הבהרות לדוד
הבהרה 1: דברים שיש להם ראיות, מהן מעורפלות יותר ומהן מעורפלות פחות: למשל, יש ראיות לכך שירושלים נבנתה בידי דוד - זה כמעט ודאי יש המון עדויות ארכיאולוגיות שמוכיחות את זה. יש ראיות לכך שהיתה הצפה של העולם באיזשהו שלב בהסטוריה (זאת, ראיה פחות מוצקה, והיא מתבססת בעיקר על כך שבעוד מיתולוגיות וספרים "קדושים" יש אזכור להצפה הזאת (דוגמה ממש קטנה: שקיעת אטלנטיס, שעדיין לא יודעים מה מתוך זה אמת, אבל כנראה שזה היה נכון)) זאת ראיה לא כל כך מעורפלת. לעומת זאת - יציאת מצרים יש הרבה חוקרים וארכיאולוגים שחוקרים את זה, ויש איזו תאוריה שהיתה התפרצות הר געש רצינית שגרמה לכל המכות, ושמשה היה שם כדי לנצל את זה. זאת ראיה מעורפלת ביותר אבל אפשרית. הבהרה 2: מה שהתכוונתי להגיד זה שהרבה אנשים חושבים שהם חידשו המון, ויש כמה ספרים שמצהירים שלא היה ולא יהיה עוד ספר כמותם. העובדה שהתורה שרדה כמה אלפי שנים היא הוכחה לכך שזה ספר מופת, ולכך שמי שכתב אותו ידע מה הוא עושה, והתעסק בבעיות ובפתרונות לבעיות הכי עמוקות שמושרשות בטבע האנושי כגון אהבה, שנאה, קנאה ועולם פנימי שלם. אבל בכל זאת, כמה אלפי שנים בשביל העולם שלנו זה כלום, עולם שקיים כבר מליוני שנים, והמין האנושי קיים בו כמה עשרות אלפי שנים. חכה כמה עשרות אלפי שנים, ואם התורה תשרוד גם אז, נוכל להתחיל לתהות אם הנבואה נכונה. הבהרה 3: בקיצור, אני לא יודעת אם משה, אדם אחר, או אלוהים בעצמו כתבו את התורה, אבל מה שאני כן יודעת, זה שבהחלט הנימוק שנתת כאן הוא לא מספק ולא מספיק כדי לפתור שאלה גדולה שכזו. תשובה: לא כתבת מדוע. לא כתבתי מדוע?! אז איך אתה מסביר את כל שאר ההודעה שלי אם לא כנסיון להסביר למה הנימוק הוא לא מספק? וזהו. לא כתבתי פה אפילו רבע ממה שרציתי, פשוט כי הנושא הזה כל כך מורכב, שהוא פשוט מאוד לא יכול להכנס להודעה קצרה אחת. אולי אני אוסיף תוספות בהמשך...