ראיתם???

Marsha Figg

New member
ראיתם???

ב"לאשה" כתבו כתבה על כשפי האהבה, ואיך שהם כתבו את זה זה ממש הרתיח אותי. כאילו הכל פשוט מאוד- 1 2 3 והנה- הוא מאוהב בי! תעשי קצת הוקוס פוקוס ותוכלי לאנוס אנשים לאהוב אותך באושר ללא מודעות לכל חייך! מישהו קרא? יש לכם מה להגיד על זה??
רחלי

THE gray

New member
נו באמת רחלי...

כולנו יודעים שלהרים ידעים באוויר ולצעוק דברים לא יעזור לך לאנוס מאגית אף אחד... אלא אם יש לך יכולות מאגיות שאותם צריך לפתח וזה לוקח זמן..

Marsha Figg

New member
נו כן

אבל איך שהם מציגים את זה, כאילו זה אחת-שתיים-שלוש והופ! עשית כישוף אהבה. ויש שם ראיונות עם בנות שאין להן שום קשר לא למאגיה ולא לכלום, שתלו תחתונים על עץ והופ יש להם "אהבת אמת"- זה בדיוק מסוג הדברים שגורמים לאנשים לחשוב שכשפים זה כזה עניין פשוט של אחת שתיים שלוש, הדברים שגורמים לאנשים לבוא לפה ולשאול איך לכשף מישהו שיאהב אותם...

אולי זה באמת עובד!

תולים תתחתונים על עץ,ובאה אהבה! תולים גרבים על עץ,וסנטה קלאוס בא! תולים איש על העץ,המשטרה באה! טוב ההודעה מטומטמת אבל משעמם לי... חביב הקסם

ToryMaster

New member
ובכן

אם זה כל כך מציק לך, אולי תכתבי מכתב למערכת אולי נכתוב מכתב בשם כל אלה בפורום שהעניין מציק להם

אולי זה רעיון טוב....

נבהיר להם פעם אחת ולתמיד את העניין! שינוי! חביב הקסם

THE gray

New member
אני מתנגד בתוקף לרעיון!

יש קוד של שתיקה לגבי זה כבר הרבה מאוד שנים, ספרים שלמים נכתבו עם טעויות בשביל להטעות את הציבור הרחב, והייתה לזה מטרה! פעם לשמור על זה בסוד היה מציל אותך ממוות היום זה אולי קצת פחות קריטי אבל אם לא נשמור על "קוד שתיקה" זה יגורר אחריו הרבה חובבנים מה שיגרום לתופעה שאתם נלחמים נגדה רק לגדול ולאבד עוד יותר פרופורציות. מה גם שהאנשים בעיתון (אני לא מכיר את כותבת הכתבה אני מכליל כמובן) מתייחסים לזה רק כטרנד עובר והמכתב שתשלחו להם רק יעורר לגלוג כלפיכם. אז לא רק שאני לא אשתף פעולה אני מתנגד!

ToryMaster

New member
אז מה?

ניתן להם להמשיך להציג אותנו כחבורת מופרעים? להמשיך להציג את העיסוק שלנו ושל רבים אחרים כסתם עוד ניפנוף ואמירה של כל מיני מילים מוזרות? אני מתנגדת בתוקף אין לנ וסיבה לפחד, לא יכולים לעשות לנו כלום על זה, אין חוק נגד זה, אנחנו לא פוגעים באף אחד

THE gray

New member
ברור שאין סיבה לפחד זה לא מה שאני

מנסה להגיד. שלא תיהיה לך טעות אנחנו יכולים לנסח מכתב מדהים ולנמק ולהגיד מה שאנחנו חושבים רוב הסיכויים שמה שיקרה זה או שהם יחשבו שאנחנו מופרעים ואז באמת ינופפו בזה או במקרה הרע יהפכו אותנו לכת רוצחת חתולים וזה באמת כבר יפגע בקהילה. חוץ מיזה אם רושמים פה ושם לחשי אהבה או חנויות מוכרות אבק פיות זה לפי דעתי לא זללול או משהו בכוונה. זה אנשים שלא מודעים למה היא מאגיה באמת והם לא חושבים שיש יותר מהמיתוסים האלה, אז תנו להם. לאךא כולם מתאימים דברים כאלה אין מה לעשות אי אפשר לשכנע את כולם. יש גם דוגמאות לזה, קחו לדוגמה את דת הוויקה שבאמריקה היא הפכה לדת רשמית לפני כמה שנים אני בטוח שמאז שהם עלו לכותרות רק מציקים להם יותר. ולמה המסחור? לא ברור ועוד לא שכנעו אותי למה זה עוזר..

