ראיה לאמיתות התורה .

IamRa

New member
../images/Emo45.gifתשובתך נכונה

משום מה, לא ציפיתי שאנשים פה באמת יעלו על הפתרון לפרדוקס הזה. אכן, אם אלוהים הוא כל יכול, הוא יכול גם לעקוף את חוקי הלוגיקה המונעים ממנו לברוא את האבן שהוא לא יכול להרים.

דוד150

New member
הוא כל יכול שגם הוא יכול להגביל את

עצמו. כי אם הוא לא היה יכול להגביל את עצמו הוא לא היה כל יכול. לא ענית לי לראיה שהבאתי ולא ענית לשאלות ששאלתי.

Henryf

New member
ראייה לאמיתות התורה

האם ברצונך לפתוח תחרות מי ימצא יותר טעויות לוגיות בטיעון שלך? היה נסיון היסטורי להוכחת טענות דתיות, בימי הביניים, (קראו לזה אז וויכוחים תאולוגיים) חלק מהיהודים בספרד היו אפילו חזקים מאד בדמגוגיה הזו, אולם מאז ימי הביניים הובן שלוגית הדבר בלתי ניתן, האם עלינו לחזור לזמנים ההם?

notafish

New member
been there, done that../images/Emo19.gif

חבל על הזמן. אתה מראה רשימת טעויות לוגיות, והוא מפציץ אותך בעוד 20 קבצים דומים, מתוך מחשבה שכמות מחפה על איכות. גם המושגים שלו על לוגיקה שונים משלך ושלי...

אלוהים מת היכונו לביאת העל אדם!

כה אמר זרטוסטרה! ניטשה. ואולי הוא האלוהים...

voguemaster

New member
וואי, אחלה ראיה הבאת כאן

טוב, בוא נמציא תיאוריה חלופית: משה שלנו היה קוסם רב עוצמה, ובתור שכזה יכל לגרום לכל החבר´ה ששכנו למרגלות הר סיני להאמין שיש בורא עולם. נשמע מצוץ והזוי ? זה בערך באותה רמה של מה שאתה מנסה להגיד. כבר עכשיו נתתי לך תיאוריה חלופית שאפילו מסתדרת עם חלקים אחרים בתנ"ך. מי יקבע מה נכון ? אי אפשר, כי אי אפשר להוכיח. אני מזמין אותך לפורום חופש לדסקס את העניין לעומק

דוד150

New member
תגובה לvoguemaster

משה שלנו היה קוסם רב עוצמה, ובתור שכזה יכל לגרום לכל החבר´ה ששכנו למרגלות הר סיני להאמין שיש בורא עולם. תשובה: לא ענית מדוע היה רק אחד כזה בעולם . ולא ענית איך הוא ידע שלא יהיה עוד אחד כמוהו. עוד קוסם לא יכול לעשות מכת בכורות ולא מכת חושך . כתבת: אני מזמין אותך לפורום חופש לדסקס את העניין לעומק תשובה: אני הייתי שם באתר חופש ושם כתבה לי המנהלת שהיא לא רוצה לראות ראיות לאמיתות התורה כי גם אם התורה אמת יש כאלה שלא רוצים לקיים אותה . אם תשכנע אותה שתסכים לדבר של על ראיות , בלי נדר אני מוכן לבוא.

shabaz

New member
כן.....

בוא בשוונג של הרגע, נמציא עוד תיאוריה חלופית... משה שלנו היה קוסם רב עוצמה... הוא רצה שליטה... למי יותר תאמין, לאדם בן תמותה שלא יודע כלום מהחיים שלו, או לאלוהים הגדול שבשמיים שיכול להמית אותך במכת ברק אם לא תשמע להוראות שלו? לפי דעתי לאלוהים.... ואני לא מבין אותך...<<דוד>> אתה אומר שצריך להאמין בתורה כי התורה אומרת את זה! אשכרה כמו הסיפור על יחזקאל <<שדומני שמישהו נתן פה פעם..בקשר לחד הקרן הירוק>> והנה האתר http://www.hofesh.org.il/articles/god/kiss.html

דוד150

New member
תגובה לshabaz

אתה סותר את עצמך. כתבת שצריך להאמין לאלוקים , לאחר מכן אתה מביא קישור לאתר של כופרים. אם אתה טוען שמשה רבינו היה קוסם . מדוע לא היה עוד אחד כמהו בין כל האנשים בכל הדורות? ברור שלא היה כמהו כי לא ניתן לעשות את עשר המכות שהיו ביציאת מצרים ואת מעמד הר סיני על ידי אדם.

