ראיון עם ג'ין לידולף

איזה יופי

אם הצלחתי להעלות צחוק על פנייך זו כבר התקדמות. <רווינסרה מתעקשת להשמע כמו מורה>

אז למה חייבים בקיצוניות?

יש הרבה אימהות שמצאו את האמצע שמתאים להן. זמן לעצמן וגם מנשא. הורות משולבת בהגשמה עצמית. חשבת,בתור פמניסטית ופסיכולוגית,שאולי לא כל אישה מוצאת את עצמה דווקא במעגל העבודה ה"רגיל"? כמו שכבר אמרו כאן לפניי-אדם שבוחר ללכת בדרך שלא הוא בחר בה מתוך האידיאל הנעלה שלו אלא מתוך "קורבנות" של קריאה בספר,לצורך העניין. זהו אדם חלש אופי. הבעיה נעוצה בו ולא בספר כזה או אחר. בדיוק על אותו עיקרון אני בזה לאימי שבחרה שלא להיניק רק בגלל שזה היה צו השעה בזמנו בגלל ד'ר ספוק-האליל התורן. אני לא מאמינה באלילים.וזה לא משנה אם הם מערביים או מתרבות שיבטית. אני מאמינה באינטואיציה בריאה. אולי זה מה שחסר לדור הנוכחי של הנשים.

מחזירה לענייננו

אין שום קשר לעבודה רגילה או לא, זה בכלל לא עולה על קצה הדיון. עבודה היא פעולה בעולם שממנה את מוציאה את פרנסתך, וכל אחת ואחד עושים את זה אחרת. זה גם לא קשור לסידור שעות ושיבוץ היממה. החזרת נשים הביתה מטרתה שתהיינה בבית, לא שהמשרד ממנו הן משפיעות על העולם יהיה בבית. וזה די מצליח להם, כל עוד יש הדיוטות שנוהות אחר ברירת המחדל של כניעה לרגש האשם האימהי. אני מניחה שרוב האבות באותם בתים מתפקדים היטב כ"שר החוץ". קלאסי.

צימעס

New member
טוב שיש אינטרנט

ככה בעלי לא יודע שיש לי חברים משלי

צימעס

New member
../images/Emo6.gif

צחקתי. את אומרת שהאיש הוא שר חוץ, אני אמרתי בחצי צחוק שטוב שיש אינטרנט. ברצינות - כי אני באמת כקושה ררה לאנשים גם בלי לצאת מהבית (ולא רק בעיסקי הורות!) בצחוק - כתבתי ש"בלי שבעלי ידע". אני אין לי מה להסתיר.

אני עובדת מהבית כבר 6-7 שנים

כי קל יותר לשלב הורות וקריירה כפרילאנסרית. ב- footnote: לא הבנתי את הגדרות ההשתלבות בעבודה רגילה או קשיים בעניין, שהעלתה רווינסרה, כי זה ממש לא ממין הדיון הזה. שיערתי ש"הבית", בהקשר החזרת נשים אליו, מובן ע"י כולנו כשיבה לסביבה המשפחתית בעיקר, לתפקידי נשים מסורתיים של הורות-בית-הזנה-חברה. הבית כבסיס לפעילות מקצועית טוב בעיני ככל משרד. מה את עושה, אגב? (אם כבר סיפרת, אז סליחה, זו ה- ADHD שבי
)

צימעס

New member
אני לא עובדת

אני לא מרגישה שאני יכולה להשאיר תינוקת בת שנה בלעדי (בהנתן המשרה המלאה של בעלי). עד ההריון אתה (ומאז ההתאוששות מהטראומה של טיפול בתאומים זערורים) הייתי בעיקר עסוקה בלסגור קצוות של לימודים.

את לא עובדת? ../images/Emo12.gif

אני עפר לרגלי הצניעות והאנדרסטייטמנט שלך. ובטח כולן כבר קראו את זה, אבל מתבקש להכניס חיוך בדיון הזה.

