ראה ערך טרוריסט

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
ראה ערך טרוריסט

" טרוריסט: אימתן, ביריון, אדם החותר להגשמת מטרותיו על ידי הטלת אימה בדרך של רצח יריביו ובדרכי אלימות אחרות " (אבן שושן) עכשיו תשפטו פעולות שונות של צהל לפי ההגדרה הזאת כי לפי דעתי הרס בתים של משפחות שלמות זה טרור אני חושב שהעוצר זה טרור מה דעתכם?

Yanchu

New member
ובכן,

" טרוריסט: אימתן, ביריון, אדם החותר להגשמת מטרותיו על ידי הטלת אימה בדרך של רצח יריביו ובדרכי אלימות אחרות " (אבן שושן). צה"ל אינו גוף טרוריסט, בשום דרך שהיא. הבאת כדוגמה הרס בתים של משפחות שלמות; אתה טוען, שצה"ל הוא אירגון טרור כי הוא "חותר להגשת מטרותיו ע"י הטלת אימה בדרך של רצח יריביו ובדרכי אלימות אחרות". השאלה שנובעת מזה, האם הרס בתים יכול להיות מוצדק? אני באמת לא יודע האם הרס של בתים של חפים מפשע יכול להיות מוצדק במקרה שצה"ל שואף לחסל את הטרור. מן הסתם, הרס בתים ללא מטרה איננו מוצדק, אבל זו המטרה של צה"ל איננה סתמית. על כל פנים, הוא לא "לא מוצדק לחלוטין", מכיוון שצה"ל הורס את הבתים כי יש מחבלים בפנים. מחבלים ששואפים לפגוע באוכלוסיה חפה מפשע, באזרחים. וצה"ל הורס את הבתים על מנת לתפוס אותם/ על מנת להגיע אליהם. הייתי שמח אילו היית מגדיר אירגון טרור, ולא טרוריסט.

eviv

New member
לא דיברתי על חיסול ממוקד

דיברתי על המיקרים בהם צהל הורס בתים של משפחה אשר ממנה יצא מחבל אשר פגע במדינתנו. עכשיו ההרס הזה לא בא למען עצירת פיגוע, זה דבר שנועד להטיל אימה על משפחות. אני חושב שהרס של מצרך קיומי של משפחה הוא סוג של אלימות ולכן אני חושב שהריסת בתים של משפחות של מחבלים זה מעשה שאי- אפשר להצדיק וצריך אפילו להוקיע

למה?

הרי הוכח מעל ומעבר שמדיניות של הריסת בתים וגירוש לעזה הורידה את מספר הפיגועים בצורה חדה! אם הריסת ביתו של מחבל תציל חיים של ילד יהודי אחד- האם תסכים לכך? מעניינת אותי תשובתך

Yanchu

New member
חיפשת בשבילי

אתה הערך "טרור"/ "אירגון טרור"? זה מה שאנחנו מחפשים אם אנחנו רוצים להשוות את צה"ל לטרוריסטים.

eviv

New member
לא דיברתי על חיסול ממוקד

דיברתי על המיקרים בהם צהל הורס בתים של משפחה אשר ממנה יצא מחבל אשר פגע במדינתנו. עכשיו ההרס הזה לא בא למען עצירת פיגוע, זה דבר שנועד להטיל אימה על משפחות. אני חושב שהרס של מצרך קיומי של משפחה הוא סוג של אלימות ולכן אני חושב שהריסת בתים של משפחות של מחבלים זה מעשה שאי- אפשר להצדיק וצריך אפילו להוקיע

אתה יודע...

כשבנאדם מוריד לך אגרוף, אסור לך להגיב, כי אז אתה תשתמש באלימות. נכון? אזהו, שלא. בכל מדינה דמוקרטית, לא ישפטו אדם שהגיב לאחר שתקפו אותו. פעולות צה"ל בשטחים לא נעשו משעמום של בוגי יעלון. הן נעשו ועודן נעשות כתגובה על פשעי המלחמה שהפלסטינים מבצעים בנו. תכירו בזה.

eviv

New member
כידוע לי נקמה לא מעוגנת בחוק

אני לא בטוח שנקמת דם מותרת בישראל... אני דווקא חשבתי שהיא מנוגדת לחוק... אני לא חושב שאם מחבל עשה מעשה טרור צה"ל גם צריך לעשות מעשה טרור. אני לא חושב שעל צה"ל חובת התגובה אלא חובת ההגנה ולכן צה"ל צריך לעשות פעולות הגנה ולא פעולות נקמה

פעולות צה"ל הינן פעולות מניעה

והרתעה. אין כאן נקמה, וחבל שאתה מחפש את הפסול בפעולות הצבא ששומר עלייך מפני התפוצצות לאלף חתיכות באוטובוס בלב עיר מגורייך.

bijou

New member
למה?

