ראיתם את שרון אתמול????

טאלנה

New member
טל...

אני מסכימה איתך... אבל אני חושבת שכולם פה תוקפים מאוד את מקלר, למרות שאני לא מבכימה עם דעותיו, אני לא אלך ואקרא לו בשמות, כמו שחברי הפורום פה עשו, ואני לא אזלזל בו, כמו באף אחד אחר, אני קראתי את כל השרשורים האלו על פוליטיקה והמצב במדינה, אני מאוד חושבת שזה לא שייך לפורום הזה כלל וכלל, אבל אם שירלי השאירה אולי היא חושבת שכן... בקיצור, ראיתי הרבה זלזול פה, ואני אמנם סוטה מהנושא ומתנצלת על זה... אבל זה לא היה בסדר... ושוב, אני לגמרי מסכימה איתך טל, אני מאמינה שצריך להוציא את המתנחלים, למרות שאני לא יודעת אם זה בהכרח פרנציפים, אולי הם פשוט עומדים מאחורי הדעות שלהם.. אני חושבת שהעם הפלשתיני מאוד מסכן, כי אנחנו רק רואים את המתאבדים, אבל לא את הילדים הקטנים שאין להם איפה ללמוד, ושחיים בזבל, והם בסך הכל צריכים בית ונאבקים על ארץ משלהם, גם אנחנו עשינו זאת אם אני לא טועה לא? וטל, אתה כותב יותר מדי! לוקח שעות לקרוא את מה שאתה כותב!
טוב, וזהו...

Dying World

New member
רשמתי, תודה :)

תראי אפרת, התנצלתי בפניי מקלר וזה באמת לא בסדר שכולם תוקפים אותו והכל, אבל הוא מייצג איזשהו מיעוט בעם ובגלל שהוא אחד הנציגים הבודדים והכי מעורבים פה אז יש נטייה להאשים אותו... "השליח תמיד נדפק" ע"פ הנאמר.. אז כמו שכבר אמרתי התנצלות אליו פורסמה קודם! ואני גם מעריך ת´ביקורת, וגם שמח שאת מסכימה איתי.. ואני אסיים פה בשביל שלא אבזבז שעות ליושבי הפורום המסכנים... אה ואגב אלון וגלעד, תודה רבה על התמיכה!!! :))

Meselfoh

New member
hey hombre

אז ככה. לא רק המתנחלים אשמים במצב. יש טרור של מתנחלים שזה דבר שצריך למגר. אני מסכים שצריך לפנות התנחלויות מבודדות. אבל אני בעד חילופי שטחים. זה קל מאוד לנו להגיד שצריך להעיף את המתנחלים, אבל לאן? זה הבית שלהם, ולמדינה אין כסף לפצות אותם. עוד דבר, אתה מציג את צהל כאילו הם מתעללים בערבים (אני מבין שלא התכוונת שזה ייצא כך) , וזה לא נכון. ברגע שהם יפסיקו עם פעילויות טרור צהל יתפנה מהשטחים ויהיה להם שקט. אבל הם (לא כולם) רוצים גם לעשות טרור כדי להעיף אותנו מכאן וגם שלא נפגע בהם. צה"ל מגיב על פעולות טרור, ולא ההיפך! וכשמחנכים ילד פלשתיני לשנוא את ישראל ולהיות שהיד, המצב הופך להיות מאוד מסובך. התוצאה היא ילד בן 8 שמנסה לעשות פיגוע. גם זה לוקח שנה לקרוא אבל ככה זה כשזה מגיע לפוליטיקה.

מוצארט

New member
חזרתי רק עכשיו לבית,

כי שמרתי בלילה בבסיס... ההתנצלות התקבלה. אז אם יפנו את ה-"התנחלויות", אז במקום שיזרקו אבנים בכבישים בין ההתנחלויות, יזרקו עליך בקבוקי-תבערה ואבנים בדיזינגוף, ובכל הערים הגדולות. הישובים האלו הם בעצם חיץ, מן גבול שכזה שעוצר את המחבלים מלהיכנס לערים הגדולות. אני מאמין בלב שלם שיש רצון מצד כמה מהערבים לשלום, אבל הם לא הרבה. הם חיים שם בתוך הסתה נוראית נגד היהודים ונגד מדינת ישראל. שלום? הלוואי! אך לא נראה לי שזה יקרה בדורות הקרובים.

Dying World

New member
קודם כל לטל...

