ראיון נהדר עם יקיר

מובחרת

New member
לפני כחצי שנה

התראיין אחד היוצאים של משפ` פיליפ,בתור פעיל בהלל.לקראת סוף הראיון,הצטרף יוצא טרי בשם:``יוסלע גולדברג``.היה מרגש.

לא יפה, כפי שכיבדנו אותו כשיצא

מהעולם החרדי, כך צריך לכבדו כשחזר לשם. הלא כל אחד זכאי לחופש הבחירה תקנו אותי אם אני טועה

סלסרו

New member
מן הסתם כבדו אותו בשל הצעד שעשה

האם כל אדם הנוקט בצעד בחיים, אף קשה, ראוי לכבוד? אני מכבד את הזכות שלו לנקוט בצעד כזה, אבל מדוע שאכבד אותו על כך שנקט בוֹ?

אתה מתפלסף יותר מדי.

החיים גם ככה לא פשוטים , אין צורך לסבך אותם בפילוסופיות עמוקות כל הזמן.

סלסרו

New member
פלסף זה דווקא כייף!

כשאתה אומר שאתה מכבד בנאדם שנקט בצעד מסויים, אתה מכבד את הצעד שהוא נקט. אם הצעד שנקט לא ראוי לכיבוד, למה שנכבד את הבנאדם? אם אתה מכבד כל אדם שבחר דרך בחיים, לא משנה מהי הדרך, אתה מדלל לעצמך את כל המושג. כשאדם חוזר בתשובה, הוא חייב לקבל על עצמו מערכת אמונות גדולה, אמונות שאין להן שום ביסוס ושום הגיון. הוא חייב להאמין בדברים שאין להם שחר, בשטויות והבלים. בנוסף, הוא מקבל על עצמו דפוסי התנהגות הכובלים אותו, ובאופן טבעי את בני משפחתו. אורח חייו נוגד לערך שאותו אני מעריך ומכבד כנעלה: חופש. אז מדוע שאכבד אותו על כך?

די לזלזל!

בפילוסופיה. זה מזכיר לי את הדוגמניות שמיתגאות שהם לא אוהבות לקרוא ספרים.. יופי אתם טיפשות אבל למה להתגאות בזה??

לא ביקשתי שישתחוו לפניו

אמרתי שתגובה כמו "נכנסה בו רוח שטות" היא תגובה מגעילה

סלסרו

New member
אין שלם יותר מלינק שבור

הנה הוא http://www.benor.co.il/Monitoring/Clippings/Hillel/2006/September/(Hillel) Channel 10 22Sept06-2.wmv ולעצלנים, ללחוץ כאן

למעלה