אין במה שאביב אומר כוונה לפגוע בצבא אני חושבת שחלק מהתפקידים של הפורם הזה הוא דווקא לתת ביקורת אנחנו לא פה רק לשבח
אלטלנה

bijou

New member
חזק ואימץ

צה'ל הוא צבא הגנה לישראל כל פעולה שהוא אמור לעשות במטרתה להגן על ישראל.
אלטלנה

הגינגי

New member
על פי החוק והמוסר הפשוט

שאדם נותן לך אגרוף אתה צריך להמנע מלהחזיר לו ולנסות לעזוב את המקום למען בטחונך ובטחונו. זה נקרא להימנע ממגע. אותי לימדו את זה בגן אז קראנו לזה "לא להחזיר" אבל אותך אולי לא לימדו את זה ואז יש כאן כשל במערכת הגננות, מחדל של הממשלה.

כלומר

כשהפלסטינים מכים בנו, לא משנה אם זה בגבולות 67 או 48, אנחנו צריכים להמנע מלהחזיר, לקום ולעזוב? יפה יפה, ציונות במיטבה. או שמא תבוסתנות? את הפלסטינים לא לימדו בגן את הדברים האלה. לפלסטינים זה לא מובן מאליו. מה שלך ברור כשמש- להם עובדה מוזרה. אתה צריך להבין את מנטאליות האיסלאם- נסיגה פירושה כניעה ופחדנות.

Deathatred

New member
בוא נתאר את המצב הבא

אני נותן לך אגרוף. אתה בורח. אני רודף אחריך ונותן לך עוד אגרוף. אתה בורח. אני מברר איפה אתה גר ואז משחית לך את הבית. אתה בורח לעיר אחרת. גם שמה מישהו מרביץ לך. ואתה בורח... ואל תאמר שבמקרה זה תקרא למשטרה, כי אז השוטר יבצע את העסק של המכות למי שמרבית לך במקומך. כי אם גם השוטרים היו דוגלים בגישה שלך, הם לא היו באים לעצור את התוקף בשביל שלא יתקוף גם אותם.

LINIARA

New member
בהקשר למקרה שלך

השוטרים כן יבצעו את עבודתם, כי העבודה שלהם היא להגן על החפים מפשע. לא "להרביץ מכות" כהגדרתך. הם גם לא ינקטו בצעדי אלימות מעבר להכרחים. [או לפחות הם לא אמורים לנקוט]
המטרה של השוטרים היא לא להרביץ למטריד או "להחזיר לו" [אם נשארנו באווירת הגן]. המטרה היא להעניש אותו על ההטרדה, ובמידת האפשר להחזירו למוטב. ובמידה המקרה שהבאת כדוגמא, המוטרד ימנע מאלימות, ויתן לגורמים שמבינים בעניין לטפל במטריד, יש סיכוי סביר יותר שהוא יענש וישוקם, אתה לא חושב? לדעתך כמה אגרופים שתיתן לו, שיעוותו את הפנים של שניכם, שיהפכו את שניכם לצחוק, ושלך לא יצא כלום מהם, יהפכו את המצב לטוב יותר?

Deathatred

New member
בואי לא ניתמם

המטריד לא יסגיר את עצמו מרצונו ואם גם השוטרים היו פציפיסטים הוא היה מפליא בהם את מכותיו וחוזר לסורו. פושעים מסוכנים אפשר לעצור רק ע"י שימוש בכוח וכל מי שאומר אחרת חיי באספמיה. או כמו המשפט הקלאסי שנאמר באיזשהוא סרט: הטוב: "אם לא תפסיק במעשיך הרעים אני אעצור אותך!" הרע: "אתה ואיזה צבא?"

eviv

New member
הוכחת את הטענות שלי...

ההגדרה של טרוריסט: " טרוריסט: אימתן, ביריון, אדם החותר להגשמת מטרותיו על ידי הטלת אימה בדרך של רצח יריביו ובדרכי אלימות אחרות " (אבן שושן) ומה שהמאמר אומר בדבר הריסת בתים: " אם הריגת מחבלים רק מדרבנת אותם הרי שהריסת בתים מרתיעה ופוגעת ומעבירה את המסר שהטרור לא משתלם (דבר שהוכח בסקר שנעשה כמה זמן לאחר מבצע "חומת מגן"). "

Roobie

New member
והכנסת אזרח רוצח לכלא? אתה בעד?

או שאתה תומך בגישה של חייל בכל פינת רחוב (אממ, לא נראה לי שבשמאל תומכים בגישה כזאת) שימנע את הרציחות והפשעים הפליליים בישראל, ואם הרצח כבר התבצע - לא נורא, זה לא אומר שחייבים לזרוק את הרוצח לכלא. בעיה שלנו שלא שמרנו טוב על האזרחים.

למעלה