ToryMaster

New member
ובכן

אני מוכנה לעשות הכל בשביל שאנשים יפסיקו להתייחס אלינו כמו אל מופרעים שלא יודעים מהחיים שלהם זה שהם מפרסמים כמה כישופי אהבה, ומוכרים סו קולד אבק פיות, זה כן זלזול זלזול מחוסר ידידעה זה עדיין זלזול היית מוכן שיזלזלו בעיסוק אחר שלך? משהו קצת יותר מוכר ופחות "מפחיד"? אני לא

THE gray

New member
ומה תכתבי להם?

שלא יביא אחריו עוד זלזול? אני מסכים איתך במאה אחוז שזה לא בסדר שמזלזלים בזה ועושים מיזה משהו מפחיד.. מכתב או הפיכה של דרך דת מאגית לדת רשמית כגון הוויקה לא יעזרו. חוץ מיזה אין פה זלזול לשם הזלזול..אז אין לי בעיה עם זה(אבל זאת דעתי האישית). וכל העניין שכולם נגדינו וצוחקים עלינו זה יותר בראש שלנו מאשר אצל אנשים אחרים לדוגמה: היום בזמן שיעור פילוסופיה בחדר מחשבים גלשתי בתמימותי לפורום שלנו ומישהו שמכיר אותי מאז שנולדתי ישב לידי, אז בהתחלה לא נתתי לו להסתכל על זה והוא נהיה יותר סקרן ואז אחרי כמה פעמיים נתתי לו לראות את הסוד הגדול והוא- "כישוף אה.. ידעתי שזה משהו כזה" שום לפידים בוערים ואצבעות צוחקות לא הופנו לכיווני. אז אולי הוא קצת צחק אלי בכמה שניות הראשונות אבל מנסיוני הקט בעולם הזה לדברים כאלה אין חשיבות יתר. אז העיתונים יכתבו שטויות. אז החברים קצת יצחקו. אז את תנעלי את הדלת כל טקס. ואולי כמה ערסים יקראו לך פריקית. אבל את בשלך מכשפה גאה. ובכלל אנשים יצחקו צחקו וצוחקים ברגעים אלה ממש, אן היינו מתייחסים לכל פעם שמישהו עושה את זה (גם אם בדרך תרבותית) לא היינו מגיעים יותר מדיי רחוק. נ.ב אני זוכר שהייתה פה הודעה של אחת בשם כרמית שהסבירה למה לא לצאת עם הצהרה לציבור שאת מכשפה, אם מישהו מוצא אז סבבה.

THE gray

New member
ומה תכתבי להם?

שלא יביא אחריו עוד זלזול? אני מסכים איתך במאה אחוז שזה לא בסדר שמזלזלים בזה ועושים מיזה משהו מפחיד.. מכתב או הפיכה של דרך דת מאגית לדת רשמית כגון הוויקה לא יעזרו. חוץ מיזה אין פה זלזול לשם הזלזול..אז אין לי בעיה עם זה(אבל זאת דעתי האישית). וכל העניין שכולם נגדינו וצוחקים עלינו זה יותר בראש שלנו מאשר אצל אנשים אחרים לדוגמה: היום בזמן שיעור פילוסופיה בחדר מחשבים גלשתי בתמימותי לפורום שלנו ומישהו שמכיר אותי מאז שנולדתי ישב לידי, אז בהתחלה לא נתתי לו להסתכל על זה והוא נהיה יותר סקרן ואז אחרי כמה פעמיים נתתי לו לראות את הסוד הגדול והוא- "כישוף אה.. ידעתי שזה משהו כזה" שום לפידים בוערים ואצבעות צוחקות לא הופנו לכיווני. אז אולי הוא קצת צחק אלי בכמה שניות הראשונות אבל מנסיוני הקט בעולם הזה לדברים כאלה אין חשיבות יתר. אז העיתונים יכתבו שטויות. אז החברים קצת יצחקו. אז את תנעלי את הדלת כל טקס. ואולי כמה ערסים יקראו לך פריקית. אבל את בשלך מכשפה גאה. ובכלל אנשים יצחקו צחקו וצוחקים ברגעים אלה ממש, אן היינו מתייחסים לכל פעם שמישהו עושה את זה (גם אם בדרך תרבותית) לא היינו מגיעים יותר מדיי רחוק. נ.ב אני זוכר שהייתה פה הודעה של אחת בשם כרמית שהסבירה למה לא לצאת עם הצהרה לציבור שאת מכשפה, אם מישהו מוצא אז סבבה.

