ואני חושב שאתם טועים- ספויילר
לפני שאני מתחיל- קחו כמה נשימות- זה טיפה ארוך- תעשו הפסקות באמצע. אני אומר שזה למעשה הטרק הטוב ביותר מכל העשרה. אני אוכיח לכם. אני לא יודע באיזה סדר לכתוב את זה אז אני פשוט אשפוך את כל מה שיש לי. אנושיות- דאטה מפגין את שיא האנושיות שלו. הוא מת בשביל האנושיות, בשביל להציל את הקםטן שלו את החבר שלו. שינזון ופיקארד- יש שם מבט אל תוך העצמי. כל אחד והמראה שלו. שינזון בא במגע עם מי שהוא יכול היה להיות- עם הטוב שבו, עם השלם עם עצמו, עם הענק שבו, הפיקארד שבו. פיקארד בא במגע עם הצד האפל שלו, הנמסיס שלו- מי שהוא אמנם מכחיש שהוא יכול היה להיות, אבל כאמור, הוא היה מסוגל- היתכן??? בסצינת החתונה- פיקארד רוצה את כל האושר לרייקר ודיאנה, והוא באמת אוהב אותם, ההומור שלו- אנחנו לא יודעים איך לעכל אותו בכלל, הוא ממש הומור שבא ממש מעצב שמהול בשמחה כמו אומר- אני אוהב אתכם, זכותכם להתקדם, אבל אני מאבד את המשפחה שלי, אתם המשפחה שלי. דאטה- השיר בחתונה..... ואחרי שהוא מת- הפ מרימים כוסית נקודה שנייה: נשק להשמדה המונית- האם זה לא נושא רלוונטי לתקופה שבה אנו חיים? האם סטר טרק לא אמור להוביל ולהיות המראה לחיים שלנו היום? האם זה לא מה שקרה בסרט הזה? והנה עוד נושא- שלטון יחיד, מדכא, טוטאליטרי- מזכיר לכם משהו? ומה אתם חושבים על השילוב של שלטון טוטאליטרי עם נשק להשמדה המונית???? נקודה שלישית- דאטה מת, והנה מגיע ביפור ומתחיל לשרוק בסוף הסרט. ובואו נזכר לרגע מה אמר רייקר בסצינה שמקודם, בפרק הראשון, ההולודק, דאטה שרק, הוא כל כך רצה להיות אנושי... ורייקר השלים אותו. והנה ביפור שר ולא מצליח לזכור את הסוף, ופיקארד משלים אותו. איזו השלמה מופלאה יש לנו כאן?????!!!!!! ומי מכם שראה את הדיוידי בטח גם ראה את הסצינה של דאטה ופיקארד בחדר שלו עם השאטו פיקארד, שפיקארד מתוודה על כל זה, הרי זה עצום, הרי פיקארד שמר על הפרטיות שלו כל השבע שנים האלה.... והנה פתאום, דאטה והוא.... טוב, זה לא פתאום.... אני חושב שמה שכל כך נפלא בסדרת הסרטים של הדור הבא היא התפתחות החברים והמשפחה... זה כל כך מרגש, וכל כך מתאים וכל כך .... כל כך. זה הסרט הכי טוב, כי הוא הכי טרקי. יש בו את כל היסודות שאם חושבים על מה זה טרק חושבים עליהם- כולם. הוא הכי מרגש, דאטה מת, יש היפרדות, הכל קורה שם, זה לא סרט על אקשן, זה סרט על אנשים, על חברים, על משפחה . לפני כמה ימים ראיתי את הסרט ה-9 כמו שסיפרתי לכם בהודעה אחרת. ויש לי מה לומר לכם עליו. זה הסרט הראשון שאני מודה בפעם הראשונה שהוא פרק כפול עם תקציב של סרט- אבל בכל זאת, זה סרט נפלא... ואתם יודעים מה, כשאני חושב על זה, אחרי שראיתי נמסיס, כל הסרטים של הדור הבא נראים לי יותר טובים ממה שחשבתי עליהם פעם. יש אצלי מעין תחושת התגברות בכל הנושא של האהבה שלי לסרטים שלהם, אני לא יכול להסביר את זה, זה כאילו הפרספקטיבה שלי השתנתה- זה באמת קרה, אני מרגיש יותר שלם איתם, הם נראים לי יותר שלמים. בכל אופן המרד- זה סרט נפלא, חשבתי על זה, כל הצוות מקבל הרבה זמן מסך, יחסית, כולם ללא יותא מהכלל. יש שם את הסיפור אהבה של פיקארד, היה מאד יפה איך שהוא מזהיר אותה שהוא נמשך לנשים מבוגרות, ואיך שהיא אומרת/שואלת אותו אם הוא מודע לביטחון שהוא משרה על הסובבים אותו. זה משפט כל כך מדהים.