רגע לפני כמה שאלות

promod

New member
רגע לפני כמה שאלות

אני מתכוון להירשם למכינה יעודית למשפטים שמתחילה בעוד 3 שבועות, התחום מאוד מענין אותי מאז ומתמיד וגם אומרים לי הרבה שהמקצוע ״ תפור״ עלי. רגע לפני הצעד הזה מהקצת שביררתי הבנתי שהשוק מוצף בעורכי דין לכן מציאת עבודה בתחום כמעט איננה אפשרית, רציתי לוודא עד כמה זה נכון וברגע שאוציא את התואר המבוקש מבחינת עבודה יש דרישה או שאין דרישה, ובמידה ואין דרישה איזה עוד סגנונות עבודה מתאימים לבעלי תואר במשפטים . תודה וסליחה על צורת הכתיבה ( נכתב מהפלאפון)

B L I M P

New member
אכן לא פשוט למצוא עבודה

השאלה היא מה הם קורות החיים שלך - לא דין בוגר את"א עם ממוצע 90 ושירות צבאי כקצין כדין בוגר מכללת שקר כלשהי. עליך לבדוק האם יש לך יתרונות שיוכלו למצב אותך מעל שאר המועמדים (ניסיון רב בעבודה כלשהי, ניסיון משפטי כסטודנט, מוסד לימודים נחשב, ציונים גבוהים, שירות צבאי משמעותי וכו'). בכל מקרה אני רואה שגם לבוגרי אוני' לוקח לא מעט זמן.

מה יכול לעשות בוגר משפטים? כמעט כל דבר שלא דורש הכשרה ספציפית אחרת. תואר במשפטים הוא במובן מסויים BA כללי וכל עבודה שדורשת תואר ראשון יכולים לעשות בוגרי משפטים - ובגלל שהתואר נתפס כיחסית קשה (בעיקר להתקבל אליו אבל גם ללמוד אותו) אז זה תואר שנתפס לדעתי יותר טוב בעיני מעסיקים מאשר תואר אחר כלשהו במדעי החברה.

איך זה שכשאת אומרת דברים כאלה זה עובר בשקט, אבל כשאני אומרת - אני צריכה להוכיח את זה עם הצרנות לוגיות וכאלה, הא?!

B L I M P

New member
כנראה שהאמירה שלי עברה מתחת לרדאר

של חלק מהאנשים שהעניין (משום מה) קרוב ללבם..

אני ממליצה (ומתחרטת שלא עשיתי בעצמי)

לקחת שנה שנתיים לפני הלימודים ולעשות משהו שנראה טוב בקו"ח, משהו שיתן לך יתרון על פני אחרים.
שליחות של הסוכנות, התנדבות בחיל השלום, משהו...

B L I M P

New member
הייתי לוקחת את ההמלצה שלך בערבון מוגבל

ברור שדברים מהסוג הזה נראים טוב אבל ממש לא בטוח שהם שווים "לבזבז" שנה-שנתיים מהחיים בשבילם (אלא אם כן יש תשוקה לעשות אותם בלי קשר). עדיף לבזבז שנה כדי לשפר ציונים ולהתקבל למוסד לימודים טוב יותר, או לעבוד שנה ולחסוך כדי שאפשר יהיה להשקיע בלימודים ולא להצטרך לעבוד תוך כדי.

כמובן שזה בערבון מוגבל

שמעי אני לומדת במוסד סבבה (את"א) והאמת שוקלת לעבור לעברית אבל משיקולים אחרים, לא נראה לי שזה משנה מבחינת מעסיקים.
בצדק או שלא, אני מרגישה שקורות החיים שלי מאד נחותים לעומת חבריי לכיתה, שלרבים מהם יש כבר תארים אחרים, חלקם עבדו כמה שנים בשירות המדינה בארץ ובחו"ל, יש ביניהם שבעלי עסקים, וכו'. אני מאמינה שהעובדה שעשיתי תיכון-מכינה-צבא-אוניברסיטה תתבטא בראיונות העבודה, על אף שכן עשיתי כל מיני דברים תוך כדי תיכון (את מי זה מעניין?) ושבאמת הרבה לא עושים מכינה קד"צ (מצד שני, רוב המעסיקים לא יודעים מה זה).

B L I M P

New member
מעניין

דווקא כשאני למדתי (העברית) רוב האנשים "צברו" קורות חיים במהלך הלימודים (חלקם בדברים שקשורים ללמודים וחלקם שלא) ו/או שהיה להם רקורד צבאי מרשים.

בכל אופן - ההמלצה שלך היא סבבה לגמרי בתנאי שזה כבר נתון שהבנאדם הולך להתקבל לאת"א/העברית. ובכל מקרה, אני באופן אישי הייתי מציעה תמיד לעשות משהו במהלך הלימודים
(שוב, בהנחה שהעניין של השליחות/ווטאבר הוא לא משהו שהבנאדם רוצה בכל מקרה) - כי אם במקום השנה הזו בחו"ל אפשר לצבור שנה כעו"ד, ברור שהאחרון עדיף.

lol65

New member
זו הסיבה

שמאוד השתדלתי לעשות כל מיני התנדבויות, משפטיות ולא משפטיות, במהלך הלימודים.
האמת שדי הצחיק אותי הדגש הרב שהמשרדים המסחריים שיצא לי לדבר איתם שמו על ההתנדבויות האלה. כאילו אתם מייצגים בנקים וחברות אשראי, בקושי יש לכם מחלקת פרו בונו, אבל העובדה שהתנדבתי בתנו לחיות לחיות משום מה מאוד מרשימה אתכם.

Atenolol

New member
ההתנדבויות בקו"ח חשובות כי...

כשמשקללים את השכר בהתמחות מול השעות שמצפים שתתני, די מדובר על התנדבות... :)

מומין1

New member

מקווה מאוד שזה בצחוק...

אני לא מתנדב בשום מקום וגם אין לי כ"כ כוונה (נכון לכרגע) להשאר שעות נוספות בהתנדבות בהתמחות...

למעלה