אהם אהם אהם../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif../images/Emo63.gif

הפסוקים האלה לא מוכיחים שום דבר. תראה, אולי יש אלוהים, ואולי לא. אולי כל התורה נכונה, אולי חלקים מתוכה נכונים. ואולי לא. יש דברים שיש להם ראיות, מהן מעורפלות יותר ומהן מעורפלות פחות, אבל בהרבה דתות בעולם אמרו, ובעצם כמעט בכולם, שהדת הזו היא אמיתית, ויחידה ושלא תקום כמוה לעולם. חלק מהדתות האלו שרדו, והיהדות היא אחת מהן, אבל אני חושבת שאם נניח אני הייתי כותבת את התורה (וכמובן שלא הייתי, כי לכתיבת התורה דרוש איש חכם בצורה בלתי רגילה ומיוחד במינו) הייתי מוסיפה שם גם איזה פסוק שאומר שהד היהודית תחיה לנצח, ולא היה ולא יקום עוד לנצח ספר שישווה לתורה שלי. בקיצור, אני לא יודעת אם משה, אדם אחר, או אלוהים בעצמו כתבו את התורה, אבל מה שאני כן יודעת, זה שבהחלט הנימוק שנתת כאן הוא לא מספק ולא מספיק כדי לפתור שאלה גדולה שכזו. בכל זה אני כמובן לא באה כדי לזלזל בתורה, אני בהחלט חושבת שהתורה, ולא משנה מי כתב אותה, היא יצירת מופת נפלאה, שיש בה הרבה חוכמה (והרבה דברים שלא הייתי לוקחת יותר מדי ללב, אבל אם מגיעים לסיבות שמאחוריהם, אז הם בדרך כלל נוצרו מתוך סיבות ואידאלים טובים) והיא אולי באמת אחד הספרים המקיפים והעמוקים שהיו ויהיו אי פעם. באהבה

©Hp

New member
אתם יודעים

שכתוב בתורה או בקבלה בתורה על אסון המסוקים ובקבלה על רצח רבין ועל היטלר... יש שיטה למצוא ת זה אני אכתוב מחר

shabaz

New member
כן...אומרים שלתנ"ך

יש משמעויות נסתרות כלשהן... מן דימויים שנועדו שיבינו אותם רק אנשים חכמים באמת.... כמו למשל אדם וחווה...קראתי על זה תיאוריה שזה בעצם מסמל את החזרה לפרימיטיביות <<הם האמינו שהם היו בני אדם חכמים באטלנטיס וזה..>> חזרה למודעות נמוכה וכל מיני דברים כאלה... עכשיו...כמובן שיש פסוק על אסון המסוקים!! אתה יודע כמה פירושים יכולים לתת לתנ"ך המזדרגג הזה? כל פסוק יכול להתפרש באלפי מובנים שונים... פשוט בא לאנשים להאמין במשהו, אז הם מוצאים הוכחות עם משהו שכנראה בכלל לא התכוון להיות ככה... אז גם זה לא ממש הוכחה חותכת... זה כמו שאני יגיד Egg licker מישהו יחשוב שזה ליקר ביצים ומישהו אחר יחשוב שזה מלקק ביצים <<נכון שנון?!>> שבז

Henryf

New member
שהדת הזו היא אמיתית, ויחידה

לצערי אינך צודק, רוב הדתות לא טענו להיותה הדת היחידה. את אסון המונותאיזם יצרה כנראה היהדות ויורשיה (הנצרות והאיסלם), הדתות האחרות, ברובן, מקבלות את העובדה שיש הרבה דתות ו"איש באמונתו יחיה". המונותאיזם טוען שיש אלוהים אחד, והוא שלי, משמע כל האחרים טועים, ולכן "איש באמונתו ימות". האם ידוע לך על מלחמות דת שאינן דתות מונותאיסטיות? לצערינו יש לנו חלק ונחלה באסון הגדול ביותר של האנושות. הנרי

