ראיון עם ג'ין לידולף

סתם שאלה...

האם היא מבינה ומסכימה שאין תיאוריה אחידה לדבר שהוא אלא העקרון שלה טוב לאנשים מסויימים ולא מתאים לאחרים? האם היא מסכימה שזה תלוי גיל, מצב נפשי (של ההורים ושל הילד) ותלוי כ"כ הרבה דברים שקשה לתת עיקרון בלי להתיחס אינדוידואלית לסיטואציה וגורמיה?

האם אינך מוצאת טעם לפגם בחיבור

ספר הדרכה להורים, כשלך עצמך אין ילדים? (לא, ברצינות, אני יודעת שזה מאוד לא פוליטיקלי קורקט, אבל מה לעשות שזה מטריד אותי? אפשר לנסח את השאלה באופן מעודן יותר).

שימו לב

דבר ראשון הוצאה העברית עשתה עוול כאשר הטסיפה לשם הספר המקורי באנגלית את השורה "לגדל ילדים מאושרים". זו תוספת שלא תופסת. אני מצטטת מהכריכה האחורית של הספר "...פיתחה לידלוף תפיסה מעמיקה וייחודית על טבע האדם ועל גידול ילדים,שאותה היא מסבירה בספר זה..." "עיקרון הספר מיועד לכל אדם ששואף להבין טוב יותר את הטבע האנושי ואת עצמו..." אני ממש לא חושבת שזה ספר שמתיימר להיות ספר הדרכה הלכה למעשה אלא ספר אנתרפולוגי שמציג רעיונות(גם אם קיצוניים. זו כבר שאלה של טעם).

המממ...

הסגנון הנחרץ שלך.וואו. כאילו, הגברת המכובדת היא היא הסמכות הקובעת והסופית בענייני גידול ילדים? או בביקורת ספרים? האם מוכרות לך המילים "לדעתי" "לטעמי" וכן הלאה? או שאולי כל מה שאת יודעת בוודאות זה שאקמולי הוא התרופה האולטימטיבית לחורף? יהירות היא תכונה מאד לא נעימה.

אם יהירות היא תכונה לא נעימה

אז אל תשתמשי בה
ואם לך יש צורך עמוק להתנצל כשאת מביעה את דעתך, מדוע זה צ"ל מוחל עלי? להחיל את הגישה האפולוגטית שאת מאמינה בה עלי, זה כמעט אקוויוולנט הרי להגדרה המילונית של יהירות... לענייננו, הגברת שכתבה את עיקרון הרצף, ספר שאיכותו היחידה היא בתצפית על שבט נידח וטוב מקסימום לשעורי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, יצרה גל שלם של החזרת נשים הביתה בשם עיקרון מופרך לחלוטין של תפיסת הורות שבטית, שהזרם הזה מטיל את כל כולה על האמא. אולי היתה לה כוונה טובה, אבל הדרך לגהנום רצופה בשכאלו. בפועל היא משתפת פעולה עם הכוונות הנמוכות ביותר של החברה הפטריאכלית בכל הנוגע לנשים, שגם מציבות בגללה, בתגובת שרשרת, דוגמה אומללה מאוד לשוויון, אחריות הורית משותפת ונשיות לילדים של אותן אמהות של עיקרון הרצף. פעם, עוד לפני שהיו לי ילדים וגרתי בת"א, הייתי מזהה אותן בגן מאיר עם מנשא מאוד מסויים ומבט עאלק "מואר" בעיניים, של שה שהשלים היטב עם טביחתו מרצון. סיפרה לי בדיוק השבוע אשה צעירה שילדה לפני חודשיים, שהולכת למפגשי הורות מסוגים שונים של אמהות לתינוקות, על כמה סיפורים שסופרו לה בעניין "איך עיקרון הרצף תקע לנו את החיים וחבל שהתעוררנו מאוחר", מאמהות שהורותן כעת לוקחת בחשבון גם...(כמה מפתיע)...את עצמן. אגב, אני אכן הסמכות הסופית לכל מה שאני אומרת וגם טורחת ללמוד את הדברים מהבט חברתי, פמיניסטי, נשי, פסיכולוגי וכיו"ב. קוראים לזה קריאה. הרבה ולעומק. ורצוי קריאה ביקורתית. מומלץ (ממש לא מתוך יהירות). למדתי ממטיפות שונות ל"החזרת נשים הביתה בשמה של האימהות האבסולוטית"

צימעס

New member
../images/Emo62.gif למה בשליליות?