צימעס

New member
ליליה שאלה על דברים שאינם הורות

והאמת - עניתי רק על דברים שבכסף.

lilubalilu

New member
הבעיה עם התיאוריה שלך, לילה

היא שאם היתה נכונה, היו יותר תנאים שהיו מאפשרים לאמהות להישאר בבית. המצב היום הוא כזה שכמעט בלתי אפשרי להתקיים כמשפחה עם הכנסה אחת. מדוע, לדוגמה, אין חופשת לידה ארוכה יותר? אם החברה היתה רוצה לעודד נשים להישאר בבית ולגדל את הילדים, לא היו חושבים על אמהות שנשארות בבית עם הילדים כעל לוזריות. המצב כיום הוא שאם את לא חוזרת מיד לעבודה נותנים לך להרגיש לא בסדר. ואם את בכלל לא רוצה לחזור, אז לא מבינים איך את לא משתגעת בבית עם הילדים ואיך את לא רוצה להגשים את עצמך.

זה לא ממש נכון

ראשית, חברה בשינוי היא חברה בקונפליקטים, שבאים בדר"כ ע"ח החוליה החלשה (נחשי מי?). שנית, יש "זריקת אחריות" טוטאלית, תרבותית ועמוקה, על נשים בכל ענייני המשפחה, במידה שמכתיבה את מידת האמפטיה וההתחשבות שאנחנו מקבלות, שלא לדבר על כך שהערך לעשייה ולכן גם הצ'יפור בנוחות ותנאים, הוא נגזרת ממדדי ההצלחה המקובלים בחברה. אלו עדיין גבריים בעיקר. אם האמהות היתה למשל בסיס הפרנסה של הבית, התנאים במשרד של בן זוגך היו גרועים משלך כולל תנאים סוציאליים, שכר ופתרונות לילדים. לגבי נותנים להרגיש לא בסדר - אני לא לגמרי מסכימה איתך, זה לדיון אחר. החברה בהחלט רוצה להמשיך למנוע מנשים נגישות למרכזי השפעה וכח. הטקטיקה היא הצמדת נשים לתפקידיהן כאמהות.

Kalla

New member
סליחה, קצת OFF.

אני קראתי את ד"ר ספוק ביסודיות. לא רק שהוא ממליץ לא להניק, אלא הבחירה הראשונה שלו היא להניק, והוא אף מקדיש פרקים נרחבים בספרו בהסברים איך לעשות זאת ומציע להניק לפי דרישה, מבלי להיצמד ללוח זמנים, כפי שהיה מקובל אז ולסמוך על האינטואיציה ההורית. האויב הגדול ביותר של ההורות, לדעתו, הוא חוסר גמישות. נכון, הוא לא פוסל גם הזנה מלאכותית, אך זה לא אומר שהוא מתנגד להנקה, נהפוך הוא. אליל הוא לא, אלא פשוט אדם בעל הגיון בריא וסובלנות לסגנונות הורות שונים. אם אנשים לא קראו נכון את ד"ר ספוק, זו הבעיה שלהם. הייתי מצטטת את הדברים החיוביים שהוא כתב על ההנקה, אך לצערי הספר שיש לי הוא ברוסית. ואם את בזה לאמך מתוך עקרון - הבעיות ביניכן כנראה עמוקות יותר מאשר אופן הזנתך.

חידשת לי

ואני לא בזה לה מתוך עיקרון(כולן כאן נהיו פסיכולוגיות בגרוש?) זה מה שהיא ספרה לי. בכל מקרה " אם אנשים לא קראו נכון את ד"ר ספוק, זו הבעיה שלהם" נכון וזה תופס לגבי אותם אנשים שלא קראו נכון גם את לידלוף. או כל ספר אחר שנוגע להורות.

Kalla

New member
תסלחי לי, אולי זה החינוך שלי

אבל אני רואה טעם לפגם לכתוב באינטרנט, לעיני המדינה כולה, שאת בזה לאמך. אני יכולה לשער שרק יחסים מאוד מעורערים איתה היו יכולים לגרום לך להשתמש במילה שלילית ל כך חזקה בפורום ציבורי (גם אם בהקשר מסוים בלבד) נגד האישה שילדה, גידלה ואהבה אותך. אם אני טועה - עמך הסליחה ואין לי כל רצון לעסוק בפסיכולוגיה בגרוש, כהגדרתך.

אויש

בזה לה על עניין מסויים. ודווקא זה שאני מסוגלת לכתוב את זה בצורה כזו מראה שאין לי בכלל אישיו בנושא. היא גם יודעת את זה (אוי ווי שלא יצא שליכלכתי על אמא מאחורי הגב). אז אני מקבלת את התנצלותך.

בהנחה שהיא גידלה ואהבה אותה

אכן המונח חריף. ואני בהחלט יכולה להבין חילוקי דיעות עקרוניים עם אמא על גידול ילדים.

למעלה