ראיה לאמיתות התורה .

דוד150

New member
בס"ד. אין עוד ספור דומה ליציאת מצרי

מצרים ולמעמד הר סיני. אין ספור שבו מתואר שמישהו עשה חושך שלושה ימים. ומכת ערוב , שזה חיות שטרפו רק את המצרים ואת היהודים לא טרפו. וכן מישהו שאומר לעם אני בורא העולם שעשיתי את הניסים האלה והעם מסכים שהוא בורא העולם. הסיבה שאין ספור כזה , כי לא ניתן לעשות נסים כאלה על ידי אדם וגם לא ניתן להחדיר ספור כזה להיסטוריה .

©Hp

New member
הגיע הזמן להסביר!

אז ככה דבר ראשון באסון המסוקים מישהו הראה לי לפי מספר ההרוגים 72 פרק שבע פסוק ב שהיה כתוב את זה יש שיטה בקבלה והיא הולכת ככה: את בוחר סתם אות לא חשוב מאיזה פסוק או פרק ומספר עכשיו אתה בוחר נגיד 6 אז אתה סופר 6 אותיות וכותב תאות עוד 6.... בסוף יוצאת לך מן תפזורת לא זוכר בדיוק כמה על כמה. ואז אתה לוקח כמה אותיות ומסדר אותך לשם אבל ששאר הטורים יבואו איתם יאנו לא לבלגן לקחת אבל להעביר את הכל עם האות... האותיות חייבות להיות קרובות אחת לשנייה או מאותה שורה אני לא זוכר בדיוק אחרי. ואפשר גם בלי להזיז תאותיות אני לא זוכר טוב הכל ... בכל מקרה עכשיו צריך לחפש מילים שמצתלבות עם זה.. למשל איש אחד עשה את זה מצא תשם רבין ובהתצטלבות מצא "רוצח אשר ירצח" אז הוא שלח לרבין דואל כמה חודשים לפני שרבין נרצח ומישהו אחר מצא היטלר ובהצטלבות שואה....

shkool

New member
קוראים לזה "דילוגי אותיות"

ומרבית המתמטיקאים בעולם חושבים שזה שטויות.

shabaz

New member
כן!!! זה הכי קרע אותי!!

לפני שנה בכיתה ח´, חבר שלי... הביא מן ספר שהוא בהה בו רוב הזמן בשיעורים והבהפסקות... באתי אליו הפסקה אחת ושאלתי אותו מה זה, והוא ענה לי ספר פירושים על התנ"ך... כאילו נבואת למה שעומד להתרחש... הוא נותן לי לעיין בספר, ומה אני רואה?! לוקחים כמה פסוקים, ואז מחפשים מילים שאפשר להבין אותם בעברית רגילה... וואי, איך אני נקרעתי מצחוק!!! אדוניי הוא כזה טיפש! עוד הוכחה לכך שפסוקים אפשר לפקרש באלפי מובנים..אפילו בשיטה כזאת מטומטמת. שבז

shabaz

New member
זה כמו שאני אומר...

כל פעם שאני עובר שורה אחת אני צריך לומר פודל אוזבקיסטני ואז להסתובב במקום שלוש פעמים, ואז לההסתכל על התנ"ך... ואת האותיות שאני אראה בבירור כאשר אני מסוחרר, הן אותיות שירכיבו מילה שהיא מילת המפתח שלי.

דילוגי אותיות-מוכיחות שאין אלוהים?

לדעתי כל דילוגי האותיות האלה הם בולשיט, אבל אם מישהו מאמין בזה, אז הינה הוכחה שאין אלוהים: (מתוך www.hofesh.org.il ) תסתכלו בבראשית מ"ד פסוקים כ"ג - כ"ה. את אותם הפסוקים אני אכתוב פעמיים, פעם אחת עם רווחים בין האותיות כל 20, ופעם אחת כל 6 אותיות, ביחד 26, שזוהי הגימטריה של יהוה: כ"ג-"ותאמר אל עבדיך אם לא ירד אחיכם הקטן אתכם לא תספון לראות פני". כ"ד-"ויהי כי עלינו אל עבדך אבי ונגד לו את דברי אדני". כ"ה-ויאמר אבינו שבו שברו לנו מעט אכל ועכשיו כל 6 אותיות: כ"ג-"ותאמר אל עבדיך אם לא ירד אחיכם הקטן אתכם לא תספון לראות פני". כ"ד-"ויהי כי עלינו אל עבדך אבי ונגד לו את דברי אדני". כ"ה-"ויאמר אבינו שבו שברו לנו מעט אכל". אז זו הוכחה שאין אלוהים? אני לא חושבת...

IamRa

New member
רטוריקה רטוריקה רטוריקה

מצטער, דוד 150. יש לי הרבה כבוד לאמונה ולמאמינים. גם אני מאמין באלוהים, אם כי אלוהים אחר לחלוטין מהאלוהים הדתי. אבל כל מה שכתבת פה הוא שום דבר מעבר לרטוריקה, טובה אמנם, אך רק רטוריקה בנסיון לשכנע אנשים שאלוהים כתב את התורה מבלי לתת הוכחה טובה או טיעון לוגי אחד משכנע באמת. אם אלוהים הדתי היה אכן קיים, העולם היה בהכרח חייב להיראות אחרת.

ומה עם הברית החדשה והקוראן

והדת ההינדית וכל האלים והאלילים מה ההבדל??? לפחות המיטולוגיה היוונית יותר מעניינת...