מרוב שאת צועקת על רווינסרה, כמעט פיספסתי שיש לך כאן אמירה על לידולף שהייתי רוצה לשמוע את דעתה עליה - יש מי שתופס אותה כ (בלשונך) "מטיפה להחזרת נשים הביתה בשמה של האימהות האבסולוטית". ואגב ליליה - אמא שקריאה של ספר יחיד גורמת לה לשכוח לחלוטין את עצמה... איך לומר... קאלה ניסחה את זה מעט חריף, אך מדויק: "ללא דעה או ללא עמוד שידרה" (ציטוט מהזכרון).

ראשית רווינסרה הרוויחה את זה ביושר

לגבי ללא דיעה - אני פחות מחמירה עם אותן אמהות, משום שהרבה פעמים הן חלק מקהילה שלמה שלוחצת אותן לפינה שללא עזרה הן לא יודעות שניתן לצאת ממנה. זה כמו בעניין הנקה כן/לא, ילדים כן/לא וכל מיני דברים אחרים שקשורים ללחץ חברתי. בדר"כ הן צעירות ו/או בעלות ראות מוגבלת על חייהן, ולא מתוך פרקטיקה של חוסר אחריות מכוונת כלפי עצמן או הסביבה, ולא מתוך פאסיביות. להיפך - משכנעים אותן שזו האקטיביות האמהית שלהן והן קונות את הסיפור כי לא מוטמעת בהן תרבות של ביקורת מתמדת על מסרים חברתיים (שמודגשת הרבה יותר, אגב, בחינוכם של גברים).

פווווווווווווו

אני אסכם את דעתי בקצרה סוג פמיניסטיות שכמותך ממש לא מייצגות אותי. ככה שלעת עתה ההידברות בינינו חסרת טעם. מעבר לזה שאת פשוט לא בת שיח נעימה...לטעמי. אז אחזור לי אל המטבח להמשיך ולסרוג שם בנחת ולבלוע ספרים נחותים שמיועדים לעקרות בית מאונס. יש מספיק אמזנות כמוך כדי להלחם. אני מעדיפה לבשל.

פמיניסטיות מהסוג שלי לא אמורות

להיות מצחיקות, לא? ברגע שהשתמשת בביטוי הזה, מיצבת את עצמך במקום טוב בדפנסיבה-אופנסיבית (בעצם עוד קודם - בהטפה המוסרנית בעניין השליליות שלי). ביקורת היא לא מילה גסה ולא צריך להיות גבר מסוקס כדי לומר אותה ישירות ובמילים ללא כסות מתנצלת. מה הפחיד אותך?

אף אחת

את דרשת ממני (בבוטות, החלטיות שבאותו הבל פה שללת אצלי ובגסות - כמו שזה נראה מכאן) להביע את עצמי בלשון אפולוגטית ולסייג כל דיעה ב"לדעתי" ו"לטעמי". את מורה, במקרה?

אוי לילית

אני בוודאי שלא דרשתי ממך. אני הבעתי ביקורת על הסגנון שלך. אפרופו קריאה ביקורתית...(אגב, אפשר גם "מנסיוני"). בכל אופן, אני לא יודעת להתבטא בצורה כל כך סרקסטית ועוקצנית. ואין לי בראש מלאי מילים גבוהות ומפוצצות לשימוש.וכשאני אומרת "פמניסטיות מהסוג שלך" אני מתכוונת לכך פשוטו כמשמעו,בלי עומקים פסיכולוגים. מממ...לגבי המורה-לא חושבת שאני יכולה להגשים את עצמי כמורה. אולי בגלגול אחר הייתי/אהיה.

למעלה