דוד150

New member
תגובה לאוטופיה י

כתבת: יש דברים שיש להם ראיות, מהן מעורפלות יותר ומהן מעורפלות פחות, תשובה : נא לפרט. כתבת: אבל בהרבה דתות בעולם אמרו, ובעצם כמעט בכולם, שהדת הזו היא אמיתית, ויחידה ושלא תקום כמוה לעולם. תשובה : אני לא הבאתי כתב שכתוב שהיא אמיתית . אני הבאת פסוקים שכתוב בהם נבואה שלא היה ולא יהיה סיפור דומה לעשר מכות (חושך ומכת בכורות) ויציאת מצרים ומעמד הר סיני. אדם רגיל לא יכול לנבא זאת. וכן הבאתי ראיה מכך שעצם העובדה שאף אדם לא החדיר ספור כזה נוסף להיסטוריה מראה שלא אדם כתב את התורה. כתבת:....מוסיפה שם גם איזה פסוק שאומר שהד היהודית תחיה לנצח, ולא היה ולא יקום עוד לנצח ספר שישווה לתורה שלי. תשובה: כתוב בתורה בנושא זה . מצורף קישורים , הקישור הראשון קשור לנושא זה. כתבת: בקיצור, אני לא יודעת אם משה, אדם אחר, או אלוהים בעצמו כתבו את התורה, אבל מה שאני כן יודעת, זה שבהחלט הנימוק שנתת כאן הוא לא מספק ולא מספיק כדי לפתור שאלה גדולה שכזו. תשובה: לא כתבת מדוע . בתורה כתוב שבורא העולם לימד את משה רבינו את התורה והוא כתב את התורה. בכל זה אני כמובן לא באה כדי לזלזל בתורה, אני בהחלט חושבת שהתורה, ולא משנה מי כתב אותה, היא יצירת מופת נפלאה, שיש בה הרבה חוכמה (והרבה דברים שלא הייתי לוקחת יותר מדי ללב, אבל אם מגיעים לסיבות שמאחוריהם, אז הם בדרך כלל נוצרו מתוך סיבות ואידאלים טובים) והיא אולי באמת אחד הספרים המקיפים והעמוקים שהיו ויהיו אי פעם.

הבהרות לדוד

הבהרה 1: דברים שיש להם ראיות, מהן מעורפלות יותר ומהן מעורפלות פחות: למשל, יש ראיות לכך שירושלים נבנתה בידי דוד - זה כמעט ודאי יש המון עדויות ארכיאולוגיות שמוכיחות את זה. יש ראיות לכך שהיתה הצפה של העולם באיזשהו שלב בהסטוריה (זאת, ראיה פחות מוצקה, והיא מתבססת בעיקר על כך שבעוד מיתולוגיות וספרים "קדושים" יש אזכור להצפה הזאת (דוגמה ממש קטנה: שקיעת אטלנטיס, שעדיין לא יודעים מה מתוך זה אמת, אבל כנראה שזה היה נכון)) זאת ראיה לא כל כך מעורפלת. לעומת זאת - יציאת מצרים יש הרבה חוקרים וארכיאולוגים שחוקרים את זה, ויש איזו תאוריה שהיתה התפרצות הר געש רצינית שגרמה לכל המכות, ושמשה היה שם כדי לנצל את זה. זאת ראיה מעורפלת ביותר אבל אפשרית. הבהרה 2: מה שהתכוונתי להגיד זה שהרבה אנשים חושבים שהם חידשו המון, ויש כמה ספרים שמצהירים שלא היה ולא יהיה עוד ספר כמותם. העובדה שהתורה שרדה כמה אלפי שנים היא הוכחה לכך שזה ספר מופת, ולכך שמי שכתב אותו ידע מה הוא עושה, והתעסק בבעיות ובפתרונות לבעיות הכי עמוקות שמושרשות בטבע האנושי כגון אהבה, שנאה, קנאה ועולם פנימי שלם. אבל בכל זאת, כמה אלפי שנים בשביל העולם שלנו זה כלום, עולם שקיים כבר מליוני שנים, והמין האנושי קיים בו כמה עשרות אלפי שנים. חכה כמה עשרות אלפי שנים, ואם התורה תשרוד גם אז, נוכל להתחיל לתהות אם הנבואה נכונה. הבהרה 3: בקיצור, אני לא יודעת אם משה, אדם אחר, או אלוהים בעצמו כתבו את התורה, אבל מה שאני כן יודעת, זה שבהחלט הנימוק שנתת כאן הוא לא מספק ולא מספיק כדי לפתור שאלה גדולה שכזו. תשובה: לא כתבת מדוע. לא כתבתי מדוע?! אז איך אתה מסביר את כל שאר ההודעה שלי אם לא כנסיון להסביר למה הנימוק הוא לא מספק? וזהו. לא כתבתי פה אפילו רבע ממה שרציתי, פשוט כי הנושא הזה כל כך מורכב, שהוא פשוט מאוד לא יכול להכנס להודעה קצרה אחת. אולי אני אוסיף תוספות בהמשך...