מסחור?

אני לא יודע איפה אתה חי....אבל במקום שאני חי ה"כישוף" כביכול מוסחר ממזמן... ולמה שאנשים לא ידעו? ולמה אתה חושב שהרבה לא יודעים? קראולי בכבודו ובעצמו! כך או כך אנחנו בעידן שהמודעות למיסטיקה גוברת...הכישוף הוא הבא בתור. אני בעד לשלוח מכתב..רק כדי להראות להם מה זה..ואז שיעשו עם זה מה שהם רוצים.

THE gray

New member
אין מסחור...

אסטרולוגיה ממוסחרת, קלפי טארות ממוסחרים, כישוף אמיתי הוא לא דבר ממסוחר. אני החלטתי ככה אין לי עם להתווכחה איתכם על זה כי אני לא מאמין שאני צריך לנפנף בזה שאני מכשף, אני מעדיף לעבוד על כישוף, ושיגידו מה שהם רוצים. תיהיו מכשפים ושאחרים יגידו מה שהם רוצים. אני לא רואה שום טעם בהליכה נגדם.

אורי רז

New member
המאגיה ממוסחרת בדיוק כמו אסטרולוגיה

וטארוט, וכמו שכישוף אמיתי הוא לא דבר ממוסחר כך גם אסטרולוגיה וטארוט אמיתיים אינם דבר ממוסחר. תיכנס היום לחנויות עידן חדש ומיסטיקה שונות, וליד תוכנות הטארוט והאסטרולוגיה המסחריות, חבילות הטארוט המכניסות כסף רב למוציאים לאור, ספרי הטארוט והאסטרולוגיה המכניסים כסף למחברים ולמוציאים לאור, תמצא גם קמיעות למכירה וספרי מאגיה למכירה. כפי שניתן למצוא קוראים בקלפים ואסטרולוגים שגובים כסף עבור פריסות ומפות אסטרולוגיות, ניתן למצוא היום אנשים שמוכרים ציוד מאגי (מזבחות, קמיעות, שרביטים, פנטאקלים, שולחנות, ועוד). כבר שנים שאנשים עורכים בארץ טקסים מאגיים תמורת תשלום, לדוגמא כישופים של החזרת אהבות קודמות.

ToryMaster

New member
אולי

תחשוב על זה, אם היית שף לדוגמא, ואנשים פשוט היו צוחקים על העיסוק, היו חושבים שלקנות אוכל מקולקל, או אוכל שלא בריא, לא יגרור תוצאות אחריו, לא היית אומר על זה כלום? אם הם היו מציגים את העיסוק שלך בבישול כדבר עלוב וחסר מיוחדות, לא היית מתעצבן.?

אורי רז

New member
שתי שאלות

א. מה הרלוונטיות של השאלה שלך להודעה שלי ? ב. תחשבי על זה שאני, סתם במקרה, קורא בקלפים ומכיר מנסיון אישי - אנשים שמציגים את הטארוט בכלל כדבר עלוב וחסר מיוחדות - אנשים שמציגים את העיסוק שלי בטארוט בפרט כדבר עלוב וחסר מיוחדות - צפל"דים מצורעים וזבי חוטם שצצים כל שני וחמישי וחושבים שאם הם קראו ספר על טארוט (בד"כ אחד הספרים הגרועים יותר בנושא) וערכו חצי תריסר פריסות לחברים שלהם אז הם קוראים מוכשרים בקלפים - מאמרים בעיתונות שמציגים את הקריאה בקלפים בצורה בעייתית ואני אחזור על הצעה שהועלתה בפורום פאגאניזם כאן בתפוז - אם המאגיה מוצגת שלא לרוחכם בעיתונות, מתנדבים יכולים לכתוב מאמרים שיציגו אותה בצורה נאותה. הנסיון שלי אומר שאם הכותב לא מצפה לתמורה נאה ומיידית לכתיבה שלו, הבעייה איננה בבמה אלא בכתיבה.

