ראיון נהדר עם יקיר

אבזץ

New member
יקיר, גבר גבר

יצא לי להכיר אותו בתקופתי הירושלמית - בחור נחמד ומקסים. יקיר, יישר כח, ובהצלחה.

מחממנוע

New member
זוג שוין ידלע: גיט שבס"

שריי שוין ידלע : "גיט שבס" עדין נפש, משך חסדו ליוצאיו הדור נאה, חננו בארוחות שישי שהפכו כבר לכימי עולם

סלסרו

New member
מישהו מכיר אותו?

לאחרי שהעלתי את הלינק נאמר לי שרבים מהפרטים שהוא אומר, לא בדיוק תואמים את המציאות.. מישהו מכיר אותו ויכול לוודא כך או כך?

הוא כנראה רוצה לשמור על פרטיותו

למה לך לדעת עליו את "האמת"...ולמה נראה לך שהיא רלוונטית עבורך?? בכל אופן- אם וכאשר תדע אל תפרסם את זה, זה לא יפה, לא מכובד וחסר טעם.

סלסרו

New member
בטח! לכן גולל את סיפור חייו

בטלוויזיא, אל מול מליוני צופים..

רינהא

New member
כל מה שנאמר בראיון הוא נכון לגמרי

מהכרותי עם יקיר- כל מה שהוא בחר לומר- נכון. ויש עוד הרבה שהוא בחר לא לומר, ואני מסכימה- הראיון מצוין והמרואיין- עוד יותר

hemi32

New member
|לאהייתם מגדירים אותו 'יוצא בשאלה'

הבחור הולך עם כיפה , שומר שבת , מניח תפילין , מתפלל 3 תפילות ביום , מקפיד על כשרות ועוד , (הכל לפי הנאמר בראיון) במה הוא 'חוזר בשאלה' ? והוא בנוסף קשור לאדמו"ר ...וחזן בבית כנסת אורתודוכסי בהולנד ... הוא אכן ערכי מאד , איש משכיל , הרוצה בחופש , משכיל , ופתוח לעזור ליוצאים אחרים , אבל כמוהו יש הרבה בציבור החרדי , ששירתו בצה"ל , למדו באקדמייה , והם פתוחים לקבל דיעות שונות , אז מדוע הוא נחשב 'יוצא בשאלה' בהגדרה ? אפשר היה לקרוא לו דתי , אפשר לקרוא לו מודרני , אבל יוצא בשאלה זה אחד שחדל להאמין , שבונה את חייו על בסיס חדש , שלא מקפיד להניח על הראש קופסאות עור , ולהתנוענע 3 פעמים ביום אל מול השמש והירח , שאינו בודק במסעדה אם היא כשרה אלא אם היא טובה , ואיך הסטייק שם , ולא ממה הוא עשוי , ולא מתבטל יום בשבוע על בסיס קבוע ... הוא מסביר שזה בא ממקום של חופש לבחור , ולא ממקום של דת כפוייה , OK ... הוי אומר התברכנו באלפי יוצאים בשאלה ברגע זה ?? !!! ברוכים הבאים , תכינו הרבה
ו

../images/Emo8.gifלפי ההגדרה המישפטית בארה"ב

בעניין הסיגריות "לייט" זה מטעה את הציבור ועדיין נאמן למקור...

אולי אינו הנטורי קרטא של היוצאים

אולי אינו הר' אהרלאך של היוצאים בשאלה ואולי אינו הסאטמר של היוצאים בשאלה אבל הוא בכיף יכול להיות הד"ל של היוצאים בשאלה אבל הוא בכיף יכול להיות הפא"י-ניק של היוצאים בשאלה אני לא מתייחס ליקיר אנגלנדר בדווקא אלא לכלל עולמנו גדול ורחב ידיים. יש מקום לכווווולם

גם לדעתי הוא אינו נחשב ליוצא בשאלה.

הוא בחור מבריק חכם ועדין , אבל כשצפיתי בתוכנית אצל שירה פליקס, הסתבר לי שהוא ממש דתי ,שומר שבת כשרות ומתפלל 3 פעמים ביום.

איפה לדעתך עובר הגבול?

נניח מישהו ששומר שבת וכשרות אך אינו מתפלל. האם הוא נחשב ליוצא בשאלה? ואם מישהו רק מתפלל אבל אינו שומר שבת וכשרות, האם הוא נחשב ליוצא בשאלה? האם אתה יכול לסמן את הגבול שמצידו האחד דתי ומצידו האחר יוצא בשאלה?

תשובה לשאלתך.

