שיכולים לנסות להסביר את מצב השוק , האם יש הבדל גדול בין בוגרי אוני למכללה (בדומה להנדסה , ששם הסינון הראשוני הוא על בסיס מקום לימוד) .

כמובן שכול רקע והסבר אחר שיוכלו לעזור לי להגיע להחלטה יעזרו.

תודה לעוזרים

B L I M P

New member
מההכרות שלי עם השוק

אם תהיה בין הראשונים בכיתה מבחינת ציונים - אז תוכל למצוא גם אחלה התמחות (ואז אחלה עבודה) גם מהמכללה למנהל. בכלל בגלל שהמכללות מייצרות המוווון בוגרים, והרבה יותר מאשר האוני', אז היום יש בוגרי מכללות בכל מקום, ואם יש לך עוד משהו מעניין להביא לשולחן וכמובן אם אתה יודע לעבור ראיונות - אני חושבת שגם עם ציונים סבירים לגמרי מהמכללה למנהל תוכל להסתדר יפה (אולי יהיה לך יותר קשה לקבל זימון מאשר בוגר מכללה, אבל תקבל זימונים).
אני חושבת שאם אתה טוב אתה תצליח. מצד שני אם אתה תצטרך לממן את כל ההוצאות תוך כדי תנועה כולל הוצאות מחייה וכד' אז שלא יווצר מצב שמרוב שאתה עובד הציונים שלך על הרצפה - כי אז תהיה במצב בעייתי.

reef2all

New member
שיקולים נוספים

בבחירת המכללה שאתה צריך לקחת בחשבון הוא ה"תוכן הנוסף".
היום אצל רוב המכללות ישנן אותן תוכניות לימודים, כלומר הסילבוס של התואר די זהה.
לדעתי, להשתתף בתוכניות, סדנאות ופעילויות חוץ לימודיות הקשורות לתחום חשוב מאד (דברים כמו: ועדות אתיקה, ייצוג סטודנטים בוועדות משמעת,
משפטים מדומים וכו' וכו'...).
כמו ש- BLIMP אמר כה נכון, צריך להביא משהו מעניין לשולחן

נ.ב.
למכללה למנהל יש דווקא שם ממש טוב בתחום המשפטים, כולל תואר שני עם תזה (שאין הרבה מכללות עם זה) וזה פלוס רציני!

למעלה