ראה ערך טרוריסט

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
לא הצלחתי לעלות על הקשר...

לא הצלחתי להבין את הקשר להודעתך למה שאמרתי בנושא הטרור תסביר את מה שאמרת ואתייחס לזה

Deathatred

New member
אם כי במאסר יש אלמנט

של "בריונות", "הטלת טרור" וגם בקנס ובכל עונש או אמצעי מנע כלשהוא בעצם.

MoonShield

New member
בואו נעשה סדר...

לשים מישהו בכלא - זה לא מעשה אלימות. קנס - הוא לא מעשה אלימות. אסור לך לשים מישהו בכלא כל עוד הוא לא רצח או ניסה לרצוח "כדי שהוא לא ינסה" אותו דבר - עם המחבל מותר לך לעשות מה שאתה רוצה, הוא כבר ביצע את הפשע בכך שהצטרף לארגון טרור. המשפחה שלו לעומת זאת, לא עשתה לך שום דבר, השכנים שלו - לא עשו לך שום דבר, ולכן אין לך את הזכות להרוס את הבית שלהם. דןןקא הריסת הבית שלהם יכולה לגרום (וגורמת) להם להצטרף לארגון טרור שכן אצלהם זה נחשב "ארגון שפועל כדי להפסיק את הכיבוש הישראלי". הבהרה - אני לא מגדיר את צהל כארגון טרור, ולא תומך בסרבנות, אבל אני מתנגד להריסת בתי משפחות מחבלים.

Deathatred

New member
תשובות

1. אתה יכול לכלוא אדם בעוון "ניסיון לרצח". זה שלא הוא נכשל לא אומר שצריך לתת לו לנסות עד שיצליח. 2. הריסת הבתים דווקא הקטינה את כמות אלה שרוצים להיות מחבלים מתאבדים. הסיבה שזה באמת מרתיע קשורה לתרבות הערבית ולחשיבות הסמלית של הבית בעיניהם. 3. סה"כ, כפי שכותב עמוס ברנס, דווקא הנחישות והתקיפות של ישראל הם אלה שיקרבו את השלום כי כך מובהר לפלשתינים שהטרור לא יצלח במזימתו.

MoonShield

New member
../images/Emo150.gif

1. זה מה שאמרתי... אתה יכול לכלוא אותו על נסיון לרצח, אתה לא יכול לכלוא אותו לפני שהוא ניסה/קנה נשק/עשה פעולה בלתי חוקית כלשהי. 2. באופן סטטיסטי - נכון. אך האם השנאה כלפי ישראל גדלה או קטנה? היא בהחלט גדלה. מה שבטווח הארוך יגדיל את הטרור, ויהפוך אותו לאלים עוד יותר. 3. אני לא מסכים עם עמוס ברנס.

Deathatred

New member
אתה יודע מה

1. אם הוא כל הזמן אומר שהוא ירצח ושרק הוא ישיג את הפצצה אז הוא ירצח, למשטרה יש סמכות לעצור אותו למען בטחון הציבור. 2. היא לא גדלה. סה"כ הפלשתינים לא שונאים אותנו יותר מאשר הם שנאו לפני מרץ 2002 (ליל הסדר). 3. ממש מנומק.

Roobie

New member
תראה,

אני מסכים איתך שהריסת בתים לא עוזרת. אבל הויכוח הוא לא על זה אלא על הגדרת צה"ל כאירגון טרור בעקבות הריסת הבתים.

Deathatred

New member
ואתה עוד מחשיב את עצמך להומניסט

מוכן שימותו עשרות יהודים ורק שלא יהרסו ערמת בלוקים מסכנה שגר בה מחבל. אני מציע שתקרא את המאמר הבא, הוא בדיוק מדבר על אנשים כמוך: http://www.legoz.co.il/article.asp?id=661