דוד150

New member
תגובה לאוטופיה י

כתבת: למשל, יש ראיות לכך שירושלים נבנתה בידי דוד - זה כמעט ודאי יש המון עדויות ארכיאולוגיות שמוכיחות את זה. יש ראיות לכך שהיתה הצפה של העולם באיזשהו שלב בהסטוריה (זאת, ראיה פחות מוצקה, והיא מתבססת בעיקר על כך שבעוד מיתולוגיות וספרים "קדושים" יש אזכור להצפה הזאת (דוגמה ממש קטנה: שקיעת אטלנטיס, שעדיין לא יודעים מה מתוך זה אמת, אבל כנראה שזה היה נכון)) זאת ראיה לא כל כך מעורפלת. תשובה : אם אתה יכול לתת לי קשורים אני יודה לך. כתבת: .... ויש איזו תאוריה שהיתה התפרצות הר געש רצינית שגרמה לכל המכות, ושמשה היה שם כדי לנצל את זה. זאת ראיה מעורפלת ביותר אבל אפשרית. תשובה: הר געש לא יכול לעשות מכת ברד , חושך ארבה , ערוב (שזה חיות שטרפו מהמצרים ומהיהודים לא , ולא מכת בכורות שצריך להבדיל בין טיפת בכור ללא בכור. וכו´ וכו´ כתבת:... שמצהירים שלא היה ולא יהיה עוד ספר כמותם. העובדה שהתורה שרדה כמה אלפי שנים היא הוכחה לכך שזה ספר מופת, ולכך שמי שכתב אותו ידע מה הוא עושה, והתעסק בבעיות ובפתרונות לבעיות הכי עמוקות שמושרשות בטבע האנושי כגון אהבה, שנאה, קנאה ועולם פנימי שלם. אבל בכל זאת, כמה אלפי שנים בשביל העולם שלנו זה כלום, עולם שקיים כבר מליוני שנים, והמין האנושי קיים בו כמה עשרות אלפי שנים. חכה כמה עשרות אלפי שנים, ואם התורה תשרוד גם אז, נוכל להתחיל לתהות אם הנבואה נכונה. תשובה: כתוב בתורה שלא היה מעמד כזה בעבר, וזה כבר אפשר לבדוק . ולאחר שבדקנו רואים שלא יכול להיות שאדם כתב את התורה כי לא יתכן לדעת פרט כזה אז. ועוד אם היום אין ספור דומה ליציאת מצרים הרי זה הוכחה שלא אדם כתב את התורה , כי לא יתכן שרק אדם אחד בהיסטוריה יעשה זאת . כתבת: בקיצור, אני לא יודעת אם משה, אדם אחר, או אלוהים בעצמו כתבו את התורה, אבל מה שאני כן יודעת, זה שבהחלט הנימוק שנתת כאן הוא לא מספק ולא מספיק כדי לפתור שאלה גדולה שכזו. תשובה: לא כתבת מדוע. תשובה: הראיה שהבאתי ראיה שלא ניתנת להפרכה.

אתה לא יורד לסוף דעתי

אני אמרתי, שיכול להיות שכתוב בתורה שלא היה עוד סיפור סיפור דומה בעבר, כי זה אכן דבר מרשים לכתוב, וזה לאו דווקא בגלל שמשה ידע שלא היה סיפור כזה. יכול להיות שהוא הניח שלא היה, או האמין שלא היה עוד סיפור כזה, והוא כתב את זה בתורה כדי להוסיף נופך מרשים. לכן זו לא הוכחה, וניתן בקלות להפריך את מה שאמרת. ושוב אני אדגיש: אני בעצמי לא יודעת מהי האמת

למעלה