זהו נושא ארוך לדיון. אבל אשתדל לענות בקצרה.לדעתי יש 2 (או יותר) סוגים של "יציאה בשאלה" .1. אדם שהיה מאמין וחדל, "הסוג" הזה של יוצאים לא יצומו בכיפור ולא ישמרו שום מצווה מהתורה. וזה מאוד מובן. 2.אדם שהאמין ועדיין מאמין אלא ש"יצרו גובר עליו" ואינו מסוגל לשמור את כל המצוות, ה"סוג" הזה ישמור מה שנוח לו ,תוך כדי שיקולים שבינו לסביבה ולאלוהיו. וסביר להניח שיצום בכיפור כי זה "מדי מפחיד" לא לצום.

דבר טלגרפית

החיים קצרים
כידוע (זה מה שאומרים כשרוצים להימנע מהצורך לבסס את המשפט הבא), החיים אינם מורכבים משחור ולבן בלבד אלא גם מגוונים רבים של אפור. והנה אדם שיש בו שני רבדים, רובד אחד שבו הוא עוסק באקדמיה בתורתם של ניטשה, פוקו וכיו"ב ומצד זה הוא אינו מאמין ואילו מצד שני, שזה הרובד שנוצק לדמותו מקטנותו, הוא מאמין ואף מרגיש כחסיד. ומצד זה הוא מקיים חלק נכבד מכללי הטקס הדתיים. אך אינו מקיים את הכללים החברתיים שבהם גדל כיוון שאינם מתאימים עבורו. ברור שאדם זה אינו תואם באופן מוחץ לשתי הדמויות שהזכרת. אך בדרכו הייחודית הוא מתאים לשניהם כאחת. הלא כן?

בוא נחפור

יש כמה דרגות במידת הדתיות של אדם: שנמדדים משיילוב של מעשיו ואמונותיו. * אתאיסט - מאמין שאין אלוהים. * אגנוסטיקן-חושב שלא ניתן להביע עמדה. * רפורני - מקיים מה שנכון לדעתו. * מסורתי א- מקיים בתור מנהג יפה. * מסורתי ב- מקיים מה שמסוגל לעשות. * דתי - מאמין ומקיים מצוות וחי את החיים. * חרדי - כול עולמו סובב סביב הדת. האם אדם מסורתי שנהייה חרדי נקרא חוזר בתשובה? האם אדם חרדי שנהייה מסורתי נקרא יוצא בשאלה? התשובה לשני השאלות זהה.

whitewidow

New member
הגבול, לדעתי,

הוא סוציולוגי, כלומר:בתוך איזה קהילה אתה מתנהל. כמה מצוות אתה מקיים או לא ולאיזה אלוהים אתה מתפלל או לא- לא רלוונטי. לכן, אם אתה בוחר לחיות חיים הכוללים צבא, אוניברסיטה, דירה שכורה ועבודה - תצטרך להתמודד עם נתק משפחתי מסוים, עם השלמת השכלה, עם שיח אחר, עם בעיות כלכליות וחברתיות ואין זה משנה אם אתה עדיין מניח תפילין או שומר כשרות וכו'.