ToryMaster

New member
הא

ההודעה שלי רלוונטית בכלליות לשרשור הזה וזה לא מציק לך איך שמציגים אותך והכל?

אורי רז

New member
לא מציק לי ואני לא חש בצורך להסביר

לא את עצמי, לא את התחום, ולא את העיסוק שלי בו. בגדול יש שלוש קבוצות של אנשים. הראשונה מבינה את התחום, החל מאנשים שלא מתעניינים אבל קולטים את העניין, דרך אנשים שפנו למיסטיקנים שונים (לדוגמא לאסטרולוג, נומרולוג, קורא בקפה, או קורא בכף היד), ועד אנשים שעוסקים בתחומים קרובים, כמו תקשור או שיטת פאולה. על אלה נאמר שאין טעם להטיף למומרים או לנערי המקהלה. השנייה היא אנשים שאטומים לתחום לחלוטין. יש אנשים שגם אחרי התנסות אישית ואלף ואחד הסברים מאלף ואחת זויות רואים את המיסטיקה באור שלילי, ואין להם שום עניין מיוחד להבדיל בין הרמאים והשרלטנים שמסתובבים בשטח ובין השאר. עם אלה אין מה להתעסק - כל שנייה וטיפת מאמץ שתושקע בנסיון 'לפקוח את עיניהם' יוצאו לריק. השלישית היא קבוצה של אנשים שעדיין לא סגורים הנה או הנה, וכאן מדובר בקבוצה רחבה של אנשים עם גישות שונות. חלק לא יודעים על התחום ולא יצרו דיעה קדומה, חלק לא נתנו דעתם על התחום, חלק חשבו אבל לא היה להם מידע זמין, חלק יצרו דיעה על סמך מידע חלקי ועשויים לשנות את דעתם אם יוצג להם מידע מלא (לדוגמא מישהו שחושב שמאגיה זה הארי פוטר ושהארי פוטר זה סיפורי ילדים, אבל אם יציגו בפניו את הוויקה בצורה מסודרת עשוי להתייחס אליה ברצינות), ועוד. מסיונריות היא לא הסגנון שלי - אין לי שום רצון ללכת ולחפש אנשים מהקבוצה השלישית, ליצור אצלם עניין, ו'למשוך אותם פנימה'. אני חושב שהדרך הכי טובה להגיע אליהם היא להציג את העמדה שלי בצורה מוצלחת הכי מוצלחת שאני יכול, ולתת להם להמשיך משם.

ebonyW

New member
אולי כן, אולי לא, אולי ../images/Emo8.gif

אני חושבת שההודעה הזו עוסקת יותר מידי במה שאחרים יחשבו על העיסוק שלך. מה שחשוב זה מה שאת מרגישה. אם את גאה במה שאת עושה, זה לא צריך לשנות לך מה אחרים חושבים. וזה שיעור לחיים, לא רק למאגיה. כולנו רוצים להיות מקובלים על החברה בה אנו חיים, אבל אסור שזה יבוא על חשבון העקרונות והאמונות שלנו. ובכלל, אני אוהבת לשמור את העיסוקים המאגיים שלי לעצמי. המשפחה שלי והחברים הקרובים יודעים ותומכים, אבל יש גבול למה שאני מספרת. לא כל פרט צריך לעבור הלאה. אחד הדברים הראשונים שמכשפה לומדת, זה לשמור שתיקה. לכן, אני לא מבינה למי את צריכה לספר, ולמה בכלל לעמוד ולהצטדק בפני אנשים שלא יודעים על מה את מדברת. ולסיום, אם את באמת רוצה להשקיע זמן ומאמצים, תאמצי את ההצעה של אורי ותכתבי את הדברים מנקודת המבט שלך. שיהיה בהצלחה
Blessed Be
אבוני

למעלה