דוד150

New member
תגובה לangels fall first

לאחר מכן "וידבר אלוקים את כל הדברים האלה לאמר אנוכי ה´ אלוקיך" וכו´. גם לאחר נתינת התורה מספר לנו המקרא (כ´ ט"ו) "וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן...". כשנבחן פסוקים אלה ניוכח, שכאן מדובר בתורה שצורת נתינתה שונה בתכלית שינוי מכל צורה אחרת של "התגלויות נבואיות" שטענו להן דתות אחרות, שהרי הן הנצרות והן האיסלם טוענות שתורתן ניתנה במעמד אדם אחד או מספר מצומצם של אנשים- ואילו כאן מוציאים את כל העם להיות נוכח במעמד הנשגב ולקבל תורה. ואכן, הנצרות והאיסלם לא ערערו על מעמד סיני אלא אדרבה, הסתמכו עליו בתור הגילוי המשכנע ביותר לקיום ה´ והשגחתו על העולם: מתן תורה לישראל היא העובדה המקובלת ביותר בכל הדתות המערביות- דתות המקיפות ציבור של כמיליארד נפש, ומהווה את עיקרו של העולם התרבותי. מדוע קיימת הסכמה של הדתות האיסלם והנצרות על אמיתותו של מעמד הר סיני? מעמד הר סיני התרחש בפני כ- 600.000 אנשים, מלבד זקנים נשים וטף, ומשה רבינו מדגיש וחוזר ומדגיש היטב שאין בדברים כל צד ספק, שהרי הברית היתה "אתנו, אנחנו, אלה, פה, היום כולנו חיים" (דברים ה’ ב’). היו כאלה שרצו לומר , אם יש-ו הצליח להכניס להיסטוריה שאנשים ראו ניסים כך היה עם משה רבינו . ועל זה אני משיב: המופתיים שעשה יש-ו הוא עשה בכישוף , וגם מה שהוא עשה הוא לא שכנע עם שיאמנו שהם רואים משהו נמצא פנים בפנים מול עם ואומר לו אני בורא העולם . לא הוא ולא כל אדם אחר, לא היה בשום סיפור בהיסטוריה משהו שנכתב עליו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. (הערת המעתיק) , חוץ מהסיפור שמופיע בתורה. ובאמת התורה עצמה מדגישה את המיוחד והבלעדי שבמעמד הר סיני: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה).

point618

New member
מעגלים

השמוש בכתוב בתורה להוכחת אמיתותה הוא בעיקרו טיעון מענלי. טענה א: התורה נתנה ע"י אלוהים באותות ובמופתים במעמד הר סיני. ישאל השואל: כיצד אתה יודע זאת? טענה ב: מה זאת אומרת? הרי זה בפירוש כתוב בתורה.

דוד150

New member
תגובה לpoint618

אני לא אומר לך לקבל את התורה כאמת לפני שאני מוכיח את אמיתות התורה. הטענה שלי היא שאם אדם מסוים (נקרא לו בשם אברהם) בא לבנו (יצחק) ונותן לו ספר שכתוב בו שהוא (יצחק) ביחד עם עצמו (אברהם) ועוד מאות אלפי אנשים רואים נס יוצא מגדר הרגיל. ואברהם אומר לבנו שיאשר בספר שהוא רואה עכשיו את הנס. ועוד הוא אומר לו שיעשה כל שנה לזכר הנס מעשה (לדוגמא יאכל מצות שבוע ימים) וגם יצווה לבנו כך וכן הלאה. אני טוען שהבן הזה יצחק לא יעביר את הספר לבנו, לפני שהוא רואה את הנס וכן הוא לא יאשר בספר שהוא רואה את הנס אם הוא לא רואה אותו. ואם אנחנו היום יודעים שהגיע אלינו הספרים ספר התורה ומגילת אסתר למרות שכתוב בהם משפטים כדוגמת הספור הנ"ל, אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו יום שהתרחש הנס ולכן הם מסרו את הספר לבניהם ולנכדים שלהם ולכן יש לנו היום את הספרים האלה.

point618

New member
לא שייך

הדוגמה שנתתה מתאימה אולי לימינו אבל לא לתקופת המקרא. בזמן המתואר בתורה לא היו ספרים בכל בית, לא היו חנויות ספרים בכל פינה, ומרבית האנושות לא ידעה קרא וכתוב. ספור מתן תורה יכול היה להיות מומצא 300 שנה לאחר מכן ותמיד ימצאו כאלו שיאמינו.

דוד150

New member
אם ספור התורה יכול היה להיות מומצא

300 שנה לאחר מכן, מדוע לא עשה עוד אחד כפי שאתה מתאר. כלומר אם ניתן לעשות אז כך היה צריך שעוד משהו יעשה זאת. ועוד תקרא בקובץ שצרפתי שכתוב בספר התורה משפטים שלא מאפשרים החדרת הספר בשיטה זאת. כתוב ולא תשכח מפי זרעו . כלומר נותן התורה מבטיח שלעולם לא יהיה מצב שלא ילמדו תורה. ועוד כתוב : לא את אבתינו, כרת יהוה את הברית הזאת: כי אתנו, אנחנו אלה פה היום כלנו חיים. ד פנים בפנים, דבר יהוה עמכם בהר--מתוך האש.

למעלה