אליזד

New member
מיהו יוצא בשאלה

כן, אני יודע הכותרת יומרנית קצת.... יוצא בשאלה זה אחד שחדל להאמין , שלא מקפיד להניח על הראש קופסאות עור , ולהתנוענע 3 פעמים ביום אל מול השמש והירח , שאינו בודק במסעדה אם היא כשרה אלא אם היא טובה , ואיך הסטייק שם , ולא ממה הוא עשוי , ולא מתבטל יום בשבוע על בסיס קבוע ... עפר לפיו של זה שניסח את ההגדרה הפוגענית הזו. אני מאמין גם מאמין. במשה רבינו ביהושע בכנסת הגדולה, תנאים אמוראים וראשונים. מניח בכל יום את קופסאות העור, מתנועע אל מול עצמי בתפילה, לפעמים מתפלל גם בלי להתנועע. ולפעמים אפילו בלי שיהיה זמן תפילה או מניין. מברך את אלוהים על המזון לפני ואחרי, לעולם לא אוכל סטייק במסעדה שאינה כשרה, גם אם הסטייק עצמו בהכשר הרב רובין. (אכן, אם תהיה המסעדה בכשרות המניחה את דעתי, בהחלט חשוב לי ממה עשוי הסטייק) מההגדרה המגעילה של שבת "בטלה של יום בשבוע - על בסיס קבוע" אני אתעלם, (שאין מכניסין מי רגלים בעזרה מפני הכבוד) ולמרות זאת אני יוצא בשאלה. ככל הנראה. יוצא בדיוק כמו ההוא, וההיא, וההם. כי יציאה בשאלה אינה נמדדת בכמות המצוות שאדם מקיים או לא מקיים, גם לא בטיב הבד שממנו עשויה הגופיה האדומה שהוא לובש או לא לובש. יציאה בשאלה היא, רבותי, בראש ובראשונה עניין תרבותי. למרות ההכחשות הנמרצות של כל מתראיין תחת כל כלי תקשורת, ולמרות ההצגה הכמעט משכנעת שעושים טריי היוצאים חדשות לבקרים, הרי שרוב היוצאים התמודדו בדרכם החוצה באינספור בעיות של קהילה, חברה, משפחה, סטיגמות, דיעות קדומות, ובעיקר חופש להיות מי שהם. חוסר יכולת להכנע לדריסה קהילתית - אבל מעט מאד מאבק באלוהים עצמו. יוצא בשאלה הוא אדם שהחליט לעזוב את הדרך שהתוו לו, או לפחות את החלקים בה שמררו את חייו, והתחייב לחיפוש של הדרך שמרגישה לו נכון. שנותנת לו את עצמו, יהיה המחיר שלה אשר יהיה. לפעמים הוא מתמלא כעס ובועט, לפעמים בועט במה שצריך ולפעמים לא. לפעמים בדרך הוא יעבור בסניף של הל"ל, ולפעמים הוא יגיע לטישים, הוא ישמור או יחדול, הוא יגדף או יברך, ירגיש קשור לרב או ישנא את תורת משה - כל עוד הוא מחויב לחיפוש הזה של עצמו, של מה שממלא אותו, כל עוד הוא עסוק בלהתמלא, בלתקן מעוות, בלנשום אוויר-עצמו, בלמשש את שרירי הנפש החדשים שצמחו לו במכון הכושר החדש של החיים שלו, כל עוד הוא עסוק בלצוף מעל מי המדמנה שהיה שרוי בהם - הוא ראוי לתואר המכובד "יוצא בשאלה" אחרת? הוא סתם שבאבניק... נכון, לרוב יוצא בשאלה ידרוך בדרכו החוצה על כל קדוש וכל יקר. הוא יבחר במוסד לימוד מתאים לרוחו, ייתאהב בשותפה לספסל, ייצא איתה בשבת - יום הבטלה הלאומי - לים, וייתן לכדור להתגלגל לאן שיתגלגל. לפעמים אפילו קצת רחוק מדי מהמטרה המקורית, לפעמים קצת מאוחר מדי מכדי לתקן, לפעמים ההרגלים יעשו את שלהם, לפעמים הבדידות, לפעמים היאוש, לפעמים למצוא את עצמו זה אומר לבלוס כמויות של בשר ארנבת, אבל זה הכל סמפטום, פועל יוצא, ספיח, תפל. זה הכל תוצאה ולא עיקר. יציאה בשאלה אינה הגדרה לאדם שמחלל, יציאה בשאלה היא הגדרה לאדם שמקדש - את רוחו ונפשו הוא. יוצא בשאלה הוא מישהו שברח מהבוז האוטומטי שרוחשם "שם" לכל מה שאינו טובע בסייגים, הגדרות וסטיגמות. ובתור שכזה הוא מאד רגיש שלא לעשות כך לאחרים. יוצא בשאלה הוא אחד שסבל מדיכוי של כל מה שעושה טוב לנפשו הרכה, ובתור שכזה הוא יימנע בכל צורה מלזלזל בקשר נפשי של אחר עם פסיכולוג, הילר, רב ואדמו"ר, או לדכא אדם שמרגיש מלא סיפוק בשמירת מצוות. יוצא בשאלה נאבק לפעמים שנים כדי למצוא שלווה ורוגע בצורה שמיוחדת רק לו, והוא יתרחק מאדם המרגיש צורך לכפות על העולם את דרכי ההתפרקות והמנוחה שלו. אדם המחליט כי תפילה היא "מתנועע אל השמש" ומגדיר את הקסם שבשבת כ"תירוץ לבטלה שבועית", אינו בהכרח יוצא בשאלה. לפעמים הוא סתם פרחח... אפשר לשמור ואפשר לחלל, אפשר לספוד ואפשר לרקוד, אפשר לכנוס ואפשר לפזר, אפשר להחליט שבודהה הוא האלוהים ואפשר להתייעץ עם האדמו"ר מויז'ניץ. כל עוד הכיוון הוא חיפוש, כל עוד מדובר בדאגה עצמית והערכה - הכל מותר. גם זו יציאה בשאלה. יוצא בשאלה הוא אדם שחי עד גיל מסוים בחברה שעסוקה תדיר ב"לפסול" ואחרי מאבק מר ועיקש עבר לחברה שעסוקה בלאהוב ולבחור. כל השאר- מה אכל ומה שתה, מה קיים ומה דחה - הם פרטים. פרטים קטנים וטפלים.

מתלבט13

New member
אהבתי, אם כי

אני חושב שההגדרה של "יוצא בשאלה" אינה פילוסופית הדבריך, אלא חברתית מורכבת. עזיבת דת, עזיבת חברה. ההגדרה המדויקת אינה משפטית, אלא מוגדרת במידה רבה עלך ידי החברה, החברה החרדית, החברה החילונית, והיוצאים בשאלה עצמם. אינני חושב שיש משמעות למלים "יוצא בשאלה" ומקורם במילון.

למעלה