eviv

New member
שוב- לא דיברתי על חיסול ממוקד

אני דיברתי על הענישה של צה"ל כלפי משפחות שיצא מהם מחבל שכבר הגשים את היעד שלו. אני דיברתי על דרך של צה"ל לנקום במשפחות כדי להטיל אימה בקירבן. מהפעולות הנ"ל לא נמנע ישירות פיגוע זה לא גרם למחבל להאבד את היכולת שלו להכין ולבצע פיגוע. שוב פעם אני מדגיש לא מדובר על חיסול ממוקד אלא מדובר על הריסה שנועדה לנקום בקשר למאמר שלך: אני יתמקד בפיסקה: " המצב בזמן האחרון הגיע לאבסורד – כמעט כל פעולה שצה"ל עושה ויש בה הרוגים פלשתינאים – מתייצב השמאלני התורן ודורש ועדת חקירה או עותר לבג"צ. עד כה בג"צ עושה בשכל כשהוא נמנע מלהתערב בסוגייה הזו. בית-משפט במדינה דמוקרטית תפקידו לשפוט ולא לנהל את המלחמה או להתחיל לקבוע למפקדים בשטח מה לעשות, זה התפקיד של הצבא (הפרדת רשויות, זוכרים?). השיא, כמובן, היה אצל קבוצת הבוגדים המתעקשת להיקרא שמאל "גוש-שלום" שעוסקת ברדיפות אחרי קציני צה"ל, בעלילות דם ובאיומים. מכתבי איומים, השחתת רכבים ואף איום לפרסם תמונה מסווגת של טייס – כל אלה נעשו או עודדו ע"י "גוש-שלום". ההתנכלויות האלה מסוכנות מאוד: סופן שיגרמו למצב שבו כל מפקד יצטרך עו"ד צמוד והפחד מהעליהום של התקשורת והאליטות יהווה שיקול זר ולא רלוונטי שיפגע ביכולת קבלת ההחלטות שלו. אותם מתנכלים לא חושבים על תוצאות מעשיהם. המחיר יהיה חיי אדם והשמאל ממשיך לשחק בהומניזם צבוע וחסר אחריות. " הפעולות של גוש שלום מכוונות להזהיר את חיילי צה"ל מהשפעות של מעשיהם בגלל חוקים בינלאומיים שלא הם קבעו אלא העולם לאחר מלחמת העולם השניה שרצה למנוע מקרים דומים שקרו בה הם לא מתנכלים לחיילים רק מנסים לדווח להם על חוקים ופועלים למען קיומם זה שהחוקים אוסרים פעולות שאתה תומך בהם אין זה אומר שהם בוגדים

Deathatred

New member
טעות

>> אני דיברתי על הענישה של צה"ל כלפי משפחות שיצא מהם מחבל שכבר הגשים את היעד שלו. אני דיברתי על דרך של צה"ל לנקום במשפחות כדי להטיל אימה בקירבן. מהפעולות הנ"ל לא נמנע ישירות פיגוע זה לא גרם למחבל להאבד את היכולת שלו להכין ולבצע פיגוע. << טעות, ברשותי ישנן מספר ראיות לכך שהיו מחבלים שנמענו לבצע פיגוע ומשפחות שהסגירו את בניהם שעמדו לבצע פיגוע רק בגלל החשש שדחפורי צה"ל יהרסו את ביתם. ככה שמדיניות הריסת הבתים הקטינה מאוד את הטרור. >> הפעולות של גוש שלום מכוונות להזהיר את חיילי צה"ל מהשפעות של מעשיהם בגלל חוקים בינלאומיים שלא הם קבעו אלא העולם לאחר מלחמת העולם השניה שרצה למנוע מקרים דומים שקרו בה הם לא מתנכלים לחיילים רק מנסים לדווח להם על חוקים ופועלים למען קיומם זה שהחוקים אוסרים פעולות שאתה תומך בהם אין זה אומר שהם בוגדים << לגוש שלום לא איכפת מהחיילים והשחתת רכבעם ואף איום לרצח באחר אינדימדיה זה לא דמוקרטי וזה לא להזהיר - זה סחיטה באיום כדי לסייע לאויב. וזה, חד משמעית, בגידה.

eviv

New member
אז אתה מסכים איתי...

בזה שהריסת הבתים היא טרור אתה אמרת: << ברשותי ישנן מספר ראיות לכך שהיו מחבלים שנמענו לבצע פיגוע ומשפחות שהסגירו את בניהם שעמדו לבצע פיגוע רק בגלל החשש שדחפורי צה"ל יהרסו את ביתם>> ההגדרה של הארור מתייחסת להטלת אימה על אנשים ואני רואה שעל הנק' הזאת שנינו מסכימים פעולה זו של צה" הינה טרור אם הטרור הזה רע או טוב נתווכח אבל בוא נסכים שזה טרור... גוש שלום בתור קבוצה לא משחית רכבים ומה שאתה עושה זו הכללה גוש שלום הוציא חוברת האומרת מה נקרא פשע מלחמה לחיילים אבל גוש שלום לא משחיתה רכבים של אנשים יכול להיות שחברים מסויימים של גוש שלום השחיתו רכב אבל זה לא בגלל שהם מגוש שלום אם דתי ירה בראש הממשלה זה אומר שהדתיים הם רוצחים?