שוב אני מתחיל מהסוף: טל - "למדינה אין כסף לפיצוי"?!?! יש לך מושג כמה כסף המדינה משקיעה במיגון ההתנחלויות? בהבאת גדודיי מילואים וסדיר שלמים להגנה על ישובים מבודדים? על פיתוח של מערכות חינוך, תשתיות מים וחשמל ושאר מיני השקעות? אז בוא אני אספר לך - מיליארדים. מיליארדים של שקלים נזרקים להתנחלויות בכל שנה, וכל ישוב חדש כזה שמוקם לוקח עוד ביס מהכלכלה הגוועת של המדינה... אז מה דעתך שבמקום להשקיע את המיליארדים האלה בהתנחלויות, יעבירו אותם לקניית דירות למתנחלים בתוך תחומי הקו הירוק ובתוך המדינה, שזו השקעה חד פעמית, וכך בשנה שתבוא לאחר מכן כבר לא נצטרך לבזבז כסף על ההתנחלויות ונוכל להשקיע בחינוך ובעבודה.. מה דעתך על זה? מקלר, לא קיים רצף טריטוריאלי של ישובים יהודים מחוץ לגבולות המדינה שבאמת מצדיק את קיומם שם.. שום גבול ושום בטיח! המתנחלים מהווים פשוט מטרה קלה וקרובה יותר לפלשתינים, וכך גם מסכנים את חייהם של חיילי צה"ל מלבד את חייהם שלהם. שמענו הרבה פעמים קריאות שונות של ראשי החמאס או הג´יהאד לרכז את הפיגועים שלהם מחוץ לתחומי הקו הירוק. נכון שלא בטוח שזה היה יוצא לפועל, אבל משום מה תמיד במקרים כאלו שיש כמה ימים או שבועות של שקט הממשלה הייתה חייבת לבצע פעולה כלשהי שתפר את האיזון.. כמו חיסול של מחבלים תוך כדיי חיסולם של עוד כמה עשרות תושבים חפים מפשע... לכן, בהנחה שארגוני הטרור באמת ירכזו את פעולות האיבה שלהם מחוץ לגבולות המדינה, וישראל תפנה כל התיישבות יהודית מחוץ לגבולות המדינה מה קיבלנו? אין פיגועים... חומר למחשבה! ואני מצטער על האורך... פשוט יש לי הרבה מה להגיד בנושא :)

Superdror

New member
אממממ

לדעתי, פינוי ההתנחלויות והעברתן אל תוך מדינתנו לא תועיל בטוב, ואולי רק תרע. אם תסתכל על הדברים בפן אחר תבין שאותן התנחלויות משמשות כמעין גבול מדיני אחרון שמבודד את הערים הגדולות מריכוזי פלשתינים. בעת שתחסל את ההתנחלויות, הדבר היחידי שיקרה זה שיווצר לך עוד שטח ריק עליו יוכלו להשתרע הפלשתינים ומה שיווצר זה מצב שבו הפלשתינים יתקרבו עוד ועוד אל מדינת ישראל ודרכם לעשות פיגועים תהיה הרבה יותר קצרה מבעבר. אם אתה מפנה את ההתנחלויות ומשאיר כוח צבאי גדול באזור, מה עשית בזה? שום דבר, אותה תשתית, אותה הוצאה, אולי פחות הוצאה של העברת צינור מים וכמה עמודי חשמל... ביג דיל, שאלו יהיו הצרות שלנו. בנוסף, אל לך מלהעביר ביקורת על חיסול מחבלים או פעילים בחמאס. את הפעולות האלו יוזם השב"כ ושאר הגופים המדיניים הגבוהים, באם הם מחסלים אדם מסוים, אני משער ומאמין שהם אכן יודעים מה הם עושים ויש סיבה לחיסול. סיבה שאני יכול להעלות בראשי היא שאותו אדם מתכנן לפוצץ עצמו בשטח המדינה, סיבה אחרת היא אולי כי אדם זה מושך בחוטים ומביע לביצוע של פיגועי טרור. לא אני ולא אתה הם האנשים להעביר ביקורת על חיסול מסוים. להזכיר לך שהייתה תקופה ארוכה מאוד ששרון הפעיל מדיניות חיסולים ואכן היה שקט תקופה ארוכה למדי. אני הבהרתי את נקודותי ברור, אבל אני אחזק קצת. אתה כתבת " בהנחה שארגוני הטרור באמת ירכזו את פעולות האיבה שלהם מחוץ לגבולות המדינה, וישראל תפנה כל התיישבות יהודית מחוץ לגבולות המדינה מה קיבלנו? אין פיגועים..." - פה הטעות שלך, אם בעבר הם פגעו בהתנחלויות ואין יותר התנחלויות, הם יעברו לפגוע בערים הגדולות בצורה הרבה יותר אגרסיבית ומתמידה.

מוצארט

New member
וחוצ´מזה,

למה נראה לך שיעשו טרנספר ליותר ממאה אלף יהודים? נראה לך באמת שמישהו יסכים?

Dying World

New member
אם אני לא טועה

אתה בעצמך בעד טראנספר ללמעלה מ-3 מיליון ערבים... נראה לך שבאמת מישהו יסכים?

Meselfoh

New member
נו בדיוק

טרנספר זה לא פיתרון. לא לשום כיוון. להעביר את המתחלים כי זה "ימנע פיגועים" לא תירוץ טוב. גם אם תעטוף את מה שנשאר מהמתאבדים בעור חזיר הם עדין ימצאו דרכים להסית ולמצוא תירוצים לפגוע בנו. אולי ההיבט הפיננסי מספיק טוב - אני לא מבין בזה מספיק, אבל ההיבט הבטחוני בטוח לא.

למעלה