Deathatred

New member
תשובות

>> ההגדרה של הארור מתייחסת להטלת אימה על אנשים ואני רואה שעל הנק' הזאת שנינו מסכימים פעולה זו של צה" הינה טרור אם הטרור הזה רע או טוב נתווכח אבל בוא נסכים שזה טרור... << אני לא מסכים. הריסת בתים היא הטת אימה, היא הרתעה, אבל ברור שהיא לא טרור במשמעות של המילה הזאת בשיח האקטואלי הנוכחי. טרור = התקפות אלימות מכוונות ורצחניות כנגד אזרחים חפים מפשע. כדי שאירוע יהיה טרור הוא צריך לכלול: 1. כוונה מפורשת להרוגכ אזרחים חפים מפשע. 2. ביצוע אקט רצחני כנגד אזרחים חפים מפשע. לכן, הריסת בתי מחבלים איננה טרור. >> גוש שלום הוציא חוברת האומרת מה נקרא פשע מלחמה לחיילים אבל גוש שלום לא משחיתה רכבים של אנשים יכול להיות שחברים מסויימים של גוש שלום השחיתו רכב אבל זה לא בגלל שהם מגוש שלום << גוש שלום לא גינתה את המשחיתים ובאתר שלהם יש קריקטורות הסתה (לטוף). בנוסף, הם איימו לחשוף תמונה מסווגת של טייס באתר שלהם אך נסוגו מכך עקב איום בתביעה של תנועת בית"ר. החוברת שהם מוציאים, לא זו הבעיה, אלא האיומים שלהם להפליל חיילים ולמסור אותם בידי רשות עוינת (האג כםי שהוא ההיום - רשות עוינת ולא בית משפט צדק).

Alexco

New member
שטויות

מצטער על ההתערבות אני לא ממש אוהב את הדיונים שלכם ולא חושב שיש להם מקום בפורום הזה אבל זאת טעות שממש העיבה לי על העיניים... בשיח האקטואולי הנוכחי המשמעות של טרור לא רק פה אלא בכלל בעולם היא קידום אינטרסים פוליטיים באמצעים אלימים. גם כשהאירים שמים פצצה במקום בלי בני אדם בכוונה כדי לא להרוג אף אחד זה טרור.

Deathatred

New member
בהחלט יתכן שכן

אבל כיום "טרור" מזוהה באופן כמעט מוחלט עם מחבלים ערבים-מוסלמים נושאי פצצות שרוצחים באכזריות וללא הבחנה אזרחים חפים מפשע. ודי בצדק.

Alexco

New member
זה מגוחך

זה כמו שאני אגיד לך שאצלי רצח מזוהה עם מישהו שבא למישהי בזמן שהיא מתקלחת ולצליל כינור חורקני הוא דוקר אותה עם סכין. כל שאר הרציחות לא ראויות להיקרא רציחות? נו באמת.

Deathatred

New member
בוא נאמר משהו כזה

פשע הוא פשע, אבל הפשעים שמסכנים חיי אדם הם בדחיפות ראשונה לטיפול. כמו ששוטר ילך קודם לסכל רצח או פיגוע מאשר לסכל שוד, יש עדיפות יותר גדולה לעצור את הטרור הרצחני מצד הערבים-מוסלמים מאשר את אלה שמניחים פצצות במבנים ריקים (שהם יותר טובים יחסית מהמחבלים הרוצחים).

Alexco

New member
לא אמרתי לרגע שלא

אבל אתה אמרת שלא ניתן לקרוא לפעולות המחתרת האירית (לדוגמא) טרור - וזה כן וכן ועוד פעם כן מוגדר כטרור.

Deathatred

New member
לא אמרתי שלא

קרא היטב את הודעותי הקודמות. מה לעשות שכאשר היום אומרים טרור ישר חושבים על ערבי עם פצצה שכל מה שיש לו בחיים זה לרצוח כמה שיותר חפים מפשע בגלל שייח פנאט במסגד שצעק לו "איטבאח! אללה אכבר!". כיום - אלמנט מרכזי בהגדרת מהו טרור הוא |הגדר|הניסיון המכוון לרצוח אזרחים חפים מפשע בכוונה תחילה . הטרור הערבי מנסה לרצוח אזרחים חפים מפשע. הטרור האירי IRA גם מנסה לרצוח אזרחים חפים מפשע. צה"ל לא (בית של מחבל זה לא אזרח ובפרט לא אדם חף מפשע).

הגינגי

New member
הו צחי הנעלה

אתה כה בטוח בצדקתך שאינך מותיר מקום לספק. אתה כותב במאמרך מראש שמעשי צה"ל הם בסדר ומוצדקים ואתה עוד מצפה שנאי אתייחס למאמר כאובייקטיבי? אם ברצונך לשפוט את צה"ל בדבר אשמת ארגון טרור אתה צריך להיות אובייקטיבי, לא להניח הנחות מראש ולהראות גם את הצד האחר. זה כלל בסיסי בכל מאמר שיפוטי. אתה בנוסף כותב המאמרך אינו פוליטי, אז הרשה לי להגיד לך שהוא פוליטי בעליל. זאת מפני שאתה מייצג עמדה פוליטית ברורה ובאמצעות מאמרך מנסה להשפיע על דעותיו הפוליטיות של הקורא. כבר בשורות הראשונות אתה כותב שאתה יוצא נגד הדעות של השמאל הקיצוני ולאחרונה גם המון, אז איך אתה טוען שמאמרך אינו פוליטי? לפחות תהיה ישר והגון.

למעלה